FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MikX
Huhh, nem voltam egy ideig itt, most olvasom, hogy mivan...
Ez azért már vicces...
Nem képesek elhinni, hogy egy 7x es világbajnok a mégtöbbszörös Ferrari csapattal egy rossz év után végre egy jó év kezdetét veszi? Ez nevetséges, a kisgyerekk a homokozóban mutogatnak egymásra...

\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85

HOGYAN KAPARINTHATJA MEG KIMIT A FERRARI?

Már több mint egy éve, hogy a Ferrari ügyvezetõ igazgatója, Jean Todt nyilvánosan is elismerte, hogy kiszemelte magának a McLaren sztárját - amitõl még Kimi idei, lenyûgözõ teljesítménye sem tántorította el. A probléma az, hogy Michael soha nem egyezne bele, hogy egy vele egyszintû pilóta legyen a csapattársa. Talán érthetõ, hogy a Ferrarinál senki, talán még maga Todt sem mer odaállni Michael elé, és szemtõl szembe megmondani neki, hogy egy olyan versenyzõt, mint Kimi, nem lehet nem leszerzõdtetni. Egyfajta biztosítékként annak eshetõségére, hogy Michael a jövõ év során egyszer csak úgy dönt, ennyi volt.

A Ferrari (és a Fiat) elnöke, Luca Montezemolo számára oly fontossággal bír Schumi helyettesítése, hogy sosem hagyna jóvá egy nélküle meghozott döntést. Mi több, il Presidente maga is éles szemû tehetségkutató, és (biztos források szerint) õ is nagyra tartja Kimit. Az F1 Racing úgy gondolja, Montezemolo rájött, hogy Michael folyamatos, magas szintû teljesítménye ellenére igenis meg kell próbálni meglépni az elképzelhetetlent: gyengéden kitessékelni a csapatból. Ennek egyetlen módja: szerzõdtetni azt az embert, akinek jelenlétét Michael soha nem tolerálná - õ pedig Kimi Räikkönen.

http://gaborszantai.co.uk/

Istencsászár
Mivel Kimit csak a gyõzelem érdekli ezért õ soha nemfog menni olyan csapatba ahol rendre utasítanák pl engedd sumit mer õ a sumi...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Az,hogy a körites sokszor sokkal nagyobb annal,mint valojaban kellene lennie.Masreszt nem ertettel,Kimi felre allna,ha o menne elöl Sumi meg a masodik helyen,na ezert nem fognak ök ketten egy csapatban versenyezni.
Jó hogy a Renault-fanok egy felfoghatatlan és utánozhatatlan szellemi színvonalat jelentenek - irigylem õket az egyszerûségükért...😛

DJ Bee18
mellesleg az egész csomag számít, tehát ha nyerne a Ferrari egy Kiminél gyengébb Sumival, akkor már ez is baj?? Mit zavar téged, nyertek és kész. Alonso tavaly nyert, gratuláltam neki, õ ért be többször elõrébb a célba, ennyi.

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

Igen,Monzaban mar uj strukturaju gumit hasznaltak.
A Renault és Alonso az ász!remélem ezt az évadot is Alonso nyeri!
amúgy szentem jobbak a szabályok mit tavaly!<#vigyor3><#vigyor3>
DJ Bee18
mert a Ferrari soha nem eresztene össze Sumival egy ertelmesebb pilotat,meg kiderülne mennyit is er a kis kedvencük,

valószínû...

MS szvsz szarráverné az elsõ évben Kimit, másodikban már szoros lenne, de itt még MS-nek lenne könnyebb dolga, aztán visszavonulna 2008-ban, és jöhetne a finn királysága😊

Kicsit mellé löttel cimbora,illetve nagyon.
Istencsászár
Biztos nem ránézésre állapított meg a rönó ha egyátalán õk voltak hogy az nem stimmel. Valaki köpött vagy nagyon jók a megérzéseik egy néhány embernek.

Ferrari cáfolta, Tod cáfolta, többiek nem halgattak, Ferrari nem cáfolta, Tod nem cáfolta, Ferrari beismerte és most kéne jönnie hogy az FIA kötölezze õket uj szrány készítésére!

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

DJ Bee18
és õk teljesítették a követelést??

Senki sem mondta,hogy el kell venni a pontokat a Ferraritol,de ha 2003-ban ök az azonnali gumi attervezest követeltek,(meg mas dolgokat is),akkor most joggal varja el a vilag az FIA-tol,es a Ferraritol,hogy legyenek következetesek,de nem valszinü hogy azok lesznek,ezek nem olyanok....
DJ Bee18
Szted Sumi amint találozna pl. Raikkonennel egybõl szarráverné? Te még kétled, hogy Sumi jó pilóta-e egyáltalán? Hát te nem vagy normális, vagy vörös köd szállt le az agyadra, már bocs. Tudod én szurkolok egy csapatnak, de attól még nem utálok egy csapatot se. Jobban tennéd te is, ha nem antifan, hanem fan lennél.

én egy korábbi kommentemben írtam, hogy nem büntetni kell a Ferrarit, hanem egy új szárny elkészítésére kötelezni...

nem csaltak, csak kihasználtak egy rést - ez ilyen réseket nem szándékosan hagyják, de az olaszok már sportot ûznek abból, hogy keressék ezeket a kiskapukat - egy idõ után még a nyugodtabb rajongók is ráncolják e miatt a homlokukat...

ellenben biztos vagyok, hogy a McLaren, Renault, Williams is használ simlis dolgokat - ellenben, amit nemtudnak, az nem is zavarja az ellenfeleket

De tudtak a gumirol mind vagyis benne volt mind.
Latod latod... A Ferrarit azonnal buntessek meg de a csigazabalos gumisoknak meg fekudjon le a FIA nehogy megsertodjenek. Tavalyi indy utan se volt semmi mert fenyegetoztek. Tokom tele van mar hogy ennyire Ferrari ellenesek. En is szubjektiv vagyok az teny, de ennyire elvakultam nem utalok mas csapatot.

azért össze sem merném hasonlítani a Michelin-es csapatok számát az egy darab "szárnyaló" csapattal: ha ott levonnak pontokat ez miatt, akkor ma már nincs F1...

és azt se felejtsük el, hogy a Ferrari pedig figyelmen kívül hagyta, hogy azonos keverék kell a kerekekre - csak ezt hamar a szõnyeg alá söpörték...

Ha 2003 a csalos gumi miatt nem volt pontlevonas es csapat kizaras, akkor ne legyen most se. Az is egy szabaly kiskapu kihasznalas volt es a mostani is az (ha egyaltalan van ilyen hajlos szarny 😊

nagyon tetszett a hétvégi verseny...nemigen szoktam nézni végig demost leragadtam a tv-elé.igéretes lesz ez az év.továbra is kimi a nagy kedvencem!

&#8222;Az ember jel lemét leginkább az mutat ja meg, hogy mi t tar t nevet sége snek. &#8221;

kirol
A Ferrarihoz aztán nehogy jöjjön Räikkönen! <#boxer>
Nem szeretnék kedvenc csapatot váltani!

Azt mondom,böven megerdemelne a Ferrari,na nem a kizarast,az uj hatso szarnyat,annyit erkölcscsöszködtek az elmult evekben,akkor is,ha semmi szüksegük nem volt ra,hogy most igazan csattanhatna rajtuk az ostor.A Kimi ügy,vihar egy kanal vizben,egyreszt annyit nem er az ürge,masreszt a Ferrari csak akkor,ha Sumi visszavonul,na nem azert,mert Kimi felne,vagy feltenem,hanem mert a Ferrari soha nem eresztene össze Sumival egy ertelmesebb pilotat,meg kiderülne mennyit is er a kis kedvencük,az összes többiböl az a csapat lesz aki megfelelöen vastag penztalcat tud tenni,egy viszonylag ertelmes auto mellé.
csak a toyotához neeeeeeeee <#merges3>

DJ Bee18
ez már szánalom. Ez nem sport, amikor egymásra vádaskodnak... Versenyezzenek basszus....

Kit--Kat
Miért is?! Mert jó hülyeséget mondassz....

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Roolcsy
De azt nem éstem, hogy a francba szúrták ki a Renault-sok!?!

az egy dolog, hogy mit akar a menedzsment és egy másik, hogy hová ír alá a pilóta, lásd Alonso, vagy Ralf - mindkettõ kirúgta a menedzserét...

Istencsászár
Räikkönen menedzsmentje a Toyotánál járt

Az 'Autosport' értesülései szerint Kimi Räikkönen menedzserei Steve és David Robertson nemrégiben a Toyota kölni fõhadiszállásán jártak, ahol a csapat elnökével, John Howettel folytattak megbeszélést. A kérdés csupán az, hogy a finn pilóta valóban egy olyan csapatnál akarja elkötelezni magát, amely jelenleg problémákkal küzd. Räikkönen jelenleg a McLaren-Mercedes, a Ferrari és a Toyota csapatok közül választhat.

JGTC
hát azért ezt így elég meredek kijelenteni, mert csak gyáriak voltak elöttük, de azok már nem R.B. súlycsoportúak- Egyébként ha figyeltétek mindketten utolérték volna Montoyát is mert folyamatosan csökkent az idõ, a végén már csak pár mp. elõnye volt

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

b-type
Igazából én másképpen gondolom, de mindenki véleménye uannyit ér.
Én úgy gondolom, hogy az FIA nincs meg az autógyárak nélkül, és a nézõk nagy többsége is (álátalánosítás) a saját autóikkal, vagy a vágyott autóikkal szeretik beazonosítani azt a csapatot aki miatt leülnek nézni, akinek a kûzdelmeit szivesen nézik.
Amikor volt a széthúzás, az véleményem szerint pont egy érdekegyeztetés volt, Az autógyárak szövetsége jól jár ha marad, hisz bizonytalan egy saját sorozat, vmint pályák..tv-s szerzõdések,..erõsen benne van a bukás lehetõsége.
Az FIA-nak szüksége van az autógyárakra, mert emelik a sorozat színvonalát, náluk van a pénz, és az emberek töllük veszik az autóikat.

Viszont az autógyárak szövetsége azt szeretné, ha a sportba fektetett pénze, a fejlesztésbe fektetett pénze, és a sportág presztiszértéke minnél közvetlenebb módon megjeleníthetõ legyen az autóiban, és persze annál inkább a vásárlókban.
Mivel a Ferrari szinte a teljes palettáján sportkocsit gyárt, ezért õ nagyot profitál a sikerekbõl, fejlesztésekbõl, ez a márka fõ ismérve.
De egy Mergának, Bímernek, Toyo1-nak nem feltétlen.
Én ennek tulajdonítom pl. a V8-as motorok bejövetelét is..ennek az érdekegyeztetésnek az elsõ komolyabb, szükségszerû lépése, mivel 10hengeres autók egy igen vékony szegmense az autópiacnak, és az autógyár egy olyan motort gyárt és fejleszt amit gyakorlatilag rossz hatásfokkal használ fel.
Term. ez saját vélemény.
Hasonló mint amit a MotoGp-ben lehetett tapasztalni, ahol a kétütemû 500ccm motorokról azért váltottak a 4ütemû 1000re, mert gyakorlatilag a Japán belpiacon kivül nem volt piaca a sorozatnak, sehol nem használtak kétütemû sportmotorokat tömegével.
Meg is lett az eredménye..jóval átültethetõbb a jelenlegi felállás.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

a lényeg az, hogyha a GPWC/GPMA tagja vagy, akkor szívni fogsz!
ha nem, akkor kiskaput használsz...

ez abba a concorde agrement-be van leírva, amit a GPMA/GPWC tagok nem írtak alá, de vonatkozik rájuk...

innentõl nem érdemes foglalkozni a dologgal: ha Bernie és Mosley bácsi hajóján járod a tengert, akkor fasza gyerek vagy, ha nem akkor büdös csaló!

Pont.

Lteebee
Persze, megvolt a kellõ súly, miután rátankoltak annyit, hogy a verseny végén meglegyen a kellõ súly.
A gond a tankolás elõtti körökkel volt, ugyanis akkor az autó túl könnyû volt.
És ez utólag könnyen kiszámolható volt.

Csalt a BAR és nem kiskapukat keresett, hanem egész egyszerûen könnyû autóval ment számos kört.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

b-type
Az elsõ felére nem tudok mit mondani, mert amit tudok azt már elmondtam.

A második fele az érdekes, hiszen megvan határozva a minimum száraz súly, azaz minden folyadék, hidraulikus, üzanyag, hütõ és egyéb nélküli, teljesen száraz tömeg.
Ha folyadékot használtak a ballasztnak, akkor érdekes kérdés hogy az minek minõsül, ha beépített, akkor valszeg száraz tömeg, de ha cserélhetõ, azaz tölthetõ-csökkenthetõ, akkor annélkül kell érteni a minimum száraz súlyt.
Mindenesetre az érvényben lévõ szabályt megszegték, azzal hogy ûzanyagként használták a ballasztban tárolt folyadékot, és azzal hogy ennek a lehetõsége megvolt, azaz a ballaszt nem volt fix és zárt.
Mivel nem volt zárt (hisz használták), akkor szerintem megsértették a minimum száraz tömeg szabályát is.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Marki
Az F1Racing 2005. júniusi számában azt olvastam, hogy egyértelmû szabály nem volt arra, hogy lehet-e ballasztként használni az üzemanyagot. Sõt, valójában nem is ebbõl volt a baj, hanem hogy leeresztették az össze üzemanyagot, a ballasztként használtat is, és a minimum súly nem volt meg... Ez önmagában nem járt volna kizárással, mivel a ballaszttal együtt megvolt a kellõ súly. Csak az FIA (nem elõször) szigorúbb a GPMA (akkor még GPWC) tagokkal.

KoЯn

Istencsászár
1szer mindent ellehet játszni, tavaly is volt pár ilyen példa...

Persze hogy remeled. Remeled kivagjak a Ferrarit az F1bol hogy vegre a szaros mekid eselyes legyen 😛

Istencsászár
Most ismerte el, remélem az FIA-t nem hagyja hidegen és tesznek ellene!

Egyenlöre nagy a csönd,sehol sem olvastam,hogy uj szarnyat kellene terveznie a Ferrarinak,csak azt,hogy öket hidegen hadja a többiek vadaskodasa.A Ferrarit nem erdekli a többiek vadja
b-type
?
Akkor néztem mikor a botrány volt, ezt írtam.
és az adott évre érvényben lévõ szabályzatot néztem,..amit bárki más is megtehetett volna..

Bucser
Az oldalról letölthetõ verzióval az a gond hogy mindig az éppen aktuális van fent.. szóval hiába is nézed, hogy most mi van ott ha akkor még nem volt ez a verzió ott.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

b-type
Ez term. nem kizárható, de nem feltételezem az FIA-ról.
én is csak akkor néztem utána mikor a botrány volt (talán ebben a topic-ban), elõtte nem figyeltem erre. De mégegyszer, nem feltételezem az FIA-ról hogy gyors átírták volna és utána hivatkoztak erre, fõleg azért mert ezekrõl a szabályokról a csapatok gondolom nem az oldalról letölthetõ verzió értesülnek, hanem megvan nekik nyomtatott éldányban is az adott idényre.

Marki
Szerintem ezt csak az eset után írtáka szabályzatba, de késõbb átnézem az F1Racing akkori számát, abban biztos bennevan minden.

KoЯn

b-type
"..üzemanyagtartályként felhasználni a ballaszttartályban lévõ anyagot"
jaj <#zavart1><#idiota>
szal remélem azért érthetõ a zavar ellenére is..(odaégett a kajám) 😊

b-type
Cikk talán nem, de a Formula One oldaláról letölthetõ szabályokban benne volt tisztán és világosan, hogy nem lehet üzemanyagtartályként felhasználni a ballaszttartályban lévõ anyagot..ami egyébént lehet folyadék, de nem lehet összeköttetésben az autó más részeivel, így az üzemanyagellátó rendszerrel sem.

Marki
A sajtó rendesen átvariálta azt a dolgot.. A BAR semmilyen szabályt nem szegett meg, nem volt egyértelmû cikk arra, hogy lehet-e üzemanyagot ballasztként használni.

KoЯn

Bucser
Igen õk csak kihasználtak egy kiskaput ami elvégre nem lefektetett szabály megszegése csak egy lefektett szabály félremagyarázásán alapult😄 Az ellenõrzés módján kell változtatni és a "kis stikli" kiküszöbölhetõ....

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Igazabol,mindenki a kiskapukat keresi.Szamomra a legmulatsagosabb az anno hasmagassag esete volt.Az egyik csapat kitalalta,hogy csak a boxban 6 cm,a versenyen kevesebb,ezt eszrevettek mas csapatok is es megcsinaltak,mar javaban hasznalta mindenki,mikor az FIA eszrevette,es betiltotta.Itt most,ha következetes az FIA mar Malajzia elött betiltja,ha meg a Ferrari politikai hatalma ervenyesül nem lesz semmi,ez a helyzet.
Lteebee
Kicsit szélsõségesen ítéled meg a Renault szerepét.

Ha a mercinél, vagy bárhol máshol tudtak volna errõl, õk szóltak volna.
Amúgy meg anno amikor a michelinek kopásával nõtt a futási felület, akkor ki szólt.

Miért nem kutyapicsáztad le azokat is?

Lteebee
Igen, de ha figyeltél, akkor tudod: a BAR megszegett egy szabályt, a Ferrari nem.