FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Roolcsy
Mosley 2009-ben leköszön az FIA élérõl
Csak addigra porrázúz magakörül mindent!<#mf3>

Roolcsy
Nekem az a pillanata tetszett amikor az égõ BAR Hondából kiugrot és ugyan ezzel a lendülettel a kerítést is átugrotta! 😊))

DJ Bee18
ahol 1forma a kocsi és lám ott jön ki az aki másodperceket ver a másikra pedig mindeki kocsija ugyan olyan best...

Hát épp ezaz, hogy a gyorsabb autó kompenzálja ezt a tudást, ami egyforma autók esetén látszik

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

Istencsászár
hidd el ha a legjobb kocsiba beültetnek egy nem túl jó pilótát az fix hogy nemfog olyan magas sznten száguldozni vele... ilyenekre jó példa az olyan sorozatok ahol 1forma a kocsi és lám ott jön ki, ki az aki másodperceket ver a másikra pedig mindeki kocsija ugyan olyan best...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

DJ Bee18
jajj istenem, hát gúnynak szánta... <#falbav><#falbav>

sumi
én már számolom visszafelé a napokat....,,betontorpedo"

go sumi go...

shad0w
Nem egészen értem mi volt ezen a félreérthetõ: ÉN SZVSZ nem tartom jó pilótának, és nem is szimpatikus, sem mint versenyzõ, sem mint ember (ebben nyilván a sajtónak is szerepe van, hiszen nem ismerem személyesen). Attól, hogy én azt írom, hogy szerintem õ annak köszönhette akkor a vb-t, hogy egy szinte verhetetlen autót raktak alá, még nem jelenti azt, hogy szerintem mindenki más is csak és kizárólag az autónak köszönheti a hasonlóan jó eredményeit. Legalábbis én nem értem az összefüggést. És mint ahogy azt késõbb is írtam nem tartom tehetségtelennek, hiszen mégiscsak ott van az F1-ben...

don't give a fuck

Istencsászár
csavar ittvan😊 "nem tartom jó versenyzõnek" rossz versenyzõ nemlesz vb soha... ( bár szerintem ez a nemtartom jónak sok ember szemében a szörnyû BAR Hondás évek után kialakult kép, talán elõtte nemis látta Vilit versenyezni amikor normális kocsit/hátteret kapott... )

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

DJ Bee18
igen de csak egyszeres bajnok (neki szurkoltam 😄), 98-ban, Vill. 97-ben lett azt hiszem

Shiwo
nem is tudom, ki volt a csapattársa, amikor világbajnok lett...mintha vmi többszörös világbajnok Damon Hill lett volna..vagy csak én emléxem rosszul ?

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Lteebee
Pedig nekem is hasonló jött le.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

shad0w
Na ezt remélem te sem gondolod komolyan, hogy bármi ehhez hasonlót írtam volna 😄 Egyáltalán nem értem azt a logikai csavart ami téged ehhez a kijelentéshez vezetett 😊

don't give a fuck

Lteebee
Ez már párszor felvetõdött.

Szerintem jókaszni + jó sofõr -> nincs kockázat!

Istencsászár
akkor az összes világbajnok azér lett az ami mert jó autót raktak a segge alá?

shad0w
Jó, akkor inkább azt mondom, hogy számomra nem szimpatikus pilóta, én nem tartom jó versenyzõnek, de biztosan van oka annak is, hogy egyáltalán bekerült az F1-be. Na én itt le is zártam azt ami még el sem kezdõdött 😊

don't give a fuck

Lteebee
Ez további kérdéseket vet föl...

shad0w
Akkor úgylátszik neki csak akkor van kedve versenyezni mikor egy olyan autóban ül, amivel bárki képes lenne arra amire õ...

don't give a fuck

a.carkey
"... Schumacher utáni éra ..."

Istenem! Ezek a cikkírók! MS még mindig száguldozik, ezek már Schumacher utáni éráról írogatnak.<#mf1>

A medve nem játék.

Snecie Smicie
Mostmár a RedBull is csak 1 mp-re a v10-es rekordtól..

&#8222; &#8230; Senki sem tudja, hogy itt vagy, Amíg világ a világ, te már halott vagy &#8230;&#8221;

Vill. jo pilota,egy hibaja van,nagyon hangulat ember,ha jo kedvebe van kepes akar az Agurival is köt adni a mezönynek,viszont ha nincs kedve,akkor csak utazgat a mezönybe.
Punker
media úgyis megakadályozza, úgy nehezebben tudnának fikázó címlapokat csinálni 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Alonso es Raiko egy csapatban? Nemar :|

Istencsászár

Istencsászár
végülis nézzük... 97ben világbajnok lett, kocsi ide vagy oda ahhoz tehetség és gyorsaság kellett szvsz akkoriban õ volt a legjobb! , azt jöttek a Bar Hondás évek. Kb a Honda olyan mély ponton volt motorügyileg mint a merci, állandóan elfüstölt versenyeken... Csak 1 idézet Villnövtõl 2003ból: "Ismét 1 verseny, ismét 1 motor, ismét 1 kiesés. Öt éve dolgozunk azon, hogy ilyen hiba ne fordulhasson elõ, ám ugy látszik hiába. Nem tudunk 1rõl a 2õre lépni. Természetesen nagyon csalódott vagyk...". Amikor Villnöv eljött a Hondátol akkor támadt fel és azt a majom Satot ültették be helyette aminek sok értelme nemvolt.. ( meglehet nézni mit hozott ki Button a jó kocsiból.. ). Majd visszatért Vili ismét csak elég ránézni a ponttáblázatra, hogy csak 2 pontal maradt le attól a massától akit a ferrari leszerzõdtetett... Vili alá jó kocsit raknak akko megy majd meglátod...

Mégis lesz McLaren B-csapat?
<2006. február 23. 14:28>

Bár a McLaren B-csapatának tervérõl jóideje nem lehetett hallani, az utóbbi napok néhány történése arra utal, hogy a közeljövõben talán megvalósulhat a wokingiak terve.

Misato Haga
© Direxiv Motorsport

A McLaren 2004-ben kezdett B-csapat indításával kacérkodni, amikor Team Dubai F1 néven, közel-keleti pénzbõl akartak Mercedes-motoros együttest verbuválni az idei évadra. Az elsõ terv kudarcba fulladt, de a tavalyi év során újabb koncepció merült fel: a pletyka arról szólt, hogy Ron Dennis istállója 2007-re a GP2-ben érdekelt Direxiv nevû japán cég pénzén, Jean Alesi irányítása alatt, korábbi – a wokingi Albert Drive-on elhelyezkedõ - fõhadiszállására akarja összehozni a B-gárdát.

Noha az akkori híresztelések félig-meddig feledésbe merültek, az utóbbi néhány nap fejleményei alapján akár arra is lehet következtetni, hogy a terv nagyon is él, s a kiszivárgott koncepció lassan kezd megvalósulni.

Elsõ lépésben a Direxiv megállapodást kötött a McLarennel, melynek keretein belül a felek a wokingi istálló alkalmazottai számára fitnessz- és egészségprogramot indítanak Aki Hintsa, a finn olimpiai csapat japán fizioterapeutájának irányítása alatt. A megállapodás értelmében a program pénzügyi hátterét biztosító Direxiv logói megjelennek a gárda versenygépein is.

Második lépésben a Direxiv pilótatámogató programot hívott életre, melynek elsõ kedvezményezettje a McLarentõl az évad elején a Williamshez szerzõdött tesztpilóta, Alex Wurz lett. Az osztrák sofõr mellett a japán cég a GP2-ben, a Formula 3-ban, a Formula Nipponban és a Super GT szériában versenyzõ ifjú tehetségeket kíván támogatni.

Harmadik lépésben a japán vállalat szenior ügyvezetõvé nevezte ki Jean Alesit, aki a tavalyi pletykák szerint kulcsembere lehet a McLaren B-csapatának, hiszen a franciát a csapatfõnöki poszttal hozták hírbe. Az ex-F1-es jelenleg a Mercedes-Benz DTM-csapatát erõsíti: a stuttgartiaknál betöltött versenyzõi állásánál fogva jó kapcsolatokat ápol a csillagos márkával, s köztudottan jó üzleti összeköttetései vannak Japánban is.

A Direxiv legutóbbi, szerdai húzása az volt, hogy szerzõdést kötöttek a GP2-es David Price Racinggel, melynek névadó-alapítója rendkívül jó (és szoros) kapcsolatban áll a McLarennel és a Mercedes-Benzzel egyaránt: a szakember korábban a McLaren GT programjában és a Mercedes-Benz sportautóprogramjában is szerepet vállalt.

A japán cég szépségkirálynõbõl lett elnök-ügyvezetõje, Misato Haga hivatalos közleményében nem titkolta, hogy a Direxiv fokozza jelenlétét a motorsportban, s további ambíciózus terveket dédelget.

„A Direxiv az idei évre jelentõs mértékben növelte jelenlétét a motorsportban, így a Formula 1-tõl a Formula Nipponig számos nemzetközi versenyszériában jelen vagyunk. Cégünk viszonylag fiatal, de komoly céljaink vannak a motorsportban. Felismertük azt, hogy a David Price Racing nemcsak ambíciózus, hanem rengeteg tapasztalattal is rendelkezik, ami mindenképpen kedvezõ lesz számunkra.” –fogalmazott Haga.

Amennyiben a tavalyi pletykáknak van alapja, úgy a Direxiv terjeszkedésére egy leendõ F1-es istálló alapkövének letételeként is lehet tekinteni: adott egy tapasztalt versenyzõ, egy csapatfõnök-jelölt, aki kívülrõl-belülrõl ismeri a száguldó cirkuszt, egy remek technikai színvonalat képviselõ anyaistálló, valamint egy olyan gárda is, amely képes lehet egy F1-es versenyautó megtervezésére és elkészítésére.

A további fejleményekre várni kell, viszont a jelek arra utalnak, hogy a Red Bull (Scuderia Toro Rosso) és a Honda (Super Aguri) után a McLaren-Mercedes lehet a harmadik olyan alakulat, amely fiókcsapattal is rendelkezik.

Mészáros Sándor

http://gaborszantai.co.uk/

gabber_saviola
Forza Toro Rosso

Liuzzi elégedett a Toro Rosso új autójával

Faludi Zoltán, 2006. február 10. péntek <07:35>

A Red Bull juniorcsapata, a Scuderia Toro Rosso csütörtökön vitte elõször pályára saját tervezésû és építésû versenyautóját, az STR01-est, melynek volánja mögött Vitantonio Liuzzi ülhetett, aki meg volt elégedve a 2006-os modell elsõ tesztnapjával.

A tegnapi nap a spanyolországi Jerezben mutatkozott be a Toro Rosso versenyistálló vadonatúj betontorpedója, melynek tesztelése azonnal meg is kezdõdött. Az energiaital-gyárosok fiókcsapata eddig a Red Bull Racing tavalyi autójával körözött, ám csütörtökön pályára vitte a lefojtott V10-es motorral szerelt STR01-est.

„Végre pályára gördült az új bébi” – mondta Liuzzi a tesztet követõen. „Most már úgy érzem, teljes mértékben ráálltunk a 2006-os idényre. Minden rendben ment és az új autó megbízhatónak bizonyult.”

„Természetesen egy új autónál még rengeteg munka van a helyes beállítások megtalálásával, és a motor is teljesen másnak tûnik. Igen furcsa a hangja, kisebb az ereje, míg a karakterisztikája is teljes mértékben különbözik attól, amihez hozzá voltam szokva.”

Az STR01-es mindössze egy alkalommal állt meg a pályán, egy elektronikai probléma miatt, amit a csapat szinte azonnal orvosolni tudott. A mai nap a gárda amerikai versenyzõje, Scott Speed kap lehetõséget az új autóval való ismerkedésre.

A 2006-os masina egyébként szinte alig különbözik a Red Bull Racing tavalyi RB1-es kódszámot viselõ autójától, bár a csapat elmondása szerint egy teljesen új tervezés.

Fotó: Red Bull Racing

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

EvilDevil
Szerintem Villeneuve koránsem akkora tehetség, mint amekkorának beállították, középszerü pilóta aki mindig csak a kifogásokat keresi, mindent ki tud magyarázni de a teljesítmémmyel adós marad... jószerivel csak a fizetésének az irreálisan magas összegével tudott kitünni az utóbbi pár évben... ok 1997-ben megnyerte a VB-t ami nagy dolog volt, bár az a Renault finoman szólva is világverõ volt akkoriban... nekem sosem volt igazán szimpi... ennyi a véleményem róla

Fuck ASVA!! (Amputáltagyu Skizoid Vadbarmok Alakulata)

Lteebee
Ja.
Nincsenek is egy pályán!

Na megse annyira katasztrofa az az Aguri
Kit--Kat
Mirõl beszélsz, amikor még nem volt rendes összehasonlítási alap sem???

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Roolcsy
A Ferka is......

Istencsászár
jah😊, ahogy néztem ma sem volt gond a Mekivel sok kört mentek, Rönó is hibátlan, ahogy a Honda is... ha hozzák a versenyeken is ezt a gyorsaságot akkor izgalmas idény elé nézünk. RedBull viszont eddig csalódás😞

Roolcsy
De az a lényeg hogy õ már tudja hogy a Ferrariból nem lesz semmi.....

Istencsászár
Ezek a Toyoták Ralfal az élen katasztrófa... csak miattuk többször volt piros mint az többiek miatt, Kimi kiment a végén hogy fusson egy jó kört erre Ralf drága az edzés vége elõtt pár percel piros zászlót csinált....

Istencsászár

volt, tegnap a motor vezérlõszoftvere halt meg mindkét autóban, ez korábban McLaren-tulajdonság volt, aztán a Mercedes rászokott a hardware-s hibára...

Snecie Smicie
nem is tudom hogy eddig a tesztek alatt volt-e motorhibája a Renaultnak , mindenesetre most már õk sem kivételek.

&#8222; &#8230; Senki sem tudja, hogy itt vagy, Amíg világ a világ, te már halott vagy &#8230;&#8221;

Snecie Smicie
igen, elfüstölt.

desigo
Jól látom,hogy füstöl a kocsi?
Snecie Smicie
Alonso nagyon nagy idõt ment, néhány tizedre van JB tavalyi v10-es pályacsúcsától.

Nem tudom, hogy ezt az idõt mennyire érdemes komolyan venni... _._

Istencsászár
Fernando Alonso (Renault) 23.02.2006 - 13:05

novemberi, az olvashatja idõben, aki megveszi az offline magazint...

a.carkey
Ez tetszett a legjobban:

"... a Jacques által említett rövidke tárgyalás valószínûleg menedzsere (Pollock) és csapatfõnöke (Pollock) között zajlott ..."

A medve nem játék.

a.carkey
Amúgy kicsit gecike a kérdezõ. 😊

A medve nem játék.

a.carkey
No igen. Ebbõl is látszik, hogy ami a felszínen van, ami mi látunk, az közel sincs köszönõviszonyban azzal a csapaton belüli munkával, ami valojában folyik. El gondolkozom ilyenkor, hogy pl. Fisconál mi történhetett a szezon során, hisz azzal kezdte az évet, hogy nyert. Na mindegy. Ez a cikk azonban nem mostani, max. a fordítása ...

A medve nem játék.

Mintha nem oly regen irtam volna,hogy Head-val nem könnyü.Masreszt azert is szeretem Vill.-t mert olyan pilota,aki meri vallalni magat,olyan mint Monti,vagy Mansell,ha azt mondjak neki lassits,vissza szol,hogy elromlott a radio,tan meg fütyül is,es padloig nyomja.Ha meg valami balul ütki,akkor en nem lattam,nem tudok rola.Nem egy szolga tipus.
Istencsászár
nagyon jó cikk!! <#eljen>

EvilDevil
az idióta ausztrálok keltsék csak a pánikot, hogy majd üres lelátók legyenek a nyitófutamon... barmok <#violent><#violent><#boxer>

Fuck ASVA!! (Amputáltagyu Skizoid Vadbarmok Alakulata)

gabber_saviola
Forza Toro Rosso 😊

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.