182096
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#158894 Ezek szerint tényleg átépítik. Kíváncsi leszek, mik lesznek majd az éles tapasztalatok. Nomeg a szimulátorokba is lehet belemókolni még egy vonalvezetést. -
#158893 A vicc az, hogy amint elengedi őket az SC általában már jönnek is ki intermediate gumikért :) -
#158892 Monza új vonalvezetése 2017-től:
-
Stockbauer33 #158891 -
#158890 -
#158889 sztem is marhaság ez a felvezetés SC-vel, ha ilyen eset van akkor engedjék a pilótáknak, hogy mielött felállnak a rajtrácsra verseny elött hadd menjenek pár kört vagy ha nem lehetséges akkor virtuális SC-vel körözzenek és repülörajt.
de azért ez már nevetséges, hogy leesik egy kis eső és már csak az SC mögött mehetnek, pár évvel ezelőttig SC-t csak akkor láttünk mikor tényleg akadályozta a versenyt a törmelék, de ilyenért, hogy nejlon meg kis alkatrészdarab nem volt, mindig befutott egy pályabiró elvitte a holtidőbe és kész, nem 3 kör VC.
Már mindenért buntetés mindent leszabályoznak kiölték a versenyzést a szabályokkal -
#158888 Emlékeim szerint, régen volt ilyen. Miért ne lehetne most is, ha már a biztonság ennyire fontos. Mindenki nyerne vele. Q3 alatt még nem esett?
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.06.01. 14:12:49 -
#158887 A fizetésnek nem kell azonosulnia őrültséggel. Ezek férjek, családapák, még ha sokaknak egy rugodsni való bábu is egy pilóta akire minden szart el lehet mondani. Csak azért hogy jó nagy baleset legyen és felesleges veszély nekem ne csináljanak műsort, nekem nem erre van szükségem. Arra van ami volt a futam. Lement gond nélkül még ha voltak törések is, de nem kellett az SCt behozni. Így volt izgalmas és gördülékeny. Mindenki vezetett vizes pályán ezzel vagy azzal. De pont itt, pont ilyen körülmények közt egy kört nem mentek. -
#158886 De ilyen nincs most. Az van hogy szombaton be kell állítani véglegesre. Most is tudnak esőben rajtolni, de amikor az autó szárazra van állítva, nem ment senki esőgumikon a hétvégén, és városi pálya akkor ne mondja már senki hogy normális dolog elengedni őket lesz ami lesz alapon. Hiába mentek 7 kört ( ami a pálya rövidsége miatt nem volt sok ), amint elengedték őket Kimi összetörte, Magnussen összetörte. Ha most állórajtnál egymásnak mennek többen, ami igen nagy az esély akkor jött volt SC hosszú körökön át. Így nem volt SC hiába törtek az autók, mert tömegbalesetet sikerült elkerülni. -
#158885 -
#158884 -
#158883 -
#158882 Továbbra is ők elvileg a világ top pilótái, fizetésük is ehhez igazodik, van elég rutinjuk ahhoz, hogy megcsináljanak egy állórajtot. Másik kérdés, hogy szerintem mindenki vezetett már vizes körülmények között. :) Szóval nem babazsúr. -
#158881 Szerintem a megfelelő megoldás az lenne, ha ilyenkor lenne egy gyors edzés és mindenki vizes beállításokkal mehetne. Régen azért tudtak esőben rajtolni. Most meg mindenki annyira fél, hogy 2 kocsi netán összeütközik. -
#158880 Aha. Szóval teljesen normális lenne, hogy olyan körülmények közt, és olyan gumin, telitankolt autóval induljon neki a 22 fős mezőny Monacoban mint volt, amit előtte nem is próbáltak a hétvégén. Szép lett volna, 1 kör alatt összetörik magukat páran és jön az SC. Nagy buli. Na nem mintha amúgy nem lett volna ez, csak VSC-vel meg lehetett oldani szerencsére. A hét kör lehet hogy sok volt, lehet elég lett volna 4, de anélkül elengedni őket nagy marhaság lett volna ezen a pályán, így. -
#158879 Teljesen igaza van, szánalmas volt így elcseszni a verseny elejét, mintha valami kis kezdő pilóták lennének. -
#158878 -
#158877 Rosberg alatt szerintem nem a kopás volt a döntő,inkább megcsúszott mert akkor már jobban esett,Hülkenberg meg okosabban gyorsított ki -
#158876 Aztán ha ez fog dönteni Nico vb címét illetően, akkor ez az elengedés nagyon-nagyon fájni fog neki. Nehezen tudom elképzelni, hogy Hamilton-tol hasonlót mertek volna kérni. VB-ért ők ketten vannak versenyben (eddig), elképesztő döntés. -
#158875 Így már okés, előtte nem láttam sehol ezt. -
Stockbauer33 #158874 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A Red Bull ritkán felejti el kihozni a gumikat, de Monacóban mondhatjuk már rendszeresen Erre Imi hívta fel figyelmünket, hogy 2012-ben Monacóban megcsinálták ugyanezt, akkor Webberrel. Imi akkor meg is viccelte a csapatot ezzel a képpel, most felidézzük 2012-es esetet.
Kiss Imrének pedig köszönjük a képet
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.05.31. 01:09:52 -
#158873 Ez ilyen, erre a Pirelli sem számított, tavaly még SS-S gumit hoztak, idén US-SS. Monaco más aszfalt, meg ugye más lett a hőfok is az eső miatt, és Hamilton meg fogta a tempót...mehetett volna 17-18-s köröket és akkor elkopik, állandó hűtőköröket ment.
Ezzel együtt is persze elég gáz hogy ennyit kibírt,..Rosberg alatt a végére elfogyott mert Hülkenberg legyorsulta a célvonalig...valszeg Hamilton-nak sem sok lehetett már benne, de kibírta.
Sztem nagyon jó futam volt, az első SC alatti köröknél nem gondoltam volna hogy ez lesz.
Viszont ezt Ricciardo behúzta volna, gondolom nem mondok újat senkinek. -
atiwrc #158872 Sajnos az időmérő végét láttam csak, de tényleg érdekes volt, hogy 2-3 kört mennek, de én arra gondoltam esetleg az energia visszanyerő rendszert nem tudják 1 kör alatt rendesen feltölteni.
Ami engem jobban zavart, és nem is tudom hány éve nem álltam fel f1 futam után ilyen keserű szájízzel és szomorúan, az nem a Hamilton győzelme miatt volt, hanem ahogy győzött. Köszönhetően a Pirellinek. Minek kell ennyi féle gumi és szín ha bármivel végig lehet menni több mint a futam felén?
A fenének nem tudnak gyártani egy gumit pl ez a lila, ami 2-2,5 másodperccel jobb lenne körönként, de max 10-12 kör lenne benne, annyi ami kb egy boxkiállásnyi előny, de a kb 12 kör után úgy elkezdene elfogyni hogy körönként kapna 1-1,5 másodpercet az eggyel keményebb keveréknél. Tudom, hogy pálya és sok körülménytől is függ, de ez a lila gumi volt az egész taktikázás megcsúfolása itt.
Perez és Vettel is elkezdet felzárkózni rájuk és kb olyan (ha jól rémlik) 7 másodperc körül, befagyott a különbség. Mégis mi történt, lekopott egy réteg mindkét gumiról és utána, már egyformák lettek, vagy mégis ez mi a fene volt?
Ami meg a díjátadónál volt, ez a FIA vagy FOM vagy Eclestone által megszervezett (számomra legalábbis) gyomorforgató kényszerített celebparádé... Egy kis nézettségért? Verseny kell b.meg, nem ez!!
Azt is szívesen megnézném már, hogy esőbe versenyezzenek eső gumikkal, mert addig köröznek mindig a safety car mögött, hogy szinte 3-4 körön belül lehet felrakni az intermedia gumikat, ez csak engem zavar?
Tudom, tudom a kocsik így a setupok úgy, változtassanak a szabályokon, ha az kell. Pláne így a rajt előtt simán meg lehetett volna emelni kicsit a kocsik hasmagasságát.....
Utoljára szerkesztette: atiwrc, 2016.05.30. 23:04:21 -
atiwrc #158871 Ha minden igaz a saját lábán ült be a medical car-ba:
-
SzocsA #158870 Hát igen, nem volt akkora tempókülönbség a két kocsi között, hogy meg tudta volna előzni.
Ha a fal előtt már mellette van akkor lett volna esélye.
Amúgy mostanában eléggé elment minden sport a panaszkodás felé, olyan mintha töketlenek lennének a sportolók, akár a focit nézzük, akár a forma 1 et vagy bármi mást, itt is megy a reklamálás, hogy hozzám ért, leszorít, nem hagy helyet stb. Fociba is a Bl döntőn milyen színészkedések folytak, pepe részéről, volt ez a kia autós rekláma a fair playről, szinte beleillik a mostani helyzetbe. Mikor volt egy becsúszás a csávót el sem találta csak simán átesett rajta, ezután eljátssza a nagy halált, hogy mennyire fáj a lába, utána meg fél perc múlva levág egy jó nagy sprintet fájós lábbal.
Nem tudom később mi lesz ezekkel a sportokkal. -
#158869 Ha hagy helyet se ér semmit vele Ric, a balos előtt elvette volna . Nem volt ez semmi .... -
SzocsA #158868 Hát ez az. De ha befordul normálisan akkor nem hiszem, hogy mellé tudott volna menni. Rosberg is így előzte meg massát, de ő visszaadta neki a helyet. Pedig azt mondták, hogy ez még simán belefért volna ez a sikán levágás.....
Amúgy az indi 500-on mennyi néző van, volt? mert tele van a lelátó és szerintem nem igen akad üres hely.... -
#158867 Szujó egy elfogult idióta. Jobban utálom, mint anno a Palikot. -
#158866 Úgy is lehet értelmezni, hogy egy fokkal akartak keményebbet annál, mint amit a merci tesz fel. Azt hitték merci szuperlágyat tesz fel, ezért kivitték a lágyat, de látták, hogy ultralágy került fel, így visszavitték a lágyat és kihozták a szupert.
szerk.: ja az ominózus előzési kísérletnél meg kicsit jobban megbékéltem volna a dologgal, hogy Hami "kiszorítja", ha előtte beveszi rendesen a sikánt... így egy kicsit sántít nekem, dehát a bírák vizsgálták, és nekik nem volt kifogásuk
Utoljára szerkesztette: nearo, 2016.05.30. 21:06:06 -
SzocsA #158865 Én nem értem ezt a magyarázatot!
„Nem hittük, hogy a gumi végig fogja bírni, ezért mindenképp egy fokkal keményebb gumit akartunk választani, mint a Mercedes” – nyilatkozta gumiválasztásuk hátteréről. Elsőre a lágy...."
A lágy gumi a sárga, nem bírta volna ki azt a negyvenvalahány kört és ezért egy fokkal keményebbet akartak választani mint a merci
A lágy helyett szuperlágyat tesznek fel ami egy fokkal keményebb volt?
Ha feltették volna a sárgát, azzal is simán lehetett volna menni, Vettel is ment gyors köröket, és ha utol is éri lehet megelőzni akkor sem tudta volna.....
Amúgy meg itt már bent volt mellette, én a helyében otthagytam volna a kocsit, lehet, hogy Ricciardo húzta volna a rövidebbet.
-
#158864 Bár úgy lenne. -
#158863 Onboard
Lett valami baja a srácnak? -
#158862 Hamilton elárulta, elsőre nem tudta, mi történik csapattársával. „Nem kértem, hogy engedjen el, és nyilvánvaló volt, hogy megvan a tempóm ahhoz, hogy túljussak rajta, de itt nehéz előzni. Úgy láttam, a második kanyarnál gondjai vannak, balra húzott, én meg megelőztem” – mesélte a brit, hozzátéve, hogy nem sokkal korábban a pálya egy pontján úgy érezte, lesz esélye erőből is megelőzni Rosberget.
Amikor kiderült, hogy a csapattárs önként húzódott félre, a háromszoros bajnok megköszönte neki gesztusát. „Nico igazi úriemberként viselkedett” – ismerte el. -
#158861 Max legalább nem áll be vonatozni mint a többség.Megy folyamatosan előre,határon autózva.
Éppenhogy lekoccolta a falat,eltört a felfüggesztés,irányíthatatlna lett az autó.
Semmi extra nem volt,amíg ment kimagaslóan szépen ment... -
#158860 Én is rá voksoltam. Szépet ment, azzal együtt, hogy a pálya sajátosságai miatt sokkal jobban kijött a taktikázásuk, mint más helyszíneken.
Alonso is szépet ment, hogy 5.-nek behozta a Mekit.
Hami pedig ahelyett, hogy magát fényezi, megköszönheti Rosbergnek, hogy Nasr-el ellentétben beláltta, hogy lassabb és hagyta menni a győzelemért. -
#158859 -
#158858 Amíg pályán volt jól ment, jól mozott, jött fel pontszerző helyre semmi gond nem volt vele. A tapasztalat hiánya, 5 év múlva már nem fogja ezt elkövetni. Ettől semmivel sem lett rosszabb pilóta. Világbajnok is bakizott a futamon meg még sokan mások. Apja már nem lesz úgy ott mint eddig volt, de ezt már multkor elmondta. RB dolga Maxot betörni és kihozni belőle a maximumot, a legjobb helyere került élcsapathoz, Jos szerepe innentől kezdve már nem fontos és valszeg nem is tenne jót már belepofázni ebben a közegben.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.05.30. 17:35:16 -
#158857 Bármilyen helyzetben ezt csinálták volna, ha ott tököl a Mercedes ( lényegtelen a pilóta neve ), akkor elúszik a futamgyőzelem és a dobogó. Jól döntöttek, Mercedes érdek volt, meg is nyerték a futamot. A márkának ez számít nem az hogy melyik pilóta nyer, hanem hogy nyert. Ha ott eltököli az időt a lassú Rosberg mögött az szimplán csapat szempontból órási baklövés lett volna. Persze a pilóták szemszögéből Rosberg sok pontot vesztett Hamiltonnal szemben. -
#158856 Sergio Perez has been voted the Driver of the Day for the Monaco Grand Prix! -
#158855 Azert ebben a szituációban a papa se volt a toppon
Persze mindenki hibázott már,és fog is,ezért nem is támadom a kis Maxot,elbaszta a hétvégéjét ez tény de szerintem továbbra is érdemes rá odafigyelni. Csak tényleg egy picit visszább húzódhatna az apuka a kétes nyilatkozataival