182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Idén is voltak nagy bukfencek a Le Mans-ba, egyik teszten Gené repült nagyot... Accidente Marc Gené a 270 Km/h (Le Mans) -
webber is fejreált edzésen lemansban mercivel de az lényegesen könnyebb baleset volt
-
nem, Peter Dumbreck volt -
Mark Webber volt az, nem? -
Semmi baja nem lett, mert "talpra" mármint kerékre érkezett meg a fák közé az autó. Mázlija van, mert ha ez a hirdetőtábla alatt száll fel és telibeveri akkor reccs. -
F1ben van? -
Semmi baja nem lett. A Mercik nem indultak el a versenyen (ez egy Le Mans 24 órás teszt volt). -
ezt én is láttam mi lett a sofőrrel? -
Ahaja, a mi van? :D Hol mi merre? -
http://www.youtube.com/watch/v/Ow3rxq7U1mA sort flash tag-be tenni. -
bocsi! -
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Ow3rxq7U1mA&hl=en"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Ow3rxq7U1mA&hl=en" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="344"></embed></object> -
dav1d #67360 hagyjátok abba ezt a forma1 vs rally vs nascar témát
egyrészt ez a forma1 topik másrészt mind3 verseny lhet dögunalmas egy olyan ember részére akit edigis hidegen hagyott valamelyik versenysportág.és hoy miért? mert igazbol csinálni és nem nézni az igazi élvezet másrészt olyan ez mint egy szapanopera 345643.dik adása ami elé nem szivesen ül le egy olyan ember aki nem ismeri a cselekményt és a szinészeket.de, minden sorozatban vannak rosz részek és jó részek és elég egy ilyen hogyvalakit elkezdjen érdekelni a téma, persze ez a hűség nem biztos hogy örökké tart.engem hidegen hagyott az F1 de egyszer kivittek 2003ban és Alonso nyert a Renaultal avval az atómárkával amit szeretek és onnantól kezdett el érdekelni ez az egész.
ismerőseim 90%a hülyének néz hogy mit élvezek ebben.Hogy mit? Amikor egy gyorsabb pilóta jön mögötted remeg a lábad gázadáskor a kavicságy hivogató közelsége és az autód mégis úgy fordul ahogy egy vonat közlekeik sínpályán.eau rouge 2 autó egymás melett aki ezt nem élte át nem értheti miről beszélek nekem sikerült mégha nem is a valoságba csak simben. -
Rallyba nincssnek nagyobb esések! Nézd meg ezt a dolgot Dowell 180Mph nál csinálta meg. Kb 280-al.. Rallyba végsebeség nincs ennyi
Hát az hogy miért gyulad ki ez jó kérdés. Talán azért mert nagyobbat kapnak mint az f1-esek és sérül a tankjuk is..
Indy carban is gyakori eset a tüz a baleset után ez ilyen sajnos.
Hát a pálya biztonság..
Ebben nem értünk 100%-ig egyet a következő miatt nem.
Forma 1-ben ugye a nézök messz ülnek az autoktól és minden pályán biztonsági zona van. Egy pálya 4 kilométer hosszú vagy néha több. Ezeken pesrze hogy van hely ilyen szintű biztonságot létrehozni..
Na de ami viszont lényeges! Ők nem mennek ekkra tempókkal álló felületeknek, mivel lelasitja őket a kavics stb..
Tehát az f1-ben a "nagy baleset megelőzése a cél..
Nascarban sajnos erre nincs mod! Hiszen oval pálya van. Ennek a tetejére nem rakhastz sóder ágyat mert azzal csinálsz nagyobb bajt, ráadásul nagyobb a kanyar sebeségük mint az F1-es autoké. Ezért ha nem állitaná meg egy ilyen fal az isten se tenné meg ezt.
Viszont ha megnézed a 00-ás autó balesetét a fal ugy van megoldva, hogy egy gyürődő zona van benne ami elnyeli az ütés jó részét és az auto kevesebbet kap belőle.. Persze 300-al neki menni egy ilyennek akkor sem leány álom:D -
egyébként a rally-ba nagyobb bukások vannak
azt meg végképp nem értem miért gyullad ki a nascar autó borulás közbe
elég gyakori eset
F1 akkor is fejlettebb biztonság terén (pl. pálya)
-
jujj ez szó szerint halálbiztos(reméljuk:)) -
Nagyon köszönöm!! -
Na megcsináltam:D Pl itt is van egy.. De ez off ebbe topikba ugyhogy befejezem:D
Az elöző hsz-beni:
-
vass17 #67354 itt próbálkozz, de biztos, hogy elsőre menni fog. -
Na akkor itt be is fejeződhet a 110% faszság ;) -
:O
Na ez a nem semmi,milyen érzés lehet kinézni jobbra,nincs semmi ami védene,és egy autó jön 200-as tempóval feléd :O Szerintem a csávó életének legszebb pillanata:D -
vass17 #67351 én azt mondom, hogy ide más tehetség kell: kötél idegek, állandó figyelem minden irányban az egész versenyen keresztül. Ennek ellenére tipikus amerikai "találmánynak" tartom...
De tényleg nem akarom folytatni.
A linkelés témához: jobb oldalt van az embed rész: azt kimásolod, és kiszeded belőle a Http-töl kezdve az En-ig. Pl:
http://www.youtube.com/v/Z2rx24HI5ys&hl=en -
Na pl ez is kurva régi! Ez kb 10 éve volt vagy több. -
Hát igen!
Ezért mondom Maszka kiragadott egy "szerencsétlen esetet"
Earnhardt a feje rossz mozgása miatt halt meg. Pont akkor érte a falat amikor oldalra lendült a feje igy ezt a durva hatást nem birta a nyaka. Ennyi volt sajnos..
De igy néz ki a cocpit azóta itt már megmozdulni se lehet:D
-
NA ez azért nem semmi -
azta ez azért nem semmi bukás volt...azért itt is óriási a biztonság ha szinte sértetlen megúszta ha saját lábán ment el -
Irjátok már meg léci, hogy hol találom azt a linket amit a flash közé kell betenni hogy itt látszodjon! Nem találom sehol sem..
Vagy ti hogy csináljátok ezt? -
Na most én nem akarom ezt a vitát folytatni mert teljesen hülyeség.
Az hogy az F1 unalmas az többször bebizonyosodott már, ugyan akkor nem az az unalmas benne ahogy az autokat terelgetik az emberek, hanem az, hogy tudlajdonképpen a szabályozás miatt nem merik beválalni a harcot egymással. Ezért pit taktikán fogyasztáson stb-n döl el egy egy futam..
Nekem ez az unalmas.
A NASCAR.. Na most akkor a lényeget veszem amit mondasz Hogy tualjdonképpen bárki tudna vezetni egy ilyen autót sőt ekkora tempoval stb..
Akkor a dicső Montoya aki 7x-es f1-es futam gyöztes miért nem veri szét a mezőnyt? Miért van az, hogy ha 15-dik örül?
Azért mert nagyon nehéz. Két Road versenyük van. Mind2 110-120 körös futam, tehát kb a duplája az f1-es távnak. Nem 20 autó hanem 43 indul ezeken a futamokon.
Több pilóta közülük 24 orás versenyeken szerepel stb..
Én azt mondom ha a kisujjaban annyi tehetség lenne mint ezen emberek közül a tök utolsónak a seggemet verném a földhöz..
A balest téma.. Maszkanak a multkor leirtam ezek szerint nem figyelt.
Dale Earnhardt baleseténél semmilyen müszaki hiba nem volt. Egyszerüen a Hans hiánya miatt halt meg. Azóta ezek a dolgok kötelezőek..
Ralf Schmi balesetét hozod fel.. Indybe ennél sokkal durvább esések vannak sőt NASCArban is. Egy évben nem 1 mint f1-ben hanem szinte minden verseny van 1.. Szóval ........
Jahh és ezt tessék megnézni kiváncsi lennék túl élné e egy f1-es versenyző ezt!
Jah a srác saját lábán ment el!.
link -
van logo? én már lassan egy hónapja csak [ad]-ot látok ott :D -
uncsi ez a nascar
amugy ez lemans nem F1
-
Miért van a logoban a brit nagydíjnál Magny-Cours ha simán ráviszem az egeret a csaj seggétől jobbra? -
spect16 #67341 Valahogy hülyeség ezt a két szériát összehasonlítani. Az egyik stock a másik open wheel. Ennyi. Nascar: baromi unalmas versenyek nagy böhöm kocsik amik kinnt kóvályognak a pályán egyszer-kétszer törnek meg repülnek
. Ha ezt látod, akkor gyorsan kapcsold át valami másra, mert félek, hogy nem látod meg a szépségét.
rajt
cél
Két példa, na jó van néhány pálya ahol még a söfőrök is elalszanak unalmukba.
F1: minek regélni róla, sokkal nagyobb szakértők vagytok.
Maszka a balesetekről a nagy linkelgetésben elfelejtette ezt:
Pierre Boullion -
Persze persze... ugyan ugy megvannak ott is a nagy nevek akik nyernek ( de f1hez mérten sokkal színesebb ), és van alattuk olyan csapat/autó illetve kiváló mesteri ennek a sportnak... de mivel fogggalmad sincs róla, kár ezt feszegetni. -
PSSSZT!!! :DD
[nem kell megérteni,csak el kell fogadni:D] -
Így van, baromi izgalmas.
340 km/hval száguld 40 autócsoda egy ovál pályán egymástól cenitkre, a betonfaltól centikre, oda vissza előzgetve egymást amit a nézők tökéletesen belátnak... tényleg szar lehet nekik:) -
vass17 #67337 ez az én véleményem, lehet, hogy ti élvezitek, de szerintem a versenyzök tehetségéböl nagyon keveset mutat ez a sport. Vagyis mutat, de sokkal inkább helyzetfelismerés és taktikázás, mint vezetöi képesség. -
Ne Gordon,ne szólalj meg:D -
vass17 #67335 öhmm, öhmmm....lehet, hogy sokan nem igy gondolják, de sztem a Nascar egy fostalicska az F1-hez képest, folyamatosan köröznek, hát mit ne mondjak, baromi izgalmas a nézök számára 
-
Én linkeltem te!:P -
ja ez így van
engem az bosszant hogy voltak olyan balesetek ahol nézők haltak meg a lerepűlő alkatrészek miatt (pályabíró 2001)
arról nemigen beszélnek csak ha a versenyzővel történik