FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csak úgy kíváncsiságból: hány hengeres a világon létezõ legtöbbhengeres V motor, és hány hengeres a világon létezõ legtöbbhengeres soros motor?
Nalatod erre nem is gondoltam,jo ötlet,de en nem vonnek le a pilota pontjaibol,eleg bünti,hogy bena volt es kiesett.Egyebkent ez a pontozas nekem is szurja a szemem.Vagy jo lenne a regi 10-6-4-3-2-1,vagy ha mar mindenaron több celbaeröt akarunk pontozni akkor 15-10-7-5-4-3-2-1.Igy böven nem lenne mindegy,hogy fel tud e allni a dobogora,vagy nem,vagy ha igen hova,a 7. meg a 8. hely annyit erne mint amennyit megerdemel,semmit.Szerintem nagyonsokszor azert nem latunk most elözest,mert 1 pontert nem kockaztatnak.
Snecie Smicie
hát igen, nekem is

„ … Senki sem tudja, hogy itt vagy, Amíg világ a világ, te már halott vagy …”

Punker
ettõl függetlenül tudat alatt hiányozni fog

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Snecie Smicie
valamelyiknak megnéztem az ITV idei season preview-jút..hát én azt mondom hogy hangra sok különbséget nem fogsz sokat észre venni tv-n keresztül.

„ … Senki sem tudja, hogy itt vagy, Amíg világ a világ, te már halott vagy …”

Snecie Smicie
2005 március 6. óta nem voltam ennyire felkokozott állapotban<#smile><#smile><#smile>

&#8222; &#8230; Senki sem tudja, hogy itt vagy, Amíg világ a világ, te már halott vagy &#8230;&#8221;

Punker
azok max nyûszítenek 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Bandee1987
na, aludjon mindenki egy jót, mert holnap kezdõdik az õrület, felbõgnek a V8-asok 😊

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Istencsászár

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

sumi
hali.

az orf1 mikor adja a szabadedzést??

Roolcsy
De emlékszem régen nem úgy kezdték az évet hogy bemutatták az új szabályokat! A versenynaptár se nagyon változott, inkább azt várta az ember hogy mikor mutatják már be az új autókat! Most pedig elõször hallhattál az új szabályokról hogy melyik országban nem lesz F1 és utána kezdték el bemutatni az autókat. Ez a Formula1 már nem ugyanaz ami régen volt. Megváltozott az egész szó jelntése.

DJ Bee18
a barmok azért csinálták ezt a 10, 8... pontrendszert, mert azt hitték ezzel izgalmasabb lesz a bajnokság, de ettõl függetlenül ugye nyert a Ferari. Tehát ez a szabály sportszerûtlen a gyõztesnek, és ráadásul egy igazán domináns csapat ellen (mint a ferrari 2-3 éve) szart se ér. Hogy miért nem hozzák vissza a régi rendszert...

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

Kit--Kat
Ahha, kb. annyi értelme lenne, mint a többi új szabálynak, hogy 2pont választja el a gyõztest a 2.tól meg stb...

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Snecie Smicie
Persze régen is lehetett, de akkor mindenki a minimum mennyiséggel körözött (2002 és elõtte), igy aki pole-t szerzett, az megérdemelte.

&#8222; &#8230; Senki sem tudja, hogy itt vagy, Amíg világ a világ, te már halott vagy &#8230;&#8221;

Snecie Smicie
amióta lehet játszadozni a benzinmennyiségekkel, azóta a pole nem sokat ér

Shaman
mért lenne fakítás? jópár sorozatban pontozzák....

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

Snecie Smicie
butaság lenne, szvsz a pole sok esetben csak fakítás a szponzorok felé..
lásd Trulli--) Indianapolis 2005

Istencsászár
amíg mózli nem takarodik el, ilyen értelmes szabályról ne is álmodozz😄

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Shaman
idõmérõn pole-ért pont az mikor lesz?

Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.

Istencsászár
én azt látom hogy sorra hozzák a "bonyolultabbnál-bonyulultabb" szabályokat amik során ezer1 kiskapu nyilik meg a "csalás" fele... régi szabályokkal mi volt a baj? érdekes akkor is volt f1 és talán nem volt ilyen megkérdõjelezhetõ ez az egész... butítsunk, bonyolítsunk!

Istencsászár
ez egy nagyon jó módszer lehetne

Istencsászár
direkt nem kevertem bele a csapatváltást mer ugy általánosságban beszélek az összes pilótáról...

van egy egyszerû megoldás - azt nem tudom miért nem használják: párhuzamos pontozási rendszer...

nincs visszasorolás, csak pontlevonás: ha motort kell cserélni a csapat miatt, a konstruktöri VB-bõl, ha a pilóta vágja oda a gépet és az miatt kell cserélni, akkor az egyéni VB-bõl kell levonni...

http://gaborszantai.co.uk/

Akkor minek mennek autoval,futhatnanak is,es akkor senki alatt nem robban le a technika,igy senki nem lenne hatranyban.Ilyen alapon követelhetnenk,hogy teljesen azonos autoval induljon mindenki.A pilota es az auto egyseget kepez,nem lehet különvalasztani,igaz,hogy az auto hibaja miatt a pilotat büntetik,de minden pilotanak joga van olyan csapathoz igazolni,ahol nem robban le a technika!!!!!
Lteebee
Meg a csapat és szvsz ez a lényeg.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Snecie Smicie
meg a szurkolók ;(

Roolcsy
Ezek akkora b..mok miért nem találják ki hogy egy egész szezont bírjon ki a motor akinek el romlik az kiesett a játékból! Idióták!

Istencsászár
büntessék a csapatot pl pénzel, de ennek a +x hely büntinek csak a pilóta issza meg a levét..

Roolcsy
Akkor ezekszerint ingyen és bérmentve is átment volna!<#nezze>

Häkkinen: Kimi esélyes a bajnoki címre

Az új Formula-1-es évadot megelõzõen a sport szakértõi gyakran találgatásokba kezdenek és 'megjósolják', ki lesz a világbajnok. Idén legtöbben Fernando Alonsora, Michael Schumacherre és Kimi Räikkönenre tippeltek, ám volt aki Jenson Buttont is az esélyesek közé sorolta.

A kétszeres világbajnok, Mika Häkkinen is leadta voksát. "Én úgy gondolom, hogy Kimi Räikkönen jó eséllyel indul. Az idei esztendõben több szabálymódosítás is volt, a motort, az idõmérõt és az abroncsokat illetõen, így izgalmas szezonra számítok."

"Pályafutásom elején én is V8-as motorokkal versenyeztem. Akkor igazán jól üzemeltek. A mai technikával sem lesz ez másképpen. A tesztek során bebizonyosodott, hogy az autók nem lettek lassabbak ezáltal, mint a tavalyi esztendõben. A rajongók hamar rájönnek majd, hogy a V8-as motorok semmin nem változtatnak az izgalmak szempontjából." – jelentette ki a finn pilóta, aki meg van gyõzõdve arról, hogy Gary Paffett hamarosan versenyezni fog.

"Gary tavaly nagyszerû munkát végzett a DTM-ben, tehetséges versenyzõ. Most a McLaren-Mercedes tesztpilótája. Ha hasonló jó munkát végez majd, akkor egy napon ott lesz a rajtrácson is." – tette hozzá Häkkinen, aki Paffett babárjaira tör – szeretné megszerezni a DTM bajnoki címét.

Haug: Alonso nem a pénzért választotta a McLarent

A Mercedes Motorsport igazgatója, Norbert Haug elmondta, hogy bár sokan úgy gondolják, hogy Fernando Alonso a jóval nagyobb pénzösszegért választotta a McLarent, szerinte a spanyolok világbajnoka abszolút nem anyagi megfontolásból döntött úgy, hogy 2006 végén elhagyja a Renault-t. Haug szerint a világbajnok döntésében elsõsorban a McLaren-Mercedes istálló versenyképessége játszotta a fõszerepet.

”Azért döntött amellett, hogy a mi csapatunkhoz csatlakozik, mert bennünk látta meg azt a lehetõséget, hogy hosszútávon a legversenyképesebbek lehetünk.” – jelentette ki Haug a Sport-Informations-Dienst hírügynökségnek.

az én nevem meg Texas, a walkeri kopó...😊

Dennis: lehetséges a Bahreini gyõzelem

A McLaren-Mercedes versenyzõje, Kimi Räikkönen nem hiszi, hogy csapata az évad elején versenyképes lesz. A "dpa" értesülései szerint a finn pilóta a napokban egy PR rendezvényen visszafogottan nyilatkozott az idei esélyekrõl. "A téli tesztek eredményei alapján, a Renault és a Honda is nagyon-nagyon gyorsnak tûnik. De a McLaren szorosan ott lesz mögöttük."

A csapatvezetõ, Ron Dennis optimistább, mint 26 esztendõs pilótája. "Nem hiszem, hogy ezt a napokban nyilatkozta. A múlt heti tesztek sikeresek voltak. Egy futamgyõzelem megszerzése nem egyszerû feladat, és a Bahreini Nagydíj sem kivétel. De folyamatosan javítani fogunk a teljesítményünkön, de már Bahreinbe is a gyõzelemért jöttünk."

Räikkönen a téli tesztek alatt a Mercedes erõforrásait kritizálta, ám néhány hét múlva már elégedett volt a német aggregáttal, amely gyorsabbnak és megbízhatóbbnak bizonyult.

"Jól haladunk a fejlesztésekkel. Soha nem foglalkoztam a téli tesztek eredményeivel, és nem hiszek a "téli világbajnokságban". A versenyt sokkal fontosabbnak tartom, mivel itt mutatkozik meg a valós teljesítmény. A Bahreini Nagydíj majd megmutatja, hogy mennyire jól végeztük el a feladatainkat. Az eredmény majd mindent elárul."

amúgy megújult a Formula.hu hírportál - nekem nem tetszik...

Roolcsy
Schumachertõl és Buttontól tart a leginkább Alonso

Ez a rész,tettszik:"Remélem, hogy az elsõ három-négy versenyen újra értékes pontokat veszítenek, és nehezen dolgozzák le a hátrányukat." Ezt a McLarenre érti! Szeintem ugyan úgy tart a wokingiaktól mint a többiektõl vagy még jobban!

Lteebee
Tavalyelõtt még bmw-vel tolta?
Franc sem emlékszik.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Montoya ezen a pályán még nem is ment a McLaren-nel, ugye?

Mersant
1 másik szögbõl fényképezett képen ez piros, szal csak a fények miatt néz ki narancsnak...

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Punker

Es szerinted mi lenne a jo bünti,tegyenek ra sulyokat,es akkor tuti hogy a versenyt is elbukja,igy legalabb van esely a jo szereplesre,lasd sokat Kimi.Az meg hogy ne legyen bünti megint nem jo,mert akkor mindenki esz nelkül cserelne.Ez a kitetel most azokra vonatkozik,akik többször is motort cserelnek egy futam alatt,illetve azokra akik azert adtak fel a versenyt,hogy uj mocit kapjanak a következö futamra,lsad a Hondak tavaly,ha jol csalodom epp Ausztraliaba,vagy mint megtette sokat a ferrari,mikor sumi nem felyezte be a versenyt.
Kit--Kat
Akkor most ez lesz a festése a McLarennek?

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Snecie Smicie
mármint nem a link, hanem a program

Snecie Smicie
hibás, sajna 😞

Istencsászár

Snecie Smicie
Tiago Monteiro (loál)

Ezt nem értem: az autón narancssárga a Fly Emirates logoja, emiatt az autón a piros részek narancssárgák lettek. Viszont a hátul a falon piros a Fly Emirates logoja, tehát akkor az autóra miért narancssárga logo került? Szerintem szebb volt a McLaren, amikor a Fly Emirates logoja helyett pirosság volt ott, ahol most a narancssárga logo van, tehát minek kellett narancssárágra színezni az autót ott, ahol eddig piros volt, holott a Fly Emirates logoja eredetileg piros?
Istencsászár
én nemértem miért a pilótát kell azzal megszopatni hogy beszart alatta a technika... ha versenyen beszar akkor ott vége, de hogy ugy induljon neki az idõmérõnek hogy nem lehet a poleba... ez a motorbüntetés ugy rossz ahogy van, máshogy is lehetne büntetni a csapatokat...

amikor az ember azt hiszi, hogy kijön az F1 a gödörbõl, akkor egy ilyen közlemény újra ráébreszti a valóságra: a haldoklás folytatódik...

Istencsászár

legalább a terrorpisták a merdszókat békén hagyják, hiszen õk is a Fly Emirates-szel repülnek<#idiota>

GregSB
A bahreini nyerés le van zsírozva ezekszerint 😄DDDD

Istencsászár