182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
asszem 12:30 -
mikor is lesz holnap a futam? -
G_ArchAngel #31647 MS, Alonso, Montoya, Massa, Kimi, Fisico sorrend (talán) -
ja amúgy én szívem szerint holnap a ferrarit látnám a dobogó első fokán
De ne úgy hogy nincs semmi izgalom a futamon. -
Sumi, Alonso, Monty első 3ba nem ebben a sorrendben... Button sztem lemarad -
Jóó, akkor Button, Massa, Montoya :Ð -
cinkes:D -
Button ;)
Szerintem nem esnek ki sokan, feltéve ha Sato nyugton marad :P -
Kikoki #31641 Szerintetek ki fog nyerni holnap?És sokan kiesnek -e? -
ugye te amikor ezt mondogatod nem gondolod komolyan? -
Nyiri #31639 Sumi pole kore -
LOL:) -
nemjön össze valami a renaultnak és már cigánykodnak!!!na szép vaze!!
-
G_ArchAngel #31636 azért ott a smiley a kommentje végén..:) -
vagy csak elvakult fanatista a srác és a realitáshoz köze nincs :) -
G_ArchAngel #31634 legyen igazad, lehet a Meki etette meg a többieket és JPM simán 1 kiállással végigmegy?:)
Kimi meg csak kihívás miatt nyomta meg a gombot, ami lerobbantotta a felfüggesztést, mert többet szeretne előzni, mint a Japán GP-n? :))) -
nyilván nem csak a szárny miatt gyorsak, de az is belejátszhat
Amugy a Renault eltaktikázta a verseny végét, szerintem gyorsaságban a Ferrari elött vannak... tehát itt holnap még bármi lehet akár McLaren győzelem is
-
G_ArchAngel #31632 na, azért nehogy már ez a szárny miatt lettek jobbak, mint a Rönók?
ezt Te sem gondoltad komolyan?
max. századokat, ha nem ezredeket jelenthet...
szerintem minden csapat - még az Aguri - füle mögött is van vaj, nem sajnálom egyiktől sem a kisebb trükköket, a nagyobb csalásért azonnali ban az idényből, de a ravaszkodás szvsz belefér... -
én inkább ezt emelném ki:
Talán a speciális alkatrészekre speciális szabályok vonatkoznak, de vannak általános szabályok is – és én pontosan tudom hogyan működnek ezek a szárnyak. Az ilyesmi nem legális.” A brit ugyanakkor elismerte, hogy a szárny alapvetően megfelel a szabály betűjének, ám szerinte a szellemének nem.
ehát a Ferrari betartja a szabályokat és mégsem...
Azért érdekes hogy mindig náluk találnak ilyen szabálytalanságokat, meg az is hogy Sumi pár napja még a Ferrari gyengeségéről beszélt.... -
Ez baromság egyszerűen nem jött össze nekik az előző szezon!Szerintem a mostani szezon nagyon jónak ígérkezik mert úgy érzem hogy az élcsapatok közel egyforma teljesítményre képesek! -
G_ArchAngel #31629 nem adott el szezont a Ferrari - lehet gumit cserélni, ez a gyógyír a bajukra -
Nem tom ki mit szűrt le a nyilatkozatokból (nem olvastam a kommenteket) de én úgy vettem észre hogy a Honda kicsit tovább fogja bírni benzinnel mint a többiek
Button: "Ami a holnapot illeti, meglátjuk, kinek hogy sül el az üzemanyag-taktikája. Jó versenynek ígérkezik, én már nagyon várom."
-
Kikoki #31627 Szerintem nem mert a szponzorok biztosan nem hagynák ezt! -
Motorcsere Fisichellánál? -
Azt hiszem , kb az előző szezon felénél egyetértettünk abban, hogy a Ferrari "kihagy" egy szezont, hogy legyen megint nézettség.
Így lesz vajon? -
Kikoki #31624 Szerintem is minek ez a vádaskodás?Én őszintén megmondom Kimi szokása szerint megint kikapja a "jó!"kocsikat ez tavaly is így volt .A Ferrari meg most egyszerüen jofelé fejlesztett és ebből következik hogy jobbak--->Renault lám-lám egyből beléjük köt!Masaa ,Schumi és kimi hajrá!!! -
Bár nemtudom hogy mozgás közben hogy ellenőrzi le, de aranyos hogy méregeti:)
-
Nyiri #31622 Amugy iden mint tudjatok a Ferka elfogadta a tesztkorlatozast is. Mar ebbe se kothetnek bele. Mi kell meg? Lyukas gumikkal es 5 kor hatranyban induljanak hogy mindenki elegedett legyen? Hm... Amugy nem ertem a Renaultot. Mint Cream is irta ez meg csak idomero. Lehet versenyen nem olyan jo a Ferrari, de Ok mar egybol vadaskodnak. Ez picit elszomorito. -
Ez még csak egy időmérő edzés volt! A futam után már tisztábban lehet látni! Nem tudjuk mennyi benzin volt a kocsikban, milyen box taktikán vannak!
A futam után már reálisabban lehet látni a dolgokat..... -
vLaDDD #31620 én ugyan alapjába véve nem szeretem a Ferrarit (hajrá Kimi!) de azzal én sem értek egyet hogy csaltak volna. megy a vádaskodás ezerrel, mer holnap két piros autó indúl az élről. legalább izgalmas lesz a verseny. A Mclaren-nek és Kiminek pedig szorítok! -
Részidők és csúcssebességek, időmérő - Bahreini GP -
G_ArchAngel #31618 "egy óvás volt a válasz valamelyik rivális csapattól"
és...
"Pat Symonds, a Renault technikai igazgatója elégedetlenségét fejezte ki emiatt"
melyik rivális csapat lehetett?
csigazabálóéknál savanyú a szőlő? -
a Renault nem jobb időt ment a 2.menetben mint a Ferrarik a 3-ban??? -
G_ArchAngel #31616 A Ferrari kettős sikerére a Bahreini Nagydíj időmérő edzésén egy óvás volt a válasz valamelyik rivális csapattól. Az FIA felé benyújtott panaszban azzal gyanúsítják meg a maranellóiakat, hogy a szabályoknak nem megfelelő rugalmas hátsó szárnyat használnak.
A rugalmas hátsó szárny úgy működik, hogy nagy sebességnél meghajlik úgy, hogy azáltal csökkenjen a légellenállás, lassú kanyarokban pedig a leszorítóerőt fokozza. Ezt a megoldást néhány évvel ezelőtt betiltották annak veszélyessége miatt (állítólag könnyen eltörnek az ilyen hátsó szárnyak).
Az FIA álló helyzetben olyan módszerrel tudja vizsgálni a szárny legalitását, hogy egy bizonyos helyen súlyokat akaszt rá és amennyiben a súly hatására meghajlik, akkor illegálisnak nyilvánítják. A Ferrari állítólag kiskaput talált a szabályokon azzal, hogy olyan helyen hajlik meg a szárny, amelyet a FIA nem ellenőriz – legalábbis ezt állítják a vádlók.
A FIA az óvásra reagálva Charlie Whiting és Jo Bauer technikai ellenőrökkel kivizsgáltatta az ügyet, akik délután hivatalos közleményben szabályosnak nyilvánították a Ferrari hátsó szárnyát. Pat Symonds, a Renault technikai igazgatója elégedetlenségét fejezte ki emiatt: „Világos, hogy mit szabad tenni és mit nem. Talán a speciális alkatrészekre speciális szabályok vonatkoznak, de vannak általános szabályok is – és én pontosan tudom hogyan működnek ezek a szárnyak. Az ilyesmi nem legális.” A brit ugyanakkor elismerte, hogy a szárny alapvetően megfelel a szabály betűjének, ám szerinte a szellemének nem.
a lényeget kiemeltem... -
úgy látszik ez a világ már csak ilyen.A Franciák nem szeretik az olaszokat:)a Rallyban is volt ilyen ,,csalás".Csak Peugeot és aLancia között.De ez off -
én láttam
-
rönó a titkos mőholdjukról figyeli a ferrarit
-
G_ArchAngel #31612 én azt nem értem, hogy megy egy autó 200 feletti tempóban, akkor ki látja akár a legjobb felvételrői is, hogy mennyire mozdul el az adott elem?
vagy Clark Kent is a megfigyelők között van? -
Ez olyan mint ahgy kimi már ferka szerződéssel a párnája alatt alszik, lehet hogy csal lehet hogy nem! -
Nyiri #31610 Nah tipikus. Vartam mar. Erdekes tavaly a Renault ellen nem jelentgetett a ferrari egyszer sem. Piros auto elol = CSAK IS CSALAS LEHET. Unalmas mar ez a felfogas. SZANALMAS IS.
Ahogy latom itt is paran mar is elkonyveltek azt hogy a Ferrari csalt. Szepek vagytok ti is.