182111
  • Magnum PI
    Kipróbáltak több verziót. Volt üvegtető is de ez vált be a teszteken. Sajnos tényleg nagyon ronda és elüt, de színre lesz fújva egy fokkal jobb lesz.

Egy két oszlopos verziót tudtam volna még elképzelni de szerintem pont azért lett középen 1 oszlop mert oda nézel a legkevesebbet. Inkább fontosabb, hogy kanyarban ráláss az ívre és a melletted lévőre.

Sajnos VR-ben ez nagyon zavaró mert nem tud fókuszálni a szemed, de a valóságban szerintem nem sokat látnak az oszlopból. Úgy szólván átnéznek rajta.

Viszont semmi ráhatásunk nincs erre szóval fölösleges is ezzel foglalkozni is. 2018-ban ilyenek lesznek a kocsik és kész. Úgy is nézni fogjuk, szóval próbáljuk meg élvezni azt ami még szép és jó az F1-ben :)
  • AnuluWork #165884
    Hányinger(nek néz ki) az egész ...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Miért nem lehet inkább valami hasonló?

Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2017.12.30. 22:10:07
  • desigo
    Az év férfi sportolója:
    1. Roger Federer (tenisz, svájci) 928 pont (19,94 százalék)
    2. Cristiano Ronaldo ( futball, portugál) 788 (16,94)
    3. Lionel Messi ( futball, argentin) 530 (11,39)
    4. Lewis Hamilton (Forma-1, brit) 358 (7,69)
    5. Rafael Nadal (tenisz, spanyol) 351 (7,54)
    6. Mo Farah (atlétika, brit) 337 (7,24)
    7. Teddy Riner (dzsúdó, francia) 197 (4,23)
    8. Marcel Hirscher (alpesi sí, osztrák) 191 (4,1)
    9. Kevin Durant (kosárlabda, amerikai) 163 (3,5)
    10. Neymar (futball, brazil) 157 (3,37)
  • RatBaG #165882
  • AnuluWork #165881
    Ezen a napon, december 23-án született Michele Alboreto, az utolsó olasz, aki futamgyőzelmet szerzett a Ferrarinak.
  • mcmoha
  • Stockbauer33 #165879
    http://f1vilag.hu/hirek/video-idei-f1-szezon-10-legdramaibb-pillanata
  • Stockbauer33 #165878

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2017.12.21. 19:09:51
  • ToxiMaxi
    Szerintem a fizetős pilóták közül ő a legjobb de a jövő év mindenképpen vízválasztó lesz neki is. Ha a pletykák igazak és Kubica 7 futamig jön és Stroll lesz a mérce, akkor elég érdekes kis háziverseny lesz.
  • ShaiHulud
    kb igy, de strollal nagyon nem ertek egyet, szerintem katasztrofan szar a srac, massa siman verte, ha eppen nem fosott be a technika. szerintem stroll nem valo a forma 1-be, de hat penz beszel sajnos.
  • ToxiMaxi
    Jövő évre ki mit vár?

Én:

Merci: új szögállású padlólemez és a rövidebb tengelytáv miatt, nem biztos, hogy övék lesz a legjobb kocsi, bár motorban ők lesznek továbbra is a legjobbak.

Konstruktőri helyezéspotenciál: 1-2 hely
    Pilóták : Hamilton vb esélyes, Bottas megmutathatja, hogy mit tud év eleje jó volt viszont utána sokat kapott, most már nem lesz apelláta, hogy nem volt ott a kezdeti szakaszba, ez lesz a 2. éve.

Ferrari: jövőre kiderül, hogy ez az év egy fellángolás vagy egy tudatos fejlesztőmunka volt.

Konstruktőri helyezéspotenciál: 1-3 hely
    Pilóták: Vettel vb esélyes, Kimi-nek remélem legalább egy szép búcsúra futja, jó lenne még utoljára a dobogó tetején látni.

Red Bull: 2 fontos dolog van. Az egyik az, hogy a Renault tud-e közeledni a 2 nagyhoz és a szabályok tényleg képesek lesznek bezárni az olajégetés/időmérős kiskaput bezárni. A másik pedig, hogy év elején jó lesz-e az aero csomagjuk. Mert év közben az egyik legjobban fejlesztő csapat.

Konstruktőri helyezéspotenciál: 1-3 hely de náluk kisebb esélyt látok a vb győzelemre a Renault motor miatt, mint a Ferrarinál

Pilóták: Kívülállóként nekem nagyon az jön le, hogy Verstappennel akarnak vb-t nyerni de Ricciardo is top pilóta nálam, nekik van a legerősebb pilótapárosuk, ami egyszerre áldás és átok, ha nem kimagaslóan erős a versenygép.

Force India: Szürke ló számomra és nagyon meglepne ha előrébb tudnának lépni, mint ahol most állnak

Konstruktőri helyezéspotenciál: 4-5 hely
    Pilóták: Erős pilótapáros, akik mindig hoznak valami izgalmat, ha összetalálkoznak

Williams: Ez a csapat már évek óta nem méltó a nevéhez, nem érzem bennük az erőt, hogy ennél erősebbek tudnának lenni

Konstruktőri helyezéspotenciál: 5-7 hely
    Pilóták: Vicc az ami itt megy. Marketing szempontból biztos jó de sokat elmond a csapat jelenlegi helyzetéről. Stroll-t gyengébbnek vártam nekem kicsit meglepetés fizetős pilóta létére van benne némi tehetségi is. Kubica ha visszatér, akkor bizonyítania kell, ha Sirotkin jön, akkor a Williams totálisan fizetős csapattá válik, igazi tehetség nélkül.

Renault: Ők még messze vannak a RB-tól de ha jól sikerül a motor, akkor a FI-t meg tudják szorongatni

Konstruktőri helyezéspotenciál: 4-6 hely
    Pilóták: Szerintem az ő pilótapárosuk erősebb, mint a FI pilótapérosa éppen ezért, akár a végelszámolásnál előrébb is lehetnek náluk

Toro Rosso: Hát itt bármi lehet. Nemrég derült ki, hogy a Honda motor picit nagyobb hűtést igényel mint a Renault ezért át kell tervezni egyes részeit a kocsinak. Meglátjuk mi lesz de szerintem a Honda stabilabb lesz mint volt (mondjuk az nem nehéz).

Konstruktőri helyezéspotenciál: szinte lehetetlen megtippelni: 6-10 minden lehet
    Pilóták: Sokat nem láttunk belőlük jövőre kiderül, hogy mit tudnak, számomra egy közepes pilóta benyomását keltik

Haas: A tavalyi jó kezdés után ebben az évben kicsit megragadtak a mezőny közepének hátsó felében. Kérdés mire lesznek képesek önerőből, mert könnyen meglehet, hogy megörökölik a Sauber-től az utolsó helyet.

Konstruktőri helyezéspotenciál: 7-10
    Pilóták: Dinamit duo. Legfurcsább pilótapáros, az egyik a rádión kiabál a másik meg beszól mindenkinek. Tény, hogy nem a legerősebb pilóták de mindig történik velük valami

Mclaren: Róluk a legnehezebb beszélni mert ha a Williams-ről azt írtam, hogy méltatlanul teljesít, akkor a Mclaren-re ez duplán igaz. Nagyon de nagyon meg lennék lepve ha tényleg a dobogókért tudnának küzdeni, már az is csoda lenne, ha a RB-hoz közel lennének. Náluk ez lesz az igazság éve. Ha nem tudnak legalább a középmezőny első felébe felkapaszkodni, akkor 2019-re nagyon komoly változások lesznek.

Konstruktőri helyezéspotenciál: Itt is lehetetlen megmondani talán 5-8
    Pilóták: Alonso-t nem kell bemutatni senkinek, vb kvalitású pilóta de csapatot sohasem tudott választani, Vandoorne kicsit szürke ló számomra, tehetséges és látszik a fejlődés de a sok kiesés miatt nehéz megmondani, hogy Alonso-hoz képest hol van.

Sauber: Ferrari technika fog futni náluk és nem titkoltan a Ferrari a Sauber vállán állva, akarja elindítani a következő hosszú sorozatát. Minden azon fog múlni milyen aerot tud a Sauber csinálni, ha a Ferrari önállóságot ad neki ebben. Sokat fognak előrelépni az biztos.

Konstruktőri helyezéspotenciál: Akár a FI-át is megszoríthatják de 5-8 közé lőném be őket.
    Pilóták: talán a pilótapáros lesz a leggyengébb láncszeme az Alfának meglátjuk.

Jövő év izgalmasnak ígérkezik. Aztán meglátjuk mi lesz :)

Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.12.20. 12:27:04
  • ToxiMaxi
    *természetesen 70/30-at akartam írni, csak már későn vettem észre.
  • ToxiMaxi
    2006-2010 között volt mindig más a világbajnok.

Kicsit árnyalja a képet, hogy 2007 alakulhatott volna másképpen is, ahogy 2008 is de nem akarok fájó sebeket feltépni,
    ez már történelem. A lényege az, hogy ezekben az években nem mindig a legjobb versenygép nyert.
  • ToxiMaxi
    F-1-ben mindig is voltak olyan időszakok, amikor egy csapat dominált 4év Merci, 4év RB, 5 év Ferrari, Renault-nak is volt egy hosszú időszaka (3-4 év), meg a Hondanak (5 év) is, a Porsche is tudott egy 3-as sorozatot hozni, Ford-nak is voltak jó időszakai. Ha ezeket összeadod, akkor az egész szépen lefedi az elmúlt 37 évet. Viszonylag ritka volt az, hogy egy csapat/motor nem dominál legalább 2 évet.
  • ToxiMaxi
    Ebben igazad van. Viszont az F1-be bejutó pilóták között azért elég nagy a szórás. Ricciardo nyilatkozta azt, hogy 80/20 az arány technika vs pilóta. Én ezzel nem értek egyet de én sem gondolom, hogy 50/50. Én olyan 65/35, 60/30-ra raknám. Azért Bottas sem lett volna vb ha nincs Hamilton. Top pilóták között az éppen aznapi forma dönt szerintem, mármint ha a technika alkalmassá teszi vagy éppen egy azon csapatban versenyeznek.
    Technikai sport tehát megkerülhetetlen az, hogy vb esélyes kocsid legyen. Viszont a vb esélyes kocsi nem azt jelenti, hogy neked van a legjobb versenygéped. Meg aztán az év folyamán ez is változhat. Button úgy nyert vb-t, hogy az űrautóból az évad egyharmadától egy középcsapat lett és a pontokért is harcolni kellett, mert elfogyott a pénz és nem tudták tartani a fejlődési versenyben a lépést.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.12.20. 11:19:14
  • adam46
    Ezt nehéz megállapítani. Sajnos nem mostanában volt azonos szinten két csapat autója. Idén a Ferrari már jobb volt, de motorerő terén még mindig lemaradásban volt például, így valódi küzdelem se volt a pályán.
  • Lokker
    Nyilván kell a jó technika de még mindig kiütközik a pilóták közti különbség.
  • adam46
    Sajnos manapság tényleg jobban érvényesül a jó technika = világbajnoki cím. Persze ehhez kell egy jó pilóta is, viszont a nagyágyúknál ez nem probléma. Hiába van egy jó pilóta, pl.: Alonso, ha nincs alatta jó technika, akkor sosem fog nyerni.
  • mcmoha
  • ToxiMaxi
    forma-1-mindent-az-it-hataroz-meg

Mit sikerült ebből az okos sg-s hozzászólóknak leszűrni, hogy az F1-ben a pilóta nem számít csak a technika. Én vagyok hülye, hogy vitatkoztam velük...
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.12.20. 10:10:50
  • Alexease

Utoljára szerkesztette: Alexease, 2017.12.16. 23:36:40
  • desigo
    Nem tűnik sokank.
    Csak lenne már izgalmasabb...
  • adam46
    Hamar kezdődött a visszaszámlálás. :D
  • Stockbauer33 #165862
  • AnuluWork #165861
    A Sarah-Janeeknek továbbra is jobban örülnék.
  • bakkerman
    Vagy az arab helyett lehet egy azsiai :D
  • bakkerman
    Es a 3 csavobol 1 fekete lesz,1 arab,a harmadik sziriai,hogy a PC méter kiakadjon :D
  • AnuluWork #165858
    Nos, ba...ák meg, ha több ilyen nem látunk versenypályán!

És helyette jönnek ők:

Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2017.12.15. 17:21:42
  • IXEMGabeo
    komolyan ilyen baromsagokon ragodnak, amikor vannak fontosabb tenyezok is...
  • bakkerman
    Na majd a feministak elintezik hogy ne legyenek tobbet gridgirl-ök
  • adam46
    http://index.hu/sport/forma1/2017/12/14/kellenek_meg_gridgorlok_a_forma-1-be/

Remélem sikerül ezt is elkúrni, alig várom, hogy homokosokat, vagy tranzneműeket lássak ott, az manapság úgy is annyira trendi.
    Utoljára szerkesztette: adam46, 2017.12.14. 16:15:33
  • HTS s3rg1nh00
    nagy kár,hogy a gyárokban dolgozó dizájnerek a közelébe sem fognak érni ezeknek :(
  • Master91
    Vagy nem. Nagyon kifognak ütközni az autók közti különbségek, és vagy 5-6 futamig kb. csapaton belüli harcok lesznek.
  • Stockbauer33 #165852

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Jövőre min egy dobogós helyet várok is tőle (Alonso).Ha jó autó lesz alatta látunk tőle parádét.A holland is felszívja magát.Ocon is szépen ment idén.Jó lesz a jövőévi szezon
  • HTS s3rg1nh00
    lol,ez kurva rossz hozzáállás.azért ott bő 1500 ember kőkeményen megdolgozott a sikerért éveken keresztül,az más tészta hogy a többiek nem tudják őket megközelíteni (leszámítva az idei évet) és a nézőknek nem a legjobb.szenvedtek ők a régi éra végén eleget.
    Utoljára szerkesztette: HTS s3rg1nh00, 2017.12.13. 17:22:55
  • IXEMGabeo
    remelhetoleg mas csapatok lesznek elol, en nem bannek egy Red Bull-Ferrari parharcot mondjuk a Renault tarsasagaban es a Merci egy kicsit alulfejlesztettebb technikaval rendelkezne...tul sokat kaptak Hamiltonek kicsit szenvedhetnenek ok is, ha mar Alonso is ennyit szenved evek ota, hogy utokepes legyen a technika alatta
  • Stockbauer33 #165849
  • ToxiMaxi
    Alfa
    Teljesen egyetértek vele. Az Alfa nem versenyezni jön, hanem a Ferrari ezzel játssza ki a teszttilalmat.
  • RatBaG #165847
  • adam46
    Van előtte egy n betű is. :D
    Utoljára szerkesztette: adam46, 2017.12.12. 16:18:48