182114
  • dav1d
  • M@TriX
    Munkanélküli az F1-es világbajnok
    Megszűnhet Michael Schumacher 'adóparadicsoma'

majd gyűjtést rendezünk neki :)
  • M@TriX
    jah, szépen összefoglalja mit én is gondolok. jól döntöttek...
  • G_ArchAngel #21437
    A McLaren-Mercedes nem veszélyezteti a pilóták életét

Írta: Schneider Andrea (München) [2005.06.10. 03:32]

"Nem lehet egy futamból következtetést levonni..."
    A McLaren-Mercedes versenyzője, Kimi Räikkönen nem tartja jogosnak a csapatot ért vádakat, amelyek szerint a brit-német istálló a pilóták életét is kockára teszi egy győzelemért. "Nem tudtuk pontosan, hogy mennyire lehet egy abroncs sérült ahhoz, hogy cserélni lehessen. Utólag könnyű mondani, hogy kicserélhettük volna, de nekünk akkor kellett volna tudnunk. Az autósport mindig veszélyes volt. Nem hiszem, hogy a csapat kényszerített volna bele ebbe helyzetbe. Az én döntésem volt, bemehettem volna a boxba ha akartam volna. Nem hibáztatok másokat." - nyilatkozta Räikkönen, aki bízik abban, hogy abroncsok Kanadában is versenyképesek lesznek.

"Úgy gondolom, hogy az Intermediate gumik nagyon jól üzemelnek. Az évad elején volt lehetőségünk tesztelni őket és olyan gyorsak voltak, mint a Bridgestone gumijai. Az esőgumik még nem érték el az azonos szintet, de folyamatosan fejlesztünk. Nem tudjuk a Ferrari milyen munkálatokat végzett Silverstoneban, de amikor Intermediate gumikkal léptünk pályára, gyorsak voltunk. Nem hiszem, hogy komoly problémáink lennének, ha esne az eső."

"A gumik már nyertek futamot az idei évben, a többi az én hibám volt. Számomra eddig nem okoztak problémát. Elégedett vagyok a teljes csomaggal, mivel az abroncsok jól üzemelnek az autóm alatt. A gumik elhasználódása azzal is összefüggésbe van, hogy valaki hogyan használja őket. Ilyen előfordulhat friss abroncsokkal az első kanyarban is. Ha ez megtörténik, az mindenki saját hibája."

Őszinte a srác, magát teszi felelőssé, nem keres bűnbakot, mint ahogy mások szokták...
    (Talán még MS, aki mostanában bevallja, ha hibázik, de a többiek...)
  • G_ArchAngel #21436
    Red Bull-Ferrari együttműködés 2006-ban

Írta: Papp István [2005.06.10. 05:30]

Új néven áll majd rajthoz a Red Bull istálló
    Az energiaitalokkal foglalkozó vállalat, amely az elmúlt év végén felvásárolta a Jaguar Racing versenyistállót és az idei idényben már Red Bull Racing néven vonultak be a száguldó cirkusz történelmébe, egy szerződést kötött a Ferrari motorokkal kapcsolatban, miszerint a következő szezonban már az olasz gyár erőforrásai hajtanák majd a Red Bull istálló versenygépeit. Mint ismeretes, a 2005-ös versenyek során a Ferrari alakulat a Sauber istállót látja el ezekkel a motorokkal.

„Megvitattuk azt, hogy abban az esetben, ha Ferrari motorokkal állnánk rajthoz, akkor annak milyen teljesítménybeli és marketing vonzatai lennének.” – nyilatkozta az osztrák üzletember a svájci Motorsport Aktuell című magazinnak. „A Ferrarival létrehozott esetleges kapcsolat egy álom volt, és el kell mondanom, hogy a Ferrari is szerette volna, ha ez az együttműködés megvalósulna. Ennek megfelelően pedig a csapatunk neve is megváltozna Red Bull Ferrarira.”

Mateschitz beszélt továbbá egy olyan lehetőségről is, miszerint a jelenlegi gumibeszállítójukat szintén lecserélnék a Ferrari alakulat jelenlegi partnerével, a Bridgestone-nal, de erről még nem születetett konkrét döntés.

„A célunk az, hogy versenyképesebbek legyünk. Ha megnézzük azt, hogy a Bridgestone-nak milyen lehetőségei vannak a fejlesztésre, vagy milyen források állnak a rendelkezésükre, akkor elmondhatom, hogy 2006-ban igenis versenyképesnek tartom őket.” – egészítette ki nyilatkozatát a Red Bull tulajdonosa.

„Mind a két gumibeszállító szeretne velünk együtt dolgozni, de majd meglátjuk mit tudnak ajánlani. A pénzügyi tényezők természetesen nagyon fontos szerepet játszanak a döntés során, de nem ez alapján fogjuk meghozni a végső döntésünket.”

Mateschitz továbbá tagadta azt a feltételezést, hogy a Ferrari nyomására történne meg esetlegesen a Bridgestone abroncsokra való váltás.

„De nagyon gyorsan el kell ezt döntenünk, mert a versenyautó építője is tudni szeretné.”

Ki gondolta volna évekkel ezelőtt, hogy DC Ferrarit fog vezetni egyszer? :)))
  • TommyC
  • Zsoltika 007
    Ez nagyon jó! Másról nincs?
  • Marki
  • Marki
  • Marki
    Kezd felvidulni a topic ;)

Van még pár jó Buttonos képem, majd beszúrom.
  • b-type
    :DDD
    ez jó.
  • dav1d

Ne üssetek nem én terveztem az idei kocsit...
  • rezsofiz
    Bruáh.
  • Marki
    No comment...

• rezsofiz
    Hm.
  • G_ArchAngel #21425
    Újabb motorhiba a McLaren-Mercedesnél

Írta: Schneider Andrea (München) [2005.06.09. 12:26]

Az Elvingtoni tesztek során az MP4-20 felmondta a szolgálatot
    A McLaren-Mercedes alakulata az elmúlt héten Silverstoneban tesztelte versenyautóit, amelynek során a Mercedes erőforrása felmondta a szolgálatot. A brit-német gárda kedden az Elvingtoni reptéren folytatta az aerodinamikai elemek tesztelését, ám a V10-es motor ismét megadta magát.

Az Elvingtoni repülőtéren a csapatok a harminc napra korlátozott tesztnapokon kívül is próbára tehetik az egyes elemeket, ám a pilóták csak egy rövid egyenes szakaszon nyomhatják a gázt, és nincsen lehetőség körök megtételére sem.

A Mercedes alakulata abban bízik, hogy a futam során nem találják hasonló problémával szembe magukat, mivel egy újabb kiesés által Kimi Räikkönen még távolabb kerülne a világbajnoki címtől - Fernando Alonso eredményéről függetlenül.

jajajaj....
  • M@TriX
    akkor legyen olyan, hogy a futamon egyszer ki kell jönni, tankolni nem lehet és meg kell cserélni a jobb első kereket a bal elsővel a bal hátsót pedig a jobb hátsóval. na milyen 5let? Mehetek a FIA bizottságba? :)
  • Bucser
    őszintén szólva nekem nem hiányzik a kerékcsere.. már baromira elegem volt a kerékcserére kiszámolt taktikából az elmúlt 4 évben..... Jó most a benzinnel lehet taktikázni, de ez akkor is AUTÓverseny éegyen és ne KERÉKCSERE futam.... MErt akkor nézhetnénk a paralimpia kerekesszékeseit is....

u.i.: Most nem a a kerekesszékeseket és a paralimpiásokat akartam megsérteni
  • M@TriX
    anank én is örülnék ha vissza lenne rakva a kerékcsere, akkor aztán max tetszene a jelenlegi bajnokság. így is tetszik, de hiányzonak a kerékcserék, az ott való igulás, másodpercek, hiányzik egy kerék, stb.
  • AnuluWork #21421
    BLIKK ... :) (Mármint az elírás ...) Szakértők ...
  • Punker
    itt nincs német rtl :(
  • G_ArchAngel #21419
    Miért, Te még azon nézed?
  • Punker
    Természetes a magyar adó nem adja élőben :(
  • Punker
    A 2005-ös Kanadai Nagydíj hivatalos programja - magyar idő szerint

Péntek:
    17:00-18:00 - 1. szabadedzés *
    20:00-21:00 - 2. szabadedzés *

Szombat:
    15:00-15:45 - 3. szabadedzés
    16:15-17:00 - 4. szabadedzés
    19:00-20:00 - Időmérő edzés

Vasárnap:
    19:00-21:00 - 37. Kanadai Nagydíj

• Punker
  • b-type
    A 'hülye' manőver nézőpont kérdése..
    A sikeres necces előzés: bátor, tökös, régi nevekhez méltó előzés.
    A sikertelen necces előzés: 'hülye' manőver.
    Igen egy versenyzőnek be kell osztania a taktikát, de egy kimagasló versenyző megoldja a necces helyzeteket is.
    Mint pl. MS Monaco-ban RB-t.
  • G_ArchAngel #21414
    Schneider Andrea írta:)

amúgy Kimi-t idézték...
  • Punkerwork
    ezt kérdezem én is? :)
  • dav1d
    Szerintem akkor lehet jó pilóta valaki ha gyors , de megfontolt szal nem megy bele fölöslegessen hűlye manőverekbe mint Villeneuve
  • G_ArchAngel #21411
    Ki írta???
  • Punkerwork
    Bari írta ezt a nyilatkozatot? az elmúlt pár évben nyert pár futamot, de egyetlen esősre emlékszek csak, arra is csak az eső miatt :) szal hajrá jó irányba haladnak ha a lényegtelenség a cél. a kutyát nem érdekli majd hogy milyen szépen nyertek meg 1-2 versenyt mert itt az egész év számít.
  • G_ArchAngel #21409
    nem, ez az a gondolat, amit az élpilóták és az élcsapatok mondanak magukénak, aki az elsőn kívül megelégszik bármilyen helyezéssel, az nyerhet a végelszámolásnál, de versenyszellemet tekintve egy nagy "0"...
  • G_ArchAngel #21408
    én már írtam, hogy Fisicó az egyik kedvenc pilótám, csak rosszkor van, rossz helyen ...:(
  • Punkerwork
    lesz 1:24-es BMW F1-m, qrvajó :)
  • b-type
    pedig igaz.
    A verseny megnyerésére esélyes pilóta ezt nem láthatja másképpen. Ezt egyébként más sorozatban is lehet hallani, ...'a 2. helyezett az első vesztes'
  • dav1d
    Akkor meg mért általánosítjátok a Renaultra? mert ugye azt fikázátok...
  • dav1d
    Hát valóban mindent bele ad Sató de szerintem nem jó pilóta mert nem gondokodik csak nyomja a gázt. A hondának is csak azért kelett mert Japán versenyző kelett a másik ülésbe...
    Ami a versenyzést ileti nem az a lényeg ki hajt jobban hanem hogy ki ér célba...
  • dav1d
    Majd meglepődnek ha ezek a pontok kelenek majd a vb-hez...

A második hely olyan, mint a vereség." - nyilatkozta a finn pilóta, egyet értve Ron Dennis szállóigéjével, miszerint 'a második helyezett az első vesztes'. Hülye taktika Ezt még ő sem mondhatja komolyan...
  • ÁjjLe BoBBi
    sato? az egyik legnagyobb! de nem emlékszem hasonló esetre ami vele történt volna...
  • ÁjjLe BoBBi
    flaviorol meg a hernyoszemurol beszeltunk mindigis.