182112
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
IXEMGabeo #166490 baszki Verstappen vs Hamilton megint:D -
#166489 3 falevél került a pályára:) -
#166488 miért volt sc? pont lemaradtam...:/ -
IXEMGabeo #166487 Ricciardo DRS nelkul de szepet elozott -
#166486 Ha dögunalom a verseny beküldik a biztonsági autót ? ez mi?:))
Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2018.04.15. 09:11:54 -
#166485 Ferrari gratula! :D
Amúgy mér a kivezető köröket vetik össze? Vettel azt már Bottas mögött teljesítette, szóval nem azon múlt. Vagy én nem értem?
Meg a másik, rendszeresen írnak ki a képre hülyeségeket, előbb pl amikor már a fél mezőny túl volt a kerékcserén még mindig csak Gaslynál jeleztek közepes keveréket. Első két futamon is voltak ilyen bakik, vagy csak most másnaposak a tv-sek? -
IXEMGabeo #166484 a faszom Bottas ele vagott Vettelnek -
IXEMGabeo #166483 Vettel kicsit letolta Raikkonent, de szabalyos rajt volt Verstappen rajtolt nagyot -
#166482 Nekem nem az a csapat lesz a szimpatikus aki spórol meg kíméli a gumit,motort hanem aki odateszi magát minden pillanatban még ha csak második lesz is. -
IXEMGabeo #166481 kezdodik lassan...
Damin Hill buziskodik rajtracslanyok pedig sehol:D -
#166480 mert a csapatok az első helyre törnek,és sokkal célravezetőbb a jelenleg használt módszer -spórolni a gumival,üzemanyaggal,technikával- a jelenlegi szabályrendszerben,mintha a semmibe repülnének.nem véletlenül van minden csapat bázisán anyagi lehetőségektől függően akár 50 fős csapat,aki valós időben minden körben számoltatja az optimális kimenetelét a versenynek,olyan szinten bonyolult és drága minden hogy még így is ez éri meg jobban,mint évi +1 motor,versenyenként+1 kiállás ami pontokba/győzelembe kerül.lehet sírni azért hogy régen jobb volt,holott kurvára nem volt jobb...amikor betettek 15 km-re egy motort és kukázták az semmivel sem volt olcsóbb... -
#166479 A másik ami nagyon zavaró a futam vége felé,hogy majd "felcsavarnak mindent az utolsó körre"
Miért nem azonnal megy a csata az előzés?Így meg várjuk a nagy semmit. -
gpFan #166478 Gumispórolás volt régen is - mert nem volt akkor sem mindegy hányszor cserélsz kereket, és akkor jóval lassabban is cseréltek. Csak nem a Pirelli volt a beszállító. Meg ami talán fontosabb, nem tökfilkók hozták a szabályokat, hanem realista emberek.
Izgalmasabb versenyt akarnak ? Gyerünk a gyorsan kopó gumikra és sok cserére ! Az eredmény - gumispórolósdi, taktikázás.
Kiegyenlíteni a gazdag és szegényebb csapatokat: motorszám korlátozás ! - Talán a legnagyobb butaság ami volt , Az eredmény - agyatlan büntetések, amik keginkább a vétlen versenyzőket sújtják. És a nagyon drága motorok, amik ki kell hogy bírjanak 7 versenyhétvégét.
Ahogy a dolgok most állnak, a legjobb volna bevonni több nagy autógyártót, mert csak azok bírják ezt pénzzel. No meg a Red Bull, de az a kivétel. Amelynek nemigen lesz versenyképes motorja amíg a Renault egyre jobban erősödik. és a VB címre tör. Talán a Honda lesz a megoldás nekik ...
Lehetne símán akár 14 csapat is, amiből 12 nagy autógyártó lenne. Saját motorral. Szép dolog a kis, független csapat, de ma ez jóval drágább mint a 60-as években. Vagy 100x . -
#166477 szombat van ;) -
#166476 Meg az , hogy a gumiról szol az egész verseny, nem is a versenyzésről vagy az egyéb technikáról.Az egész közvetités 60-70%-ban mást sem lehet hallani, hogy igy hólyagosodik a gumi ugy szemcsésedik, már elfogy ,még 2 kör mulva ki kell állni vajon mit tesznek fel helyette és az meddig birja.
ÉS emmellé még a gumik miatt nem is nyomhatják teljesen ahogy tudnának mert ezzel is spórolni kell, ez az egyik dolog ami megöli az f1et .
Meg a sok mesterségesen elöidézett esemény (DRS,elöre kiszámolt stratégia.)
-
#166475 Ha úgy is mindig háromból lehet választani 1 futamon tök fölösleges volt ez a sok szín meg elnevezés. Végül is minden futamon van egy kemény, közepes meg lágy. A nézőnek aztán pont tök mindegy, hogy az valójában milyen keverék meg mennyire lágy. A lényeges csak hogy 3 szint van és minél lágyabb annál gyorsabb de hamarabb kopik. -
#166474 igy könnyebb kibogarászni , hogy ki mit használt és mi van még
-
gpFan #166473 Szuperlágy. Ultralágy ... sok ez korán reggel vasárnap az embörnek. Megint lesz nagy taktikázás és félrevezetés, az biztos. Na meg sajna Kimi lesz aki a rövidebbet húzza. Ricci lehet a nagy menő, már csak az a kérdés. hogy a versenyen, vagy a Ferrariba. It's up to Tag Heurer -
IXEMGabeo #166472 elneztem, mert a Ferrari koran bejott a boxba a Q2-ben...Merci pedig laggyal vegzett az elen abban a pillanatban... -
IXEMGabeo #166471 igazad van nem volt szuperlagy...lagyon futottak a koreiket -
#166470 NINCS szuperlágy,ultra van
és amúgy a Ferrari is lágyon fog indulni,mert nem futottak mért kört a Q2ben az ultrán,mind2 bejött a boxba. -
IXEMGabeo #166469 amugy Gaslyek most eppen visszaestek nem nagyon ertem az okat...lehet palyafuggo lesz a teljesitmenyuk vagy a Honda gyenge lenne Kinaban? -
IXEMGabeo #166468 Mercedes laggyal fog indulni a Ferrari szuperlagyon ugyhogy erdekes lesz a taktikai elteres megint...
Kina pedig hires arrol, hogy a gumik kopnak veszesen... -
#166467 a szuperlágy biztos nem lesz feltéve,mert azt el sem vitték a hétvégére :D :D -
gpFan #166466 Igen, de a gumik akkor már semmire sem voltak jók.
A verseny vsz. sokkal érdekesebb lesz, mivel a szuperlágy nemigen lesz feltéve. Jó volna, ha a RB is be tudna kapcsolódni az élen. Max talán jobban észnél lesz. Amúgy meg, asszem érik a RB-Honda házasság. Főleg hogy a Renault egyre jobb - majd jön ua. mint a Toro Rossotól tavaly .. -
#166465 A végén miért nem ment mindenki még egy kört?
Simán belefért volna az idejükbe. -
#166464 -
IXEMGabeo #166463 fel masodperc a Ferrari elonye idomeron Kinaban...Mercik lemaradtak es Hamilton raadasul 4. mogule Verstappen rajtol:D:D
mar mennek az osszeeskuvesek, hogy Kimi lassitott az utolso szektorban ugyanis Vettel ott hozta ossze a pole-t -
Stockbauer33 #166462 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#166461 -
#166460 -
pr3cious #166459 Ricciardo: Én megpróbáltam volna Bottas helyében, ez száz százalék! és még sokan mások is szerintem. -
ToxiMaxi #166457 Új Pápamobil? -
#166456 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#166455 Pár hete olvastam Gphírek oldal mobil változatán, most megpróbáltam keresni de képtelen vagyok megtalálni. -
Fürtös #166454 Tudnál adni egy linket a cikkhez? Sehol sem találom.
-
#166453 A Red Bull "csak" sajat csapatbol, Pierre Gasly jo lesz;D
-
#166452 majd Alonso, bár kétlem, hogy az RB alkalmazná -
#166451 -
Pitti #166450 Hamilton ott már feladta
Rajt volt a vonalon, hova kellett volna még mennie?
"Semmi szüksége nem volt erre, mert már visszavettem. "
Utoljára szerkesztette: Pitti, 2018.04.10. 10:56:36