182155
  • Ramore
    pedig szép szürke autók és ilyen lassúak?
  • rezsofiz
    Azt hittem nem tudod:D bocs
  • Ramore
    nem mondod?
  • rezsofiz
    Az hogy ebben az idényben alig bírnak futamot befejezni,nemhogy pontokat gyujteni;)
  • Ramore
    mi baja lehet a mclaren csapattal?
  • KG21
    jól csinálja Monty, biztos van valami abban a szerződésben amivel sztornózni tudja a dolgot:)))
  • Punker
    már volt kirakva vasárnap
  • K.András
    Montoya már nem akar a McLarenhez szerződni

"A 2003-as sorozat harmadik helyezettje, Juan Pablo Montoya tavaly novemberben jelentette be, hogy a 2005-től a McLaren pilótája lesz. A jelenleg a Williams alkalmazásában álló Forma-1-es versenyző felülvizsgálná döntését - jövendőbeli csapatának katasztrofális teljesítménye miatt. A McLaren mindössze öt pontot szerzett az idei hat futamon."

Index
  • K.András
    Itt volt az ideje.
  • Punker
    Head leköszön a technikai igazgatói posztról
  • Hellhammer
    Ja hát elfelejtettem leírni, hogy ha egy versenyző reakcióideje sokkal jobb, az azt jelenti, hogy 0,1 mp :) Szal 1 mp alatt 55 m-t megy, 0,1 alatt 5,5-öt. Szal pongyolán fogalmaztam :)
  • Gabor_(HSF)
    Én nem számoltam.. te írtad,hogy 0.8-1 mp alatt 5-6 méter,arra reagáltam ,de úgylátom mint ahogy te sem én se értelmeztem jól ki, mit is akart írni
  • Hellhammer
    Sztem elszámoltad egy helyiértékkel a dolgot. 1 m/s = 3,6 km/h. Az 5,5 m/s csak 20 km/h lenne.
  • Hellhammer
    Sztem elszámoltad egy helyiértékkel a dolgot. 1 m/s = 3,6 km/h. Az 5,5 m/s csak 20 km/h lenne.
  • b-type
    ezeket hiába mondod,
    nekem pl. volt egy balesetem(utasként) ahol azért maradtam életben mert kirepültem a Wartburgból, mellettem a cimbi meghalt, anyósülésen a srác meghalt.
    szal ez olyan mint a biztonsági őv, rengeteg ember életét mentette már meg, de pl. az enyémet az mentette meg, hogy nem volt becsatolva.
    ezért én nem szeretem, de nem mondom hogy hülyeség...
  • Gabor_(HSF)
    De felhozhatok egy másik példát is, mikor is 4 en haladunk a Szenthihályi úton a Polus előtt kb 160-180-al,mikor is a TOTAL kuti lámpánál beáll a sor,3 man satut nyomtunk,sajnos Csabi barátom nem,ő megpróbálta kikerülni,csúnyát bukott..a motorja meg ő is ott bukfencezett előttem:( 1-2 méterrel
  • Gabor_(HSF)
    És azaz általad elképzelt szitu is egy megtörtént esetből van meritve,mikor is 240 el haladtam az M3 ason(mögöttem még vagy 10 motor)mikor bevágottt elém a belsőbe egy auto,alig volt pár méterem arra,hogy 240-ről kb 120-ra lassitsak.. a mögöttem lévő cimbik is ezt tették (satuztak)majd egy sokatmondó kézmozdulattal elhaladtunk az a bizonyos verda mellett
  • kiserik
    Csoda, hogy most Zsófit egyik sem említette meg. Talán mostanra megtanulta, hogy kell leköröződni :DDD
  • Punker
    A Ferrari hosszabbított a Bridgestone-nal
  • Punker
    Alonso elvenné Ralf superlicencét
  • Punker
    Panaszáradat a lekörözések miatt
  • kiserik
    már megint
  • kiserik
    Itt más megint egymás mellett beszélés folyik:)
    Nem csak az a 2 választható lehetőség van, hogy nyomok egy satut, oszt' megáll a vas, vagy elnyomom mellette. Van harmadik is, hogy nyomok egy satut, és közben tartok oldalirányba, hogy ha nem áll meg a vas, akkor nem menjek neki, vagy ne frontál, hanem szögben, de nyomom a féket.
  • Gabor_(HSF)
    Nem akarok egy ilyen vitába kezdeni,de én előszőr fékezek és megpróbálok megállni és ha ez végképp nem sikerül, akkor elengedem a féket majd valamelyik oldalról beszúrok mellé..én igy látom és nem is viccből mondom és persze azt sem tudhatom ki mit ért meleg hasonló szitunak,de itt is magamból indulok ki,azaz nem egyszer kerültem ilyen helyzetbe és én igy védtem ki...meg azt se mongyjátok,hogy az a kb 1 mp ami marad mikor dönteni kell erre nem elég, mert bizony még fogat is lehet mosni ennyi idő alatt
  • b-type
    hát nem mindig megy egyszerüen :)
    elnyomtunk mi is egy valag hsz-t, replay képek feltöltése, levágás ellenörzőn a az ív követése...és nincs győztese egy ilyen vitának. csak azt csinálod amit helyesnek gondolsz, nem tehetsz mást, lehet utólag elemezgetni, meg minden de minden szitu más és más.
    én Monty helyében nem fékeztem volna kikerülés helyett, mert ha valamelyik nem áll meg, akkor az alagutban csúnya dolgok történtek volna, főleg mert a fél mezőny még az ív másik felén volt, a mezőny vége meg most ment be a megváltozott fényviszonyok közé, úgyanugy beslisszoltam volna szűk ívre, hisz ez nem a pozició szerzésről szólt, ha Summa összeszedte magát, és az autóját akkor visszajött volna a Monty elé. ez most nekem végig gondolva volt meg, de tudom hogy Montoya a sok oválos tapasztalattal ezt zsigerből csinálta.
    mivel nem volt meg az összhang, és Summa belső ívre húzta az autóját, nem tom miért, mert poziciót nem kell félteni SC mögött, igy összeütköztek.
    ez lett, most már mindegy.
    :)
  • PREMIERE1
    Elsőre semmi sem volt, világbajnok lett, másodikra már kizárták az egész szezonból, bár a győzelmeit nem vették el ...
  • PREMIERE1
    "Hehe" volt ez a vitasorozat itt pár oldalon át! :)

Velem (+ pár haverral) is előfordult hasonló szitu, még mikor haverokkal sorra nyomtuk (MÉG) AMIGÁN a 100%-os versenyeket-szezonokat, az első F1 Grand Prix-el (emlékeztek: be lehetett állítani, hogy bizonyos idő után ua gépen más autóba ülhess). :)

Mexikóban jártunk és ott volt egy ilyen befékezéses helyzet pár körrel a vége előtt, ami nyomán majdnem tömegverekedtünk mind a hatan. :) A végén a VB cím HI nem ezen múlott!

Sohasem felejtem el! :) Azóta is emlegetjük, pedig nem voltak merész szituk. De akkor négyen majdnem összevesztünk örökre. Ugyanis a csapattársam kicsit komolyan vette a VB pontversenyt. (Én nem, mert vezettem, de ő idegesebb volt mindig ...)
  • Shaman
    Jó okes tovább olvastam,akkor biztos találkoztál már az adott szituval.
    De én akkor is azt mondom,hogy van olyan hogy nem tudsz megállni,akkor érdemesebb mellé menni (lásd Monti).
    Nem feltétlen az oldalra rántásról beszélek,mert akkor télleg halál van,de egy kis korrigálással simán mellé tudsz menni.
  • Shaman
    Ez neked valami elképtzelt fantázia szituációd. Az életben nem így van.
    Velem már történt ilyen,s csak az mentett meg,hogy oldalra húzódtam,kábé mint Monty. Hiába van iszonyat jó féked...
  • rezsofiz
    Ja
  • robotnyk
    La Gazzetta dello Sport: "Csak az égieket okolhatjuk ezért a különös vasárnapért. Az ördögi sors megtorpantotta Schumachert és a Ferrarit a nagy menetelésben, de hamarosan mindketten újra verhetetlenek lesznek."

elfelejtették volna, hogy Trulli olasz? de undorító...
  • b-type
    most nem az van, hogy én utálnám Summát, sőt Monty rajongó sem vagyok.
    versenyzem egy online bajnokságban, road.
    volt egy nagyon hasonó esetünk amikor az elöttem vezető versenyzőtársam Bmw-je megcsúszott, és én be mentem belső ívre, de ő összeszedte az autóját, és szintén belső ívre húzott, de én már ott voltam :)
    megbeszéltük. én akkor igy jártam el mert igy találtam helyesnek, és ezért védem Montyt, előkrült egy szitu, amit ő igy próbált levédeni, ez lett. szal nincs itt elfogultság, csal meggyőződés. azt mondtam amit én is tettem volna.
  • rezsofiz
    ez korrekt amit mondott,most mind2en hibaztak valamilyen szinten,es ez egyutt vezetett balesethez.
  • rezsofiz
    Jaja ezzel nagy igazat mondtal!
  • badoer
    hat pedig akarmit mond montoya ő a hibas.raádásul korhatranyba volt.nam ertem mert nem maradt le egy kicsit
  • Gabor_(HSF)
    Viszont érdekes lenne látni mi lett volna akkor,ha ez forditva történik,azaz Monti vezet és SHUMI löki igy ki,ahogy nézem jó sokan megkéselték volna SHUMIT
  • Punker
    Fisichella nem tudja, hogy került elé Coulthard autója

A Sauber megelőzte a McLarent a vb-ben :)))))))))
  • Punker
    Montoya: nem Schumacher a hibás
  • Gabor_(HSF)
    Pontosabban 1mp alatt 5.5 méter,nos a versenyzők reakció ideje tizedekben mérhető,igy kiszámitható kb 2 métere van hogy fékezzen,vagyis ezen belül volt Monti,mert külömben simán megálhatott volna mögötte
  • Gabor_(HSF)
    Azért jó kis vita volt:D legalább feldobtuk egy kicsit a topicot