182273
  • Snecie Smicie
    érzésem szerint pont ilyen oknál fogva nem támadta már igazán Button Raikkonent, inkább spórolt Malajziára..
  • Magic Boy
    Ha akarta volna akkor símán megelőzi, de ezerszer elmondta már, hogy az első pár futamon max eveszíteni lehet a világbajnokságot megnyerni nem!
  • G_ArchAngel #32009
    hülye Stoddart!
    csak szólnia kellett volna Zsoltinak, és az ment volna, mint a tökön rúgott teve...:P
  • oneal1
    LOOOOL
  • Pitti
    Schumacher azért nem tudta megelőzni Alonsot, mert a kutya se mondta neki, hogy mennyen 1 másodperccel gyorsabb köröket... pedig csak ennyin múlott volna... bezzeg Rosberg...
  • Random work
    Nem tudják ők se. Egyszerűen kevés a cucc.
    A versenyt arra használták, hogy adatokat gyűjtsenek ezért volt 2 külön taktikán Ralf és Jarno.

Tsutomu Tomita - csapatfőnök
    “Az évad első hétvégéje sokkolt minket, és nem csak a csapatot, de a szurkolóinkat is. Ezen a délutánon a megbízhatóság jónak bizonyult, és Ralf valamint Jarno mindent megtettek. Az autó azonban nagyon lassú volt. Már tudjuk, hogy teljesítmény tekintetében a többi csapattól nagyon le vagyunk maradva, és sokat kell dolgoznunk, hogy megértsük ennek okait. Feszült a légkör, de meggyőződésem, hogy minden követ megmozgatunk majd, hogy a következő futamokon újra versenyképesek legyünk.”
  • Marki
    Semmi kül.. Csak megint korán készítették el az új autót, így másoknak volt idejük jobbat készíteni. Évek után 2005-ben végre kezdtek mutatni valamit, a V8-as szabállyal meg ugye lehetet sokmindent újrakezdeni. Na, itt valamit elrontottak. pedig én azt hittem, hogy jól fognak alkalmazkodni a váltáshoz.
    (ami azt illeti, a motorral nincs is semmi gond)
  • oneal1
    ok

1.: időmérőn:TEccenek látni ott a háttérben??Ez tipikus homokvihar előtti csend:DDD
    2.: Beszóltak Rosbergnek hogy menjen gyorsabban 1 sec el és megcsinálta:DDDD

várom a többit:)))
  • Cream78
    Palik egy nagyarcú fa..kalap. Túl sokat képzel magáról a srác! Rohadtúl jól szok esni, ha nem a Palik a kommentátor! A Másik+ a Pozsgai tolmácsolása. Na attól is fel áll a hajam!
  • G_ArchAngel #32002
    ha okoskodni akartok, akkor magyarázátok meg, hogy mi a lókuki van a Toyotával?
  • Marki
    OK, téma lezárva, inkább idézzünk pár baromságot Paliktól :D
  • Lteebee
    Nem tudok többet tenni, mint hogy azt mondom: igazad van.

Erre te újra elmondod, amit már írtál.
  • Marki
    Ó, hagyjuk már :) Csak gyanús, hogy mindig Fisi alatt megy tönkre a legmegbízhatóbb autó :Ð
  • Lteebee
    Ok, igazad van.
  • Marki
    Emléxem én.. De ez azután volt, miután a boxban javítottak az autón. Nem körözgettek egy olyan kocsival, amelyik sebváltója bármikor megadhatja magát.
  • G_ArchAngel #31996
    Szegény DC, ezt megszívta...:(

• Lteebee
    Például amikor a toyota vagy a honda 5-6 boxkiállással körözget, mert versenyben nincsenek, de rengeteg adatot szolgáltatnak.

Memória roxxx!
  • Marki
    Hát nemtudom... Más versenyzőket vissza szoktak hívni a boxba ilyenkor, nem hagyják, hogy veszélybe sodorja magát, és a többi versenyzőt. Az pedig több, mint gyanús, hogy tavaly is egész évben Fisi Renault-ja volt rossz, idén is már az első versenyén elromlik, amikor elvileg a Renault messze a legmegbízhatóbb a mezőnyben..
  • kirol
    Ja, és holnap délben már hétvége.
  • Lteebee
    De mit mondtak volna neki?
    Látták, hogy nem gömbölyű a dolog.
    Az adatok miatt kellett kinnmaradnia, ez nem vitás.
    Ez a dolga.

Azt meg nem hiszem, hogy direkt raknak alá elromlós autót.
  • Marki
    á, csaknem :)
  • Snecie Smicie
    dejó..már csak 5 nap :)
  • G_ArchAngel #31989
    Marsi Anikót kellene betenni Palik mellé, megnézném, hogy neki bemerne-e szólni:)
  • Marki
    Nem mer visszaszólni neki :)
  • G_ArchAngel #31987
    PL: "Fogadjunk Gyula, hogy Montoya nem megy be többet a boxba!"
    CGy: "Szerintem bem..."
    PL: "Nem fog bemenni, Gyulám!"
    12,45 másodperc múlva:
    PL: "És Montoya kimegy a második boxkiállására!"
    CGy csendben ül és hallgat...
  • Marki
    "Olyan a forgalom, mint délután a Kossuth utcán, és a két Super Aguri a 7-es busz, ami feltartja a forgalmat"
  • Marki
    Jjjjja.. Esetleg keresztül...
  • kirol
    Na meg Palik hogy mondhat olyat, hogy Alfonzó "keresztbehajt" a boxon?
  • Marki
    Kisebb baj, ha a boxból indították volna, vagy kihívják, amikor észlelik a problémát. Ha más helyen hibásodott volna meg az autó, komolyabb bajt okozhatott volna a mezőnyben. De a csapat bíztatta, hogy nyomja nyugodtan, de lehet, kiesik... EZ az undorító az egészban :-c
  • Punker
    az új szabályok miatt sokat nem tudnak tenni :(
  • Marki
    A Renault-ból is elegem van... Nem igaz, hogy Fisivel ennyire nem törődnek. Már az időmérőn rossz volt a kocsija, nem nyúltak hozzá... Verseny közben is azt mondják, nyomja nyugodtan, de készüljön fel, hogy kiesik... Bravó..
  • G_ArchAngel #31980
    remélem valaki megbuzerálja a GPS-ét a következő Dakaron, hogy ne találjon ki a sivatagból...:P

(ha egyáltalán elér odáig...)
  • Pitti
    Na ez a másik, azt az esetet pl Gyula látta, csak Palik nem, és kedves Gyuszikánk akkor sem merte neki elmagyarázni, hogy mi történt, hagyta hogy ez a majom Palik mondja a magáét. Pedig próbálkozott finoman de aztán feladta, szóval miért fosik mindenki ettől a hülyétől en nemtom :-(
  • Lteebee
    Egy ideig azt hittem, látja, hogy amikor Alfonz a fékre lép, melyik pontján van a pályának és Suhamért is látja, de aztán rájöttem, hogy ez képtelenség.

Azt se vágta, amikor a célegyenes végén Kocka a porra ment, hogy miért tette.
  • Pitti
    Engem az bosszant a legjobban, hogy a Paliknak senki nem meri megmondani, ha tényleg nagy baromságot mondd!!!
    Gyulának folyamatosan beszól ha egy kicsit is rosszul fogalmaz, de pl amikor Palik visítozott ezerrel, hogy Alonso mennyivel korábban fékez mint Mihály, hát eldobtam az agyam. Három vagy négy kanyarban is üvölt, hogy fél másodperccel előbb lép a fékre. Mivel szerencsétlen autóversenyző fél másodperccel előbb ér a kanyarba természetes, hogy annyival előbb fékez. És a Gyula meg ott ül kussban és nem meri finoman pironkodva se közölni vele, hogy Lacikám ha előtte van akkor előbb fékez, ennyi...
    Téptem a hajam komolyan :-(
    Mint ahogy Nyiri mondta tegnap, ez az ember nevezi magát autóversenyzőnek... tényleg vicces
  • G_ArchAngel #31976
    A finn Bahrein után úgy érzi, esélyes lehet a vb-címre

Räikkönen önbizalmát dícsérik a McLarennél

Kimi Räikkönen a balul elsült kvalifikáció után a mezőny végéről verekedte fel magát a dobogó legalsó fokára az évadnyitó Bahreini Nagydíjon. A finn sofőr bravúros szereplésével sokadszorra is kivívta munkaadója, a McLaren-Mercedes elismerését.

A kvalifikációs tréning elején elszenvedett műszaki hiba miatt a mezőny végéről kellett rajtolnia, de a McLaren-Mercedes egykiállásos stratégiájának és kitűnő vezetésének köszönhetően Kimi Räikkönen az előzetes várakozások ellenére dobogós helyen zárta a vasárnapi Bahreini Nagydíjat. A finnt Fernando Alonso és Michael Schumacher mögött harmadikként intették le Sakhirban.

Az északi klasszis már tavaly is többször produkált hasonló eredményt, ám mostani teljesítményével újra sikerült kivívnia a McLaren-vezérkar elismerését.

„Akik beszéltek vele szombat este, azt mondták, sokkal nyugodtabb volt, mint mi. Ez Kimi egyik erőssége.” –nyilatkozta a wokingi együttes ügyvezető igazgatója, Martin Whitmarsh.

„Amikor nem túl jól alakulnak a dolgok, nagyon jó, ha a versenyző azt mondja: ’látom a pozitívumokat, az autó gyors volt és a pole-ba akartam hozni’.” – folytatta a brit szakember – „Mika Häkkinennek pályafutása kezdetén számtalan csalódása volt, mégis sokunkat megszégyenítő magabiztosságról és visszavágási képességekről tett tanúbizonyságot, ráadásul gyorsan. Kimi pontosan ilyen.”

Räikkönen az első körben nyolc pozíciót javított, s az 57 körös összecsapás végére előzéseinek és az egykiállásos stratégiának köszönhetően a harmadik helyre futott be.

Az előszezonbeli teszteléseken a McLaren-Mercedest súlyos megbízhatósági problémák hátráltatták, melyek miatt a közvélemény már-már leírta a brit-német kooperáció esélyeit. Räikkönen szerint a vasárnapi futam csattanós válasz volt a kétkedőknek, s az eredmény megnyugtató a csapat számára is.

„A téli tesztidőszak után valójában fogalmunk sem volt arról, hogy hol tartunk és az emberek azt mondták, nem vagyunk elég jók. A múlt hónapban sokat javult a helyzetünk.”

„Amikor megérkeztünk ide, az autó jó volt és ez nem okozott meglepetést, viszont még akkor sem tudtuk, hol tartunk a többiekhez képest. Pontosan ezért volt jó azt látni, hogy erősek vagyunk a versenyen és szerintem erősek lehettünk volna az időmérő edzésen is.”
    „A legfontosabb az, hogy az autó jó és egyértelműen az a véleményem, hogy lesz esélyem futamgyőzelmekre és a világbajnoki cím megszerzésére. Ma rendkívül gyorsak vooltunk és ez nagyon jó dolog.” –fogalmazott a 26 esztendős kétszeres vb-ezüstérmes.

Ha a skandináv Ron beszólásai miatt megy el, akkor lehet, hogy a McLaren és a Mercedes többi fejese megnyúzza Dennist...:)
  • G_ArchAngel #31975
    tavaly az utolsó versenyeken pedig nagyon nyomta, lehet az is visszatartó tényező, hogy kifelé áll a szekérrúdja a csapattól...
  • Lteebee
    Sajna Huán nem megbízhatóan jó pilóta.
  • G_ArchAngel #31973
    akkor JPM nincs abban a harmadban, félben...:P
    régebben azt hittem, Huán jó pilóta, de szerintem Ralf szintű: ha kedve van, akkor megy, mint a vak ló, ha nem akkor Rubens szintjén körözget...

Bár nem csodálkoznék, ha DC-hez hasonlóan elvesztette volna a hitét: Kimi mellett könnyen érezheti magát bénának...
  • Lteebee
    Jah :D

Egyébként 18 helyet feljönni nem piskóta, az biztos.

De szvsz a pilóták harmada-fele azonos feltételekkel képes lenne rá.