182110
  • RelakS
    Most volt egy. Igaz, csak azért, mert az egyik csapat gyorsabban cserélt kereket XD
  • Ferenc4
    Eddig semmi izgalom,előzést is alig látok
  • bakkerman
    Eddig egy nulla a futam.
  • simonl #159794
    Milyen érdekes, ha egy pilótának beesik a pedál az nem veszélyezteti a biztonságot, lajoska nem találja a gombokat az mindenképpen veszélyes.
    Szánalom ez a kettős mérce a FIA részéről.
  • RatBaG #159793
    hát ha nem érkezik meg az eső, és a merciknek sem lesz technikai gondja, akkor egy dögunalom lesz ez a futam is.
    pedig milyen jól indult tegnap...
  • RatBaG #159792
  • Stockbauer33 #159791
    http://www.f1vilag.hu/hirek/fia-szigorit-sarga-zaszlos-szabalyokon
  • Totti5

• bakkerman
  • bakkerman
    remélem esni fog,de nem a rajtnál,hanem valahol a futam harmadánál,hogy jól összekavarja a dolgokat. Ha rajtnál esik akkor megint kezdődik a baszakodás a safety carral,meg az óvatoskodással...
  • Stockbauer33 #159787
  • benőmenő

Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2016.07.24. 10:56:14
  • nearo
    speciális körülmények voltak az időmérőn, folyamatosan száradt és gyorsult a pálya, szerintem teljesen érthető a döntés
  • b-type
    dupla sárga a gond, volt egy dupla sárga zászlós belóbálás,...csináld meg ezt egy pályanapon mondjuk és már mehetsz is haza, nem az a gáz hogy Rosberg lett a pole-ban, az a gáz hogy nem szélesedhetsz kanyarokban mert keményen büntetnek, meg szenzorok, aztán meg precedensértékű döntés hogy pole-ba lehet kerülni azzal ha valaki nem veszi el, vagy kevesebb ideig veszi el a gázt mint mások egy dupla zászlós jelzésnél. ,,,kapjon oldalba egy autót és lehet mondani hogy én elemeltem két pillanatra a gázt..
    oké most nem lett semmi, sokáig a traktor is gond nélkül húzta ki a kocsikat
  • AnuluWork #159783
    Komoly, hogy a FBn is leposztol egy olyat, hogy:

"Car was good enough for pole today, but I'm taking a moment in one of the world's most beautiful cities. Looking forward to the race tomorrow! "
  • SzocsA
    És mi van a 107%-os szabállyal?
    Nem értem akkor minek van ennyi szabály ebben a szarban?
    Azt sem értem, hogy miért nem lehetett egyből dönteni, megnézni az esetet és egyből eldöntik, hogy mi van, nem a futam után 3 órával.
    Mindig amikor behívják vizsgálatra, nem lesz belőle semmi, megy a pénz a zsebbe....
  • RatBaG #159781
    https://www.instagram.com/p/BIN1EnThmZt/
  • tobias88
    " a hétvége legjobb középső szektorával elegett lassított ahhoz, hogy dupla sárga alatt akár a megállásra is felkészülten érkezzen egy beláthatatlan kanyarba, ahol akár sportbírók is dolgozhattak volna." - az rendben hogy a kispistáknak ez jó, de aki 10-20 éve nézi az inkább legyint egyet, majd Bianchi után talán jobb lesz, hogyne...

Ez nem Roseberg utálaton múlt, szánalmas amit most csináltak
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2016.07.24. 02:44:31
  • tobias88
    Ez nem volt konzisztens döntés, nem is vagyok benne hogy tudják ez mit jelent. Innentől kezdve a sárga zászló van, de minek...
  • Stockbauer33 #159778
  • Totti5
  • HTS s3rg1nh00
    nem csak a 8-as,de a 9-es kanyar előtt is villogott a sárga (bár már érthetetlenül,hiszen Alonso nem volt ott)...mint Mercedes/Rosberg fan,azt kell mondanom ez nagyon véleményes eset és bár a 8-as kanyar előtt tényleg érezhetően egy nagyon picit lassított,utána (a jobb kanyar előtt) sántít a dolog....pedig ott is sárga villogott még...
  • adam46
    Imádom ezeket a Wéber megmondókapitány bejegyzéseket. :D
  • szabii98
    Nyilván ha a többiek nem veszik el, minden más lenne, de úgy lett első, hogy ketten előtte már levezető körön voltak és feltartották, plusz el is vette a sikán utáni kanyarban.
  • IXEMGabeo
    bizonyos versenyzok rosszkor voltak rossz helyen
  • SzocsA
    Ezt kicsit olvasgassátok!

Az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting elmondta, hogy a szimpla sárga zászlónál 0.2 másodperccel, a dupla sárga zászlónál pedig 0.5 másodperccel kell lassabban haladni egy adott szakaszon, mint a versenyző korábbi legjobb ideje volt azon a részen

Nem az adot szektorban kell lassan menni, hanem a bírói pontok között. és ha 300 ról 250re csökkented a sebességed az is lassítás....
  • Totti5
    Így nem volt nehéz, hogy a többiek "megálltak".
  • IXEMGabeo
    akkor eleg profi kort rakott ossze hozza...
  • memphis1985
    nyissátok már ki a szemeteket könyörgöm...egy helyen villogott a sárga!!!Segítek :A Sikán Után jobb oldalt,sehol máshol.
  • Totti5
    Gábor Wéber
    10 mins ·
    Nem vették el Rosberg pole-ját, a hétvége legjobb középső szektorával elegett lassított ahhoz, hogy dupla sárga alatt akár a megállásra is felkészülten érkezzen egy beláthatatlan kanyarba, ahol akár sportbírók is dolgozhattak volna.

Jó példa az összes utánpótlás kategória versenyzőinek...

És képzeljük el ugyanezt a helyzetet mondjuk Maldonadoval. Vajon ugyanez a döntés született volna?
  • Totti5
    Nico Rosberg has escaped punishment for an alleged breach of yellow flag regulations during his pole position lap at the Hungarian Grand Prix.

In the decision the stewards said "the telemetry demonstrated that the driver reduced speed significantly into Turn 8".

Akkor csak el kell emelni egy pillanatra, aztán padló.
  • AnuluWork #159766
    Elbasztuk Oszi. Elbasztuk Dezső ...
  • RatBaG #159765
  • bakkerman
    főleg ha eljön első helyen az első kanyarokban és megnyeri a futamot. Akkor tényleg elég nagy hiba lesz ez csárliéktól
  • Stockbauer33 #159763

http://index.hu/sport/forma1/2016/07/23/rosberg_1_tizedet_veszitett_a_lassitassal/
  • Totti5
    Nico Rosberg has been called to the stewards to explain his "failure to slow for yellow flags" during the lap that secured him pole position at the Hungarian Grand Prix.

The stewards cited an "alleged breach of Appendix H, Article 2.4.5.1 b) of the FIA International Sporting Code, failure to slow for yellow flags at 15:54."

The section of the International Sporting Code explains what is expected of a driver when approaching double waved yellows: "Reduce your speed significantly, do not overtake, and be prepared to change direction or stop.

"There is a hazard wholly or partly blocking the track and/or marshals working on or beside the track."

Gábor Wéber
    1 min ·
    Rosberg pole köre vizsgálat alatt, 19.45-re idézték be a stewardok elé. Nálam egyértelmű volt az eset, kíváncsi vagyok, ki tudják-e magyarázni. Mondjuk az nem jó ómen, hogy abban a szektorban a hétvége eddigi legjobb idejét futotta.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.07.23. 19:56:32
  • Totti5
  • benőmenő
    Jók ezek a képek.
    Most a vízben csapató safety car-ra cseréltem a hátteret a monakói alagutas Massáról.
  • Totti5

• lac coo
    Ilyenkor leneznek Borni bara, ott all lent es mozgatja a mutatoujjat ! :))