182155
  • kiserik
    De ennek a végén is ott van a hárítás Montyra, hogy neki vigyáznia kellett volna Sumákra, mint a hímestojásra, mert Sumák nem tud magára vigyázni.
  • MrSpock
    Miértnemlehet elfogadni,hogy Shumi elszurta,így vagy úgy,autó nemautó,elcseszte és kész!
    Mit kell ezen annyit vitatkozni?
    Aki igazi szurkoló az elismeri ha a kedvence hibázik.
    Én is elismerem,hogy a Fradi egy nagyrakás szar volt:-)
    És akkor mi van?
    Más sport,de szar.
    Hibázott már mindenki,annak idején is,Shumi nem egy isten,csak jóidőben volt,van,jóhelyen.
    Ennyi!
  • Punkerwork
  • Gabor_(HSF)
    Nem.. én is fékezek nem pedig kavirnyázok a befelé a fal mellé...ugynis ezeken az autokon nem dob fék van utángyártott fékpofákkal,hanem kökemény ceramia fék ami ugy kb 200-ról 3 másodperc alatt 0 ra lassitja a verdát
  • kiserik
    Ha fékezés nélkül akart volna átmenni, akkor totálra tette volna mind a két verdát, de nem így lett.
    Be kéne látnia minden Schumi fannak, hogy vagy a technika szart be, vagy Schumi hibázott, de nem Montyra kenni. (bár tudom, ha Schumi lelőnne valakit, akkor az lenne a hibás, mert miért állt a pisztoly elé a barom) (groteszk példa, de elgondolkodtató)
  • Punkerwork
    schumi és a jobb fal között volt egy rés ahol monty fékezés nélkül próbált átmenni csak nem fért el...
  • kiserik
    Neked lehet hogy nem, de én nem venném jó szemmel.
  • Punkerwork
    3x rakom be. #10502
  • kiserik
    Ezt nem értem: "fal-monty-schumi volt a sorrend". Most akkor kinek ment neki a fal?
    Ha előtted valaki lesatuzza, te nekiméssz, vagy fékezve megpróbálod kikerülni?
  • Punkerwork
    ember ez kint volt a pályán ahol nyüsögnek a fotósok + ha valaki meglök nem az az első reakcióm hogy leütöm....
  • kiserik
    Trulli, Button

Így tovább.
  • Punkerwork
    fal-monty-schumi volt a sorrend, monty schumi jobb hátsó kerekét lökte meg + ő nyilatkozta hogy megpróbált a fal és schumi között elmenni ergó nem fékezett....
  • kiserik
    Azt ne mond, hogyha te mész a barátnőddel, és egy ügybuzgó kis mócsing majd fellök, akkor te megköszönöd neki és továbbmész.
  • PREMIERE1
    Amúgy elég gáz, hogy szegény Trulli végre nagyon jó, és nyer egyet, erre arról megy a vita, hogy Sumák mekkora béna
  • b-type
    a cikk forrását is légyszi, mert ez elég manipuláltnak hangzik.
  • kiserik
    De Monty fékezett. Ezt nem hiszem el. Képzeld el, ha nem fékezett volna. MS egy kis ideig a BMW előtt is volt. Szarrá tört volna mind a kettő, ha Monty csak nyomja neki, mint paraszt a szamarat hátulról.
  • Punkerwork
    láttad azt a videt monty-ról tavaly mikor 1 fotós véletlenül meglökte és neki ment? a barátnője szedte le róla, ne mond nekem hogy egy normális ember így reagál.
  • b-type
    pláne tetszik, hogy egy olyan pilótát neveznek meg hibásnak, aki versenyzett oválon, és nyert is :D
    neki akarják elmondani mit kell csinálni ilyenkor mikor s'eggébe az egész mezőny előtte meg történik valami.
    az meg a másik hülyeség, hogy direkt nekihajtott, ez egy gyenge vicc.
  • Punkerwork
    tény hogy a Ferrari/Schumi szar volt de itt a lényeg :
    " Már a Mirabeau-ban is majdnem összeütköztek, és akkor arra gondoltam: hé, itt valami történni fog! És így is lett!" - mesélte Trulli. tehát Monty-nak jobban kellett volna figyelnie hiszen ő nem volt Schumi-val versenyben.....
  • kiserik
    Te nem vagy egészen normális.
  • Gabor_(HSF)
    1, a féknyom az legalább 50 méter,ezt ki vitatta?
    2,végig cm-terekre volt Shumitól(ha ezt te nem igy láttad vegyél egy rendes TV-ét)
    3.280-at az alagut végén érnek el,azon a részen ahól fékezett versenykörülmények között is kb 200-al mennek
    4,a fizika az 60km/h nál is fizika és senki nem a versenyzőkre ható"g"-ről beszélt
    5,és telejen mind1 hogy kigyorsitott majd nagyott fékezett, vagy rávasalt a fékekre,vagy csak túl gyorsan érkezett meg a SC mögé,akár hibázott és elfékezte magát,a lényeg akkor is az ,hogy a mögötte lévönek ezt kontrolálnia kellene,nem pedig ész nélkül belemenni,vagy fékezés nélkül mellémenni
  • kiserik
    Itt most arról vitatkozunk, hogy ki volt a hibás?
    Senki. Szvsz a Ferrari beszart, s onnan már sima versenybaleset, vagy Sumák nyomott egy satut, ami indokolatlan egy ilyen helyen és kivédhetetlen (nem a 2-vel, 3-mal utána levőnek, hanem a közvetlenül mögötte menőnek). Szvsz az elsőre voksolok, mert a fékezés pilanatában az autó a jobbra kanyarodó úton egyenesen haladt, s utána indult el jobbra lsd:#10582.
  • kiserik
    Itt most arról vitatkozunk, hogy ki volt a hibás?
    Senki. Szvsz a Ferrari beszart, s onnan már sima versenybaleset, vagy Sumák nyomott egy satut, ami indokolatlan egy ilyen helyen és kivédhetetlen (nem a 2-vel, 3-mal utána levőnek, hanem a közvetlenül mögötte menőnek). Szvsz az elsőre voksolok, mert a fékezés pilanatában az autó a jobbra kanyarodó úton egyenesen haladt, s utána indult el jobbra lsd:#10582.
  • Hellhammer
    Pontosan ezt játszotta el Alonso, mert jó 70-80 km/h különbség volt a Renault és a Williams között. Ha ő meg tudta tenni 270 környékén (sajnos meg is lett azeredménye), akkor Suminak miért lett volna derogáló ezt megtennie a felvezető autó mögött? Talán azért volt ez, mert nem tudta megtenni?
  • b-type
    iiigen valszeg pont Monty nem tudja, aki Indy 500-ast nyert, mert ott nem tudja hogy kell vonatban menni... :DDD
    vagy a nézzük a Cart bajnoki címét. :D
  • Punkerwork
    "4,vagy csupán arról lenne szó ,hogy hamár körhátrányban vagyok akkor te se nyerjél??
    Lehet. De azért ilyet nem feltételeznék Montoyáról, sőt egyik F1 versenyzőről sem."

én monty-ból simán kinézem...
  • Hellhammer
    1,lehet hogy hibázott és tul gyorsan ment be az alagutba azért fékezett ekkorát
    Lehet. Ezért Montoya miért hibás?

2,lehet az is ,hogy MEGVASALTA a fékeket,mivel a rajtra készült
    "Most egyértelműen Michael hibázott, talán nem egy sötét alagútban kellett volna rálépnie a fékre, ahol még nehezebb kivédeni az ilyen butaságokat." -mondta a Williams technikai igazgatója.

3,Trulli 10 méterre volt,ő miért tudott lassitani?
    Sztem az sem 10 m volt, hanem inkább a duplája-triplája.

4,vagy csupán arról lenne szó ,hogy hamár körhátrányban vagyok akkor te se nyerjél??
    Lehet. De azért ilyet nem feltételeznék Montoyáról, sőt egyik F1 versenyzőről sem.

5,vagy csak Monticsóka összekeverte ilyedtében a 2 pedált,mert egy grammot nem fékezett az tuti
    Nem hiszem, hogy összekeverte volna, egy 13 éves gyerek meg tudja különböztetni egymástól a 2 pedált. Másrészt azt nem tudod a szar minőségű TV felvételekből megállapítani, hogy fékezett-e. Állóra satuzni gondolom nem akart a rázóköveken, olyan közel a falhoz (lehetett látni másnál ennek az eredményét - Sato edzés).

Mindezek ellenére én még továbbra is azt gondolom, hogy műszaki hibát próbálnak leplezni az egész színjátékkal...
  • Punkerwork
    volt már
  • Punkerwork
    #10602 érdekes hogy csak monty-nak nem volt kiszámítható.....
  • PREMIERE1
    EZ DURVAAAAAAAAAA (nem tudom, volt-e már ...):

"És még egy érdekesség a végére: a Steinmetzcel kötött megállapodás részeként mindkét Jaguar orrán egy kétszázezer dollár értékű gyémánt virított a monacói hétvégén, Christian Klien elvesztette a sajátját. A fiatal osztrák már az első körben kiesett, s miután autóját beszállították a boxba, kiderült, nincs meg a drágakő. A jaguarosok tűvé tették érte a környéket, de mivel nem lelték meg, valószínűsítik, hogy egy pályabíró (vagy valaki más) zsebre tette a 'szuvenírt'. 'Ez volt életem legdrágább fél köre' - jegyezte meg Klien."

Szerintem, ha valaki 250-nél egy sötét helyen hirtelen lefékez, a közvetlenül mögötte haladó - akár figyel, akár nem - 10 esetből 8-szor TUTIRA belerohan!
  • b-type
    attól még hogy a bal kerék áll, még lehet kormányozni azt az autót, arra van a teljesítmény egy 950 lóerős 600x kilós autónál ez talán hihető, sztem.
    Hellhammer #10570 jól mondta, ott a pont.
    azt hogy ebben hibázik egy töbszörös világbajnok, még inkább beveszi a gyomrom, mint hogy azt a hülyeséget akarják velem megetetni, hogy melegítette a fékjét, meg a gumiját. Nem fékez blokkolóra senki aki versenyző szándékossan. és nem húz több méteres féknyomot. Élversenyző már mióta. nem egy béna.
    ha pedig 'kötelékben' haladnak arra is vannak íratlan szabályok..pl.: az ember nem csinál váratlan húzásokat, az a minimum hogy kiszámítható legyen.

• Gabor_(HSF)
    Itt most arra gondolsz SUMI-nak le kellett volna menni balra a poros részre,hogy elférjen melette Montcsóka,aki szabálytalanul jött mellé jobbról? hát ez MEGALOL
  • Hellhammer
    Érdekesek az érvek, csak kicsit összevisszák. Egyszer alig van 10-15 m-es féknyom, utána meg már végig blokkol a kerék, egyszer alig megy a felvezető autó, utána már tempós a jobb kanyar. Lol.
    Egy vezető (Ferrari) F1 autónak nem lehet olyan elbaxott a futóműve, hogy egy olyan kanyarban ahol 270-280-nál nincs 2 g a terhelés, ott 200 körüli tempónál a kanyar és fékezés miatti terhelésnél annyira megváltozzon az autó egyensúlya, hogy beblokkoljon a terhelt kerék (ez inkább 3 g körüli terhelésnél hihető).
    Nagyon rossz lehet a távolság felmérési érzéked, ha szerinted Montoya 25 cm-re ment Sumi mögött, volt az inkább 15-20 m.
  • kiserik
    Meg az is, hogy Ralf nem tehet semmiről. Később láttunk egy elengedést tőle ami kicsit se úgy nézett ki, mint amit az alagútban, és előtte csinált, de hát ős is csak egy Sumák.
  • kiserik
    "a negyedik helyen autózó Szato Takumának hirtelen eldurrant a motorja, tejfehér füsttel elárasztva a pályát."
    Ez elég lol.
  • kiserik
    #10582-ban ott van a válasz szerintem.
    Gábor: én vitaképes vagyok, csak te nem:
    1-2: lehet, de attól még Monty elfért volna
    3. mert 10 méterről könnyebb, mint 2 méterről, és közöttük volt Monty is.
    4-5. te teljesen meg vagy buggyanva? A pontot érő helyet, és az életét veszélyeztetve nekimegy Sumáknak? Mondtam már, hogy a BMW sem buldózer.
  • Punkerwork
    "Trulli előre látta az incidenst: A Safety Car mögött azonban bevett rutin, hogy a versenyzők gyors egymásutánban lassítanak és gyorsítanak a fékek felmelegítése érdekében, s az első két helyen végző Jarno Trulli és Jenson Button - akik az eset idején Montoya mögött haladtak - Schumachernek adnak igazat.

"Én ilyenkor mindig jókora követési távolságot hagyok, amit a jelek szerint Montoya nem tett meg. Már a Mirabeau-ban is majdnem összeütköztek, és akkor arra gondoltam: hé, itt valami történni fog! És így is lett!" - mesélte Trulli.

Button pedig ennyit tett hozzá: "Monacóban sokat kell használni a fékeket, és mivel a korábbinál puhább keverékű gumik miatt megnőtt a leszorító erő is, strapabíróbb anyagból készítik őket. Ezért nagyon-nagyon nehéz üzemi hőfokon tartani a fékeket, én például egész hétvégén küszködtem ezzel a problémával. (A Safety Car mögött) teljesen megállni, aztán újra elindulni nem helyes, de szerintem Michael nem is ezt tette."

• Punkerwork
    nem én azt mondom hogy ott ahol jobbra kezd kanyarodni az út Schumi még egyenesen ment és fékezett nem ő húzta rá a járgányt Monty-ra....
  • Gabor_(HSF)
    Nem vagy vitaképes úgy érzem...de az a gyökér körhátrányban is volt...
    ÉS ÉN NEM AZT MONDTAM HOGY SUMI NEM HIBÁZHAT,MERT IGEN DE NEM EZ A KÉRDÉS
    1,lehet hogy hibázott és tul gyorsan ment be az alagutba azért fékezett ekkorát
    2,lehet az is ,hogy MEGVASALTA a fékeket,mivel a rajtra készült
    3,Trulli 10 méterre volt,ő miért tudott lassitani?
    4,vagy csupán arról lenne szó ,hogy hamár körhátrányban vagyok akkor te se nyerjél??
    5,vagy csak Monticsóka összekeverte ilyedtében a 2 pedált,mert egy grammot nem fékezett az tuti
  • rezsofiz
    Heves szópárbajok a Monacói Nagydíj után
    van ebben egy jo mondat: "Most egyértelműen Michael hibázott, talán nem egy sötét alagútban kellett volna rálépnie a fékre, ahol még nehezebb kivédeni az ilyen butaságokat." -mondta a Williams technikai igazgatója.
    ez igaz. Szoval Schumachernek nem egy sotet alagut kozepen kene a fekeit melegiteni,Montoya meg ahogy elmondta,tenyleg nem tehet semmirol,mert nem fogja a sajat versenyet tonkretenni azzal,hogy a falnak megy,csakhogy Sumi tovabb tudjon menni. Ajanlom a cikket mindenkinek!