182273
  • G_ArchAngel #67932
    nah, az SG-marketingesei hirtelen beindultak es megfejtik, hogy miert, mikor, hol es ki a legjobb arc...

vicces...
  • Solten
    Ezen kár vitatkozni. Olyan mintha a kézilabda vs labdarúgásról beszélnénk. A kézilabda is népszerű persze... :)
  • Istencsászár
    Közvetítik igen. Egy Yamaha, Honda, Suzuki gyárban is éjjel nappal futamról futamra megy a fejlesztés... ezek óriási neves gyárak, mintd a sportban mind az utakon, azt hogy az F1ben Denis az izlése szerint felépít egy teknológia centert ( a legutóbbi F1racingbe van egy nagyon jó cikk erről ) nem feltétlenül jelenti azt hogy most az F1 minden felett... persze több autó van az utakon mint pl motor, de a világbajnokságokban mindenhol megy a fejlesztés ezerrel, és azt nefelejtsük el hogy F1be elég nagy a szabadság a tervezés terén, egy Rally autót egy Motort azért szvsz kevesebb ráfordítással is lehet fejleszteni nemkell hozzá 2 szélcsatorna meg szuperszámítógép... de ehhez én nemértek csak ezt gondolom.
  • Solten
    Ja és ezeket közvetíti rendszeresen élő közvetítéssel a tv? Világszerte? Tudom hogy az adott sportág csúcsai, presztízsben mégis az F1 alatt vannak. Akkora pénz van a Forma 1-ben mint ezekben együttvéve összesen.
  • Istencsászár
    Valóban nem mivel az F1 a forma autók csúcsa, Motogp pedig a motoros sportág csúcsa, WRC meg a rally csúcsa stb stb... lehetne estig sorolni, de nemáll ezek fölött az F1.
  • Solten
    Btw, az F1-el összehasonlítani is értelmetlen.
  • Solten
    Egyáltalán nem írtam hogy ott nincs népszerűség. Csak az F1 presztízsével nem versenyezhet, ennyi.
  • Istencsászár
    Nehidd hogy a MOTOGpben nincs népszerűség... amikor a leleátók tömve vannak minden verseny7végén azért valamit elárul arról is nem?:) fotósok meg ott is hemzsegnek... attól hogy itt Mon a motorozásnak nemvolt nagy jelentősége amig 1-2 magyar be nem robbant oda köztük Talma és Vb lett az egy dolog, ettől még máshol van olyan népszerű vagy népszerűbb mint az F1, vegyük csak a Spanyolokat??
  • Solten
    F1 más.. Sokkalta nagyobb presztízs, pénz, nyilvánosság. Ott már nagyon pofátlanok a paparazzik/zsurnaliszták. Ha állandóan a képedbe másznának, és már azt is lefotóznák hogy kimész a retyóra, Te is lefejelnéd őket sisakkal.
  • vass17
    tényleg nagyon jó képeket csinált. kár, hogy drágák a poszterek, pedig jól mutatna a falon néhány.
    Eddig azt hittem, hogy minden F1 fotós ugyanolyan "sablon" képeket csinál, amiböl tucatjával lehet találni a neten, de rájöttem, hogy mégsem:)
  • Istencsászár
    Persze, nemkell mindenkinek, de a Motogps emberkék fájó háttal, repedt kézzel, bokával, bordával is tudnak mosolyogni a rajtrácson amit minden néző lát, tudnak poénkodni stb... persze tudom a verseny előtt minden nap piár rendezvényeken pózolnak a pilóták, és biztos hogy közvetlebbek, nade bből én mint néző nemsokat látok a tévéből, csak a boxba meg a rajtrácson látom őket... engem nagyon zavar, főleg amikor a direkt nem néz oda vagy lehúzza a rostélyt, ez bunkóság valamilyen szinten.
  • gercse
    :D, szerintem nagyban függ a személyiségektől, bár forma 1-ben tényleg nem szokott szinte senki, de Motogp-ben is van egy két arc aki, úgy tesz mintha ott se lenne a kamera...mindegy, ő dolguk
  • Solten
    Azé' mert a MotoGP-ben nem lépnek rá a vodkakészletre a bamba fotósok...
  • bardocz
    Legjobb amikor rallyban integetnek kanyar közben is akár :)
  • spect16
    Mert ilyennek klónozták(v. tenyésztették) őket.
  • Istencsászár
  • DJ BP
    ha valami gixer van
  • DJ BP
    talán mert ott nem csámcsog mindenkin 20 újság...
  • G_ArchAngel #67914
    a motrosoknak tenniuk kell a nepszerusegert, az F-1-eseknek meg mar tele van a zacsijuk vele...
  • gercse
    van azért egy két pilóta aki olykor integet a kamerának, multkor mint ha láttam volna edzésen, Sutil volt azt hiszem :D
  • Punker
    mert ők nem azzal vannak belőve mint a motorosok :D
    F1 pilótákat benyugtatózzák hogy ne rugdossák le a pályáról a fotósókat, a motorosokat meg felpörgetik, józanul ki az a barom aki ilyen száguldásra hajlandó lenne :D
  • Istencsászár
    Éncsak aztnem értem hog ezek a F1ben szereplő pilóták miért ilyen ridegek, amikor a MoroGpben a rajtrácson a versenyzők integetnek poénkodnak a kamerákba és van valami kapcsolat a néző és a pilóta közt, közvetlenebbek, kedvesebbek... F1ben meg ott ül bamba képpel, ha odamegy a kamera lehúzza a sisakrostélyt, vagy nem néz direkt oda, vagy elkezdi a tévét babrálni stb...
  • G_ArchAngel #67910
  • G_ArchAngel #67909
    Elhunyt az F-1 legendás fotósa

81 éves korában csütörtökön elhunyt Bernard Cahier, a Forma-1 legendás fotósa. A francia művész munkássága felöleli a sportág történetének első felét, az 1952-es Olasz Nagydíjtól kezdve készített képeket, és hamar jó kapcsolatot épített ki az F-1 belső körével. Ezzel párhuzamosan a Goodyear-nél dolgozott, a nyilvánossággal való kapcsolatokért felelt, amiben segítségére lehetett megnyerő stílusa is. Cahier nevéhez több jelentős cselekedet kötődik: alapító tagja és elnöke volt az IRPA-nak (Nemzetközi Autósport Sajtószövetség), ami összetűzésbe került a FISA-val és a FOCA-val az 1980-as évek fordulóján, illetve ő bocsátott először rendelkezésre motorhome-ot a sajtó képviselői számára. 1983-as visszavonulásával (amit a Goodyear átszervezése váltott ki) fia, Paul-Henri folytatta a fényképezés művészetét, akinek képeivel kiegészítve a Cahier-archívum a Forma-1 egyik legteljesebb gyűjteményévé vált.

The Cahier Archive

(az O fiat lokte fel Kimi a brit nagydij elott...)
  • a.carkey
    Mindegy.

Találtam egy jó képet:
  • a.carkey

• a.carkey
    Szóval vége? Nem sérül meg többet senki a két csapat küzdelmében, vagy legközelebb idáig fajulnak a dolgok?

:)
  • Attila889
    jah :D
    Ebben van igazság XD
  • madmanic
    Majd Max papa tudja mire költse..
  • bardocz
    Én tudom,hogy arra utal.100.000.000 meg már jobban hangzik,de én akkor is keveslem x) Hiszen még itt lehetnek.:D
  • G_ArchAngel #67902
    100.000.000 USD volt, de azt a FIA kapta (azaz a McLaren nem kapta meg az evvegen leosztott penzbol a reszet), a cikkben a per illetve a nyomozas koltsegeire utalnak szerintem...
  • bardocz
    Nem euró,hanem dollár,ha jól emlékszem 1.000.000,és nem 100.000(ez még egy kis csapatot se vágna meg)és az a mekláren büntetése volt,ami szerintem egy ekkora csapatnak elég kevés volt.
  • Attila889
    azt a 100 00 Eurót nem az Fia kapja meg? :D
    És nem ők teszik jó dolgokra? :)
  • BaliBoy
    Már egy ideje olyan csend van, hogy azt hittem, hogy már régen lezárták a dolgot. :)
  • G_ArchAngel #67898
    Ferrari és a McLaren elássa a csatabárdot

Írta: Hook
    Dátum: 2008.07.11. 14:05

Végleg lezárult a McLaren kémbotrány. A Ferrari és a McLaren közös megegyezéssel úgy határozott, hogy pontot tesz az ügy végére.

A McLaren-Mercedes közleményében ismét elmézést kért a Ferraritól, a történtek miatt, miután az FIA és a WMSC is befejezte a vizsgálatokat. A csapat átvállalja a Ferrari mindennemű költséget, ami az üggyel kapcsolatban felmerült.

A Ferrari is elfogadta az ismételt bocsánatkérést, és a WMSC döntésének tükrében beleegyezik az ügy lezárásába. A McLaren által felkínált összeget a Ferrari jótékony célra fordítja.

• Solten
    F1-es futam naturlich...
  • Solten
    Az is jó volt mikor élete első futamán lemaradt valami "első eligazításról", lázasan keresték erre megtalálták a kamionban, csicsikálva...
  • Shiwo
    ezen én is jót nevettem
  • desigo
    "A neveletlen Kimi: 2006-ban, Michael Schumacher utolsó futama előtt valamennyi pilóta felsorakozott, hogy búcsút vegyen a hétszeres világelsőtől, míg Kimi -saját bevallása szerint- az illemhelyen végezte dolgát elődje ünnepsége idején."

hehe xD
  • BaliBoy
    A cikk után én is gyorsan rákeresetem. :DD