182273
  • G_ArchAngel #29920
    Räikkönen kételkedik a Mercedes V8-as motorjában

Írta: Schneider Andrea (München) [2006.01.27. 14:59]

Sok munka vár még a csapatra

A 2005-ös világbajnokság második helyezettje, Kimi Räikkönen a tegnapi napon teljesítette első köreit az új MP4-21-es kódjelű versenygéppel. Az Ezüstnyilak(?) célja idén is a bajnoki cím megszerzése lesz, ám jelenleg egy hatalmas probléma előtt állnak: az új V8-as Mercedes motor nem versenyképes.

A finn versenyző a tegnap este folyamán csalódottan mesélt új munkaeszközéről. "Ez volt az első tesztnapom, ami nagyjából rendben zajlott, de még nagyon sok munka áll előttünk. Nem sokat vártam a teszttől, mert már a megérkezésemet megelőzően tudtam, hogy néhány elem még problémát okoz, de megoldjuk. Azt hiszem, még javíthatunk." – jelentette ki Kimi, aki továbbra is haragszik Alonso szerződtetése miatt.

"A legnagyobb problémát a motor okozza." – folytatta a finn, aki arra kérdésre, hogy mennyi ideg tart ezt orvosolni, csak annyit mondott: "Nem tudom. A Mercedest kell megkérdezni. Még nem érték el a tervezett szintet és fejlődniük kell. A motorok tekintetében még sok munka áll előttünk. Már régóta tesztelünk, de nincsenek előrelépések. A motor az egyik gyenge pontunk. Egy kicsit aggódom emiatt."

Kimi legalább őszinte...
  • Marki
    "Gyulám" keverni fogja a Sauberekkel :D
  • Istencsászár

• Snecie Smicie
    nekem tetszik :>
    olyan elegáns.
  • Istencsászár
    na ez mp4/20 orr hasonmása:)
  • Snecie Smicie
  • Snecie Smicie
  • Snecie Smicie
  • Snecie Smicie
  • Roolcsy
    Rájöttem a McLaren problémájára egyszerű. Csak vissza kellene festeni!
  • Snecie Smicie
    szerintem elég egyértelmü, hogy még csak az alapszín sem fog megmaradni az Agurinál. Pirosra vagy fehérre ofogják átfesteni.
  • Istencsászár
    Kimi Raikkönen McLarenes szerződése ez év végén éppen úgy lejár, ahogyan Juan Pablo Montoyáé is. Ron Dennis csapatának egyetlen biztos versenyzője van a 2007-es évre, ez pedig a tavalyi világbajnok Fernando Alonso.

Montoya már kilátásba helyezte, hogy az év végén elhagyja csapatát, Kimi Raikkönen azonban egyelőre óvatosabban bánik a szavakkal. Egyet azonban kategorikusan kijelentett. Alonso érkezése egy cseppet sem izgatja, és a döntésében sem befolyásolja a spanyol leigazolása.

„Nem számít, hogy ki a csapattársam, a döntésemet mindez nem befolyásolja. Az sem érdekel, ha Ő az, aki mellett vezetni fogok.” – mondta Raikkönen az autosport.com-nak adott nyilatkozatában, melyben természetesen Alonsóra gondolt

A McLaren versenyzője azt mondta, egyelőre nem döntött a jövőjét illetően, de inkább hamarosan dönt, mint, hogy sokáig halogassa azt.
    „Még nem jelöltem meg a dátumot, de nem fogom sokáig halogatni. Egy ponton mindenkinek döntést kell hoznia. Minden lehetséges, de még tényleg nem döntöttem!”

ennyit a nagy találgatásokról amiknek semmi alapja nemvolt csak kacsa mind és blöff ja és a szerencsétlen ujságírók téveszméi
  • Istencsászár
    Raikkönen : Jó az új autó
    Montoya : a világbajnokságért hajt 2006-ban
  • Istencsászár
    A hó és az eső gátolja a csapatokat a mai napon

Az eheti tesztsorozat utolsó napján az égiek nem túlzottan elnézőek a garázsban várakozó csapatokkal szemben. Ma reggel a spanyol pályára hó is és eső is hulott.

Tizenegy versenyző áll rajtra készen, ám az időjárási körülmények egyelőre nem teszik lehetővé a körözést. Néhányan megpróbálkoztak egy felvezető körrel, de például a brazil Rubens Barrichello autóját úgy kellett visszahozni a boxba, miután az elvesztette uralmát járgánya felett a hármas kanyarban.

A csapatok most összeülnek és 1 óráig eldöntik, hogy felfüggesszék e a mai tesztet. Többen azt tervezik, hogy összecsomagolnak és felkészülnek a jövő heti valenciai sorozatra.
  • G_ArchAngel #29906
    Nincs az az isten, hogy Palik ezeket ne keverje majd össze a McLarenekkel:)

• G_ArchAngel #29905
    Megkezdődött a hét utolsó tesztnapja...

Kíváncsi vagyok, hogy sikerült e faragni a McLarennek a szűk légbeömlőnyílásokon...
  • lelkowych
    A Zsoltink kéne oda megint, mert ő tök jo!:)
  • Lteebee
    Megint a régi nóta.

Miért nem építenek tesztpályát?
    Vagy települjenek egy pálya mellé!
  • Magic Boy
    Pénzük van ugyan,de jó szakemberük nincsígy hiába van pénzük nemtudnak öszerakni egy jó versenygépet!
  • Nyiri
    Toyota mit vergodik? Tele vannak penzzel. Mint mar mondtam. F1 nem ovoda. ha nincs zsetonod akkor nem vagy oda valo. Nem ertem mit nyavognak. Most is neztem a live teszet.
  • Bandee1987
    Reszkess F1, újra támad Sato :)
  • Istencsászár
    "elromlott a Mercedes V10-es"
  • G_ArchAngel #29898
    Azt hiszem most már egyértelmű: a McLaren szétesett...

Kimit és Montoyát nem fogják a legújabb fejlesztésekbe beavatni, mivel elmehetnek az év végén, így a távozó szakemberek sem élvezhetnek többé bízalmat...
  • G_ArchAngel #29897
    McLaren: Prodromou az év végéig marad
    Faludi Zoltán, 2006. január 26. csütörtök [20:06]

A McLaren aerodinamikai fejlesztőrészlegének vezetője, Peter Prodromou a 2006-os idény végéig a wokingiakkal marad, erősítette meg hivatalos közleményében a csapat, majd azt is elárulta, a szakember 2007-től már a Red Bullt fogja szolgálni.

A Red Bull Racing ma délelőtt jelentette be, hogy megszerezték a McLaren aerodinamikai részlegének vezetőjét, Peter Prodromou-t, aki korábbi munkahelyén birtokolt pozícióját foglalhatja majd el a csapatunkban.

„A Red Bull Racing és Peter Prodromou megegyeztek abban, hogy Peter az év végén az aerodinamikai osztály fejeseként fog csatlakozni hozzájuk, mihelyt lejár jelenleg is érvényben lévő szerződése a McLaren-Mercedes istállóval” – állt a közleményben.

A McLaren azt is elmondta, az idei szezon során tovább folytatják a munkát a Forma-1-es körökben igen nagyra értékelt szakemberrel.

„Peter immáron több mint egy évtizede szerves része az aerodinamikai fejlesztőcsoportnak” – mondta a csapat sajtószóvivője. „Peter a továbbiakban is jelenlegi posztján fog tevékenykedni, és a felek arról is megegyeztek, hogy még a 2006-os idényben nálunk marad és részt vesz a 2007-es versenygép előkészületeiben.”

„Nagyon jól tudtuk, hogy hosszú távon Peter más munka után fog nézni, így nem lepődtünk meg döntésén.”

Egyébként Prodromou a felelős a McLaren vadonatúj MP4/21-es kódszámmal ellátott autójának formájáért, melyet sokan már most a 2006-os év bajnokának kiáltottak ki.

• G_ArchAngel #29896
    "A McLaren nem zárt jó napot. A tavalyi második helyezett Kimi Räikkönen ma ült először versenyautóba a szezon vége óta, s bár csak 0.26 másodperccel volt lassabb az MP4-21-gyel, mint Juan-Pablo Montoya tegnap, a 12. helyen zárta a napot. Räikkönennek sokáig a garázsban kellett vesztegelnie, amíg a szerelők dolgoztak az autóján, Pedro de la Rosa MP4-20-asában pedig elromlott a Mercedes V10-es"
  • Istencsászár
    A Toyota mérnöki gárdáját irányító Mike Gascoyne támadást intézett a Ferrari politikája ellen, amiért vétójával megtorpedózza az önkéntes tesztkorlátozási egyezményt.
  • Lteebee
    Szeretném hinni, hogy nem kell ennyire lent látni a Mclarent.
  • G_ArchAngel #29893
    Technikai ismertető - HONDA
  • G_ArchAngel #29892
    Kimi féket tesztel az első próbán - ezt Te sem hiszed el:)))
  • Lteebee
    Én még nem aggódom a McLarenért, ez csak teszt.
    Lehet, tényleg fékre, meg egyebekre mentek ma rá.
    Ki tudja?
  • G_ArchAngel #29890
    Szerintem a SuperAguri-t maguk mögött tudják tartani, bááár...:PPP
  • Istencsászár
    ha a rönó elkapta azt a fonalat amit a ferka éveken át elsem engedett és odateszik magukat jobban mint tavaly lehet hogy címvédés lesz.. ebből a szempontból nemértem a mekit hogy, hogy lehetett egy jó konstrukciót ennyire elszurni legalábbis ennyire döcögősre csinálni mer amit eddig produkáltak nemsemmi:)
  • Lteebee
    Az a valaki én voltam.

Egyébként a Renaultról nincs mit mondani.

31.-én mutatják be az új gépet, addig az renaultf1 weboldal is áll(a bajnokokkal a főoldalon).
    Még annyit, hogy van egy csapat, amelyik miatt igen ritkán kell a piros zászlóért nyúlni a teszteken.
  • Marki
    Lassan elkezdhetnék a tesztelést, meg eldönthetnék, ki lesz a második pilóta...
  • Istencsászár
    és a BMW hamár ilyen durva megállapítást teszel már most:) kubicát nenézd még kezdő.. Vili és Nick a lényeg
  • Snecie Smicie
    Eddig úgy néz ki, hogy Honda-Ferrari-Renault van egyszinten, mégpedig az élen.
  • G_ArchAngel #29884
    Hivatalos: A Super Aguri a Forma-1 11-dik csapata

Írta: SzNZsolty [2006.01.26. 18:31]

Jóváhagyták a kérelműket

A Forma-1 11 csapattal indítja 2006-os idényét, miután csütörtökön megerősítésre került a Super Aguri F1 Team nevezése.

A szükséges pénzügyi garancia megérkezése után a FIA a csapatok egyhangú támogatásával jóváhagyta a Super Aguri F1 Team 2006-os indulását.

Annyi bizonyos, hogy a csapat Honda motorokal szerelt autókkal vág neki a 2006-os idénynek, ám azt, hogy ki fogja ezeket az autókat vezetni, arról még biztosat nem lehet tudni. Az egyik lehetséges versenyzőként Takuma Satót jelölték meg.

Az Arrows csapat 2002-es kiszállása óta idén tehát ismét 22 autó sorakozhat fel a rajtrácsra.

• Istencsászár
    Toyota sem aprózza el:)))
  • Istencsászár
    azér mennyire égő hogy egy picit átalakitott tavalyi minardi megverte a mclarent:)))
  • G_ArchAngel #29881
    Kimi lelépte Kubicát!
    YESSS!!!

(már a kicsinek is örülök...:))