182112
  • IXEMGabeo
    baszki Verstappen vs Hamilton megint:D
  • __Jacek__
    3 falevél került a pályára:)
  • nearo
    miért volt sc? pont lemaradtam...:/
  • IXEMGabeo
    Ricciardo DRS nelkul de szepet elozott
  • __Jacek__
    Ha dögunalom a verseny beküldik a biztonsági autót ? ez mi?:))
    Utoljára szerkesztette: __Jacek__, 2018.04.15. 09:11:54
  • nearo
    Ferrari gratula! :D

Amúgy mér a kivezető köröket vetik össze? Vettel azt már Bottas mögött teljesítette, szóval nem azon múlt. Vagy én nem értem?

Meg a másik, rendszeresen írnak ki a képre hülyeségeket, előbb pl amikor már a fél mezőny túl volt a kerékcserén még mindig csak Gaslynál jeleztek közepes keveréket. Első két futamon is voltak ilyen bakik, vagy csak most másnaposak a tv-sek?
  • IXEMGabeo
    a faszom Bottas ele vagott Vettelnek
  • IXEMGabeo
    Vettel kicsit letolta Raikkonent, de szabalyos rajt volt Verstappen rajtolt nagyot
  • desigo
    Nekem nem az a csapat lesz a szimpatikus aki spórol meg kíméli a gumit,motort hanem aki odateszi magát minden pillanatban még ha csak második lesz is.
  • IXEMGabeo
    kezdodik lassan...

Damin Hill buziskodik rajtracslanyok pedig sehol:D
  • HTS s3rg1nh00
    mert a csapatok az első helyre törnek,és sokkal célravezetőbb a jelenleg használt módszer -spórolni a gumival,üzemanyaggal,technikával- a jelenlegi szabályrendszerben,mintha a semmibe repülnének.nem véletlenül van minden csapat bázisán anyagi lehetőségektől függően akár 50 fős csapat,aki valós időben minden körben számoltatja az optimális kimenetelét a versenynek,olyan szinten bonyolult és drága minden hogy még így is ez éri meg jobban,mint évi +1 motor,versenyenként+1 kiállás ami pontokba/győzelembe kerül.lehet sírni azért hogy régen jobb volt,holott kurvára nem volt jobb...amikor betettek 15 km-re egy motort és kukázták az semmivel sem volt olcsóbb...
  • desigo
    A másik ami nagyon zavaró a futam vége felé,hogy majd "felcsavarnak mindent az utolsó körre"
    Miért nem azonnal megy a csata az előzés?Így meg várjuk a nagy semmit.
  • gpFan
    Gumispórolás volt régen is - mert nem volt akkor sem mindegy hányszor cserélsz kereket, és akkor jóval lassabban is cseréltek. Csak nem a Pirelli volt a beszállító. Meg ami talán fontosabb, nem tökfilkók hozták a szabályokat, hanem realista emberek.
    Izgalmasabb versenyt akarnak ? Gyerünk a gyorsan kopó gumikra és sok cserére ! Az eredmény - gumispórolósdi, taktikázás.
    Kiegyenlíteni a gazdag és szegényebb csapatokat: motorszám korlátozás ! - Talán a legnagyobb butaság ami volt , Az eredmény - agyatlan büntetések, amik keginkább a vétlen versenyzőket sújtják. És a nagyon drága motorok, amik ki kell hogy bírjanak 7 versenyhétvégét.

Ahogy a dolgok most állnak, a legjobb volna bevonni több nagy autógyártót, mert csak azok bírják ezt pénzzel. No meg a Red Bull, de az a kivétel. Amelynek nemigen lesz versenyképes motorja amíg a Renault egyre jobban erősödik. és a VB címre tör. Talán a Honda lesz a megoldás nekik ...
    Lehetne símán akár 14 csapat is, amiből 12 nagy autógyártó lenne. Saját motorral. Szép dolog a kis, független csapat, de ma ez jóval drágább mint a 60-as években. Vagy 100x .
  • nearo
    szombat van ;)
  • repvez
    Meg az , hogy a gumiról szol az egész verseny, nem is a versenyzésről vagy az egyéb technikáról.Az egész közvetités 60-70%-ban mást sem lehet hallani, hogy igy hólyagosodik a gumi ugy szemcsésedik, már elfogy ,még 2 kör mulva ki kell állni vajon mit tesznek fel helyette és az meddig birja.

ÉS emmellé még a gumik miatt nem is nyomhatják teljesen ahogy tudnának mert ezzel is spórolni kell, ez az egyik dolog ami megöli az f1et .
    Meg a sok mesterségesen elöidézett esemény (DRS,elöre kiszámolt stratégia.)
  • Magnum PI
    Ha úgy is mindig háromból lehet választani 1 futamon tök fölösleges volt ez a sok szín meg elnevezés. Végül is minden futamon van egy kemény, közepes meg lágy. A nézőnek aztán pont tök mindegy, hogy az valójában milyen keverék meg mennyire lágy. A lényeges csak hogy 3 szint van és minél lágyabb annál gyorsabb de hamarabb kopik.
  • repvez
    igy könnyebb kibogarászni , hogy ki mit használt és mi van még
  • gpFan
    Szuperlágy. Ultralágy ... sok ez korán reggel vasárnap az embörnek. Megint lesz nagy taktikázás és félrevezetés, az biztos. Na meg sajna Kimi lesz aki a rövidebbet húzza. Ricci lehet a nagy menő, már csak az a kérdés. hogy a versenyen, vagy a Ferrariba. It's up to Tag Heurer
  • IXEMGabeo
    elneztem, mert a Ferrari koran bejott a boxba a Q2-ben...Merci pedig laggyal vegzett az elen abban a pillanatban...
  • IXEMGabeo
    igazad van nem volt szuperlagy...lagyon futottak a koreiket
  • HTS s3rg1nh00
    NINCS szuperlágy,ultra van
    és amúgy a Ferrari is lágyon fog indulni,mert nem futottak mért kört a Q2ben az ultrán,mind2 bejött a boxba.
  • IXEMGabeo
    amugy Gaslyek most eppen visszaestek nem nagyon ertem az okat...lehet palyafuggo lesz a teljesitmenyuk vagy a Honda gyenge lenne Kinaban?
  • IXEMGabeo
    Mercedes laggyal fog indulni a Ferrari szuperlagyon ugyhogy erdekes lesz a taktikai elteres megint...

Kina pedig hires arrol, hogy a gumik kopnak veszesen...
  • HTS s3rg1nh00
    a szuperlágy biztos nem lesz feltéve,mert azt el sem vitték a hétvégére :D :D
  • gpFan
    Igen, de a gumik akkor már semmire sem voltak jók.
    A verseny vsz. sokkal érdekesebb lesz, mivel a szuperlágy nemigen lesz feltéve. Jó volna, ha a RB is be tudna kapcsolódni az élen. Max talán jobban észnél lesz. Amúgy meg, asszem érik a RB-Honda házasság. Főleg hogy a Renault egyre jobb - majd jön ua. mint a Toro Rossotól tavaly ..
  • desigo
    A végén miért nem ment mindenki még egy kört?
    Simán belefért volna az idejükbe.
  • mcmoha
  • IXEMGabeo
    fel masodperc a Ferrari elonye idomeron Kinaban...Mercik lemaradtak es Hamilton raadasul 4. mogule Verstappen rajtol:D:D

mar mennek az osszeeskuvesek, hogy Kimi lassitott az utolso szektorban ugyanis Vettel ott hozta ossze a pole-t
  • Stockbauer33 #166462
  • mcmoha
  • mcmoha
  • pr3cious
    Ricciardo: Én megpróbáltam volna Bottas helyében, ez száz százalék! és még sokan mások is szerintem.
  • ToxiMaxi
    Új Pápamobil?
  • RatBaG #166456
  • mcmoha
    Pár hete olvastam Gphírek oldal mobil változatán, most megpróbáltam keresni de képtelen vagyok megtalálni.
  • Fürtös
    Tudnál adni egy linket a cikkhez? Sehol sem találom.
  • Alexease
    A Red Bull "csak" sajat csapatbol, Pierre Gasly jo lesz;D
  • allock #166452
    majd Alonso, bár kétlem, hogy az RB alkalmazná
  • RatBaG #166451
  • Pitti
    Hamilton ott már feladta
    Rajt volt a vonalon, hova kellett volna még mennie?

"Semmi szüksége nem volt erre, mert már visszavettem. "
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2018.04.10. 10:56:36