182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Kimi -
Pitti #159878 Persze, csak arra akartam célozni, hogy nem biztos, hogy baj, ha akad egy-két nemolasz vezető szerepben :) -
Előtte húsz évig nem nyertek. Szóval van még idejük ha ismételni akarnak.
-
Pitti #159876 Ferrari legutolsó fénykorában Ross Brawn, Jean Todt, Michael Schumacher... egyik sem olasz... hmm :) -
Nem csak rajta múlik, hanem az egész csapaton. Ferrarinál semmi nem működik úgy hogy az kimagasló lenne, és az nem 1-2 ember "hibája". -
SzocsA #159874 Távozik a Ferrari technikai igazgatója – hivatalos!
Egyedül ő volt nem olasz! Most megint elpuskázzák a következő évet, amúgy nem alkotott maradandót!? -
SzocsA #159873 desigo
Szerintem valahogy beszélni kéne az emberrablókkal és megmondani nekik egy olyan követelést is, hogy csinálja vissza ez a vén fasz a forma 1 régi fénykorát. Legyen végre normális verseny, ahol nem azon van a hangsúly, hogy éppen kicsoda milyen szabályt szegett meg, hanem a versenyzéssel foglalkoznak, előzgetnek, nem ilyen mindenféle mesterséges segédfunkciókkal kikerülik a másikat. Meg, hogy mindenki egyformán kap büntetést, senki ne legyen kivételezett.....
Más.
Aki vezeti a ferrari és a fiatot, Marchionne, neki milyen tapasztalata van versenyzés, autók terén? Vagy csak sima üzletember?
És aki a forma 1es csapatot vezeti Arrivabene, neki is milyen rutinja van ehhez a sporthoz? Ő csak csapatfőnök. Elvileg James Allison a technikai igazgató ő mutatja minden fejlesztési irányt vagy hogy van ez?
Amúgy olasz cégnél dolgozok, van egy olasz főnök van egy magyar is meg a csoportvezetők, amúgy ismerem az olasz temperamentumot, ami ha valami nem jó, akkor jön a nagy ordibálás. mindenki le lesz ba..va, utána meg a csoportvezetők minket ordítanak le :D -
http://www.thisisf1.com/2016/07/26/kvyat-set-for-red-bull-racing-split/ -
-
Stockbauer33 #159870 -
Stockbauer33 #159869 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Engem az lep meg, hogy nem is vizsgálták. Gondolom, ha vizsgálták volna, akkor büntetni is kellett volna. Az ilyen dolgok nem tesznek jót a sportnak. -
Stockbauer33 #159867 Jövőre is másodhegedűs lesz
-
Érthetetlen. -
Wallcroft #159865 Verstappen és Kimi esete egyértelmű. Aki mást állít, az nem érti a F1 és a szabálykönyv erre vonatkozó részét. Változtathatsz irányt 2x, AKKOR, ha a második irányváltoztatásod már az ideális ívre való visszahúzódás.
Ezzel szemben Verstappen mit csinált a 2-esben? Elhúzta jobbra, majd amikor Kimi bevágott balra, Max is újra irányt változtatott. Ha néztétek a hétvégi eseményeket (szabadedzés, időmérő, futam) akkor tudhatjátok, hogy a 2-esben az ideális ív NEM a belső ív a kanyarbejáratnál. Kintről kezdik meg és úgy húzzák beljebb az autót, amennyire lehetséges.
Mi ebben az egészben a szánalmas? Az, hogy még csak nem is vizsgálták az esetet. Én nem azon vagyok kibukva csak, hogy nem kapott büntetést, hanem azon, hogy a stewardok behunyták a szemüket, vagy a magyar Grid Girl-öket nézték ehelyett. De hát tudjuk, hogy ők a szabályokat mindig érdekesen értelmezik. Nézzük csak Button esetét... beesi ka pedál, kis túlzással 20-al megy az autó, veszélyes a többi pilótára. Mi ez, ha nem a biztonság érdekében leadott info?? Erre megbüntetik? Ugyan már, nem HALO kell ide, hanem a korrupt és/vagy inkompetens versenybírák lecserélése. -
pr3cious #159864 coulthard hihetetlen forma, a legviccesebb volt F1-es :D -
A történelem legnagyobb váltságdíját követelik Bernie Ecclestone anyósáért a brazil emberrablók -
+1
ez sajnos most gyenge verseny volt :( -
-
Dupla sárgánál futott már Hakkinen is polet. Feltette a kezét, hogy látja, majd egy pillanatra lelépett a gázról, és övé volt a pole. Futamot már nem tudnék mondani 2016-ban, de 1998-2001 között történt. -
Így van s a 107% arról szól hogy önerőből nem tudja valaki megfutni az indulási joghoz, kvalifikációhoz való időt. Ilyen ma az F1ben nincs. -
Érdemes twitteren, fészbukon követni a pilótákat és csapatok, folyamatosan kapcsolatban vannak a nézőkkel, szurkolókkal. -
F-1-nek ezt az arcát nagyon lehet szeretni. Több ilyen kellene. -
azt,hogy a féktáv előtti/alatti irányváltást nem véletlenül tiltják,közúton van 1 másodperced kényelmesen lereagálni azokat a szituációkat amit írtál,versenypályán meg egy-két tizedmásodperc alatt kell dönteni.Kimi sem nézte be a féktávot Max mögött,de mikor eldöntöd hogy balra bemész és a másik ezt már fékezés alatt blokkolja,az minimum sportszerűtlen (ugye azt nem kell magyarázni,ilyenkor versenyautóban el kell engedni a féket a kormányzáshoz az ABS hiánya miatt,a nagy tempó következtében ezzel 5-10 métert simán bukni lehet,ez tűnik féktáv elnézésnek...) -
Azt hiszem Massa gépével utazgatnak. (lehet tévedek) -
Ricciardo bejelentkezése a gépről
Tetszik hogy ennyire együtt vannak a srácok, Button meg Ricciardo mindig Coultharddal megy haza :D sörös dobozok is ottvannak természetesen, mekkora fun lehet ezekkel az emberekkel repülni valahova:)) -
Pitti #159853 Ok, ezt értjük, csak a szabály az szabály mindenkire kell, és ugyanúgy kell hogy vonatkozzon. Feketén fehéren le van írva az alapján kell betartani és betartatni. Különben meg rossz a szabály. Ahogy Kimi is mondta: "Hogyan lehet, hogy ugyanazt a szabályt, ugyanazon az időmérőn két különböző módon értelmezik? Ha valaki el tudná nekem ezt magyarázni…”
Egyébként régi versenyzők és szakértők többsége is szabálytalan blokkolásnak látták a Max, Kimi esetet. Hogy te máshogy láttad az egyáltalán nem baj.
A "kis nyálfejűt" nem én mondtam.
Tőlem ilyet sosem láttál...
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2016.07.25. 13:12:22 -
107% a mai mezőnyben a mai autókkal lényegében okafogyott szabály. Nincs olyan autó és pilóta aki kívül esne. Extrém eset van, de az meg nem a pilóta és az autó lassúsága hanem mint volt pl a piros zászlók az időjárás miatt. A 107%ot a veszélyesen lassú pilótára és autóra hozák.
Láttunk cikázást és blokkolást az elmúlt futamokon, a tegnapi nem olyan volt. ű
A "kis nyálfejű" és hasonló jelzőket mellőzzük, köszönöm.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.07.25. 11:47:57 -
Pitti #159851 És ezzel mit akarsz mondani?
Én azt próbáltam magyarázni, hogy nem az irányváltás mértéke, hanem a szándék jelzése bőven elég ahhoz, hogy a másikból nagyobb reakciót váltson ki, ...függetlenül a sebességtől. -
csak egy gond van:ők 280-al érkeztek arra a féktávra,azaz öt és félszer gyorsabban mint amikor a biciklist kerülöd vagy lelép a gyalogos... -
Megnéztem én is az esetet, a futam ezen szakaszát már leszarta az unalom miatt. Szerintem is mexike volt a ludas, előbb berántja a kormányt jobbra, majd mikor kimi elindul a másik irányba, akkor meg arra rántja, teljesen egyértelműen szabálytalan. A kanyar bejáratánál pedig nagyon lelassul, amit már kimi nem tudott lekövetni. Nem értem miért nem büntetik meg ezt a kis nyálfejűt. Majd mindjárt jön az okos apja és ő is jól megasszondja. -
Pitti #159848 Teljesen egyetértek Kimivel, függetlenül attól, hogy itt most hibás volt Max vagy sem. A mai forma 1-ben szituációhoz mérlegelik a szabályok alkalmazását szubjektíven. Mi mennyit árt vagy használ az üzletnek. Ez nem sport hanem szórakoztatás.
Beleértve a sárga zászlós szabályt a 107%-os szabályt, vagy mennyit cikázhat egy egy versenyző a pályán, illetve mi számít annak, 20 centi vagy 2 méter?
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2016.07.25. 09:43:43 -
Pitti #159847 fél métert mozgott... ha előttem a biciklis 20 centit beszitál mikor előzöm, simán reflexből átugrok a kocsival a másik sávba :) de szerintem te is.
Bőven elég az is, ha egy gyalogos "beijeszt" a zebrán...
ugye hogy ugye? :)
-
Pitti #159846 Elfogultak vagytok ti is de a bírák is, és ez a nagyobb baj. Elfogadom Michelisz Norbi érveit és magyarázatát a dupla sárga zászlós "lassítás" ügyében, hozzáteszem én is ezt csináltam volna az utolsó gyors kör lehetőségén, pontosan ugyanúgy reflexből elengedem a gázt majd amikor belátom a területet nyomom tovább, bízva abban, hogy megúszom. De attól a helyzeten nem változtat, hogy az egy lila szektor volt, egyértelműen nem volt kellő mértékű a lassítás. A másik Max cikázása, ott is tudni kell, hogy a jövő nagy tehetsége rengeteg pénzt és nézettséget fog még hozni az F1-nek a jövőben legalább ötszörös világbajnok lesz, ezt mindenki tudja, ...a versenybírók is. ....Ugye ha Maldonado lett volna, mint már említették előttem is...
...néha gyomorforgató tud lenni egy-egy szubjektív következetlen döntés... Ez csak a magánvéleményem. -
De hát nem előzött, a féktávot pedig ő nézte be. Azt hogy Verstappen 10 méteres pályaszélességből fél métert mozgott és Kimi ettől elkezdte jobbra balra rángatni az autót mint aki azt se tudja hol van nem Max hibája. Tette volna be valahova, de nem volt olyan távolságban viszont ahhoz elég közel hogy a kapkodásban beszopja a féktávot. -
Bezzeg amikor polet futott sárga zacsek alatt Cunci! Akkor is de kurvára értettek hozzá, mi?! :) Kiskedvenc Verstappen volt, így félrenéztek. Ellenben fordítva - vagy ha már vezéreztetek - elquró kint van, Kimit még gumilövedékkel is fejbe lövik, hogy ne ugráljon, fakkot akar előzni egy F1en!
Mottó:
-
"Érdekes, hogy hami közelébe se mert menni"
Biztos érdekes, ennyi kitaláció közepette minden érdekes. A valóság az hogy nem volt gyorsabb, Hamilton pedig kontrollálta a versenyt, pont annyira hogy ne tudjon támadni. Ezért volt nagyon ideges amikor az óramű pontossággal felépített és stagnáló 2-2.5 mpt bukta feltartás miatt.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.07.24. 23:12:16 -
Ne is mondd... egyre szimpatikusabb az ötlet, hogy forma1 helyett inkább bringázzak egyet... -
pr3cious #159841 100erzen látták. ezt a dögunalmat, remélem a pálya melett izgalmas volt legalább.., így nem lehet új nézőket vonzani ilyen futammal nem, és 100% megértem aki azt mondja hogy unalmas mert az, kár hogy volt egy baku és ez mert akkor azt mondanám hogy fergeteges az idei szezon!
Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2016.07.24. 22:08:58 -
SzocsA #159840 Persze, mert most kapott új szerződést, amiben a kisbetűs részben benne van, hogy 2. számú pilóta. Érdekes, hogy hami közelébe se mert menni a versenyen....
Miért húzták eddig a szerződéshosszabbítást? Mert nem akart 2. lenni...