182096
  • benőmenő
    Hiszem, ha látom. Már Bahrain előtt is ezzel hitegettek.
  • repvez
    ezzel saját magukat járatták le. egyrészt, hogy nem tudnak egy normális átgondolt rendszert kitalálni a másik, hogy még irányitani sem , hogy befolyásolhatóak.
  • Totti5
    "a Kínai Nagydíjtól kezdve visszatér a 2015-os időmérős szisztéma"
  • mcmoha
  • nearo
    Basszus szegény Sauber, nem is emlékszek rájuk, hogy idén láttam volna őket képernyőn...
    Utoljára szerkesztette: nearo, 2016.04.06. 15:58:29
  • Totti5
    Ebbe egyik csapat sem menne bele így ilyen sosem lesz.

A gyeplő nélküli fejlesztésnek kát hatása lenne. Mercedes, Ferrari, RB sokkal nagyobb előnye a mezőnyhöz képest hisz pénz az kb korlátlan illetve kis - közép csapatok teljes ellehetetlenítése, kinyírása. Végre a Manor felzárkózott és teljes a mezőny nincsenek tök utolsók. Erre vártunk már évtized óta. Nagyon baba a mostani mezőny, de ez is lehetne jobb, hisz a Sauber nagyon lecsúszott, és folyamatosan hallani a pénzügyi gondokat... na őket az eszetlen költés instant kinyírná most.

Motor nem lesz más, csak erősebb a rendszer. Közel már 1000 lóerő most is a gyári Mercedes. Pár éven belül amúgy is elérik kimutathatóan ezzel a fejlesztési tempóval és lendülettel. 2017től új gumi, aero szabályok lesznek bár még semmi nem fix. Érdekes lesz, de ne haladjunk előre ez az év elég izgalmas, jó a mezőny, sok a csata.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.04.06. 15:54:55
  • SzocsA
    Vagy lehetne olyan szabály, hogy amelyik kocsi brutál erős vagy gyors ők nem fejleszthetnek, akik mögöttük vannak azoknak sokkal több fejlesztési kvótát kellene adni vagy mittudom én minek nevezzem. Arányos lenne a fejlesztés aki a legvégén van ők csinálhatnának sokkal több mindent, a ferka meg csak egy két fejlesztést tehetne meg, persze pénz is kell hozzá.
    Vagy csak egyszerűen belepakolni a mercikbe + kilókat.
    Amúgy meg nemsokára más motorok jönnek majd...
    Ezt most találtam.
  • b-type
    sztem kb. ugyanott lennének. kivéve ha csak a Honda fejleszthet. Abban a percben ahogy nyílik a szabály, már öntik bele a pénzt a gyáriak...és a Honda megint csak önthet, és a lemaradása nem valószínű hogy csökken, sőt az a valószínűbb hogy nő, vagy megint csak megbízhatósági falba ütköznének.
    Az egyetlen járható utat abban látom ahogy most működik, mert fel fognak zárkózni a Mercedes-re, egyre kevesebb nyitott terület marad, illetve ez szabályozott...és a Mercedes hamarabb le fog lassulni a fejlesztésben mint az őt követők, lévén kevesebb a helye ahol tizedeket nyerhet, maradnak a századok....a többiek pedig közelednek. Lehet hogy nem idén, vagy jövőre. Sajnos ez van...a Mercedes szinte tökéletes motort csinált, de legalábbis sokkal jobbat mint a versenytársak.
    Nyitni nem szabad, Ezt nagyon jól látták, mert el kezdenek szaladni a miliók-százmilliók, majd egyszer csak a részvényesek elzárják a csapot, mert túl sok.
    WRC...
    Az erőforrás brutális, a hibrid lenyűgöző...sztem nagyon régen volt ekkora technikai értéke és misztikuma az F1-nek mint most. A béna szárnyakat kellene eltüntetni, és rámenni a hangra, látványra, élményre. ...legfőként pedig megoldani a követő autó tapadásproblémáját, mert az körvonalazódik, hogy nem aero lesz az...már annyira megnyírbálták a hátsó szárnyat, és annyira béna nagy batár az első szárny...és a probléma mégis megmaradt. Az első guminak jóval masszívabbnak kell lennie, és a hátsó tapadásával szabályozni a futamok változatosságát...kikötve hogy kereket csak együttesen lehet cserélni, az első kerekeknek tapadniuk kell, és bírni. Akkor közel maradhat a támadó autó, és fineszből is előzhet nem csak DRS nyitásból. sztem persze.
  • repvez
    ezt nem is vitatom, de a motor fejlesztés befagyasztása és a zsetonos fejlesztés miatt 4-5 futamonként tudnak csak versenyben is kipróbálni egy kis módosítást ez 4-5 elhalasztott lehetőség a hibák kijavítására vagy az új fejlesztés kipróbálására.
    A honda sem szenvedte volna végig az egész szezonját tavaly ha a második harmadik futam után átszerkeszthetik a motort nagyobb turbóval.
    Meg mi értelme a hatékony motornak ha a gumi miatt nem mehet annyira ahogy tudna?
    Ezeket a korlátozásokat szuntetném meg és nem mesterséges "véletlen" factorokat kreálnák.
  • Totti5
    Belepakolnak mindent, emiatt is dőlt meg a pályacsúcs. Brutális teljesítménye s hatékonysága van pl az új, modern és előremutató erőforrásnak.
  • repvez
    ez az átlagolás fogalmam sincs hogy jött be nekik, de ugye ha a leggyorsabbat keressük akkor az átlaggal nem találjuk meg, mert az egy középérték.
    Így megint sérülne az az elv hogy az győz aki a leggyorsabb.
    Ugyan ez a bajom a versenyen is, nem az győz aki a leggyorsabb hanem az aki a legjobban spórol mindennel és a legjobb stratégiát dolgozza ki.
    Mindennek a pályán kéne eldőlni és ez csak úgy lehetséges ha mindent addig használnak amíg bírja a technika.

Ha az időmérőre elegendő gumit kapnának sem mennének addig , hogy a lehető legjobb kört tegyék meg, pont az miatt , mert spórolni kell a motorral is, így ha kihajtják a belét neki akkor a futamon, fogja beadni a kulcsot vagy pedig nem fogja bírni a 4 vagy 5 motorral az egész szezont.

Én még mindig azon vagyok ,hogy ez a királykategória ide mindent bele kéne pakolni amit csak el lehetne érni ma az autógyártásban és kifejleszteni minden olyan technológiát ami a javuláshoz kell akár versenyről versenyre és mindig csúcsra járatva. Csak így derülnek ki a gyenge pontok. Az a csapat aki erre nem képes az nem való ide.
    Inkább nézek 10 kocsit egymásnak feszülni egymást támadva minden kanyarba mint 20at aki ahol tud spórol és csak köröznek
  • SzocsA
    De miért nem kapnak + gumikat az időmérőre? Azért nem mennek, meg azért spórolgatnak, mert nincs gumi. Mert ha többet mennek akkor elkoptatják azt a szett lágy gumit és használhatatlan lesz.
    A verseny most sokkal jobb lett hogy behoztak még egy fajta gumit.
  • Totti5
    60 perces időmérő már nem lesz ( unalmas, sok az üresjárat ), szinte minden Európai versenysorozat már átállt a több részes kieséses rendszerre ( pl MotoGP, WTCC )
  • Pluskast
    De nem is értem, hogy mi a franc baja volt Bernie tatának meg a fiának az időmérővel? Ezzel volt a legkevesebb gond. Komolyan ennyire egy gyp-s társaságot.
  • [HUN]FaTaL
    Tiszta vicc. Álljanak vissza a tavalyira azt kész. Vagy hozzák vissza a 60 perces időmérőt.
  • HTS s3rg1nh00
    az átlagolás azért rossz,mert Rosberg-Vettel-Hamilton lett volna pl.a sorrend...nem számít ki a leggyorsabb,ha a másik körön hibázik...
  • SzocsA
    az átlagon alapuló időmérő is sz*r
    Tök jó, most minden futamon más időmérő lesz, nem tudják eldönteni, hogy mi legyen. tiszta szar az egész már. Tényleg cirkusz lett belőle.
  • bakkerman
    Pont ezen gondolkoztam a tegnapi futam utan, ezeken a szar rajtokon meg a VB cime is mulhat,ha minden futamot az elso kanyar utan a 6-7. helyrol kell kezdenie akkor Rosberg hulyere fogja verni osszetettben...es akkor majomkodhat majd...
  • Stockbauer33 #157904
  • Totti5
    Azt mégis hogyan? szabálytalan módon teszt időn kívül üljön autóba?
  • Count Adyn
    Mondjuk gyakorolhatná a rajtokat majomkodás helyett:) Mert eddig egész jól meguszta, de hosszu távon gáz lesz ha ez rendszeres :)
  • Papa01 #157901
    Egyre kevésbé kedvelem Lewis-t... :(
  • RatBaG #157900
    https://streamable.com/pr84
  • HTS s3rg1nh00
    azért az 1mp/kör durva túlzás,akkor fél perccel verte volna Rosberget...
  • Totti5

• Totti5
    Autó jobb oldalán levő légterelő kompletten eltűnt, sérült a padlólemez is.

„Lewis körönként egy másodpercet veszített a hiányzó leszorítóerő miatt” – árulta el Wolff. „Vagyis végül túl lassúak voltunk, nem volt mód arra, hogy azonos gumin felzárkózzunk Kimire. Azzal, hogy tovább kint maradtunk, csak a biztonsági autós fázis esetén nyerhettünk volna pozíciót. Így lehettünk volna másodikak, ezért próbáltuk meg ezt” – magyarázta.
  • Pluskast
    Nem tudom lehet, hogy csak én látom rosszul, de tegnap mintha Hamilton nem lett volna annyira "harapós". Mármint nem igazán erőltette, hogy megpróbálja megelőzni Kimit. Vagy ez betudható volt a sérülésének? Szerintetek?
  • HTS s3rg1nh00
    megadta magát valami az autóban
  • Botond #157894
    Lemaradtam az elejéről, Buttonnal mi történt amúgy?
  • Totti5

• repvez
    ezt értem, de nem lenne kifizetődőbb ha nem lenne ennyire sérülékeny és inkább a versenyen hozna körönként ennyit, egy másik elem és ez a szárny csak az autó lészorításáért felelne, az aero elemek meg máshol lennének?
  • AnuluWork #157891
    Kimi azért odamehetett volna a csapathoz, b+.

Értem én, hogy nem szereti a majomkodást és ahogy olvastam, pisálnia kellett nagyon, de sűrűn nem jár 2. helyen, ennyit megérdemelt volna a csapat. Na ennyi a különbség közte és Alonso vagy Vettel között. Ők tudnak teátrálisak lenni, ő nem. És ez olyankor, amikor nézve az eredményt, ő is tudja azt a szintet, ami a Ferkához kell, akkor pont amiatt lesz második számú idővel, hogy nem figyel oda olyan apróságokra, mint a csapat verseny után. Mondom ezt úgy, hogy Kimit bírom a mezőnyben a legjobban, és a szakállas volt az esküvői tanúja. Minden esetre külső szemlélőnek ez unszimpatikus is lehet, még ha Kimi az Kimi.
  • Totti5
    Tizedekről és ezredekről van szó pl egy kvalin. Azt h versenyen sérült autóval a taktikai különbségek miatt is lehet helyezkedni egy teljesen más dolog, viszont a sérült autó akkor is lassabb.
  • repvez
    Én azon tudok jókat derülni mikor annyira fejlesztgetnek a szárnyak kialakitása, hogy mennyire kiforrott az aero és, hogy sokat jelent, erre az első kanyarnál lebontják a fél szárnyat és az egész versenyt végigmegy úgy, hogy még előzni is lehet vele.
    Akkor minek ennyire görcsölni rajta
  • Papa01 #157888
    Valakivel. :D
  • SzocsA
    De tegnap hamilton csak megrovást kapott elég érdekes.
    Azt nem láttam, hogy megbüntették bottast.
  • Ferenc4
    elég unalmas eddig
  • bakkerman
    :DDDDDD hesszel az öreg
  • RatBaG #157884
  • bakkerman
    Tulvallalta a kanyarfektavot,volt meg helye az teny,csak nem egy autonyi. Ezert is buntettek meg,nem veletlenul