182273
  • Lteebee
    Azért írom ezt, mert engem is simán lebunkóznak itt olyanok, akik faszköcsögözik Alonsot, csak mert nyer.

És nem vezet sehová, ha reagálsz az ilyen jellegű hozzászólásokra.
  • rezsofiz
    Nem ellendrukker, mert akkor nem szidná a McLarent. Egyszerűen utálja a Renaultot
  • Lteebee
    Az, hogy ő enyhénszólva is igen elfogult ellendrukker még nem kéne személyeskedned.

Úgy értem: ki vagy te, hogy eldöntöd, hova menjen és hova írjon?!

Sokkal szerényebben!
  • dav1d
    Aha már megint 'mocskos Renault' amiért a Mekinek nem jött össze , értem...
    Jobb ha vissza mész szépen az a5 fórumára ahonan jöttél...
  • Lteebee
    Ha még csak franciaország óta tartana a pech-széria...
  • Marygirl
    Egy hajszállal nyert Alonso a finn Räikkönen előtt

F1hírek Team, 2005. július 9. szombat [15:06]

Fernando Alonso indulhat a pole pozícióból a holnapi Brit Nagydíjon, miután 27 ezreddel gyorsabbnak bizonyult Räikkönennél. A harmadik meglepetésre Button lett megelőzve Montoyát és Trullit.

hirdetés

Fernando Alonso / Renault
    Forrás: RenaultF1 Media
    A Francia Nagydíj után, a Brit GP-n is Fernando Alonso szerezte meg a pole pozíciót legfőbb vetélytársa, Kimi Raikönnen, és a BAR színeiben szereplő Jenson Button előtt.

Mivel Raikönnen motorcsere miatt tíz hellyel hátrébb indul, így Button az első, míg a finn márkatársa, Juan Pablo Montoya a második sorból indulhat majd Jarno Trulli mellől.

A Spanyol Fernando Alonso, aki 24 ponttal vezeti a világbajnokságot Raikönnen előtt, utolsóként gurult ki az időmérő edzésre mikor a nap előcsillant a felhők közül, és egy remek időt autózva 27 ezred másodperccel megverte az akkor éppen még vezető McLaren istálló sztárját.

Raikönnen ugyan fantasztikusan teljesítette a feltételeket, de mivel pechszériája még Franciaország óta tart, a Mercedes motor ismét feladta a szolgálatot melynek következtében tíz hellyel hátrébb sorolták, így csak a 12. helyről vághat neki a holnapi silverstonei futamnak.

Jenson Button a haza szurkolók nagy örömére megpróbálta megkaparintani a pole pozíciót, de csak a harmadik helyre sikerült kvalifikálnia magát az idén nem remeklő Bar Hondájával, ám a McLaren meghibásodása miatt, mégis az első sorból vághat neki a számára otthont jelentő versenyen és harcolhat a könnyen elérhető dobogós helyezésért.

A mclarenes Juan-Pablo Montoya a remek negyedik, a toyotás Trulli pedig az ötödik helyről várhatja a holnapi rajtot.

Barrichello meglepetésre csapattársát alaposan megelőzve az ötödik helyre kvalifikálta magát, bár a brazilnak mindig is jobban feküdt a silverstone-it aszfaltcsík, 2003-ban például győzni is tudott ezen a pályán. A brazil mellől Fisichella rajtolhat majd.

A negyedik sort Szato és Ralf Schumacher töltötte be, mindketten alaposan kikaptak a csapattársuktól. Az első tizet az idősebbik Schumacher zárta Ferrarijával, mellőle Villeneuve, mögölük – büntetése miatt – Räikkönen rajtolhat majd.

A finn pilóta motorcseréje, így büntetése biztos tudatában sem fogta vissza magát, fantasztikus időt autózva - az edzésekhez hasonlóan - ismét belül tudott kerülni az 1 perc 20 másodperces álomhatáron, és ekkor nagyon úgy tűnt, hogy senki nem tudja majd megálltani.

Alonso azonban rácáfolt mindenkire, és egy hajszállal de jobb kört autózott Räikkönennél, így a francia versenyhez hasonlóan ezúttal is a legjobb helyről várhatja a futamot.

Ennek ellenére nem lehet biztos még a győzelmében, mert eddig a McLarenek remekül mentek az edzéseken, és Räikkönen minden bizonnyal minden tőle telhetőt elkövet majd a futam alatt, hogy a spanyol előtt végezzen. A finn helyzete talán könnyebbnek tűnik mint egy hete, Silvestoneban ugyanis sokkal könnyebb előzni, mint Magny-Coursban, ráadásul gyorsabbnak is tűnik az előtte állóknál.

A győzelemre lehet még esélyes Montoya is, aki nagyszerű kört futott annak ellenére, hogy az edzés elején kellett kijönnie.

A középmezőnyből Villeneuve teljesítményét érdemes kiemelni, aki mind a Red Bullokat, mind a továbbra is gyengélkedő Williamsseket megelőzte. Sem Webber, sem Heidfeld nem tudott előrébb rukkolni a középmezőnyből, a jó helyezéssel már futamok óta adósak a brit csapatnál.

A mezőny hátsó felében tovább folytatódott a Minardi-Jordan csata. Albers és Friesacher azonban nem tudta megelőzni Karthikeyant, akinek csapattársa, Monteiro csak egy felvezető kört tett meg, mivel motorcseréje miatt, így is úgy is a mezőny végéről rajtolt volna.

• Marygirl
    Gratula Nando!
    Ká, h Kimi megint szerencsétlen volt:(
  • dodgecharger
    "Tiago sux Narain Rocks"

• Nyiri
    Most volt Friesacher-el egy riport. Csavo Lamborghini-vel maszkal az utcan. Szegenynek szarul mehet :)
  • rezsofiz
    Na baze, amikor mondták hogy Kiminek megint motort kellett cserléni, azt hittem felrobbanok... Már kezdem sajnálni szegényt, megérteném hogyha elkezdene tárgyalni más csapatokkal...
  • Lteebee
    Sokak szerint, ha nem bridgestone lett volna rajtuk, még simábban vb lett volna a ferrari.
  • Nyiri
    Ferka eldobhatna mar a Bridgestone-t. Bar nekik koszonhetnek jopar VB-t, de ami igaz, hogy mar evek ota az eredmenytablan elol 2 piros B es a tobbi kek M ami hosszutavon meghozta az eredmenyt. Az M-esek elhuztak.
  • ÁjjLe BoBBi
    hát véleményem szerintem a jelen állapotok azt mutatják hogy kimi nagyobb ütemben tudna haladni mint cipész a rajt után
  • Magic Boy
    Szerintem gyorsan jön majd előre,mert "csak" rá kell ragadnia MiSchu-ra!
  • ÁjjLe BoBBi
    na erre kíváncsi leszek kimi hogy és milyen gyorsan tud előre, előbbre kerülni...ott van a cipész szerintem vele elbíbelődik egy jó darabig :\
  • ÁjjLe BoBBi
  • Magic Boy
    Brit Nagydíj - Időmérő edzés végeredménye

01. Alonso Renault (M) 1:19.905
    02. Raikkonen McLaren-Mercedes (M) 1:19.932 + 0.027
    03. Button BAR-Honda (M) 1:20.207 + 0.302
    04. Montoya McLaren-Mercedes (M) 1:20.382 + 0.477
    05. Trulli Toyota (M) 1:20.459 + 0.554
    06. Barrichello Ferrari (B) 1:20.906 + 1.001
    07. Fisichella Renault (M) 1:21.010 + 1.105
    08. Sato BAR-Honda (M) 1:21.114 + 1.209
    09. R.Schumacher Toyota (M) 1:21.191 + 1.286
    10. M.Schumacher Ferrari (B) 1:21.275 + 1.370
    11. Villeneuve Sauber-Petronas (M) 1:21.352 + 1.447
    12. Webber Williams-BMW (M) 1:21.997 + 2.092
    13. Coulthard Red Bull-Cosworth (M) 1:22.108 + 2.203
    14. Heidfeld Williams-BMW (M) 1:22.117 + 2.212
    15. Klien Red Bull-Cosworth (M) 1:22.207 + 2.302
    16. Massa Sauber-Petronas (M) 1:22.495 + 2.590
    17. Karthikeyan Jordan-Toyota (B) 1:23.583 + 3.678
    18. Albers Minardi-Cosworth (B) 1:24.576 + 4.671
    19. Friesacher Minardi-Cosworth (B) 1:25.566 + 5.661
    20. Monteiro Jordan-Toyota (B) Nem teljesített mért kört
  • ÁjjLe BoBBi
    nemtom igazából a monty felöl még mindig kétségeim vannak. ügye neki sem jött össze a szezon stb. canadaban nagyon ott volt de elbasztak. közbe közbe csak szenvedet mindig a mekivel mikor kimi hasított meg a válltörés...az tény hogy ha nem az elsők között jön ki akkor ez az idő jobb lett volna valamennyivel...talán 1.19.8-9xx is tehát pole közeli
  • CHEAPBOY
    befejeztem, csak sok kulon hszben kuldtem el, igaz mehetett volna egybe is:(
  • CHEAPBOY
    en is javaslom:) Atnezve az idokt, lehet Monti es Alonso kozott nagy casta lesz, szerintem, siman ott lett volna, ha nem az elsok kozott jon ki... Buttont es a Bart nem erzem olyan erosnek Manyi utan, ahol a Renault es a Mclaren mas dimenzioban autozott a tobbiekhez kepest.
  • ÁjjLe BoBBi
    Punker!!!
    #23818-tól töröld plz és sry :\
  • ÁjjLe BoBBi
    amúgy szerintem lassan már befejezhetnéd...már nem azér,csak tudod megvitattuk hogy isten vagyok meg minden...csak sazlé érted?
  • ÁjjLe BoBBi
    pedig de. csak olvasd el.
  • CHEAPBOY
    s felreertes ne essek, senkivel sincsen itt bajom (nem utalok senkit, mi tob en nem nezek le senkit sem, foleg addig nem mig eloben nem utkoztem vkivel, s ugy nem ismertem meg) csupan nem kellemesen csalodtam.
  • CHEAPBOY
    remelemtem pedig, hogy ittis egy normaliskozosseg van, akikkel meg lehet beszelni vitatni a dolgokat (akar pojjenosan is). De sajnos, nem minden topic SGs ami az SGn van.
  • CHEAPBOY
    arra en is, de sajnos, a ferka manapsag nincsen egyszinten a tobbivel... kar mert imadom oket is...:( (ez is egy beteges szanalmas komment volt, nyugodjak le, ne szoljak be... beteges vagyok tudom... mennyi embernek fajhatott amit irtam... belatom szaaar vagyok!).
  • CHEAPBOY
    de belatom, veletek nem erdemes forumozni, ha nem a kibaszott kis seggeteket nyalja itt a komment (nem ert vele egyet csicska modon), akkor az az ember mar csak beteges gyenge szanalmas fasz lehet.... JUJJJ:D Berohogok. Bocs sráczok (gyerekek) azt hittem itt is megy a szolasszabadsag izé, s nem dogmatikus fassagok alapjan itelkeztek,... tevedtem. S neked is ajanlom Bobbi, mint a filmben. Ájj ke kérlek. S ki ne talald hogy en kezdtem, mert az minden viccnel erosebb lenne:D
  • ÁjjLe BoBBi
    khm szal.
    kíváncsi lettem volna sumi körére ha nem bassza el milyen...őt se sűrűn látni hibázni hát most sikerült összehoznia
  • CHEAPBOY
    Bocs, de ezek utan, mar inkabb azt mondom Te vagy.... s nem is folytatom, mert felesleges. Latom veled se lehet dulore jutni. Olvasod amit olvasol?:D KAr hogy kurvara melle.:D De amit kertem (irritalo kommentreszeket kimasolni, ami miatt ugye gaz vagyok:DDDDDDDDDDDDDD) nem tortent meg, csak megy a sima fika hogy jovan nyugi, jovan okostojas, jovan, le vagy irva. Csak tudnam mire fol vagy Te ekkora Isten? Hol irtam rad azt hogy hiulye fasz, korlatolt es tarsai? Sehol. ezeket Te irtad, irod most is, (alatamasztas nelkul) ez nem engem minosit.
  • CHEAPBOY
    milyen fassagokat?En nem kezdtem semmit sem, (nezzed mar vissza miket irtam,, atalakito szemuveggel olvasdod amiket irtam, vagy mi?) az a nagyonugyes emberke kezdte s Te helyeseltel ra. Mikor semmi olyat nem irtam ami barki szemet szurhatna... ha meg megis volt ami szurta azok koul vmi (ami elegge erdekes), az kemenyen menjen el kezeltetni magat.

Kb ugy ugrottatok nekem a semmiert mint ez a szanalmas faszkalap kommentelt az egyik forumba most:

"Csalonzo egy majom utálom mint a szart!!!!!!!!!!!!
    Forza ferrari!!!!!!!!!!!!

ALONSO ÚJRA HIPER-SZUPER SZTÁRNAK ÉREZTETI MAGÁT!KIMI INNEN LESZ SZÉP NYERNI!!!GO KIMI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    "

Kit erdekel Felfedezo? Szo volt rola? Vitatkozni jottem ide? GOndoltam leirom amit en (szanalmas agybeteg, hulye barom, volt batorsagom Istenek forumara beszolni) gondoltam, s nem erzem ugy hogy barki szamaara bantot irtam volna, nem irtam erosebbet, mint amik a jelenlegi tenyek. Bedolgott a merga? Be. Szopott Kimi ismet? Igen. Izgalmas lesz a verseny? Nem.

• ÁjjLe BoBBi
    az egy dolog hogy nem beszéltünk de olvasni azért csak tudok...
    hogy lehet valaki ennyire korlátolt?
  • ÁjjLe BoBBi
    amit művelsz bazdmeg az a ronga nem jutott el? feltűnt hogy nincs itt felfedező se meki részről? akkor te minek kezded a faszságokat?
    okostojás...
  • CHEAPBOY
    Nem kene meglepofjel? Te hogyan reaglanad le azt hogyha irsz vmit, s arra egy vadidegen 3 kommentes ember beirja hogy csitt.. s megkerdem ugyanmar mijer, s akkor csak annyi hogy ne farassz?:D Egy: ertelme sincs ennek, 2. evidens hogy az ember megkerdezi ugyanmar "HOL HIBAZOTT?"

S ne legyen mar senki se latatlanban akkora IQ betyar, hogy vadidegeneket leir hogy najo nem is lepodok meg ezen (kb par komment erejeig ha beszeltunk). En sem jellemeztem senkit sem. S nem is fogok. Lehet csak bennem van tartas meg gerinc? Maybe... 10evesen meg elmegy ez a moka....
  • CHEAPBOY
    :DDD HAHAHA! persze, mintha elottetek (okostoljas, es Te a helyeselesseddel) barkire is mondtam volna barmit, csak leirtam a sajat velemenyemet a dolgokrol, persze ezt sem lehet, mert egy ket kiraly Mekklárenesnek nem tetszett. Nem jelentettem ki az abszolut frankot, csak a sajat nezetemet probaltam meg leirni. De ugy latszik itt ebben a temaban, nehany nagyon ISten miatt nem lehet csak huanyaszkodva kommentelni. LOL: KONYORGOM mutassad mar meg hol irtam en olyat hogy rohadjatrok meg meg kuss legyen ??!!?
  • ÁjjLe BoBBi
    igen épp egy ilyen üzenetére válaszolok.
  • ÁjjLe BoBBi
    látom nem vágod. mondjuk ezen nem kéne meglepődjek.
  • CHEAPBOY
    fasz kivan itt egyesek olyan nagynak kepzelik magukt (mintha illatosabbat szarnanak barkinel). Hiaba F1 rajongok kicsit benabelak, ha mar faj.
  • CHEAPBOY
    Téged? Azzal amit mondtam? Nem vagy norm. Meg ISten se hogy nem szolhatok hozzad:D S nem kell olvasni amiket itt irok, pedig dirket, semmi oktalan fikat nem irtam arrol a Mclarenrol, pediglen megerdemlik. Nomind1, akkor rinyaljatok minden kommenten, kossetek bele mindenbe, mint a senkik, attol meg holnap uncsi dijunk lesz, jah es kiraly Alonso gyozelem. Hordjatok ossze sok sok ertelmes okossagot, amik minden ember felett allnak. :D LOL.
  • ÁjjLe BoBBi
    árghhh! engem! na jó hagyjuk!!! vagy hagyá ;)
  • CHEAPBOY
    mit rongalok?