182096
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
greenkawa #152553 Már ne is haragudj,de te eléggé együgyű vagy.
Sosem értettem az ilyen elfogult véleményeket,ezek mindig torzítanak,mint ahogy a tied is és esetedben, nem is kicsit. -
Fernandooo #152552 Mondtam, hogy a Mercedes Rosberg ellen dolgozott? Neked az évad első felében sokkal inkább ennek az álításnak az ellentéte tünt igaznak, de nem tartom ezt sem feltétlen igazságnak, mert nem tudhatom és lehet, hogy a Hamiltonnak való szurkolásom miatt kissé eltorzítva láttam ezt a dolgot. Webber esetében azonban történtek konkrétumok, amik igazolták, hogy az RBR kettes számúként bánt vele. A rajton nem tudom mit vitatnál, Rosberg elrontotta - user error -, Hamilton viszont tökéletesen indult, így azonnal maga mögé utasította a németet (vagy monacóit. vagy svédet. ki tudja.) -
#152551 és ezek közül melyik volt az az eset ahol a Merci Rosberg ellen dolgozott? (csak ha már az RB Webber ellen dolgozott ugyebáááár)
(a rajtos szénné alázást is vitathatnánk, de úgy is csak mondod a magadét megint) -
Fernandooo #152550 és mondom úgy, hogy ebben az évadban Hamilton háromszor nullázott
és Rosbergnak legalább két vitatható megmozdulása volt
és Hamilton közel negyven pontos hátrányból hozta fel magát
és Hamilton képes volt zsinorban ötször megverni a csapattársát
és ahol az utolsó futamon Hamilton a rajtnál szénné alázta Rosberget és már ott megnyerte mind a versenyt, mind a VB-t. -
#152549 mondod ezt úgy hogy most néztél egy olyan futamot
ahol rosberg beragad
ahol rosberg kocsija éppen hogy megy
ahol rosberg kerék cseréje nem volt 100%os -
Fernandooo #152548 ..és Hamilton megverte Rosberget, és nem volt szükség olyan szándékos szopatásokra, amiben része volt Webbernek Vettel mellett. ;) -
#152547 Szerintem 2010 és '12 nagyon jó volt leszámítva azt, hogy nem Alonso nyert:D
Ez így van, de attól még Red Bull fölény volt, hogy Webber nem tudta kihasználni és attól függetlenül sem volt izgalmas. -
#152546 Idén pedig Geoff Willis és Aldo Costa nyert.
-
#152545 ja. -
#152544 Sok év volt, sok féle forgatókönyvel, de nyilván mindenki arra emlékszik amire akar...
2010-ben 4 ponttal nyert.
2012-ben 3 ponttal nyert.
2013-ban Vettel mögött nem Webber végzett, sőt az Ausztrál futamot sem tudott nyerni... Vettel fölény volt, Red Bull fölény nem igen, hisz Webbert még Alonso is megelőzte pontversenyben. 2011 szintén csak ott sikerült 1 futamot nyernie.
-
Fernandooo #152543 Tényleg nem a szél volt. Hanem Newey. -
Stockbauer33 #152542 Nem vagyok Vettel rajongó.Sőt.De az a tábla amit tart
Nem a szél fújta össze -
#152541 Valóban 2011-ben amikor Vettel 122 pontos előnnyel nyerte meg a vb-t (dupla pontos szezonzáró nélkül) tényleg milyen csuda izgalmas volt. Meg amikor tavaly úgy szint dupla pontos futam nélkül 155 ponttal nyert Vettel az is milyen izgalmas volt nem?
Ezekhez képest idén fényévekkel szorosabb volt. -
-
#152539 -
#152538 " Erről az ezt megelőző 4 évben nem annyira volt szó. Kivéve a 2010-es és 2012-es évadot"
Tehát 2 év nagyon szoros volt, 2 meg nem. -
#152537 "nem pedig az, hogy melyik mercis !"
azért a 2 merci fényévekkel a mezőny elején volt, mikor RB volt toppon akkor azért volt mikor ferrarival harcoltak, volt mikor McLarennel
itt kikkel? egymás ellen se nagyon , legalább is úgy, ahogy azt az f1be kéne
Bocs, nem Szingapúr, Bahrein, ott Hamilton és Rosberg tényleg jót csatázott az 1. helyért. Olyat kellett volna kicsit sűrűbben látni és oké lett volna
-
#152536 a fotós :DDD
-
#152535 Most is az utolsó futamon dőlt el, hogy ki nyeri a VB-t.
Év elején Szingapúr? Te melyik sorozatot nézted? :D -
#152534 neked semmin -
#152533 4 évből 2x utolsó futamon dőlt el hogy ki nyeri a vb-t oO
nem pedig az, hogy melyik mercis !
ez az év sokkal unalmasabb volt, év elején jó volt Szingapúr, az nagyon tetszett, ott tényleg verseny volt az 1. helyért a 2 mercis közt -
Fernandooo #152532 Azt hittem, az egy évad lényege, hogy ki lesz a VB egyéni és csapat szinten. De most biztosan felilágosítasz arról, hogy ez helyett vajon min kellene ez helyett izgulni - avagy adott esetben nem izgulni. -
Fernandooo #152531 Most azért két versenyző harcolt egymással és végül is egész szoros volt ez a küzdelem a szezon végéig. Erről az ezt megelőző 4 évben nem annyira volt szó. Kivéve a 2010-es és 2012-es évadot. Bár azok sem voltak olyan hű de sok esélyesek, szinte kizárólag csak az RBR alkalmankénti botlásának volt köszönhető, hogy a Ferrari ott sertepertélhetett körülöttük. Persze ehhez azért kellett egy Alonso is. Noha ebbne a két évben megvolt a pontokban mérhető "izgalom", futam szinten én egyáltalán nem kapartam le a falat attól, hogy kiszámíthatatlan lett volna a végeredmény...
Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2014.11.23. 19:58:04 -
#152530 Miért? Most mi is történt? :) -
#152529 -
#152528 nekem az izgalom nem csak az ellső helyezett kilétéből/ismeretéből adódik... ha érted mire gondolok... -
#152527 várd ki mi lesz, ha Brawn visszatér a Ferrarihoz, és esetleg megismétlődik a Schumis történet -
Fernandooo #152526 Nem? Érdekes, én minden egyes futam előtt biztos voltam abban, hogy Vettel az első 3-5 körben lazán ellép a többiektől az autójának köszönhetően és simán behúzza a futamokat, mindeféle nehézség nélkül. És de érdekes... Így történt, szinte mindig. Halálosan unalmas és frusztráló volt, egyszerűen nem volt reális esélye senki másnak arra, hogy több futamot megnyerjen, és a VB-címet is elvigye az RBR orra elől. Olyan évadokról beszélünk, amikor már legkésőbb nyár után arról volt szó, hogy az RBR és Vettel VB. Volt olyan, hogy már Japánbna megvolt a cím. Tényleg, rohadt izgalmas évek voltak ezek, valóban... -
G_ArchAngel #152525 +1 -
greenkawa #152524 Hát pedig nem! Sokkal közelebb voltak a többiek és messze nem volt borítékolható a kettős RBR győzelem. -
Fernandooo #152523 Hát azért ennél sokkal unalmasabb volt az RBR ezt megelőző 4 éve szerintem... -
#152522 utóbbi 12-15év számomra legunalmasabb szezonján vagyunk túl... -
#152521 -
#152520 "....A német nem tagadta, hogy a brit megérdemelten lett világbajnok 2014-ben. „Egy kicsit jobb volt idén, ezért teljesen megérdemelte" – nyilatkozta. „Ebben az évben ő volt a legjobb versenyző a mezőnyben...." -
#152519 Ránézésre ez valami elektromos jellegű hiba volt, amit pláne nehéz ellenőrizni, legalábbis nem annyi, mint mondjuk egy futóművet. -
Fernandooo #152518 Micsoda finálé! Hamiltonnál 3, Rosbergnél 3 nullázás, Hami 11 futamgyőzelmet fogott, Rosberg ötöt. Abszolút az volt az igazságos és tényleges sportértékkel bíró végkifejlet, hogy a brit vigye el a VB-címet a végén. Nagy-nagy gratula neki, számomra egy percig nem volt kétséges, hogy az istenadta tehetség képes felülkerekedni a jéghideg, precíz, ámde kissé lélektelen számításon. Nagyon remélem, hogy jövőre a Honda versenyképes gépet ad Alonso alá, ahogy azt is, hogy a Williams képes újabb szintet lépni és Bottas illetve Massa egyforma esélyekkel szólhatnak bele a 2015-ös harcokba. Vettel a Ferrariban szerintem annyira nem esélyes semmire, rossz ómen lehetett számára az a momentum, amikor a mai versenyen tükörsimán előzte le Alonsót. A spanyol savanyúan mosolyoghatott a sisak alatt: „Nesze, itt a Ferrarid, sok szerencsét hozzá…” Mindent egybevetve ez az évad csak akkor számít élvezhetőnek és jónak, ha a Hamilton-Rosberg párharcot nézzük, viszont igen sokat rontott az élvezeti faktoron azt, hogy ebben a belharcba egyetlen pillanatig nem tudott beleszólni senki más. Jövőre legalább három, közel egyforma teljesítménnyel bíró csapatot látnék szívesen (Mercedes, Williams, Honda), vagyis potenciálisan 6 VB-esélyest. Ennek at ötödik éve tartó rém unalmas csapat dominanciának véget kellene vetni.
Ja, és le a kalappal Rosberg előtt, amiért felment Hamiltonhoz gratulálni és végig csinálta a futamot minden nehézség és elkeserítő körülmény ellenére. Ez számára igazi kínzás lehetett. Monaco és főleg Spa óta nagyon rossz véleménnyel voltam iránta, de most már spongyát rá, az élet korrigálta az esetleges bakikat és meglátásom szerint jogtalan, igazságtalan, kevéssé sportszerű előnyszerzéseket. Nálam jövőre tiszta lappal nyit, de továbbra is Alonso és Hamilton a favorit.
Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2014.11.23. 17:52:11 -
#152517 Elég lehangoló ami a fészbukon megy most, rasszizmus, a csalás és minden egyéb osotbaság.
Egy biztos, Hamilton volt pontelőnyben ls habr tegnap elszúrta, ma lerajtolta Rosberget ( ő meg elszúrta ), s növelte a távolságot amíg nem romlott el az autója. Elég egyértelmű hogy ha nincs probléma egyik Mercivel sem a futam alatt akkor is Merci 1-2 a sorrend meg olyan mindegy lett volna, akkor is Hamilton a VB. Olvasom h Rosberg emiatt elbukta. Semmit nem bukott el, mert Hamilton volt előnyben minden téren, Ő bukta volna el, ha máshogy történik.
Az autót meg biztos alaposan átnézték, mindig megteszik, most talán még utána is ellenőrzizték 10edjére is ami nem jelenti azt hogy beindítás után vasárnap 13:35-kor a rajtrácsra felvezető körben nem kotlik meg, vagy a verseny 3. körében nem esik szét. Olyan igénybevételek, olyan teljesítmények olyan KOPÓ alkatrészek vannak hogy nincs ember a földön aki megjósolja mikor döglik be. Élettartamot saccra be lehet lőni tapasztalatok alapján, de az lehet hogy 100%os teljesítményt mutat az egyik pillanatban majd megkotlik. Ez ellen senki semmit nem tud tenni. -
greenkawa #152516 Persze az is igaz,nem történhetett volna fordítva,mert hát ugye megígérték,hogy többször is átnézik az autókat,nehogy a technika közbeszóljon és hát jól át is nézték,hogyha valami tönkre megy akkor az csakis kizárólag Nico esetében fogadható el :) -
#152515 hát hogy kiket hívtak és ki ment el, és ki az aki csak úgy bement mert akkora celeb, az más kérdés :)) -
greenkawa #152514 +1. Atyaég mi lett volna itt meg ott,ha ez fordítva történik