182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Na, talán mégsem hülyültek meg teljesen. Éljen!
-
Stockbauer33 #159884 http://index.hu/sport/forma1/2016/07/28/botranyos_kudarcba_fullad_a_szavazas_a_fejvedo_bevezeteserol/ -
Szerintem az ecsetbajszos nem nézte volna jó szemmel.
-
Már akkor is Hamilton vezette a mercit ?
-
-
-
Kimi -
Pitti #159878 Persze, csak arra akartam célozni, hogy nem biztos, hogy baj, ha akad egy-két nemolasz vezető szerepben :) -
Előtte húsz évig nem nyertek. Szóval van még idejük ha ismételni akarnak.
-
Pitti #159876 Ferrari legutolsó fénykorában Ross Brawn, Jean Todt, Michael Schumacher... egyik sem olasz... hmm :) -
Nem csak rajta múlik, hanem az egész csapaton. Ferrarinál semmi nem működik úgy hogy az kimagasló lenne, és az nem 1-2 ember "hibája". -
SzocsA #159874 Távozik a Ferrari technikai igazgatója – hivatalos!
Egyedül ő volt nem olasz! Most megint elpuskázzák a következő évet, amúgy nem alkotott maradandót!? -
SzocsA #159873 desigo
Szerintem valahogy beszélni kéne az emberrablókkal és megmondani nekik egy olyan követelést is, hogy csinálja vissza ez a vén fasz a forma 1 régi fénykorát. Legyen végre normális verseny, ahol nem azon van a hangsúly, hogy éppen kicsoda milyen szabályt szegett meg, hanem a versenyzéssel foglalkoznak, előzgetnek, nem ilyen mindenféle mesterséges segédfunkciókkal kikerülik a másikat. Meg, hogy mindenki egyformán kap büntetést, senki ne legyen kivételezett.....
Más.
Aki vezeti a ferrari és a fiatot, Marchionne, neki milyen tapasztalata van versenyzés, autók terén? Vagy csak sima üzletember?
És aki a forma 1es csapatot vezeti Arrivabene, neki is milyen rutinja van ehhez a sporthoz? Ő csak csapatfőnök. Elvileg James Allison a technikai igazgató ő mutatja minden fejlesztési irányt vagy hogy van ez?
Amúgy olasz cégnél dolgozok, van egy olasz főnök van egy magyar is meg a csoportvezetők, amúgy ismerem az olasz temperamentumot, ami ha valami nem jó, akkor jön a nagy ordibálás. mindenki le lesz ba..va, utána meg a csoportvezetők minket ordítanak le :D -
http://www.thisisf1.com/2016/07/26/kvyat-set-for-red-bull-racing-split/ -
-
Stockbauer33 #159870 -
Stockbauer33 #159869 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Engem az lep meg, hogy nem is vizsgálták. Gondolom, ha vizsgálták volna, akkor büntetni is kellett volna. Az ilyen dolgok nem tesznek jót a sportnak. -
Stockbauer33 #159867 Jövőre is másodhegedűs lesz
-
Érthetetlen. -
Wallcroft #159865 Verstappen és Kimi esete egyértelmű. Aki mást állít, az nem érti a F1 és a szabálykönyv erre vonatkozó részét. Változtathatsz irányt 2x, AKKOR, ha a második irányváltoztatásod már az ideális ívre való visszahúzódás.
Ezzel szemben Verstappen mit csinált a 2-esben? Elhúzta jobbra, majd amikor Kimi bevágott balra, Max is újra irányt változtatott. Ha néztétek a hétvégi eseményeket (szabadedzés, időmérő, futam) akkor tudhatjátok, hogy a 2-esben az ideális ív NEM a belső ív a kanyarbejáratnál. Kintről kezdik meg és úgy húzzák beljebb az autót, amennyire lehetséges.
Mi ebben az egészben a szánalmas? Az, hogy még csak nem is vizsgálták az esetet. Én nem azon vagyok kibukva csak, hogy nem kapott büntetést, hanem azon, hogy a stewardok behunyták a szemüket, vagy a magyar Grid Girl-öket nézték ehelyett. De hát tudjuk, hogy ők a szabályokat mindig érdekesen értelmezik. Nézzük csak Button esetét... beesi ka pedál, kis túlzással 20-al megy az autó, veszélyes a többi pilótára. Mi ez, ha nem a biztonság érdekében leadott info?? Erre megbüntetik? Ugyan már, nem HALO kell ide, hanem a korrupt és/vagy inkompetens versenybírák lecserélése. -
pr3cious #159864 coulthard hihetetlen forma, a legviccesebb volt F1-es :D -
A történelem legnagyobb váltságdíját követelik Bernie Ecclestone anyósáért a brazil emberrablók -
+1
ez sajnos most gyenge verseny volt :( -
-
Dupla sárgánál futott már Hakkinen is polet. Feltette a kezét, hogy látja, majd egy pillanatra lelépett a gázról, és övé volt a pole. Futamot már nem tudnék mondani 2016-ban, de 1998-2001 között történt. -
Így van s a 107% arról szól hogy önerőből nem tudja valaki megfutni az indulási joghoz, kvalifikációhoz való időt. Ilyen ma az F1ben nincs. -
Érdemes twitteren, fészbukon követni a pilótákat és csapatok, folyamatosan kapcsolatban vannak a nézőkkel, szurkolókkal. -
F-1-nek ezt az arcát nagyon lehet szeretni. Több ilyen kellene. -
azt,hogy a féktáv előtti/alatti irányváltást nem véletlenül tiltják,közúton van 1 másodperced kényelmesen lereagálni azokat a szituációkat amit írtál,versenypályán meg egy-két tizedmásodperc alatt kell dönteni.Kimi sem nézte be a féktávot Max mögött,de mikor eldöntöd hogy balra bemész és a másik ezt már fékezés alatt blokkolja,az minimum sportszerűtlen (ugye azt nem kell magyarázni,ilyenkor versenyautóban el kell engedni a féket a kormányzáshoz az ABS hiánya miatt,a nagy tempó következtében ezzel 5-10 métert simán bukni lehet,ez tűnik féktáv elnézésnek...) -
Azt hiszem Massa gépével utazgatnak. (lehet tévedek) -
Ricciardo bejelentkezése a gépről
Tetszik hogy ennyire együtt vannak a srácok, Button meg Ricciardo mindig Coultharddal megy haza :D sörös dobozok is ottvannak természetesen, mekkora fun lehet ezekkel az emberekkel repülni valahova:)) -
Pitti #159853 Ok, ezt értjük, csak a szabály az szabály mindenkire kell, és ugyanúgy kell hogy vonatkozzon. Feketén fehéren le van írva az alapján kell betartani és betartatni. Különben meg rossz a szabály. Ahogy Kimi is mondta: "Hogyan lehet, hogy ugyanazt a szabályt, ugyanazon az időmérőn két különböző módon értelmezik? Ha valaki el tudná nekem ezt magyarázni…”
Egyébként régi versenyzők és szakértők többsége is szabálytalan blokkolásnak látták a Max, Kimi esetet. Hogy te máshogy láttad az egyáltalán nem baj.
A "kis nyálfejűt" nem én mondtam.
Tőlem ilyet sosem láttál...
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2016.07.25. 13:12:22 -
107% a mai mezőnyben a mai autókkal lényegében okafogyott szabály. Nincs olyan autó és pilóta aki kívül esne. Extrém eset van, de az meg nem a pilóta és az autó lassúsága hanem mint volt pl a piros zászlók az időjárás miatt. A 107%ot a veszélyesen lassú pilótára és autóra hozák.
Láttunk cikázást és blokkolást az elmúlt futamokon, a tegnapi nem olyan volt. ű
A "kis nyálfejű" és hasonló jelzőket mellőzzük, köszönöm.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.07.25. 11:47:57 -
Pitti #159851 És ezzel mit akarsz mondani?
Én azt próbáltam magyarázni, hogy nem az irányváltás mértéke, hanem a szándék jelzése bőven elég ahhoz, hogy a másikból nagyobb reakciót váltson ki, ...függetlenül a sebességtől. -
csak egy gond van:ők 280-al érkeztek arra a féktávra,azaz öt és félszer gyorsabban mint amikor a biciklist kerülöd vagy lelép a gyalogos... -
Megnéztem én is az esetet, a futam ezen szakaszát már leszarta az unalom miatt. Szerintem is mexike volt a ludas, előbb berántja a kormányt jobbra, majd mikor kimi elindul a másik irányba, akkor meg arra rántja, teljesen egyértelműen szabálytalan. A kanyar bejáratánál pedig nagyon lelassul, amit már kimi nem tudott lekövetni. Nem értem miért nem büntetik meg ezt a kis nyálfejűt. Majd mindjárt jön az okos apja és ő is jól megasszondja. -
Pitti #159848 Teljesen egyetértek Kimivel, függetlenül attól, hogy itt most hibás volt Max vagy sem. A mai forma 1-ben szituációhoz mérlegelik a szabályok alkalmazását szubjektíven. Mi mennyit árt vagy használ az üzletnek. Ez nem sport hanem szórakoztatás.
Beleértve a sárga zászlós szabályt a 107%-os szabályt, vagy mennyit cikázhat egy egy versenyző a pályán, illetve mi számít annak, 20 centi vagy 2 méter?
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2016.07.25. 09:43:43 -
Pitti #159847 fél métert mozgott... ha előttem a biciklis 20 centit beszitál mikor előzöm, simán reflexből átugrok a kocsival a másik sávba :) de szerintem te is.
Bőven elég az is, ha egy gyalogos "beijeszt" a zebrán...
ugye hogy ugye? :)
-
Pitti #159846 Elfogultak vagytok ti is de a bírák is, és ez a nagyobb baj. Elfogadom Michelisz Norbi érveit és magyarázatát a dupla sárga zászlós "lassítás" ügyében, hozzáteszem én is ezt csináltam volna az utolsó gyors kör lehetőségén, pontosan ugyanúgy reflexből elengedem a gázt majd amikor belátom a területet nyomom tovább, bízva abban, hogy megúszom. De attól a helyzeten nem változtat, hogy az egy lila szektor volt, egyértelműen nem volt kellő mértékű a lassítás. A másik Max cikázása, ott is tudni kell, hogy a jövő nagy tehetsége rengeteg pénzt és nézettséget fog még hozni az F1-nek a jövőben legalább ötszörös világbajnok lesz, ezt mindenki tudja, ...a versenybírók is. ....Ugye ha Maldonado lett volna, mint már említették előttem is...
...néha gyomorforgató tud lenni egy-egy szubjektív következetlen döntés... Ez csak a magánvéleményem.