182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #25628 Az Ezüstnyilak csillaga fényesen ragyog
Írta: Schneider Andrea (München) [2005.08.23. 16:47]
A csapat elégedett az eredménnyel
Kimi Räikkönen 18,609 másodperces előnnyel diadalmaskodott a Török Nagydíjon legnagyobb riválisa, Fernando Alonso előtt. A hatalmas sebességkülönbség a Mercedes sportigazgatóját, Norbert Haugot is meglepte.
"Amikor láttam, hogy Alonso a tizenharmadik körben bejön a boxba, meglepődtem. Kilenc körrel többet voltunk kint a pályán. Ez hatalmas különbség! Ennél meggyőzőbb Kimi teljesítménye, amit a futam elején nyújtott. Az első rajtkocka is nagyobb jelentőséggel bír."
"Kimi tökéletes versenyt futott. Jól beosztotta a versenyt, nem is kellett a határon autóznia. Az első kiállásig keményen kellett küzdenie, de azután már nem kellett kockázatot vállalnia. Szerintem Juan-Pablo és Kimi egy kicsit gyorsan is mentek, de hát ők vérbeli versenyzők. A rajt nem volt tökéletes, de ha megnézzük, hogy a Renaults barátaink mikor jöttek ki, akkor vélhetően a súlytöbblet is szerepet játszott ebben. Nem könnyű olyan remek rajtolókat mint a Renault lehagyni. A különbség 25, 30 kilogramm volt, ami azt bizonyítja, hogy nagyon gyorsak vagyunk. A Mercedes kitűnően szerepelt. A csillagunk fényesebben ragyog mint valaha, tehát minden csodálatos."
Lord Haug kicsit optimista... -
utolso 2 gp2 futamot láttam végig hát mitmondja az valami hihetelen ami ottmegy előzések végig oda vissza beszurják a kocsit ahol lehetlene nemfélnek nem a kocsit kimélik hogy jajj leszakad a kis légterelőről a másik kis légtaralő és milesz akkor meg a gumi jajj elkopik meg minden ott vannak az igazi titánok mer ezt az f1et a sok idióta biztonásgi szabállya és a ferrari elleni hadjáratban sikerült a túrakocsi kategűriába sorolni mer mindeki a szar kocsiját és a gumiját félti nempedig a versenyzéssel törödik itt a nagybaj dezt a nagyokoksok nemlátják... -
hát jahh sajna.... Nézz meg egy cart futamot.. az is openwheel.. ott betonfalak közt mennek egy 2 autónyi széles katlanban 30-an.. és mégis olyan előzések vannak ,hogy ihaj.... -
ez a tervezés hibája szerintem, olyan szinten játszanak a leszorító erővel, hogy maguktól veszik el az esélyt. -
egyébként mondhatod nyugodtan nem vagyok a sértődős típus bár gőzöm sincs, hogy mit akartál mondani:) -
Mond szerinted melyik pilóta egója fér el a kocsijában mond már el??? Melyik viseli el ha megelőzik??? (lsd webbert amikor vissza akarta venni a körét pont a mostani futamon:D)
Btw.: Schumachert meg lehet előzni karambol nélkül?? akinek van egy kisebb archiv tára tuti össze tudna vágni egy montyéhoz hasonló schumacher összest... hogy hányszor okozott balesetet az arroganciája:) ÉS ez nem baj mert egy időben még próbálkozott előzésekkel:)
Én pont ezt a tutyimutyiságot utálom az F1-ben... Nem merik bedugni a kocsi orrát egy kanyarba mert félnek.. félnek a kerékvetőtől félnek a kicsúszástól félnek attól, hogy rossz ívre kerül fél mindentől ami a rajt utáni aktuális pozíciót veszélyezteti... ÉS mindent megtesznek azért, hogy meglegyen és csak ha egyértelműbben gyorsabbak valakinél csak akkor mennek el... Mikor láttál utoljára több körön át tartó üldözést mikor ide oda tologatta egyik versenyző a másikat hogy megelőzze??? én nem sokszor.. mind be van tojva.... ÉS ez a baja a F-1-nek... ja meg hogy papírautókkal megy mindenki és attól fél, hogy eltöri... csinálják meg őket tartósabbra... -
hááhhháá na ez azért nem mondom ki inkább mert besértődsz...
Montoya éssszel??? Ez a 2 szó elég messzire esik 1mástól, csoda ha megtudják előzni úgy, hogy ne legeyen belőle karambol, Schumitol se viselte el soha ha lenyomta, mindent megpróbált, mint azt az osztrák futam is éksen bizonyítaj.... -
te még mindig nem érted, hogy ez nem MS train simulator topic ahol az jár jobban aki biztonságosan célbaér hanem itt az a lényeg, hogy versenyezzenek???
Ésszel vezet ő nincs benne hiba hisz nem lehet rá azt mondani, hogy beleszürkült a középmezőnybe mint mondjuk Ralfkára:) Mindig odateszi magát valamivel.. vagy időmérőn vagy versenyen... Ő versenyzik és nem az a célja, hogy biztonságosan célbaérjen pontotszerezve, hanem hogy NYERJEN mert ez kérlek verseny... és itt nem a részvétel a fontos, hanem a GYŐZELEM!!!! -
dehogy másodhegedűs ottvan az élen minig idén ők az 1etlen páros akik az élen tudnak maradni állandóan -
dav1d #25619 Ebből is az derül ki hogy Montoya mennyire nem bír magával. sokkal sikeresebb lett volna ha egy kicsit vissza vesz a tempóból és ésszel vezet vagy néha beéri a második hellyel is.Most ép másodhegedűs a Mclarenél...
-
Gabor_(HSF) #25618 sato-ból jővőre? pizza futár,annak jó -
basszus nemigaz hogy megint makkolt **** alonzo....pedig ha 3. helyen ér célba mindjárt több a pontkülönbség..dehát nem,mint mindig kiesik előle valaki vagy kicsuszik .@@ -
ha sato gyorslenne akkor idén lehetett volna valami jó eredménye és főleg tavaly de nemvol semmi szvsz lassú -
sato lassu láma hibázik álandóan kicsuszik azér mer valakit előz és mind2en kiesnek ember gondolkozzmár teljesen másról beszélünk... -
dav1d #25614 Akkor ilyen értelemben szerinted Sato igenis jó versnyző.Megnézheted mi lessz belőle jővőre :DDD
éppen az ilyen húzások miatt távozik a csapatból hiába gyors! -
dav1d #25613 Igen néha Alonsonak is van olyan pillanata amikor elborul az agya de ebben az évben most nagyon is kevés ilyen helyzet van. -
IGen asszem az ilyen tökösség hiényzik az F1-ből szerintem... Kezd eléggé fürdőskurvák gyülekezetére hasonlítani és totál elfelejtik, hogy itt a versenyzés a lényeg.... Jujj belém jött és ez nem volt szép tőle... na és????? verseny van nem vonatozás... -
A hitetleneknek egy kis ízelítő Monty vitathatalan tehetségéről ő volt az aki fvelvette a kesztyűt Sumival és miket művelt( művel ) ááá Video -
Szóval azt mondod, hogy Alonsobol soha nem lesz világbajnok mert akkor helyből lefordulok a székről:D ott is azt írod akkor??? Bocs lehet nem tudok olvasni de kérlek magyarázd meg:D Szóval az az 5582 is egy eléggé nagy LOL:) MOndom ez nem verseny ez az F1 ahol sínautók mennek és nincs előzés meg koccanás meg versenybaleset.. bocs de hol élsz te???
másrészt ezzel a hozzállással minek van a renault a logodban?? érdekesss -
dav1d #25609 #25582 Lejebb írtam már tessék olvasni 
Loool... -
a McLaren amugyse egy olan team hogy váltogassa a pilótáit főleg ha az 1ik 2 legjobb ottvan náluk jósok évig ottlesznek ezek 2en -
G_ArchAngel #25607 McLaren tönkreteszi a Minardit és Jordant, s mivel kötelező a 20 autó, indítanak 3-at: Kimi, Juan, Michael trióval...:P -
EZek olyan nem lenne rossz ha ott lenne hírek... -
Montyt semmiképp nemfogják a Mekitől "elküldeni" mer vb jelölt őis , Kimi alapból kivazárva ezek csak ilyen bomba hirek hogy minnél töbenn olvassák -
G_ArchAngel #25604 na, már Berger is összehozza Michaelt a McLaren-nel...
www.formula.hu -
NA akkor meg magadat hazudtolod meg:
#25587:"Na igen de az ilyen tökös gyerekeknek szokott lenni az a vagy bejön vagy nem szokása.Már pedig az ilyenekből soha nem lessz világbajnok.az a jó versenyző aki gondolkodik is és nem csak megy és letolja a másikat."
Erre hozok neked egy rakás ellenpéldát erre te
#25591:"Alonsonak is volt már jópár durva húzása ami sikerült..."
Most akkor melyik??? Kérem kapcsojja ki:D -
G_ArchAngel #25602 bocs, de irodából netezek, minimál ablakban, így nem mindent fogok fel elsőre...
és már fiatal sam vagyok:P -
Az irónia nevű fogalmat ugye ismered???? 
Mert ha nem akkor nem érted mit miért írtam:D -
G_ArchAngel #25600 ha Alonso vb. lesz (90%), akkor két dolog enyhíthet a McLaren-fanok fájdalmán: csapat vb. és az, hogy Kimi az utolsó versenyen mindkét 5-öst felmutassa...:P -
nembaj köv futamokat megynyeri és ha alonso akkoris vb cimes lesz akkor szégyelheti a a fejét:D -
G_ArchAngel #25598 akkor ez sem változtatna sokat a dolgon...
nem kellett volna a finnek annyira szétverni a felfüggesztését, most 6-8 ponttal beljebb lehetne...:( -
Mai pontrendszerrel:
F. Alonso: 95
K. Raikönnen: 71
Régi pontrendszerrel:
F. Alonso: 85
K. Raikönnen: 64 -
ha jólszámoltam akkor:
kimi:8,3,1,1,1,2,3,1,1, = 1+6+10+10+10+6+4+10+10= 67 pt
alonso:3,1,1,1,2,4,1,1,2,1,2, = 4+10+10+10+6+4+10+10+6+10+6= 86 pt -
Gabor_(HSF) #25595 Ez a baj,hogy mindehol megjelenik minden,csak az igazság nem..
a sok senkiházi újsáírok fejedelmi ebédet csinálnak abból a kis morzsából,amit néha leszornak nekik a földre -
G_ArchAngel #25594 azóta 3 másik (bulvár) forrásban is megjelent, egyszer Norbert Haug, egyszer pedig MS szájából - nem tényként, hanem utalásként... -
G_ArchAngel #25593 ehem, 1992, Williams-Renault...
ki is lett vele VB? -
Gabor_(HSF) #25592 Ezt az újabb baromságot..
nemtom kiaz az Andrea aki ezeket írogatja,de igazán kimehetne inkább a mezőre kapálni -
dav1d #25591 Alonsonak is volt már jópár durva húzása ami sikerült...
-
Ahhan 
Nigel Mansell (Prost Senna kekeckedik egymással ő meg elmegy köztük nevető harmadikként) Ő nem lett világbajnok egyszer sem
Laudának szintén voltak hasonló húzásai sőt Prostnak Sennának és Schumachernek is valamint Hakkinnen-ek is anno... Mostanra inkább annyi az F-1 hogy miért nem teszik ki egymás mellett elfalazott pályákra az autókat egy 500 kilométeres körön és aki jobban tud menni és taktikázni a gumival és az üzemanyaggal az nyer... nehogy már előzni kelljen körözni vagy kockáztatni bármi is...
NonSense... -
G_ArchAngel #25589 vki kiszámolná nekem, hogy a régi - 10-6-4-3-2-1 - pontrendszerrel hogy állna a két srác?
köszi, csak melózok közben...