182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
"Ha valakinek kétségei vannak az autó állapota felől, azt mindenképpen ki kell hívnia a boxba. Amennyiben pedig az ottani vizsgálat sem zárul megnyugtatóan, fel kell adni vele a küzdelmet."
beszarás :) csak nyugodtan :) -
hát kb.. -
Hmmm, jah...
SZVSZ mindenki jól járna, ha Eclestone bácsi búcsúzna az F1-től...
jövőre meg a V8-asok, hát már a Formula Renault autók jobbak lesznek :D
LOL -
És az benne a pláne, hogy őket kérik most meg hogy menjenek ki cserélni............................... -
Lehet mondani hogy micsoda egy fejetlenség ez az egész....
A Görbe tükörben még minden sira'
most meg lehet hogy Zonta is panaszkodott, lehet hogy Wurz is ezért balesetelt, és Coulthard is hőzöng a gumik miatt...
Egyet nem értek...Ha a versenyzők tökével játszanak, akkor miért nem hallgatnak rájuk? -
Ez nagyon nagyon nagyon gáz. Hoznak egy irto pocsék szar szabályt, aztán nemhogy modositanák, hanem megkérik a versenyzőket hogy szegjék meg, csak azért mert "a nagy sebességnél bekövetkező műszaki hiba a nézők biztonságát is veszélyeztetheti""
brááááh -
Kerékcserére kötelezhetik a versenyzőket -
-
Még az escobar-t kihagytad. -
lollollollollollollollollollollol!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
G_ArchAngel #21306 hogyne lenne:
Senor Juan Pablo Montoya de la Vega il Columbia
:DDD -
Mindenki kiskapukat keres. -
Az a baj, hogy se betyárbecsület, sem úriemberek nincsenek már f1-ben. -
ebből látszik, hogy nem a ferrari kúrta el -
és mégis ezt menet közben hogyan kívánják megellenőrizni??? komolyan mondom, nyakig ülünk az űrkorszakban és 100 éve értelmesebb szabályok voltak... -
G_ArchAngel #21301 szerintem a lejtő alján van évek óta, most ássák alá a lejtőt... -
Ezek egyre hülyébbek lesznek!! Áá ez a forma 1 már megy lefelé a lejtőn.
-
G_ArchAngel #21299 Kizárhatják a sérült abronccsal haladó versenyzőket
Írta: Schneider Andrea (München) [2005.06.02. 12:36]
Az FIA szigorít a szabályokon
Kimi Räikkönen Nürburgringi balesetét követően számos bírálat érte a Nemzetközi Automobil Szövetség abroncsokra vonatkozó előírásait. A Minardi csapatvezetője, Paul Stoddart egy interjú során kijelentette, ha emiatt halálos baleset történik, azért Max Mosley lesz a felelős. Az FIA lépni kíván az ügyben.
"Az abroncsok elhasználódása is a csapatok stratégiájának a részét képezi." - nyilatkozta az FIA szóvivője. "A versenyzőkön múlik, hogy mennyire használják el a fékeket, illetve az abroncsokat. A szabályok lehetővé teszik a sérült abroncsok cseréjét." Amennyiben a soron következő versenyek során valamelyik csapat nem hajlandó a kerékcserére, fekete zászló lengetésével kizárhatják a versenyzőt, hogy megakadályozzák a súlyos balesteket.

-
G_ArchAngel #21298 a 31-et két autó hozta
a 242-t 14...
15,5 : 17,3
ha így nézzük, a BridgeStone nem nagy a lemaradása..:)
-
Lehet, hogy frenkinek elárulták, mi az az újdonság, amire rábukkant a bridgestone.
lol -
de nem rossz vicc:
Michelin 242
Bridgestone 31
én is rohannék átváltani :) -
Nagydíjak közti címlapontartó hírverés... -
G_ArchAngel #21294 helyes, így lesz minden sokkal jobb... -
F1: Bridgestone-ra válthat a Williams -
G_ArchAngel #21292 Kimi már a 2. kört kezdi...:PPP -
Jó az új Banner:D Csak kár, hogy Montoya van Schumi és Fisichella előtt:) Ugyanis Kimi a 9-es autóban ül:) -
NEm akkoriban nem a gumival játszottak, hanem a benzinnel a leszorítóerővel és a versenyközben a turbónyomással.... Mindig van egy csak a versenyzőn múló variafaktor... ÉS ez így jó.Mert autót vezetni mindenki tud a mezőnyben ki jobban ki rosszabbul és van aki a reflexkülönbségeket esyetleg tapasztalattal vagy gumiválasztással ellensúlyozza.. nekem semmi bajom a gumiszabállyal az idén. Minden csapat vállal kockázatot.. ezért kapják a többmilliós fizetésüket a pilóták.. amikor nemvoltak ilyen csiricsáré nagyértékű autók és reklámérték akkor meg miért vitték vásárra a versenyzők a bőrüket. nem a pénzért, hanem azért, hogy nyerjenek egy GPt.. ÉS azért sokkal veszélyesebb volt akkoriban ez a sport.... -
Alonsonak Mázlifaktor Kimink pechszéria.:) -
G_ArchAngel #21288 igazából én ezt a 20 srácot átzavarnám, hogy ugyanolyan eséllyel mit érnek egymás ellen - reklámnak jó lenne, és szerintem a sejk is tudna tömött borítékokat osztogatni nekik:) -
remélem Monty gyorsan átigazol :) -
Biztos nagyon unatkozott a tavalyi idényben:D -
G_ArchAngel #21285 Vetélytársat kap a Forma-1
Estoril - Hatalmas várakozás előzi meg az új világméretű autós versenysorozat, az A1 GP őszi rajtját. A dúsgazdag Al-Maktum sejk által megálmodott futamsorozaton 23 nemzeti egység venne rész, egyforma versenyautókkal. A csapatok franchise-jogának tulajdonosai között ott van két Real Madrid-labdarúgó is, Ronaldo (28) a brazil, Luis Figo (33) a portugál istállóba öli a pénzét.
A multimilliomos Maktum Hasher Maktum al-Maktum sejk záros határidőn belül globális világversennyé szeretné fejleszteni a versenysorozatot. Jó úton halad, az első szezonra tervezett 12 futam helyszínei között van európai, ázsiai, afrikai, észak- és dél-amerikai, illetve ausztrál.
- Közel vagyok ahhoz, hogy megvalósuljon az álmom, egy új, izgalmas, világméretű versenysorozat - mondta Al-Maktum sejk a szeptemberben rajtoló idény programjának hivatalos kihirdetésekor.
A futamokon maximum 23, technikailag egyforma autó venne részt, amelyek nemzeti csapatokat képviselnek. Tizenhat ország (pl. Portugália, Brazília, Ausztrália, Németország) részvétele már biztos, hét hely kiadó, de érdeklődők szép számmal akadnak. Elsőként a portugálok mutatták be autójukat, a fotózáson büszkén pózolt a csapat résztulajdonosa, Luis Figo, a Real Madrid futballistája.
- Mindig arról álmodtam, hogy Portugália a lehető legtöbb fronton harcoljon a győzelemért. A motorsportban bizonyíthatjuk tehetségünket és rátermettségünket - jelentette ki büszkén Figo, aki nem az egyetlen, az A1-ben szerepet vállaló focista. A portugál alakulatnál szintén tulajdonos Carlos Queiroz, a Real Madrid másodedzője. De csapattársa, a brazil gólvágó, Ronaldo is tulajdonrészt vásárolt a brazil istállóban.
- Megtiszteltetés és dicsőség, hogy hazám velem képviseltetheti magát a nemzetközi mezőnyben - büszkélkedett Ronaldo. - Futballban többszörös világbajnokok vagyunk, szenzációs lenne, ha az A1-ben is a csúcsra érnénk.
Az új sorozat a Forma-1 világát is megérintette. Willi Weber, a két Schumacher, Michael és Ralf menedzsere is azon gondolkodik, hogy beszáll. A német csapat franchise-jogát vásárolná meg.
V. Z. -
Kimi teljesítményét nem a mázlifaktor, hanem a pechszéria billentette.
De ez csak kukacoskodás. -
én most a gumikra gondoltam, mindne csapatnak volt már kisebb nagyobb gumiproblémája idén. -
G_ArchAngel #21282 nem, de a cikkíró által bevezetett "mázlifaktor" sok esetben (idén 2×) billenetette át Kimi 100%-os teljesítményét 0%-ra, míg Alonso-ból mázlistát csinált... -
Valahogy mindenki elkezdte - khm - "nem kedvelni" Alonsot. :) -
mindig van 1 csapat ami valamit elszúr, ferrari, renault, merci, sauber, toyota, nem lehet folyamatosan 100%-ot hozzni mert mindne pályára más kell. -
Én csak arra világítanék rá, hogy nem biztos, hogy jó irányba mozdít ez a gumiszabály, de ez a szabály.
Be kell tartani!
Csináljanak tartós gumikat, a versenyzők meg vigyázzanak rájuk.
Kimin kívül ez legutóbb mindenkinek sikerült is. -
nem tom, de ha megnézted azt brutál jó videót, amit talán Pete linkelt -F1 Dance- néven akkor ott volt olyan fékezés mint szél.
-
És hány defekt volt egy szezonban?