182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #12767 Billy fiú, minden, de nem hülye...
Így, hogy már leigazolták a Renault tervezőjét és lesz két jobb pilótájuk a jelenleginél valószínűleg elkezdenek rohamosan felzárkózni - én legalábbis kívánom nekik...
De a McLaren az egy röhej...
Kimi egy kiállásos taktikán volt - simán 3. hely meg lett volna, ha nem kell újranyomatni a motor pneumatikus rendszerét 2× is...
Szegény finn srác a lelkét is kiteheti, de a technika nem bírja alatta... -
Lóvéval nem lehet tapasztalatot venni.
-
G_ArchAngel #12765 Bill Gates a Formula–1-be tart
NS, 2004-06-20
Német lapértesülés szerint Bill Gates be akar törni a Formula–1-be, s támogatni kívánja a Toyota-csapatot. A Bild am Sonntag úgy tudja, hogy a Microsoft-főnök évi 40 millió dollárt utalna át a 400 milliós költségvetéssel dolgozó német-japán istállónak. A lap azt is közölte, hogy hasonló nagyságú szponzori támogatásról tárgyal a Toyota és a Sony.
-
az 'és' után jön inkább nálad az igazi indok sztem :)
nézd meg Gibernau-t...kögazdag család, mindene meg volt, akarta a motorversenyt, megkapta...mindig a legnagyobb Spanyol cégek szponzorálták...és egyszer csak beérett, és most egy nagyon jó versenyző...megérdemelten.
nekem sem volt meggyőző BauZs eddigi életútja, és nem volt jó véleményem róla, nem tudok neki szurkolni...de minden változhat, lehet hogy egy kis siker kihozhatja belőle az éhséget a többre, azért nem lehet már utálni mert neki minden könnyebb volt mint sokunknak.
ezt a pontot ő szerezte...és ezt sztem nem szabadna nekünk(!) tőle elmagyarázni. -
donpedro #12763 Bazzeg, könyörgöm, ha nem olvasod el az egész hozzászólást, akkor mi a bánatnak kommentálod???? Lényegében ugyanazt írod le mint én, csak közben engem cseszegetsz, mintha hülye lennék...
Ha már F3, amire te gondolsz, az inkább F3000 lesz... Tudod ki az a Ryan Briscoe? Zsolt csapattársa volt korábban az F3000-ben (nem az utolsó szezonjában), jelenleg a Toyota tesztpilótája, valamint az aktuális F3 Euro-series bajnok. Csak néhány név a vert mezőnyből: Christian Klien, Timo Glock, hogy az ismertebbeket mondjam.
Na most próbálj meg visszaemlékezni, hogy Briscoe milyen eredményeket produkált Zsolt csapattársaként az F3000-ben, ugyanazzal az autóval. Segítek, semmilyet, minden versenyen, edzésen kikapott Baumgartnertől... Ennyit a F3000-ről. De ezt nyilván te is tudtad róla, csak épp elfelejtetted.
Nyilván azt is tudod ki az a Sebastian Bourdais. Egy ütt versenyzett Zsolttal Formula Renault-ban anno és lett 7., miközben Zsolt a harmadik. Ezek egyforma autók ugyebár. Bourdais mellékesen később F3000-et nyert, és jelenleg a Champ Car sorozat (korábbi Cart - amit Montoya is megnyert mielőtt az F1-be jött volna) egyik favoritja, több futamgyőzelemmel a háta mögött.
Ezek talán nem überláma pilóták.
Eh, de úgyis feleslegesen koptatom a számat... -
donpedro #12762 Ezek szerint te folyamatosan összevetetted a köreiket, és magabiztosan állítod, hogy Bruni 15-ből 14-szer gyorsabb, annak ellenére, hogy a legjobb köre valahogy épp Baumgartnernek jobb... no comment.
Olvasd már el mit írtam a végére!!! Baumgartner nem azért van hátrébb mert lassabb, hanem azért mert több a nagy hibája!!! Amíg ő a pálya széléről kapaszkodik vissza a mezőnybe, addig Bruni szépen tovahalad. Minden versenyen ez volt, amikor Bruni előtte végzett... -
K.András #12761 Á ez teljes tévut,igy nem lehet összehasonlitani senkit és semmit,a csapatok a folyamatos teljesitményt nézik,és abban sajnos az olasz gyerek sokkal jobb!Tehát hiába mész te egy jo idöt akár edzésen akár versenyen, nem számit,az már igen ha 15 körböl 14-ben gyorsabb vagy,hiába autozik valaki a egy jot ha elötte-utána rávertek 5 percet...Érted miröl beszélek?Tehát ugy mérd össze,hogy a bruni és baumgartner összes körét összeveted,ha kiesett bruni akkor addig szokták amig van ideje,megnézed és rájössz majd folyamatosan alázza zsofikát... -
Gabor_(HSF) #12760 Olyan szépeket írsz,mingyá elsírom magam..alapvető probléma,hogy összehasonlítod egy másik über LÁMÁ-val és mingyá tegyük is hozzá ha nem esik ki rendre el is veri versenyen is meg edzésen is Zsó-fikát,(még olyan is volt ,hogy egy kört vert rá)..
Igen valóban volt olyan is ,hogy ment gyorsabb kört ,mint Bruni,de a F1 nem erről szól,itt folyamatosan kell menni egyforma köröket és lehetőleg gyorsakat,nos itt vannak az igazán nagy külömbségek,mert erre nem csak Zsó-fika képtelen, de még sokan mások..Mindenek ellenére nem ez a fő ok amiért én azt mondom "semmi keresni valója ebben a mezőnyben" én őt az F3-as szereplése alapján itélem meg,mert amit ott produkált az egy nagy szar....és igazságtalannak tartom ,hogy ebben a tetves országban még mindig az dominál kinek ki az apucikája, melyik párt tagja és kiket ismer,meg hány faszt szopott le...amit még bizton mondhatok kicsi hazánkban több száz sokkal tehetségesebb versenyző van,csak éppen az autópálya közelébe sem mehetnek,nem hogy a F1-be...Zsó-Fika..off.........
De a lényeg az SUMI megen odabaszott.....
-
donpedro #12759 Mivel nagyon sokan írják, hogy milyen nyugdíjas tempóban megy Baumgartner, ezért gondoltam, hogy egy kicsit utánanézek a dolognak, hogy is van ez, mik a tények:
Szabadedzésekkel nem foglalkozom, az sehol se számít, ugyanakkor Zsolt védelmében megemlíteném, mert lehet, hogy néhányan nem tudják, hogy Bruni már tavaly is a Minardi tesztpilótája volt, ismeri az autót, ezt kéretik figyelembe venni a szezon elején.
Hozzátenném még, hogy az edzésen mutatott teljesítmény sem abszolut értékben számít, mivel különbözik az üzemanyagmennyiség, ráadásul csak egy körről van szó, amit simán el lehet szúrni, lásd Alonso vagy Räikonnen.
Ezért főleg a versenyben futott leggyorsabb körökre koncentráltam.
Australia:
Bruni a jobb, 5 tizeddel, tegyük hozzá, hogy Zsolt már a verseny elején problémákkal küszködött, a 11. körben 1 percet töltött a boxban, majd két körrel később elektromos hibával kiállt. De legyünk szigorúak, 1-0 az olasznak.
Malaysia:
Mindketten célbaértek, és megint Bruni a jobb, de csak 2 tizeddel. Érdemes még megemlíteni Pantano-t, aki csak 0.6-al volt jobb mint Zsolt a legjobb körében, amit a 41. körben ért el. Mindenesetre 2-0.
Bahrain:
Zsolt ezúttal motorhibával kiesett, Bruni beért. Viszont a leggyorsabb köre Baumgartnernek jobb 0.6-al. Az igazságosság kedvéért megjegyzem, hogy megnéztem Bruni edzésidejét, de az is gyengébb, mint Zsolt köre. 2-1.
San Marino:
Ezúttal Bruni állt ki a 22. körben. Az edzésen Zsolt hibázott, Bruni 1.26.8-at ment, amit a versenyen is megismételt, Zsolt viszont 1.26.0-át ért el, 8 tizeddel verte Brunit. 2-2.
Catalunya:
Kiestek mindketten, Bruni az edzésen és a versenyen is sokkal jobb volt, kb 1 másodperc a különbség. 3-2 Bruni-nak.
Monaco:
Az edzésen Zsolt jobb egy hajszállal, a versenyen viszont Bruni volt gyorsabb 3 tizeddel, ám a 15. körben kiesett. Ezzel együtt is 4-2, bár hozzáteszem, hogy nem tudom Bruninak működött-e a szervója.
Nürburgring:
Bruni az edzésen nem körözött, a versenyen mindketten célbaértek, Zsolt legjobb köre 0.9-el jobb, mint Bruni-é. 4-3.
Canada:
Bruni megint nem edz, a versenyt sem fejezi be, a 30. körben kiáll. A leggyorsabb köre 0.5-el gyengébb, mint Zsoltié. 4-4.
Usa:
Bruni az edzésen jobb, a versenyen viszont nem tett meg értékelhető kört, ezért ezt a futamot nem értékeltem.
A párharc állása 4-4.
Konklúzió: Bruni nem azért esik ki mert gyorsabban megy a versenyben, ergo Zsolt nem azért megy végig, mert lassabb. Bruni az edzéseken rendre gyorsabb, ez tény, de ez megtévesztő lehet. Amiért versenyben Zsolt sosem előzi meg Bruni-t (bár nem sokszor alakult ki ilyen szitu), az két okra vezethető vissza: Zsolt nagyon sokat csúszkál, sokat ront, megpördül, stb, és ezzel pozíciót, időt veszít. Ma direkt figyeltem a köridejét a verseny alatt, amikor nem hibázott, akkor Coultharddal, Fisichellával azonos szektoridőket is autózott. Ugyanakkor rengetegszer voltak teljesen elrontott szektorok, ami csak hiba miatt lehetett olyan amilyen.
A másik ok pedig az, hogy nem tud rajtolni, emiatt mindig az utolsó helyen találja magát az első kanyarban, és onnan már elég nehéz feljönni.
Összességében véve én azt mondom, hogy Baumgartner semmiképpen nem rosszabb pilóta, mint Bruni. Ezzel persze nem mondtam sokat, hiszen valószínűleg az olasz sem egy nagy eresztés, de mivel más összehasonlítási alapom nincs, ezért ezzel kell megelégednem. És én ezzel meg is vagyok elégedve. Zsolt megteszi amit a csapat kér, behozza az autót a célig, és szerintem nem ő lóg ki látványosan a mezőnyből, hanem a Minardi.
A konklúzióval lehet vitatkozni, a tényekkel inkább ne plz :)) -
www.planet-f1.com
-

-
Egy portugál-spanyol meccs himnuszait hagytam ki miatta! :) Ez nálam nagy dolog ám! :) -
Ha megnézzük, akkor Monacoban ugye 9. volt, előző versenyén 10. - még ha csodával is -, most meg 8., vagyis pontszerző. Első teljes szezonja, szar a kocsi, tök lassú pilóta, senkit sem tud megelőzi, stb., stb., mégis, magyarként, elsőként, mindezen hátrányai ellenére pontot szerzett, mégha abszolút mákkal is. Viszont:
KI NEM SZARJA LE! :)
Ha a labdarúgó válogatottunk kijutott volna az EB-re, jó játékkal kiesik, úgy, hogy a görögökek utolsó csoportmeccsén kiveri,
KI NEM SZARNÁ LE? :)
Szóval mégha nem is ő az, akinek a F1-ben kéne versenyeznie, de mégis csak pontot tud szerezni, megbízható, és mákos pilóta.
:)
Coulthard is tök lassú, ő mégsem megbízható és mákos. Kimi tök gyors, de cseszheti, ha nem megbízható sem ő, sem az autója, mákja az meg szintén nincs neki.
:)
Remélem szerez még ebben a kiba lanyha idényben pár szép percet nekünk ... :)
UFF!
-
skristof #12754 háháááááá
hiresek vagyunk!!!!! :)
pff :D -
F1 Live>
"... over at McLaren, Kimi Raikkonen finished in sixth position ahead of team-mate David Coulthard with Zsolt Baumgartner picking the final point in eighth place. The reward for finishing the US Grand Prix for Minardi, was their first championship point since Mark Webber scored in Australia two years ago ..." -
de ha belegondolsz, kit is előzhetne meg a saját csapattársán kivül?
mindenki gyorsabb, és jobb autóban ül. ez tény.
nem kell most átesni a ló egyik-másik oldalára persze, de mégiscsak bejött 8.-nak, ami szép eredmény. sőt.
részemről ez is és a Monaco-i is.
-
Ja még meg kell jegyeznem, hogy Zsolti semmivel sem csinált ma többet, mint szokott. Tökutolsó volt megint több körrel lemaradva csak éppen kiesett előle majdnem mindenki.
Ettől még az az érdeme megvan, hogy ha nyugdíjas tempóban is de legalább végigment és ha nem is gyorsabb, de megbízhatóbb pilótának tűnik, mint a csapattársa.
Bár az is igaz, hogy ez autóverseny... -
spa-por: 0-1
rus-gre: 2-1 -

-
Egy pár emberkének (főleg a mikrofon mögött) sikerült... -
A cégén én is csodálkoztam mert alig láttam őket. Gondoltam ez egyik már valahol kiesett félúton. :) -
ja ez olyan mint a karácsony. (egyszer van 1 évben)
-
Hát én mindig Mercis voltam, és vagyok is, ma külön élmény volt számomra, hogy mindketten célba értek . :) -
Zsófi tejlesítménye szerintem így jó ahogy van. A mezőny legrosszabb csapatában van tehát bolondság elvárni azt, hogy akár komoly csatározásokba menjen bele. Viszont azért Brunit nem ártana leverni csapaton belül. :) Szerintem még kell neki egy kis tapasztalatot gyűjtenie F1-ben. Na azért nem vagyok Zsófi kedvelő szerintem egy idióta, de ha már a mi fiunk akkor örüljünk. -
ha nem lenne ott monty én BMW párti lennék. -
Ja nagyon tuti lenne!
Számomra a legnagyobb öröm az lenne ha a Toyota följavulna valahol csak meg kell térülni a rengeteg lóvénak. Na és vérbeli Toyota párti vagyok. :) -
annak örülnék :) -
Montoya-t váltja sztem . -
Webber szerintetek hova megy a Jaguártól? -
1. Ferrari B 142
2. Renault M 66
3. BAR-Honda M 58
4. BMW-WilliamsF1 M 36
5. McLaren-Mercedes M 17
6. Sauber-Petronas B 15
7. Toyota M 8
8. Jordan-Ford B 5
9. Jaguar-Cosworth M 3
10. Minardi-Cosworth B 1
-
1. Michael Schumacher GER Ferrari 80
2. Rubens Barrichello BRA Ferrari 62
3. Jenson Button GBR BAR 44
4. Jarno Trulli ITA Renault 41
5. Fernando Alonso SPA Renault 25
6. Juan-Pablo Montoya COL Williams 24
7. Takuma Sato JAP BAR 14
8. Ralf Schumacher GER Williams 12
9. Giancarlo Fisichella ITA Sauber 10
10. David Coulthard GBR McLaren 9
11. Kimi Räikkönen FIN McLaren 8
12. Olivier Panis FRA Toyota 5
13. Felipe Massa BRA Sauber 5
14. Nick Heidfeld GER Jordan 3
15. Cristiano da Matta BRA Toyota 3
16. Mark Webber AUS Jaguar 3
17. Timo Glock GER Jordan 2
18. Baumgartner Zsolt HUN Minardi 1
-
vagy valami alkatrészdarab volt a pályán, és ráhajtott. -
biztos a kamera esett le és attól kapott bal hátsó defektet, csók a falnak :O -
miért ninc ssemmi infó arról miért szállt el ralf? :( belső kamera felvételt se mutattak :( -
meg a safety car :) -
Azért néha még ezzel is vitatkoznék. :))) Tekintve, hogy Bruni szinte mindig megveri az időmérőn, viszont tény, hogy kevesebb versenyt fejez be, mint Zsolt.
/Barátom szokta mondani, hogy jó-jó, de azért ez nem autóverseny amit csinál! Beül Ő is egy kispolskiba, kap 18 kört, de végigment... / És ebben azért van vmi. :) -
Bruni az egyetlen ellenfele -
Mondjuk azzal a kocsival lehet, hogy minden óvatoskodásnak fog tűnni...
-
az abaj hogy zsófi lehet ezen felbuzdul és ezentúl is ovatoskodni fog -
Na hát jo verseny volt,sztem ott lazan raszoltak Barrichellora,elegge nyilvanvalo. Kar erte,jo kis csata lehetett volna:( Baumgartnertol meg szep volt,picit lassabb,de megbizhato versenyzo,nem ugy mint Bruni...