182273
  • K.András
    Genyo,nagyon nagy mákja van zsoltinak!Mert igen,nem a leggyorsabb,de tisztességel elvégzi a rábizott feladatot(tudásának megfelelöen)!Ez pedig becsülendö mindeképpen.
  • Ramore
    A Minardi a csajok terén is az utolsó! :))
  • G_ArchAngel #12924
  • mukika
  • G_ArchAngel #12922
    Kirúghatják Baumgartner csapattársát
    A holland Leinders lehet Bruni utódja
    Joó Gábor
    2004. június 24., csütörtök 14:50

Az Amerikai Nagydíjon Gianmaria Bruni annak ellenére állt ki a versenyből, hogy kocsija tovább tudott volna menni az első kanyarban történt baleset után. Mivel ez már nem először fordult elő az olasszal, Paul Stoddart csapatfőnök az elbocsátásán gondolkodik.

Az Amerikai Nagydíjon a Minardi csapat Baumgartner Zsolt révén több mint két év után szerzett újra pontot, a magyar pilóta nyolcadik lett. Csapattársa, Gianmaria Bruni viszont ismét nem ért célba: az olasz a rajt után balesetbe keveredett, és kiállt.

Bruni továbbmehetett volna

Szerdán viszont a Minardi tulajdonosa, Paul Stoddart elmondta, Bruni kocsija nem rongálódott meg annyira, hogy ne lehetett volna vele tovább, legalább a bokszokig elmenni, ám a pilóta mégis leállította a motort és feladta a versenyt. Stoddart, érthetően, megharagudott a pilótára: "Nem kellett volna kikapcsolnia a motorját, a kocsival tovább lehetett volna menni. Ha akkor folytatja, valószínűleg ő szerez pontot. Tisztában van vele, mekkora lehetőséget szalasztott el".

Sőt, a csapatfőnök már azon gondolkozik, hogy elbocsátja Baumgartner csapattársát, annak ellenére is, hogy ő a Minadri gyorsabbik sofőrje.

Baumgartner sokkal hasznosabb

"Meg kell tárgyalnunk, mi történjen vele, mert nem először fordult elő, hogy ok nélkül fejezi be a versenyt" - nyilatkozta az ausztrál menedzser, aki úgy gondolja, a magyar sokkal hasznosabb a Minardinak.

"Nagy különbség van a két pilótánk között: Baumgartner befejezi a versenyeket, Bruni nem. Ha pedig valaki nem ér célba, pontot sem szerezhet. Zsolt nagyon szorgalmas, képes keményen dolgozni" - dicsérte Baumgartnert Stoddart.

Az olasz kiscsapat mindkét versenyzője fizet a Forma-1-es szereplésért, nagyjából hét-hét millió dollárt kap tőlük az istálló. Ha Brunit valóban menesztik, a Minardi tesztpilótája, Bas Leinders, vagy az egyik tavalyi pilóta, Jos Verstappen veheti át a helyét. Ők mindketten hollandok, csakúgy mint a team főszponzora.

• G_ArchAngel #12921
  • G_ArchAngel #12920
  • G_ArchAngel #12919
  • Punkerwork
    de azért minden futamon van 5-6 belőle + az öreg Stodart szerintem lenyúlja a zsófinak szánt lánykákat is :)
  • G_ArchAngel #12917
  • G_ArchAngel #12916
    hát jah, elég Pamela Anderson light a csaj...:(
  • Arch
    Az aranyos kengurura gondolsz? Mer én más jót nem látok...
  • Punkerwork
    nem is lehet olyan rossz a Minardi-nál:

• Punkerwork
    és még a MOL arra hivatkozott hogy a Minardinak nincs reklám értéke, szerintem a Minardik-at többet mutatják mint a Jorden-eket
  • Punkerwork
    MOL vezérek most már bizts mást mondanának :)
  • Cat #12911
    Baumgartner Antal nyilatkozata

Ez az a pillanat, amikor minden eddiginél nagyobb köszönetet kell mondanunk, azoknak a támogatóknak, akik a családon kívül hittek Zsoltban, és mellette álltak. A CIB Bank, az Uniqa biztosító, a Standox, az Alukönigstahl, és a Hungaroring Rt. nélkül nem születhetett volna meg ez a történelmi siker. Nélkülük nem beszélne most senki Zsoltról és Magyarországról.

Szeretném megköszönni a tulajdonomban lévő Baumgartner Autocentrum Kft. valamennyi vezetőjének, dolgozójának azt, hogy munkájukkal és pénzükkel hozzájárultak ahhoz, hogy idáig juthassunk. Ennek ellenére voltak gondjaink az elmúlt időszakban, de egy nagyon kedves barátom segített, és lehetővé tette, hogy MOL stratégiaváltása miatt keletkező lyukat ideiglenesen betömhessük.

A továbblépéshez viszont több kell. A család és a magánvállalkozás erejét ugyan jóval meghaladja mindaz, ami a Forma 1-hez szükséges, de soha nem adtuk fel. Az előbb említett szponzorokon kívül a Baumgartner Zsolt Támogatói Klubba jelentkezők, az emeltdíjas telefonon keresztül segítő magyar emberek ezrei adtak erőt, ahhoz, hogy egy pillanatig se gondolkozzunk a visszalépésen, még akkor sem, amikor sokan szerettek volna bennünket erre rábírni.

A mostani pontszerzés példa is arra, hogy igenis Magyarországról is lehet sikereket elérni, ha az ember soha, egy pillanatra sem hátrál meg. Nagyon sokan segítettek, de sajnos sokan próbáltak hátráltatni is bennünket. Szerencsére a barátságok, az igazi érzelmek mindig erősebbek voltak mindenféle gáncsoskodásnál.

Egy nagyon kis csapat érte el ezt a sikert, de ez a siker az egész országé. Mindenki azt mondja, hogy a sikerhez csak pénz kell. Tévednek. Tisztességes munka, akarat és kitartás kell, mert pénz csak abból lesz. Én úgy neveltem a fiamat, hogy büszke legyen arra az országra ahol született, és most nagyon boldog vagyok, hogy az első nyilatkozatában arról beszélt, hogy számára a magyar emberek öröme adja a legnagyobb boldogságot. Nekem meg az a boldogság, hogy
    a fiam így gondolkozik, és ezért vagyok igazán büszke rá.
  • Punkerwork
    lol
  • Breki33
    Viszlát anyus estére jövök P

• Punkerwork
    Tesztek - 2. nap Barcelona:

1. Giancarlo Fisichella ITA Sauber-Petronas B 1:16.903 104
    2. Fernando Alonso SPA Renault M 1:16.974 0.071 0.071 100
    3. Luca Badoer ITA Ferrari B 1:17.001 0.098 0.027 119
    4. Mark Webber AUS Jaguar-Cosworth M 1:17.025 0.122 0.024 135
    5. Franck Montagny FRA Renault M 1:17.672 0.769 0.647 108
    6. Björn Wirdheim SWE Jaguar-Cosworth M 1:17.880 0.977 0.208 100
  • G_ArchAngel #12907
    Indianapolis-i görbe tükör...
  • Punker
    Kliennek idén csak tesztpilótáskodnia kellett volna
  • Punker
    Coulthard McLaren tesztpilóta lehet

• Punker
    Villeneuve Ralf helyén Magny-Cours-ban?
  • Arch
    Akkor az
  • Tuvok #12902
    Nem F1, hanem Formula BMW, tehát BMW motoros autók versenye .
  • Punkerwork
    F1????? nem is hasonlít az F1-es BMW-hez, ezt nem értettem
  • Arch
    #12894-et magyarázta meg, mert megkérdezted, hogy milyen kép az. Azok BMW F1-es autók.
  • Punkerwork
    azt értem :)
  • Tuvok #12898
    Formula BMW autójai verseny után .
  • Punkerwork
    ??????????
  • Breki33
    The Formula BMW cars after the race

• Punkerwork
    ez milyen kép?
  • Breki33
  • Punkerwork
    ezek vannak még hátra, braziliában milyen idő van ősszel? remélem akkor is esik az eső :)
  • Breki33
    miért lennének hülyék?
    amerikai magyarok
    akik örültek a sikerének
  • Punkerwork
    10. július 2-4. Francia GP Magny Cours Magny Cours
    11. július 9-11. Brit GP Silverstone Silverstone Circuit
    12. július 23-25. Német GP Hockenheim Hockenheimring
    13. augusztus 13-15. Magyar GP Mogyoród Hungaroring
    14. augusztus 27-29. Belga GP Spa Spa-Francorchamps
    15. szeptember 10-12. Olasz GP Monza Autodromo di Monza
    16. szeptember 24-26. Kínai GP Sanghaj Sanghaj