FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azok az emberek akik Maxra azt mondjak hogy igy kell ezt tokos gyerek, Braziliaban is eltettek hogy milyen jol kiszoritotta Hamiltont, esdemerszabalyos hat nincs bunti...most hirtelen Hamilton teljesen szabalyos elso kanyaros kiterelesen fel vannak haborodva mert hat szegeny Max amiatt vagta le a kanyart es kerult elore hat miaz hogy buntetest kap.
De egyebkent nagyon szomoru hogy a legtobb ember aki ,szemetFIA-zik, meg kocsogmercizik meg a szabalyokat sem ismeri. Megy a hiszti hogy miert nem kapott Hamilton buntetest mert lemaradt a felvezetokoron Maxtol, vagy Bottas a a boxba menet. Egyik sem volt szep, jatszmazas volt, de szabalyt nem szegtek vele.
Lehet sajnalni Maxot hogy mindenert ot buntetik vagy latni hogy epp ideje volt, mert abbol pl kezdett rendszert csinalni hogy belso iven bebombaz esz nelkul ugy, hogy eselye nincs elfordulni aztan felteszi a kezet hogy hat en voltam elorebb...meg egy versenyen ket kanyarlevagasos elonyszerzes....
Az utkozeses buntetes szerintem baromsag volt viszont...hagyni kellett volna a fenebe, egyikuk sem esett ki az autok nem serultek, nem ertettek meg egymast vagy ravaszkodtak tokmindegy.
Illetveva legtisztabb az lett volna ha Masi kimondja hogy elbasztuk nem szoltunk a mercinek idoben, de hat arra varhatunk ugye.
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
Nem volt oylan szabály ami szerint megbüntethették volna, Spa után iktatták be hogy pozíció visszadás után egy kanyart kell várni az újbóli támadással.
Mégis az volt a vélemény hogy de igen jogosan büntették mert milyen dolog, és szegény Kimi...
Most meg azon megy a vita hogy miért ne támadhatna vissza DRS segítségével Verstappen, jól behúzza a csőbe Hamilton-t, erre bíztatta a csapata is hogy okosba csinálja..majd amikor nem jött össze akkor beletapos a fékbe úgy hogy tudja ott van mögötte a másik.
...és mi a közhangulat?
Hamilton a hibás,
Eszem-fszom megáll, hogy ez befér. ... az jogos volt mert hát a szabályok szelleme....azt hol van most a szabályok szelleme mi??!
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
A másik ami érdekes hogy elég sűrűn találkozok olyan véleménnyel hogy áh ez nem F1, bezzeg Senna meg Prost, meg Hunt meg Lauda stb azok voltak a nagy párharcok akkor volt még jó az F1 stb. Nem mondom hogy ugyanazoktól az emberektől, de most meg eléggé az a közhangulat hogy miért nem így engedte el, miért nem úgy, jó hogy már nem állt félre és kért bocsánatot, miért nem egyik kezében a szabálykönyvvel vezetett még másikban a bocsánatkérő cetliket töltötte stb. Ilyen a versenyzés, lehet az elmúlt évek alatt elszoktunk tőle, de ebben a szezonban tényleg izgalmas volt. Bevallom szerintem az elmúlt 6 évben nem néztem 3-4 futamnál többet mert annyira hidegen hagyott a vonatozás, szerencsére a hírek azért eljutottak hozzám is és Monacotol fogva követem az eseményeket és kövezzetek meg de nekem tetszik amit látok! Régen megnézted a rajtot és kb mehettél a dolgodra, vagy még azt sem kellett lehetett tudni ki lesz a befutó. Ez a szezon meg olyan hogy egy pohár vízért nem tudtam rendesen kimenni a konyhába pedig a nappali mellett van mert hallom a TV-n hogy esemény van és nem akarok lemaradni. Régen ehhez képest volt hogy megnéztem a rajtot simán meg is főztem azt a végére beültem megkajáltam meg konstatáltam hogy hát szokásos.
Nem azt mondom hogy a sportszerűtlenséget propagálni kéne, vagy ütközéseket szeretnék látni minden versenyen pláne örülök hogy az F1 biztonsági rendszerei már olyanok hogy a roncsból is épen szállnak ki a versenyzők, nem szeretnék személyi sérülést látni semmiképpen. Viszont az is biztos hogy túl van azért szabályozva és ha választani kell ez között, vagy az elmúlt évek vonatozása között akkor inkább legyen már ez, mert ilyen szezonnal rajongókat lehet szerezni ami meg volt még azzal is megutáltatta a sportot aki egyébként rajongva, imádta, kommentálta a tv-ben stb.
Óh, kis szerencsétlen Hamilton! X körön át lohol Verstappen seggében, majd amikor az lelassít, hogy elengedje, lelassít ő is, ahelyett, hogy elmenjen mellette, majd játssza az ártatlan kis Józsikát, miközben csak azért lassított le, nehogy már a vonal előtt kellejen visszavennie az első helyet! Ne hívjuk már autóversenyzőnek, hanem csak egy kis rinyáló BLM aktivistának. Köszi!
Egyébként meg volt itt pár lassítás még a Vettel-Alonso, Hakkinen-Schumacher, és egyéb ERAban is. Nem újdonság ez! Hogy lehet szarul is csinálni egy előzést, arra a legjobb példa Vettel és Webber, akik nem egyszer rohantak már bele egymás seggébe, és Rosberg-Hamilton esetében is voltak necces pillanatok pár hasonló egymás seggébe menéssel!
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.12.06. 22:29:12
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Ez amúgy tényleg így van és elég egyértelmű. Pályán kívül nem lehet előzni. Ott rögtön vissza kellett volna adnia a pozit és hisztizni mint Hamilton szokott, hogy OMG le lettem szorítva. És akkor lehet Hamilton kapott volna esetleg valami büntit (nem hiszem).
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2021.12.06. 22:01:01
Utoljára szerkesztette: desigo, 2021.12.06. 21:40:16
Nem is ertem hogy gondoljak ezt emberek. Braziliaban ugyanilyen S kanyar van a celegyenes vegen (csak nagyobb) Ott a rajtnel Verstappen ugyanigy kivezette Bottast legutobb.....ha ott Bottas tokon paszulyon at levagja a kettes kanyarig es Verstappen ele jon vissza akkor ugyanezek az egyenek mar a veret kivantak volna.
Szegény Merci, csak úgy mellékesen egy ennyire dominás csapatot sem hagytak ennyi ideig dominálni, mint a Mercit... 😄
Azért még reménykedem, hogy nem kiütéssel fog győzni akár egyik, akár a másik.
Ha mondjuk Bottas kikuglizná Maxot és ráhúzzák a szándékosságot, olyankor mi lenne? Bottast diszkvalifikálják visszamenőleg, vagy a komplett Mercit?
De nem is kell szándékosság, csak elbottassza. Mit tudnak vele tenni?
Azért finghatna még egy utolsót a liftbe, hogy megnyerné az uccsót😊
Utoljára szerkesztette: sure, 2021.12.06. 19:46:03
Isten nem bottal, hanem VMware.
itt senki nem tudott volna megállni,Norris annyira közel van,hogy zéró leszorítóerő van az első szárnyon (lásd:Baku Verstappen vs Ricciardo) +Norris korán fékez+csúszós aszfalt.egy másik kimenetel lett volna,ha Bottas még jóval korábban fékez,de akkor őt öklelik fel hátulról.
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
1997. Shumit kizárták az egész bajnokságból, mert Jerezben ráhúzott Villeneuve-re. Ráadásul ő esett ki, Villeneuve célba ért és bajnok lett.
eleve az egész idei szezon azért jöhetett létre mert beszpatták a Mercedes-t (+Aston), még mindig komolyan ledöbbent, és szívesen elbveszélgeténk azzal aki hajlandó ezt kévsielni, hogy hogyan gondolhatják emberek azt komolyan hogy egy olyan szezonban ahol 2 darab token értékben fejleszthetsz, ott a Red Bull lefejleszti a Mercedes-t..mi az a terület ahol egy olyan autót ami 2020-ban 17 futamból 13-t megnyert, lefejleszt az akkori 250pontos hátrányból és 2 darab győzelmet behúzó Red Bull...
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.12.06. 18:16:52
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Majdnem szétvet a tesztoszteron, mert rajtam vonaglik Charlize Theron.
Mikor Ver elengedte majd visszaelozte Hamilton nem vart egy kanyart sem, igy szabalytalan volt...
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.12.06. 17:18:43
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2021.12.06. 16:49:12
Mit is akarsz te rajtam számonkérni? Akkor amikor ezt a véleményemet megfogalmaztam akkor nyilván alapos okom volt rá, érveltem is mellette.
...és most azt akarod hogy rajtam számonkérni hogy nem vagyok jós vagy mi?
Mit akarsz?!
Bottas hozta a dobogót, VSC alatt meg feltartotta Verstappent, hogy meglegyen az idő a dupla kerékcserére (amit mellékesen nem is vizsgáltak, biztos szabályos, ha a Merci csinálja). Perez hol is volt közben? Ja, hogy megint nem sikerült neki jó helyre kvaliznia magát.
Utoljára szerkesztette: adam46, 2021.12.06. 15:56:36
\"If in doubt, flat out!\"
Egy ilyen kötelező elengedés kvázi olyan mintha kék zászlóznának. Le kell húzódnod az ideális ívről és lelassítanod. Ha valaki így abszolválna egy kék zászlós elengedést azt konkrétan diszkvalifikálnák.
Lehet ezt színezni de ez inkorrekt versenyzés volt. Fiatal kora ellenére rendkívül dörzsölt Max. El akart intézni egy szárnycserét Ham-nak. Majdnem be is jött.
Azok után amiket utóbbi időben Max leművel a pályán, nem csodálkozom, hogy Ham összezavarodott hirtelen. Nem bízik már benne, szerintem félve megy már a közelébe is. Tudja hogy trükkös gyerek és ha ők ketten belekeverednek valamibe eldőlt a VB.
Ham az utolsó négy versenyre nyerés kényszerbe került, Max-meg bátran feszegetheti a határokat mert ha mindketten kiesnek neki az teljesen jó.
Nagyon tartok attól, mi fog történni ha Abu Dhabiban megtalálják egymást döntő helyzetben.

Ez mellett nem szóltak neki hogy pozíció visszaadás lesz.
Mindmellett pedig nem köteles megszpatni magát Verstappen kedve szerint, de visszakanyarodva, még rá se szóltak a fülére..
...és végül: Semmilyen esetben sincs joga Verstappen-nek beletaposnia a fékbe hogy látja Hamilton-t közvetlenül maga mögött...mert ez szándékosan előidézett balesetokozás.
Utoljára szerkesztette: b-type, 2021.12.06. 12:04:13
Helikopter kamera
Fentebb látszik a valós pályapozíció. És akkor ez pontot tesz arra, hogy meg tudta-e volna előzni biztonságosan. Meg.
Utoljára szerkesztette: maffioso, 2021.12.06. 11:53:55
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
Szoltak a RB-nak azok szoltak Maxnak, a mercinek meg akkor szoltak mikozben mar tortent az eset
hamiltonnak fogalma sem volt arról, hogy mi történik körülötte. Ennyi.
Nem kapott infót, nem volt sem lámpás, sem zászlós jelzés.
Nem volt ott a szöszi sem, hogy vigye a rollerét vagy legalább megfésülje picit...
Olyan egyedül volt Ő, abban a nagy forgatagban...
Utoljára szerkesztette: simonl, 2021.12.06. 11:11:59
"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."
https://youtu.be/wmGZWiPa2R8
Hamilton valószínülegnem értette mi történik, mert jól láthatóan bizonytalan volt. Az, hogy a Mercedes miért nem jelezte, hogy Ver elengedi az számomra rejtély, de ez lehetett az oka az egész kavarodásnak.
Egyébként bennem megfordult már az, hogy mivel Max-et szeretik tolni a versenyigazgatóságnál, most e futam elején is az történt, mikor SC után mindkét Merci kereket cserélt, rögtön piros zászló lett, hogy aztán Max ingyért tudjon kereket cserélni és így az élre álljon. Persze e fajta összeesküvés elméletnek nem biztos, hogy sok valóság alapja van, de nagyon gyanús volt már brazíliai esetnél is, hogy két Max szabálytalanságára sem kapott semmi büntit. (Ill. fekete zászlót a 2.ra, de annak semmi értelme.)
A befékezésről az a véleményem, ill. kérdésem, hogy nincs olyan szabály, ami azt mondatja, hogy az elengedő autónak félre kell húzódnia és lassítania kell? Mert itt szerintem az volt a fő probléma, hogy Max nem akart valójában hátrányt szenvedni az által, hogy elengedi Ham-et. Pedig a szabálynak pont az lenne a célja, hogy az elengedő fél kerüljön hátrébb a másikhoz képest. De Max nem húzódott félre, maradt a verseny íven, fékezett, sőt még kacsázott is, Ham meg nem kapott értesítést arról, hogy most mi fog történni, ezért történt a baleset.
Aztán ott vannak még a kiterelései.
Rohadt jó és gyors pilóta, akár a VB címet is megérdemli idén de nagyon ellenszenvesek a húzásai. A Racing etikett órákat kihagyta a srác.
Akkor lenne ugyan olyan ha Hamilton is tökön-babon át kinyomta volna másikat úgy hogy ha az nem korrigál akkor nekimegy.
A befékezés Hamilton előtt az egy mocsok dolog, semmi nem tudja felmenteni...egyfelől Hamilton fülére akkor szóltak hogy Verstappen el fogja engedni amikor már megtörtént az ütközés, másfelől nem kell résztvegyen Verstappen DRS játékában, nem kell statisztálnia ahoz hogy a visszaengedés rá nézve sz@r legyen.
A Red Bull úgy adta le az üzenetet Verstappen-nek hogy:
"At Turn 21 the driver of car 33
Mindez nem kötelező érvényű Hamilton-ra.
...és legfőként semmi, de semmi nem jogosítja fel Verstappen-t arra hogy beletaposson a fékbe amikor Hamilton ott van közvetlen mögötte.
Mert azzal balesetet okoz, szándékosan. Ezt hívják mocskos versenyzésnek.
A 87.-ik VSC utan siman lehet azt hitte megint az van csak nem kapott jelzest es ez megzavarta.
Egyebkent van egy video ami mutatja hogy kacsazik Hamilton elott az elengedesi probalkozasnal.
Amugy a hetveget reszemrol Ham erdemelte,Max semmikepp. Idomeron megtori az autot, elso rajt gyenge, masodik rajt gyenge, tempo gyenge, ketszer atvagja a kanyart, csak mazlival kerult az elre.
Ham teljesitmenye ezen a hetvegen jobb volt. Jo rajtok, jo tempo.
Egyebkent azt nem birom felfogni mi volt ez a Michelisz agymenesa braziliai eseten lovagolva
A befékezés totál értelmetlen és indokolatlan volt, de a drs miatti hisztire hivatkozva mögötte szuttyogás szintén egy gyökér dolog, főleg hogy ha visszaelőzi Max, az szabálytalan amúgyis és nincs mitől tartani. Hamiltonnak ugyanúgy ott vannak a saját kis koszos trükkjei ráadásul büntetések nélkül, épp ezért rühellik megannyian.
Akkor támaszd alá amit állítasz, mikor taposott Hamilton bele a fékbe hogy baleset okozzon??!
Értem én hogy ezt kényelmetlen figyelembe venni, de amit Max csinált olyat 10évente ha látsz, ez egy szégyen volt.