182273
  • Punkerwork
    Wurz egy századdal előzte meg da la Rosát
  • Punker
    azzal a szar merci-vel ő se tud mit kezdeni......
  • BC
    KIMI 4ever!! : )
  • BC
  • BC
  • BC
  • Punker
    Baumgartner: Én nem potyogtam ki
  • Punker
    Barrichello: van még esélyem a bajnokságban

ez lol
  • Punker
    Williams: Miért kellett 57 kört várni Montoya kizárásával?
  • Punker
    Baumgartner egy másik csapatnak tesztelhet?
  • Alien
    Ralf Schumacher nem emlékszik a balesetére
  • K.András
    LOL!
  • Ruffi
    Én forma-1 közvetités alatt befostam miket dumált a Palik!Nem lehet vhonnan a hanganyagot letölteni???Mer h egy nap 5-ször meghallgatnám az tuti!
  • K.András
    Nem néztem vissza,tehát sorry :D
  • Arch
    #12819 :)
  • K.András
    Palik-bakik MP3
  • K.András
    Tuk-tuk-tuk, brütty-brütty-brütty, ihaj, a mi fiunk! - - pr -

2004. június 21.

P. "Százhetvennel borultam, baze" László, a népszerű sportriporter és sivatagi ralihős új szakmai csúcsra ért föl vasárnap este, B. Zsolt autóversenyző sikere nyomán.
    B. Zsolt megszerezte a magyar autósport első Forma-1-es pontját, ami persze nagy szó, meg minden, de még alighanem a főhős, a tartózkodó viselkedéséről ismert B. Zs. is tisztában van vele, hogy egy kicsit magyarosra sikerült a történelmi tett: tökutolsóként araszolt be, úgy, hogy az előtte lévő is minimum két kört vert rá, nagykörúti átlagsebeséggel rükvercelő Trabantban is el lehetett csípni a nyolcadik helyet.

P. László sportriporter B. Zsolt hőstettének hatására kataton állapotba került, és olyasmit produkált, amire még nem volt példa a magyar televíziózásban: legalább negyed órán keresztül hallatott vinnyogó hangokat, sikoltásokat, gügyögött, makogott, mintha egy fogyatékos óvodáscsoport vette volna át a hatalmat a stúdióban.

P. saját állítása szerint földön túli örömének próbált így hangot adni, vagyis képtelen volt értelmes szavakba önteni érzelmeit. Ugyan miért is lenne képes erre a sportriporter?

Persze P.-t nem csak az ilyen rendkívüli események ragadtatják infantilizmusra és gügyögésre, népszerű internetes oldalak őrzik mp3-ba öntve legszebb tuk-tukjait, brütty-brüttyeit, kerekecske-gombocskáit.

A nagy sikongatásba egyetlen érthető P.-i gondolat keveredett: B. ellenfeleinek kieséséért drukkolt. Egy súlyos balesetekkel terhelt, drámai futamon. Mármost ilyet - elfogultság ide, felfokozott lelki állapot oda - sportriporter nem tesz. Ezt durva sportszerűtlenségnek hívják, és minden normális sportkultúrában irtják.

Olyan, mintha a Faragó Richárd arra biztatná sikongatva a válogatott valamelyik zsonglőr védőjét, hogy páros lábbal rúgja már vesén mondjuk Ronaldót.

Jó volna azt gondolni, hogy P.-nek vannak főnökei, akik ilyenkor lecsapják az íróasztalra a bőrmappát, erőt vesznek magukon, és meghallgatják még egyszer a vasárnapi alulmúlhatatlant, összeülnek, és döntenek. Normális médiamunkahelyen ilyen eset után fél évre, egy évre eltüntetnék a képernyőről, hadd higgadjon le, szedje rendbe magát mentálisan, járjon egy kicsit öttusa-sajtótájékoztatókra, készítsen fél perces villáminterjúkat lecserélt jobbszélsőkkel.

Persze normális médiamunkahelyen nem a riporter hozza össze a közvetítési szerződést. És Stohl Buci sem uralja túláradó érzelmeivel az esti műsorsávot.
  • K.András
    Darwini alapelvekkel tenyésztenék a versenyautókat
    2004. június 21. 16:39, Hétfő - Richárd Balázs

A darwini alapelvek motorsportba történő beültetésével a kutatók bemutatták, az autó beállításainak átszabásával sorsdöntő tizedmásodpercek lefaragása lehetséges a köridőkből, bármilyen körülmények uralkodjanak is a pályán.

• donpedro
    Baumgartner 1 pontjáról, és az utána következő negatív felhangokról egyébként egy régi mondás jutott eszembe: "Gyerekek, inkább egymás kezét szorongassuk, ne a nyakát!" :)
  • donpedro
    Ha neked a sakkról a "pofánverés" jut eszedbe, akkor inkább mégse sakkozzunk...

Na jó, most komolyan, hagyjuk ezt, mert így sosem lesz vége, te úgy látod ahogy, én meg másképp, ez van. Azzal nem lehet vitatkozni, aki reflexből azzal kezdi az érvelést, hogy fiam, te hülye vagy.
  • Gabor_(HSF)
    nem hiszem ,hogy én beléd kötöttem volna vagy téged kommentáltalak csak írtam pár sort nekem mi a véleményem Zsó-fika teljesitményéről,te meg a szivedre vetted
  • Gabor_(HSF)
    Kb 20 éve sakkoztam, de azért bármikor kiállok veled,de ha kell pofán is csaplak,feltéva ha tudod miaz ,hogy pofánverés:)
  • Gabor_(HSF)
    Webbert se tartom sokra, egy egyszerű középszintű pilóta,de hasonlitsuk már vele össze Zsó-Fikát...
    Azé az már elég furi,hogy 3 évvel ezelőtti Minardival 1-2 mp-el már akkor gyorsabb volt minden pályán mint most a mi kis büszkeségünk(akkor még tényleg nem volt servo-juk)az is igaz azóta minden csapat súlyos mp-eket javult..
    Ezek szerint csak a Minárdi fejlődött vissza????
  • donpedro
    Igen, az nekem is tetszett :)) Persze lehet neki is könnyebb lenne, ha valaki olyat raknának mellé kommentátornak, aki kicsit járatosabb ebben a környezetben.
  • donpedro
    Szívesen kihívnálak egy sakkpartira... Feltéve, hogy tudod mi az a sakk :)

Na mindegy, ez F1-es topic, te meg engem kommentálsz a téma helyett, szóval részemről befejeztem. Gondolj amit akarsz...
  • Arch
    Baumgartnert azért nem kellett annyira rontani...
  • Hellhammer
    Szőrszálhasogatás rulez :) Tudod: csak pontosan, szépen ahogy a csillag megy az égen... :)))

F3000 sokkal inkább egyformák az autók, mint az F1-ben. A Renault szériáról nem is beszélve, bár ott van valmi kavarás a gumikkal. Barna nyilatkozatai valóban nem túl fényesek, eléggé szétszórtak, de még csak 17 éves a srác asszem (vagy 18?) így érthető (legjobb az volt, hogy mikor a Sport-1-en ott volt a közvetítés alatt, majdnem minden körben bemondta, hogy ott megyek a piros autóban :D )... Remélem nem fogja annyira elrontani a média őt, mint tette azt Baumgartnerrel.
  • robotnyk
    azért gondolljatok bele, nem is olyan könnyű lassan végig menni. ha túl lassan mész elégtelen lesz a hűtés és leég a motor
  • Gabor_(HSF)
    Ha te azt észnek nevezed,hogy leírod azt a sok marhaságot amit olvastál itt-ott hát legyen,de több eszed se ennél soha
  • donpedro
    Kettőnk között sokkal inkább az a nagy különbség, hogy te reflexből fikázol, én meg ésszel érvelek...
  • Arch
    Hm. Nembaj. Akkor sem szeretem sem az országot, sem a nyelvüket... :P :)))
  • donpedro
    Az elején szőrszálat hasogatsz ám... :)

Másrészt félreértetted, nem azért lényegtelen, hogy melyik a bajnokcsapat mert egyformák az autók (ez eleve nem igaz), hanem azért, mert olyan gyorsan változnak az erőviszonyok. Egyik évről a másikra a csapatok eltűnnek az élmezőnyből, vagy épp felkapaszkodnak oda, sokkal nagyobb a mozgás, mint a Forma1-ben.

Paár Barnát én is érdeklődéssel figyelem, bár félő, hogy idővel körülötte is ugyanolyan negatív hisztéria alakul ki mint Baumgartner körül. Mindenesetre a nyilatkozás neki sem erőssége. :)
  • Arch
  • rezsofiz
    hopphopp:P
  • Hellhammer
    Ha én lettem volna a műsor rendezője, hangmérnöke, akkor szép csendben letekertem volna Palikot és átadtam volna a kint ülőknek a kommentálás jogát, úgy hogy Palik meg hadd vinnyogjon magának a liftben :) Bár lehet, hogy a kint ülők nem bírták volna röhögőgörcs néálkül megállni a szitut. Mst elképzelem magam előtt, hogy Palik full extázisban ül bent a liftben miközben azt hiszi, hogy adásban van, a többiek kint meg szép szolídan kommentálnak, a stáb meg a padlón fetreng a röhögéstől :DDD
  • Tuvok #12851
    Ott ja .
  • Gabor_(HSF)
    JAAA!!! nálam nem pontot szerzett hanem megen tök útolsó lett..persze lehet örülni,hogy ezért is pontjár,de ezt igazából Minárdiék élvezik
  • donpedro
    Parttalan a vita, mivel nem tudjuk, hogy más pilóta végigmenne-e ugyanazzal az autóval. Bruni is sötét ló, neki sincsenek komoly eredményei korábbról. Bár pl hasonló az eredménylistája, mint pl anno Coulthardé voltak, és korábban Bruni többek közt Sato egyik komoly riválisa volt a brit f3-ban.

Mindenesetre a rendelkezésre álló adatok alapján maximum feltételezni, teóriákat alkotni lehet, annak meg szvsz nincs értelme.
  • Arch
    Nem. Írtam is, hogy nem értek hozzá. De azért tudok ezt-azt, mert figyelek
  • Hellhammer
    Mellesleg ha tavaly a végén Barrichello és Schumacher kiesik, és ezért Räikonnen lett volna a világbajnok, akkor most a középmezőny alján tengődő Mercedes lenne a bajnokcsapat...

2003 év eredménye:
    Schumacher 93 pont
    Raikkönen 92 pont
    Barrichello 65 pont
    Coulthard 51 pont

Azaz Ferrari 158 pont, McLaren 142 pont

Ha utolsó versenyen kiesik mindkét Ferrari, akkor buknak 11 pontot (Bari 1. hely Sumi 8. hely), a McLaren pedig kap +4 pontot (Kimi 2. helyett 1. +2 pont ill. Díszí 3. helyett 2. hely +2 pont). Ebben az esetben a konstruktőri VB állása a követklező lett volna: Ferrari 147 pont, McLaren 146 pont, azaz a Ferrari lett volna úgy is a világbajnok csapat, ha Kimi lett volna az egyéni VB. Tehát Kimi semmikép nem ülhetett volna idén VB autóban :)
    Amúgy a többiben egyet értek veled, azt leszámítva hogy egyszer azt mondod hogy az F3000-ben lényegtelen hogy melyik a bajnok csapat (mert ugye elméletileg egyformák az autók, bár ezt nem írttad le), aztán azt mondod, hogy azért jobb az egyik a másiknál 3 mp-el, mert nem ugyanaz az autó.

Paár Barna: szimpatikus is meg nem is. Szimpatikus mert van benne küzdeni akarás, és teljesen maximalista a srác. Viszont azért meg nem szimpatikus mert (bár közvetve) leszólta a Tiger Racing-ot (magyar Formula König csapat) és az egész FK sorozatot, pedig onnan indulhatott el. Ha nincsenek ezek, nem lehetne most Formula Renaultban. Nem jó ha ilyen gyorsan elfelejti az ember, hogy honnan jött...

[irónia]Ha Zsoca Jordanben ülne, nagy gáz lenne, mert nem csak elengedni kellene a kék zászlónál a mezőnyt hanem előznie is kellene néha, ki tudja sikerülne-e neki ama bonyolult feladat, hogy előre és hátra is kell figyelnie néha...[/irónia]