182094
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#155835 Mondjuk azért megnézném, hogy a sisak menynire sérült az ütközésnél,mert Massánál eléggé szétvitte a rugó,de gondolom, hogy a nagyobb alkatrész behatást okozott volna a sisakon és látszólag nem is volt nagy a lassulás ami a sisakban elmozdithatta volna a fejet vagy a lágy részeket . -
#155834 pontosabban Karam orrkúpja...ami nehezebb mint a rúgó és a tempó is nagyobb volt mint Massánál..
Tony Stewart adta kölcsön a repülőjét a Wilson családnak, hogy minél hamarabb eljussanak Allentownba. -
#155833 Azért az akkor sem jó hogy csak ugy szétrobban , elhasználódás ide vagy oda. főleg ha 40 kört jósoltak neki. Akkor ne mondja azt a pirelli, hogy nem tudják ,hogy a terhelések hatására menynit birnak a gumiaik, mert akkor hogy fejlesztették ki a keveréket ha nem tudnak róla saját maguk sem megbizható adatkat.
Meg ahogy irták is ha elkopik a gumi az ne azt jelentse, hogy szétmegy hanem azt hogy lassabb lesz és ha bevállalja a pilóta hogy még igy lassabban is megy mert mondjuk van annyi előnye akkor hadd tegye meg.
A legalső rétegnek olyan erősnek kell lennie, hogy talán még a kisebb alkatrészek is lassú defektet okozzanak, még az is jobb mikor szétrobban minden 300nál.
Az meg megint egy hiba lenne ha megszabnál ,hogy mennyi lehet a maximum kör amit mehetnek egy gumival ,mert onnantől kezdve semmi taktika vagy stratégia nem lenne a versenyen.
Csináljanak tartós gumikat olyat ami kibirja akár az egséz futamot is , de legyen megszabva ,hogy mindegyiket használni kell legalább egyszer. Lehet, hogy utánna csak egy kiállásos lenne a versenyek,de legalább a pályán dőlne el a verseny és nem a csapaton kivüli gumiszállitó döntené el, hogy ki hányadik lesz a versenyen. -
#155832 voltmár? :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#155831 Folyamatos, durva kerek etohasznalat siman szetcseszi a gu it.
En nem hiszem, hogy egyszerre csak rosszak lettek a gumik..... -
#155830 J. Wilson kómában fejserüléssel. Tegnapi Indycar futamon előtte történő balesetből származó kaszni darab fején találta. -
#155829 Egy négyszeres világbajnoknak a panasza nem lófüty. ..éss mindenkinek igaza van aki kételkedik..A Ferrari csapatfőnökének, aki elmondta hogy azért vannak a Pirelli mérnökök a csapatoknál, hogy hagyatkozni lehessen rájuk.
Többi szakembernek is igaza van, hogy ha 40 körről beszélnek, akkor ne legyen durrdefekt a 28.-ban túlhasználtság miatt.
Vettel-nek is igaza van hogy a durrdefektben megsérülhet, pláne az Eau Rouge-ban.
Azoknak a szakértőknek is igazuk van akik vitatják a túlhasználtságot, mert nem másodpercekkel romlott a köridő, ami figyelmeztethet egy ilyen bajra...hanem 7tizeddel.
.. és a Pirelli egyedüli beszállító, nincs rákényszerítve hogy kihegyezett élettartammal bírjon a gumi, ne legyen durrdefekt, max ha kivágja valami,...de még talán az is megoldható hogy akkor sem.
...ha pedig képtelen fejlődni, és csak az FIA bábja ....akkor szevasz Pirelli, és jöjjön más. -
#155828 Érdekes cikk:)
Szóval 40 kört jósoltak a gumi élettartamára, aztán a 28 körös "túlhasználat" miatt durrant el, aha :) -
#155827 Biztos lesz vizsgálat, meglátjuk mi okozta. Egyelőre a Pirelli a Ferrari-t hibáztatja. Ezek a gumik nem olyanok mint a tavalyelőtti hirtelen elkopó gumik.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.08.24. 08:27:07 -
#155826 Elhunyt Guy Ligier -
#155825 Ezt a Ferrari is eljátszotta egyszer, talán tavaly, csak asszem ők észrevették és visszatolták az autót :)))
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2015.08.23. 23:38:08 -
#155824 Maldonado is vágta, sz@rul is járt, utálom a pályavágást, de az Eau Rouge ilyen, és mellette jól néz ki, akkor is ha rázón veszik, a fehéren kívül, és akkor is ha szabályosan, kell hozzá vér hogy ott valaki átküldje a rázón szvsz, mindenki megröpülte jópárszor, Perez is, Vettel, Hamilton..
Utoljára szerkesztette: b type free, 2015.08.23. 20:48:11 -
#155823 Jah csak a túlhasználást a drasztikus tapadásvesztés szokta jelezni és nem a gumi felrobbanása 300 nál:D -
#155822 lesz ma ismétlés a futamról alahol ? vagy az M4re kerülés óta már nem lesznek ismétlések? -
#155821 Említették a közvetítés alatt is Wéberék, hogy Charlie Whiting külön felhívta a figyelmet, hogy tartsák be a Pirelli által előírt szabályokat, a Ferrari gondolom nem tette meg ezt és túlhasználták a gumit ezen, az amúgy is nagy sebességű pályán. Az eredmény látható. Megértem, hogy Vettel mérges de a csapata is benne volt ebben. -
ShaiHulud #155820 de unalmas volt -
#155819 Vettelt azért meg lehet érteni, nekem se tetszett volna ha az utolsó előtti körben a semmitől defektet kap a gumi amikor 300kmh-val megyek. Ennek lehetett volna sokkal nagyobb következménye is ha pl az Eau Rouge-ba száll el a gumi ahogy mondta is az interjúba.
De hát ez benne van a versenyzésben.
Grosjeannak jár a taps tőlem nem tudom honnét szedte ezt a sebességet a kocsiból.
Perezre számítottam, hogy ő lesz a győztes a Mercedesek után, de így se rossz az 5. hely.
1. körben Eau rouget Hamilton jól levágta. Perez nem, ennyin múlott kb hogy nem előzte meg Hamiltont. -
#155818 Te tudod hogy téged mennyire érdekel az F1.
Nem volt unalmas a futam.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2015.08.23. 17:40:54 -
#155817 Látom jó verseny volt, produkált 4 hozzászólást:D Gondolom nem maradtam le semmiről...:) -
#155816 Az eléggé szembetűnő volt hogy nagyon sokan rendre a pályát elhagyták, a kerékvetőt 4 kerékkel a fehér vonalon túl használták. Hovatovább Hamilton a rajt után úgy vágta át az óruzs tetjét ahogy nem szégyelte, Perez meg nem. Ha nem egyenesíti ki akkor Perez kicsit jobb helyzetben is lehetett volna.
Vagy büntessék őket vagy ne, de hogy éppen csak egy véletlen rádión el lett kapva h figyelmeztették... így nincs semmi értelme a szabályokat. Vagy a pályán mennek vagy mehetnek bárhol. Ma mehettek bárhol. -
#155815 -
Hasselhoff72 #155814 Hola+Svéd tökéletesen üzemel:) -
#155813 Ez a williams baki nevetséges volt :D -
#155812 Köszi. -
#155811 M4 online külföldön nem működik:( -
bodajoci #155810 Sztem f1-hez az m4 online a legjobb :D -
#155809 Én innen szoktam válogatni:) -
bodajoci #155808 Itt :) -
#155807 Sziasztok!
Tudtok ingyenes livestreamet mondani?
Köszi. -
ShaiHulud #155806 "Kimi Räikkönen öt rajthelyes büntetést kapott váltócsere miatt a Belga Nagydíjon, de a versenytársainak kirótt szankciók miatt csak két rajtkockával kerül hátrébb, azaz a 14. helyett a 16. helyről kezdi meg a 14 órakor rajtoló futamot."
Utoljára szerkesztette: ShaiHulud, 2015.08.23. 13:16:37 -
#155805 Raikkönen hátulra kerül, váltócsere miatt -
#155804 De, drasztikus büntetés kell annak aki nem hagy helyet a másiknak, még ha elől van akkor is ... -
#155803 tegnap néztem az M4-en...De Jong ugyan elengedte a kormányt becsapódáskor, de mint kiderült még sem úszta meg a dolgot a gerince.
Gerincét törte a Spában súlyosat bukó GP2-pilóta
Utoljára szerkesztette: Dietrich, 2015.08.23. 11:12:56 -
#155802 nem lehetne valamit a jövőben kitalálni ezekre a balesetekre amikor magatehetetlenül úszik az autó nagy tempóval,bele a falba,és a pilóta csak "utas" lényegében? elég szarul nézett ki ez a dolog is a hollandnál -
#155801 Az első tegnap jobb volt, de ez se kutya. :) -
#155800 https://gfycat.com/AncientMajorClumber -
ShaiHulud #155799 the Dutchman was not seriously injured in the crash.
He was taken by ambulance to the medical centre, with the GP2 Series tweeting that he "is fine and in a good mood".
De Jong was subsequently transported to hospital for a full assessment. -
paj01 #155798 röviden: Nem sikerült beérni a mercedest hibrid erőforrások terén. -
#155797 -
#155796 Mi történt a két Ferrarival?