182273
  • edeleny
    A Mercinek 94-tol csak 98-ban sikerült eletkepes motort krealnia,a matematika szerint az iden kellene.A Williams jo szereplese most mar kezd feltünö lenni,talan.
  • G_ArchAngel #30438
    Valencia - Kimi 2., de csak 16 kört bírt ki az autó...
  • edeleny
    Szerintem,iden,legalabb is az elejen,inkabb fog dominalni a megbizhatosag,es a jol eltalalt taktika,mint a motorerö.
  • G_ArchAngel #30436
    2005-ös esztendőben használt motorok Dr. Benzing számításai szerint:
    1., Mercedes 917LE
    2., Honda 914LE
    3., BMW 906LE
    4., Toyota 905LE
    5., Ferrari 904LE
    6., Renault 899LE
    7., Red Bull 880LE
    8., Sauber 878LE
    9., Jordan 842LE
    10., Minardi 842LE

A teljesítményt mindig bizalmasan kezelik az istállók, ám idén véget ér a tízhengeres korszak - jövőre csak V8-assal lehet indulni -, így nincs értelme a titkolózásnak: Dr. Benzing adatait a gyártók is megerősítették.
  • G_ArchAngel #30435
    később bevallották, hogy kamu volt az 1000LE-s Honda, ha jól emlékszem a Meki 917 lovas volt...
  • Snecie Smicie
    jelen pillanatban állítólag a Cosworth a legerősebb.

Persze ez a 3.-4. futam körül már változni fog, hisz a Cosworth nem fogja tudni tartani ezt a fejlesztési tempót, amit pl Honda, BMW vagy Ferrari.
  • Istencsászár
    igen? pedig a honda az mindig:))
  • Roolcsy
    De azért egy két béta verziót le kellett hozzá gyártani........... :)))
  • G_ArchAngel #30431
    ööö...
    tavaly a McLaren motorja volt a legerősebb, még be is linkeltem ide a cikket...
  • Istencsászár
    hát igen... tavaly sem mondták/hangoztatták hogy a merci a legerősebb, közel sem az.. honda meg ferka meg bmw a csúcs motrok azt mégis ha ment a kocsi suhant a széllel, ez a széria nagyon ellett találva aerodinamikailag...
  • G_ArchAngel #30429
    az elgondolkodtató, hogy mennyivel jobb ez a karosszéria, mint bárki másé, ha ezzel a szar motorral tudja tartani a lépést a többiekkel...
  • Roolcsy
    De mint a tavalyi évet láthattuk! Még a szezon előtt kell lépniük, mert szezon közben nem lesznek képesek kiküszöbölni a motorhibákat!
  • Istencsászár
    miér adnák fel.. mercinek kell összekapni magát és nincs semmi baj...
  • Roolcsy
    A McLaren idén is bajnokesélyes, mondja de la Rosa
  • Shiwo
  • Amse
    olvass vissza

(az)
  • Shiwo
    nem akarok visszaolvasni..ez már a McLaren végleges színe ?
  • JGTC
    nem tudom de tetszik :)
  • edeleny
    Max Mosley úgy gondolja, jót tenne a Forma-1-nek, ha konstruktőri világbajnokságban az utolsó helyeken végzett csapatok más bajnokságokhoz hasonlóan kiesnének a sorozatból, és a helyükre az adott évben a GP2-ben legjobb teljesítményt nyújtó gárdák kerülnének. Az FIA elnöke akár 2008-tól bevezetné ezt a rendszert, de tudja, hogy ehhez közelíteni kell a két sorozatban induló csapatok költségeit, hogy adott esetben egy gárda a másik kategóriában is sikeres lehessen. Mosley szerint ez a rendszer növelné az istállók motivációját, és látványosabbá tenné a Forma-1-et. Egy venember ujjabb idegbajos ötlete!!!
  • edeleny
    Reszkess Sumi,jön Sato es Ide. Haug szerint a mcLaren 2 honapos lemaradasban van.
  • edeleny
    Ez miert lealazo?
  • Roolcsy
    Egy Williams és egy Red Bull a McLarenek előtt

Miért kell ilyen lealázó címet adni a cikknek!?!
  • Roolcsy
    Véleményem szerint a Merci tavaji festése szebb volt! Szerintem a piros szárnyak elveszik a hangsúlyt az ezüstről! De nem csúnya.
  • Lteebee
    Megnézem azt a mást, aki jön, ha kiszáll a világbajnok.
  • Lteebee
    Ha visszapörgetek valszeg azt olvashatom, hogy a ferrari nyalja mózli seggét.
  • Istencsászár
    A Renault olcsóbb Formula-1-et szeretne ezek nagyon nyalják Mózli se**ét... ha a rönónak nem éri meg mer kijelentették hogy nem, akkor minek kell kavarniuk mennyenek el azt kész majd jön más...
  • Amse
    azt nemtom, csak ezt:

[Date of Birth]January 21th, 1975
    [Birthpalce]Saitama Pref.
    [H.]178cm
    [W.]63kg
    [Blood type]RH+AB
    [WEB SITE]
    http://www.yuji-ide.com/
  • Lteebee
    festett haj?
  • Amse
  • Istencsászár
    "Tegnap életemben először kormányoztam F1-es versenygépet" ha még mellé elles pár önkéntes kamikaze manővert is... ájjáj:))
  • G_ArchAngel #30409
    A Super Aguri felfedte 2006-os pilótáit

Írta: Kiss Lili [2006.02.15. 09:00]

Sato és Ide vezetheti a két autót

Hosszas várakozás után fény derült arra, hogy kik alkotják a Formula-1-ben idén debütáló Super Aguri pilótapárosát. Nagy meglepetés végül is nem született, miután Takuma Sato és honfitársa, Yuji Ide személyében két japán pilóta versenyezhet majd a 2006-os világbajnokság futamain.

Sato hároméves F1-es versenyzői tapasztalattal érkezett az újonc gárdához, Ide azonban a hazai Formula Nippon sorozatban elért sikereire való tekintettel – 2. helyen végzett 2005-ben - most debütál a királykategóriában.

”A Super Agurinál mindenki fantasztikus munkát végzett azért, hogy a csapat ilyen rövid idő alatt megalakuljon. Rendkívül izgatott vagyok, hogy együtt dolgozhatok az istállóval és különösen Agurival, aki hatalmas sikereket ért el a motorsportban.” – mondta nagy tisztelettel Sato.

Az új fiú, Ide is boldogan nyilatkozott:

“Az idei év nagyon izgalmas és kihívásokkal teli idény lesz. Szeretném megköszönni Suzukinak, hogy lehetőséget adott arra, hogy F1-es autót vezessek. Tegnap életemben először kormányoztam F1-es versenygépet, így nagyon ideges és izgatott voltam. Az autó igazán erős!”

a japán pilóták új kamikaze-bombázóval erősítettek...
  • M@TriX
    jah én is gondolkoztam már egy dinamikus banneren, na majd meglátjuk ha aktuális lesz...
  • G_ArchAngel #30407
    nem
  • Lteebee
    V10-es mercik voltak?
  • Dodo55
    Remélem videofelvételeken nem lesz szűrő, mert videón szép a lens flare és a króm csillogása is. És legalább a Gyulámnak elvonja a figyelmét a hülyeségbeszélésről egy kis ideig, hogy megvakítja a krómról visszaverődő nap.
  • G_ArchAngel #30404
    egyszerűen az probléma, hogy a krómfelület miatt kell polárszűrő: így mélyebbek lesznek a színek, köztük a narancsos-vörös is inkább bordó lesz, és így veszít a fényéből a króm is...
    ha nem ezt csinálják, akkor nagy esély lesz rá, hogy a napfény lens-flare és egyéb nemkívánt effektet okozzon...
  • JGTC
    Szep volt Webber!!!! Végre valami eredmény a Williamstől is.
  • Istencsászár
    G_ArchAngel ért hozzá 1 csöppet:)) én neki hiszek!
  • edeleny
    Inkabb a nap allasszögevel volt a gond.
  • G_ArchAngel #30400
    Képek a McLaren-ről teszt közben...

ahogy elnézem a fotósoknak is gondot fog okozni, hogy helyesen kitudják exponálni ezt a színösszeállítást