182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
G_ArchAngel #55968 2008-ban a McLaren pilótáinak a sisakjára szamárfüleket és disznóorrt kell erősíteni, az autón nem jelenhet meg a szponzorok neve, hanem csak egy hatalmas "CHEATER" felírat:))) -
DJ BP #55967 "Kezdetben, mérnöki kíváncsiságom miatt megtartottam a dokumentumokat, de aztán egyre kényelmetlenebbül éreztem magam. Elhatároztam, hogy megszabadulok minden irománytól, de egy példányt meg akartam tartani, ám sokkal praktikusabb formában. Ezért adtam oda a feleségemnek azokat, és kértem meg őt arra, hogy digitalizáltassa az összes dokumentumot.
De miért? -
WNW #55966 FIAT, az a MotoGP-s Yamaha...
-
"Az angol arra azért szánt egy kis időt, hogy a papírokban talált képeket beszkennelje, amit azért csinált, hogy megnézze, a képek minősége ugyanolyan marad-e." (f1hirek.hu)
Ez kész.
-
G_ArchAngel #55964 2004-ben Ferrari volt, idén FIAT:))) -
Szerintem a pontlevonás korrektebb, bár a 20-at személyszerint kicsit keveselleném :) -
Má' megint jösz ezzel a FITYÓval, hörgemorgeUrgaMurga..az Ferka nem fityó! :)))
Csak a Fityóé..én sem vagyok Rolex ha lenne egy olyan órám (dehülye hasonlat volt) -
Hát igen, jó pap holtig tanul :) -
G_ArchAngel #55960 ez jobb, mert a megbizhatatlan trágya FIAT-tal Kimi még a -20 pont esetén is esélytelen:)))) -
madmanic #55959 vagy:
hat futamos eltiltást kap a McLaren -
Ezen még most is röhögök, ha ez tényleg így mondta b@sszus :DDDDD
"...De nagyon sajnálom, hogy elfogadtam a dokumentumokat Stepneytől. Már tudom, hogy nem lett volna szabad ezt tennem.."

-
G_ArchAngel #55957 NEM HIVATALOS, NEM KELL AGYALNI!!!!!!
Hamilton elhagyta a párizsi székházat
A legfrissebb hírek szerint Lewis Hamilton 12 óra 40 perckor elhagyta az FIA párizsi székházát. A helyszínen állomásozó újságírók azonban hiába próbálták faggatni a McLaren-Mercedes versenyzőjét - nem kommentálta az ülésen történteket.
A WMSC egy rövid ebédszünetet követően 14 órakor folytatja a megbeszélést, amelyen a Renault, a Williams, a Red Bull és a Spyker képviselői is jelen vannak.
A Marca értesülései szerint a versenyzőket sem kerüli el a büntetés. A lap (FIA-s forrásokra hivatkozva) úgy tudja hogy Fernando Alonso és Lewis Hamilton is mínusz húsz pontos büntetést kap, míg a McLaren 50 pontot veszít. -
Hehe.
Ez a vicc, nem reg meg ket kepet latott a muki, ma mar azt mondja, hogy 2 orat tanulmanozta. :D
Kamu hegyek. :D
Foleg ez a mondat ami tetszik benne, "Coughlan elmondta, hogy ugyan elfogadta a mappát, de nem tulajdonított neki nagy jelentőséget."
Olyannyira nem tulajdonitott neki nagy jelentoseget, hogy elkuldte az asszonnyal lemasoltatni a papirokat. :D
Egy vicc az egesz. -
WNW #55955 Figyeld Coughlan "vallomasat".. Csak azt ismeri el amit nem tud letagadni, es lehetoleg a Ferrarira is dobalja a szart.. Mintha csak azert kapta volna az adatokat, hogy a Ferrari szabalytalansagait leleplezhesse.. Ugyes, par milliot biztos kifizetnek az ugyvedeknek, hogy ezt sikerult kitalalniuk..:) -
Ez a bajom az egésszel. A felelősségvállalás hiánya. Az ipari kémkedés mindig benne volt az F1-ben. (Mindenben benne van, nem csak a sportokban, de a politikában is). Ez van.
De az már más tészta, ha egy csapat lebukik. Akkor nem az a megoldás, hogy az egész sportágat megbuktatjuk. Az ÖSSZES néző örömét elvesszük.
Hanem az a megoldás, hogy vállaljuk a felelősséget. -
forrás: formula.hu
"A McLaren-Mercedes menesztett főtervezője, Mike Coughlan elismerte, hogy röviden belepillantott a 780 oldalas Ferrari dossziéba, ugyanakkor leszögezte, hogy nem használta fel az információkat az MP4-22-es konstrukcióhoz, ahogyan Jonathan Neale, és az a két mérnök sem (Patrick Lowe és Rob Taylor) akik mindössze két fényképet tekintettek meg.
Az autosport.com nyilvánosságra hozta Coughlan eskü alatt tett vallomásának részleteit. A szakember elmondta, hogy Stepney számára hatalmas csalódást jelentett, hogy a csapat Mario Almondot nevezte ki technikai igazgatónak és elkeseredésében fordult a konkurenciához.
"Stepney március 1-én vette fel velem a kapcsolatot, öt év után először. Felhívott, és közölte velem, hogy elégedetlen a pályafutásával. De március közepéig semmiféle technikai információt nem osztott meg velem." – jelentette ki a menesztett mérnök, aki elárulta, hogy elsőként olyan vázlatokat kapott, amelyek az F2007-es illegális elemeit tartalmazták.
Az információ elektronikus levél útján került a McLarenhez, amely a csapaton belül, majd az FIA felé is továbbításra került. Ennek következtében a Nemzetközi Automobil Szövetség módosított a szabályokon (a padlólemezeket szigorúbb tesztelésnek vetették alá).
Stepney és Coughlan április végén Barcelonában találkoztak, majd ezt követően a repülőtérre indultak, ahol Stepney átadta a 780 oldalt tartalmazó dossziét. Coughlan elmondta, hogy ugyan elfogadta a mappát, de nem tulajdonított neki nagy jelentőséget. Összesen legfeljebb két órát töltött az adatok tanulmányozásával.
"Nem metodikusan tekintettem bele az anyagba, és nem is néztem meg mindent. De nagyon sajnálom, hogy elfogadtam a dokumentumokat Stepneytől. Már tudom, hogy nem lett volna szabad ezt tennem. Szeretnék bocsánatot kérni a Ferraritól. Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe hoztam a McLarent és a feleségemet. A McLaren-Mercedes nem használta fel az adatokat az autóhoz."
A WMSC a mai ülés során a tényeket és a folyamatokat elemzi, amelyekben Coughlan vallomása fontos szerepet játszhat. A Motorsport Világtanács csak abban az esetben szankcionálhat, ha bebizonyosodik, hogy a McLaren-Mercedes felhasználta az adatokat."
Azt hiszem ezzel bizonyosságot is szerzett, hogy belenéztek és felhasználták az információkat. Innentől kezdve nem hiheti el senki sem, hogy más adatokat nem néztek ki belőle. Mégha azok csak stratégiai adatok is voltak. (bár ennél sztem. jóval, jóval több információt szereztek belőle) -
Ő nem az, arról nem tehetk hogy ő fejbe lőné Alonsot, kiirtaná a a dolgozókat... ilyen emberrel kár vitázni, azsem érdekel ha fröcsög és nevet, had tegye magánügy. -
Nem semmi amikor már két mekláren drukker is egymásnak esik... :)) -
DJ BP #55950 Kellett nekik ennyire felfújni az ügyet, kellett nekik ugatni
Kellett nekik hazudozni...
Vedd már észre magad, ugyanolyan sáros, 800 oldal ember, ez nem egy kis stikli -
G_ArchAngel #55949 ritka nehéz eset vagy, de legalább lehet röhögni Rajtad:)))))
azért nem akadsz ki nagyon, ha a pápa nem avatja szenté a McLaren-t?:D -
madmanic #55948 ja, hogy istencsászár... bocs...
egyéb ÉRV? -
Tudd kivel beszélsz a hangsúlyból vegyél vissza. -
Nehogy másokat is bemártsanak és még több gaztett kerüljön napvilágra. Kellett nekik ennyire felfújni az ügyet, kellett nekik ugatni most dől a bili, ne hidd hogy ha a Mekit vagy akárkit ennyire basztatnak miközben a többi ugyan olyan sáros csapat akkor tűri azt... Nézd le őket megteheted, csak az éremnek két oldala van, nem egy. -
madmanic #55945 Miért lenne???
Ő a "korona tanú" b@szd már meg! Azért kellene ott lennie, mert az Ő vallomása, meg e-mailjei miatt vannak ott...
De igazad van, egyre jobban utálom. Az év elején még kedveltem, de sajnos bebizonyította, hogy egy egocentrikus önző majom, aki csak a saját érdekeit tartja szem előtt, és leszarja a csapatát akiktől a fizetését kapja. Csak azért mert ő a nagy alonso?? MIt képzel ez magáról?? Takarodjon vissza Brióshoz, ot kinyalják a kis popsiját, meg hátha tud oda is vinni fél másodpercet! Ő lesz az első számú pilóta, a hatodik helyen.... -
Viszont meg kell mondjam, ilyen rohadt, gusztustalan bandát, mint a McLaren, még életemben nem láttam. Egy ilyen kiszivárogtatást a Renault ellen tenni, miközben az ő ügyüket tárgyalják... Oké, ne kapjanak itt büntetést, de a Ferrari vigye végig Angliában a polgári pert és meszeljék el tíz évre a kopaszt.
Ilyen aljas csapatot. Nulla megbánás, az autósport és a többi csapat zsarolása... Tekereg és siklik, mint egy angolna. Remélem Ross Brawn be tudta bizonyítani, hogy a kémügyön a Meki körönként fél mp-t nyert. Zseniális szakember, alaptalanul (bizonyítékok nélkül) nem mondana ilyet. -
Jó helyre megy Alonso
-
Basszus, ne haragudj. Nem vettem észre, hogy belinkelted. :) -
Az amus értesülései szerint a Renault felhasználta a McLaren-Mercedes adatait az R27-es konstrukcióhoz. A lap úgy tudja, hogy a McLaren korábbi munkatársa, Phil Mackereth 3 lemezt vitt magával a Renault istállóhoz, amelyek összesen húsz technikai adatot tartalmaztak. (egyes sajtóértesülések szerint az adatok a hűtő- és az elektronikus rendszerekre vonatkoznak).
A Renault ellen egyelőre nem indítottak eljárást, a téma nem szerepel a mai napirendi pontok között.
:((( Ha ez így megy tovább, leírhatjuk a Forma 1-et. -
G_ArchAngel #55940 Bizonyítékok vannak a Renault ellen?
Az amus értesülései szerint a Renault felhasználta a McLaren-Mercedes adatait az R27-es konstrukcióhoz. A lap úgy tudja, hogy a McLaren korábbi munkatársa, Phil Mackereth 3 lemezt vitt magával a Renault istállóhoz, amelyek összesen húsz technikai adatot tartalmaztak. (egyes sajtóértesülések szerint az adatok a hűtő- és az elektronikus rendszerekre vonatkoznak).
A Renault ellen egyelőre nem indítottak eljárást, a téma nem szerepel a mai napirendi pontok között. -
Miért kellene? ha visszamegy a Rönóhoz akkor neki semmi keresnivalója ott. Versenyezni szezdőtették le... Hamilton is mit keres ott? a Ferrari pilóták sincsenek ott, francért kell őket ebbe belekeverni, nemhogy lelkileg a 7végére készüljenek.
Utálatodat meg nem rá kell fogni, biztos van fontosabb dolga, a szállodában döglik, mert megteheti és nem tilos. -
madmanic #55938 A McLarennél egyetlen gerinctelen besúgó van: Alonso.
És annyi sincs benne, hogy elmenjen a tárgyalásra.....
Biztos sokkal fontosabb dolga van...
Fényesíti az új renaultot.... -
Besúgók mindenhol lehetnek, az a kérdés miért csinálják? Pénz? Bosszú? Elégedetlenség? a kérdis miért. -
madmanic #55936 kollektív felelősség... -
A vakokkal nemtudok mit kezdeni, hiszem h ártatlanoka legsúlyosabb vádban ( had hihessem én dolgom ) , de nem mindenben, amiért elmarasztalás járna az első ügy amiért nem akptak, kapjanak, de ne velük statuáljanak példát ha eddig sem tették, persze egy Ferrari szurkollónak ez lenne a jó meg ezt szeretné de ha az a csapat akinek drukkol az ember ilyen helyzetbe kerül nemhiszem hogy a kizárás mellett voksolna.
Nem kell reagálni, mert tűz és víz a szemszögünk. -
F1Hirek.hu
"Az FIA 166 oldalas, bizonyítékul szolgáló dokumentációjának részletei a tárgyalás előtt kiszivárogtak a sajtó képviselőihez, és a Daily Mail című újság nyilvánosságra is hozta az egyik e-mail tartalmát, amelyet a McLaren főmérnöke, Paddy Lowe küldött de la Rosának.
"Próbáljuk ki ezeket az új dolgokat"- utalt állítólag Lowe a spanyolnak küldött levelében a gumik használatára és a fékegyensúlyra. "A Ferraritól vannak. Nigel Stepney küldte el Mike Coughlan-nek."
Az is kiderült, hogy Stepney és Coughlan nem csak egyszer és Barcelonában találkozott az év elején, hanem e-mailben, telefonon és szöveges üzenet útján több százszor kommunikáltak, főleg a versenyek előtt. Néhány, természetesen törölt, e-mailjüket informatikusok állítólag vissza tudták állítani a számítógépeken. Az olasz nyomozók úgy vélik, hogy a két férfi többször találkozott személyesen is.
A McLaren szóvivője nem kívánta kommentálni a megjelenteket, ám úgy tudni, hogy a Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug a hét elején, a Frankfurtban rendezett 62. Nemzetközi Autókiállításon fél óráig beszélt az FIA elnökével, Max Mosley-val. "
Ha ezt be tudják bizonyítani, akkor szinte biztos a csapat kizárása. -
Megint jó irányba megy a topik... -
Miért is tolvaj a Ferrari? Ne beszélj hülyeséget. Ők a károsultak... Bakkker még ilyen zöldségeket beszélni.... pff.. -
madmanic #55931 persze...
akkor az egész ferrari tolvaj....
kicsit egyoldalúan nézed a kérdést. -
Az első titkos fegyver bevetve: a tárgyaláson megjelent Ross Brawn. Ő soha nem nyilatkozott eddig. Vajon mit tudhat? Mit vett észre? Miért hívták meg a tárgyalásra? -
Hallottál már kollektív felelőségről?