182153
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#179825 Erre a versenyre mondják azt , hogy so hűhó semmiért, akkora feneket keritettek neki, aztán nem történt semmi a versenyen és a közvetités is sokkal unalmasabbra sikerült mint általában és a végére én is szépen bebölintottam az utolso 10 körre és csak a podiumra riadtam fel .
Ezekkel az autokkal nem lehet versenyt csinálni tul nagyok a pályákhoz, hogy elözni lehessen és tul nehezek, hogy dinamikusan lehessen velük bánni, csak sporolos vonatozás megy a legtöbb pályán. -
#179824 Mémek: SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
ToxiMaxi #179823 A kommentek száma inkább az SG-t minősíti, mert a Ph-n többszáz hsz volt ezzel a futammal kapcsolatban. Szóval lenne miről beszélni... -
#179822 Ebből is látszik hogy az F1 szurko... izé, haternek nem lehet megfelelni. Eddig az volt a baj hogy jaj miért a nagy tepsi pályák ebben semmi izgalom!!! Most meg jaj hát van fal ez veszélyes! Ez a pálya túl régi, amaz túl új, ebben túl sok a kanyar emez meg túl egyenes. El kéne fogadni hogy itt tart a technika amivel ilyen versenyeket lehet rendezni, akinek nem tetszik ne kínozza magát vele.
Nem tudom mi volt ezen a versenyen unalmas, kb annyi minden történt mint máskor egész szezon alatt se.
A kommentek számát pedig az is magyarázza hogy verseny után egyrészt késő volt már, másrészt meg le is halt az oldal. -
HuHam #179821 Ez a Miami "F1-es pálya" nem tetszik egyáltalán. Erőltetett városi pálya. veszélyes. Csak azért nem volt nagyobb baleset mert a pilóták óvatosak voltak. Bár a Gasly-Norris-ban szerencse is volt. Amit részben Alonso is okozott a túl aggresszív menésével (Hamiltont is érintette még a legelején) - ahhoz képest az 5 mp bünti nem sok - Gaslynak tönkretette a versenyét.
Amúgy elég uncsi verseny volt, ha nincs a beleset és SC el is aludtam volna.
Bár a kommentek száma alapján itten úgy néz ki, hogy a többiek el is aludtak -
#179820 mi volt ez az interjú a díjátadó előtt?
-
Stockbauer33 #179819 Ez a szín tiszta Forma1.Róluk szól nem a sallang 100+ senkikről -
#179818 -
#179817 -
#179816 Retró kép. :)
-
#179815 -
#179814 amúgy atomnehéz pályának tűnik, nem lesz egyszerű és rövid verseny ... -
#179813 Na ezért nem veszek ilyen több milliós órákat. Nézzétek milyen pontatlanok! -
#179812 Nem viselhetnek ékszert akocsiban, azért aggata magát teli mindennel ... mondjuk én sem értem egy fülbevaló kit zavar... És abban igaza van apilótáknak volna fontosabb teendője is a fia-nak, nem ilyen faszságokkal foglalkozni .
Sainzcrash oldal van már ? :D -
#179811 -
-
#179809 -
#179808 20 vs 11 a vb címeket nézve a két kép közötti különbség :) -
#179807 -
Stockbauer33 #179806 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#179805 -
#179804 -
IXEMGabeo #179803 Meg nyomtam pedig a válasz gombot...
179799 es hsz -
#179802 Melyiket? Az animáltat, a mémeket, a videót, a vályszszitire hajazót?...Válasz gomb néha hasznos
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Logójuk ott van, Setanta sports, ír tévécsatorna. A készítő neve pedig Liam Connor-Riley, 37 éves, 182 cm magas és vízöntő a csillagjegye
Utoljára szerkesztette: sure, 2022.05.04. 17:55:19 -
IXEMGabeo #179801 Vettel a robogóval xdddd visitok -
IXEMGabeo #179800 Na ez állati klafa. Ki csinálta? -
#179799 -
#179798 Pár Forma 1 meme:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
kjhun #179797 Loptam! Ez jó! -
#179796 -
#179795 -
Stockbauer33 #179794 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#179793 úgy látom még nem volt
qrva nagy lett XDDDD
-
#179792 Elég sok tényező közre játszik, súlypont, motor/hibrid csomag elhelyezése, mindemellett Mercinél túl agresszív padlólemez kialakítása(Srác egész jól elmagyarázza mi a bibi). Nem egyszerű módosítani úgy, hogy a probléma nem jön elő a szélcsatornában. Ha rajtam múlna a redbullhoz hasonló padlóval beáldoznék egy hétvégét tesztnek. Nem tudom, hogy milyen a futómű de lehet két lépcsős gátlót/rugót raknék be, hogy bizonyos hasmagasságnál erősebb legyen a csillapítás(belassulna a függőleges mozgás), így talán nem érne le. Könnyű okosnak lenni, de a sok talentumot ott ezért fizetik, megoldják :) -
#179791 még mindig nem tiszta nekem, hogy miért nem tudnak egy olyan padlo lemezt tervezni ahol nem zárodik le a levegö utja.
Ahogy a képeken is látszik a középső csuszo felulet egyenek minden autonál és az ér le az utra, tehát ez mellett van a két venturi csatorna, tehát, ha a középrész leér a földre annál lejjebb nem tud, igy azt kell megnézni, hogy a kétoldalt lévo helyen milyen mélyre ereszthetik a padlolemezt, hogy ilyenkor is legyen levegöáramlás a legnagyobb sebességnél is.
Ha nem igy gondolkodnak akkor akár lehetne egyszintbe is a legalacsonyabb pontja is a hasi csuszolappal is.
itt ami probléma lehet, hogy már akár 100km-es sebességre tervezik , hogy onnantol legyen a legnagyobb leszorito erő , és ha ennél gyorsabban megy akkor már folyamatosan leér a hasa és feltorlodik a levegő. ezért ezt pálya függényében a rugőerővel kellene szabályozni, hogy mi az a sebesség ahol elérje ezt a kritikus pontot. -
#179790 -
#179789 ezeket a modositásokat nem lehetett volna most meglépni?
Most majd 4 év mulva megint fenekestül felforgatják az egészet?
Meg nekem valahogy furán jön össze, hogy csökkenteni akarják a kocsik méretét, de as sulyukat meg ha lehet csökkenteni vagy megtartani.
Ez ugy hangzik, mintha nem tudnák a méretcsökkentéssel a sulyt is csökkenteni, ugy meg megint érdekes kocsik lesznek, hogy kisebb méret meg közel 800kg.
MEg most bevezetésre került ez az uj elképzelés a kocsikrol, probálják a csapatok a költségsapkával egyutt kitalálni , hoyg hogy lehet javitani a dolgokat ,majd 4 év mulva meg kukázhatják az egészet, mert jön egy teljesen uj rendszer megint, egy mégszigorubb költségsapkával és egy mutatóban lévö robbano motoros egységgel, ami szinte csak azért lesz majd benne, hogy körbe tudjon vele mennia kocsi mig ujratöltödik az elektroms rendszer.
Most sem bir ki még egy teljes kört sem nem hogy egy egész futamot az elektromos hajtáslánc 2014 ota nem sikerült ezt megoldani, hogy 300km-t tudjanak vele ugy menni, hoyg ne fogyjon el az erö belöle az egyenes végéig.
DE majd a megnövelt teljesitménnyel biztos jobb lesz, mikor 1000LE után marad a 500LE benzin motor mikor elfogy a delej, aztán mikor ujratölt meg seggbe rugja a plusz 500LE megint
A gumikat is jö lenne ha nem csak lecsökkentenék, de tartosabbak is lennének és ne amiatt cserélják le öket,mert elfogy a tapadás, hanem mert kötelezö vagy stratégiailag megéri, de mindegyik fajtánál nyomhatnák neki ami a csövön kifér. MErt az nem környezetvaráét, ha 5-10 körös gumikat csak ugy elszornak, mert már 1 tizeddel rosszabb köridöt tud és addig is csak ugy lehett használni mint ha tojáshéjon mennének. -
#179788 inspector seb -
#179787 -
#179786 A pilóták testi épsége miatt sem fenntartható az F1-es autók pattogása?
Hogy is mondta Hamilton az első verseny után?
"Nem a szerencse miatt állhattam dobogóra, jobban dolgoztunk a Red Bullnál!"