FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Kaptunk egy levelet a szezon közben az FIA-tól, hogy az elsõ lengéscsillapítónkról felmerült, szabálytalan. A német futam elõtt aztán közölték, illegális. A tartalék autóba azért beszereltük, az ellenõr megnézte, és tökéletesen szabályosnak találta a gépet. Erre az FIA megfellebbezte saját emberének a döntését, ami, ugye, kicsit furcsa, mert az ellenõröket az FIA küldi" - hitetlenkedett Flavio Briatore, a Renault csapatfõnöke péntek délután a Hungaroringen.
Még mindig a lengéscsillapító
A playboy menedzsernek alig két hete mûtöttek ki egy rosszindulatú daganatot a veséjébõl, fogyott egy keveset, de nem néz ki rosszul. A Renault-vendégek és csapattagok között szigorú arccal járkál, de saját irodájába invitálja az újságírókat, és a zárt ajtó mögött már nyoma sincs szigornak.
Flavio Briatore mindenkit osztott
Briatore válaszol mindenre, humorizál, nevet, és sajátos olasz akcentusával a McLarent szidja.
"Mi találtuk ki ezt a lengéscsillapítót, aztán a többiek elkezdték másolni. Persze, hogy a mi kocsinkban mûködött a legjobban, van, amikor jól másolnak, van, amikor rosszul. A McLarennek például nem is volt ilyenje szerintem. A szezon elején még szabályos volt, érthetetlen nekem, miért kellett betiltani" - hangzik az elsõ fricska a rivális csapatnak.
A McLaren tesz be
Briatore és az angol riválist vezetõ Ron Dennis nincsenek jóban. Utóbbi elcsábította az olasz világbajnokát, Fernando Alonsót, és úgy hírlik, ahol csak lehet, igyekszik keresztbe tenni ellenfelének.
Ötvenhat éves házigazdánk hamarosan ki is fakad. "Úgy tûnik nekem, a McLaren áll az egész ügy hátterében. Sportszerûbb lett volna, ha hivatalosan feljelentenek minket, nem pedig nyomást gyakorolnak a háttérbõl. Persze nem tudhatom, hogy tényleg van-e köze a tiltáshoz a McLarennek."
Jelenleg nem tilos
A sokat emlegetett rendszer természetesen az interjú központja, másfél hete errõl az eszközrõl szól a Forma-1. Legális? Illegális? Illegális lesz? Briatore állítja, "a lengéscsillapító használata jelenleg nem tilos". Csak hogy attól tart, ha használják, a bíróság az FIA fellebbezésének helyt ad, elveszik tõlük a pontokat, amiket a betiltás óta szereztek vele.
Magyarországon újra használni akarták a rendszert, miután Charlie Whiting technikai ellenõrtõl támogatást kaptak, de végül ellenkezõleg döntöttek.
A vb-rivális Ferrariról sokáig nem esik szó, de a McLarennel kapcsolatban felmerül. "A McLaren után a Ferrari is fellépett ellenünk, hiszen az õ kocsijukban sem mûködött jól a szerkezet."
A menedzser nem csak Dennisékre haragszik, igaz, dühe inkább csalódottságnak hangzik. "Igazságtalannak tartom, hogy szezon közben változtatnak a szabályokon. Ha az elsõ vagy a második futam után tették volna, rendben, de így nagyon inkorrekt."
Újra felgyorsulnak
A Renault nincs könnyû helyzetben. A vb-t vezetõ pilótája, Fernando Alonso az elmúlt három futamon 14 pontot veszített üldözõjével, Michael Schumacherrel szemben. A német már csak 11 egységre van tõle.
A múlt hétvégén Németországban szenvedtek a kék kocsik, de Briatore állítja, nem kifejezetten a hiányzó alkatrész miatt.
"A hockenheimi különös futam volt nekünk, a Michelin legújabb abroncsait használtuk, csak mi, az összes michelines csapat közül. Nyilvánvalóan nem funkcionáltak a legjobban. A szállítónk viszont azóta remek munkát végzett, meglátjuk, mi történik szombaton és vasárnap, de arra számítok, hogy újra felgyorsulunk."
Idén nem botlanak a Hungaroringen
Nem tagadja viszont, nem csak a Michelin, õk is mellényúltak Hockenheimben. "Segíteni próbált nekünk az új gumival, és nem csak emiatt szenvedtünk, a hátsó felfüggesztés szintén benne volt a dologban. De Hockenheim tavaly is katasztrófa volt nekünk, úgy mint idén, úgyhogy azon a pályán kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtunk."
Tavaly ennél jóval nagyobb tragédiának bizonyult a magyar futam, amikor Alonso pontot sem szerzett. "Igen, Magyarország is katasztrófa volt, de annak az oka a szokatlanul nagy hõség volt. Szerintem ezúttal versenyképesek leszünk."
Annál is inkább elõfordulhat ez, mert az idõjárás szinte totálisan az elõzõ évi ellentéte, pénteken 20 fok körüli hõmérsékletben köröztek a pilóták.
"A hideg mindenkit meglepett, mindenki szenvedett egy kicsit, nem volt tapadás, de én javulást várok - bizakodik a francia csapatot vezetõ olasz. - A Hungaroringen versenyképesek leszünk. Csak Indianapolisban nem voltunk azok a Michelin miatt, de ezért nem hibáztathatjuk õket. A 2005-ben történtek miatt nagyon vigyáztak, hogy a gumik kibírják a versenyt, nem mertek semmit kockáztatni."
A gumik miatt is az FIA a hibás
A gumikkal kapcsolatban Briatore újra beszól a Nemzetközi Autósszövetségnek (FIA). "A Bridgestone okozza a különbséget, ami egyértelmû is, hiszen örökre a Forma-1-ben akarnak maradni. Remélem viszont, hogy a Michelin világbajnokként akar kiszállni."
A Michelin célja persze az õ célja is, és megvalósítására az utóbbi közepes eredmények után is lát esélyt.
"Az újságokban azt olvasom, a Ferrari megnyeri a világbajnokságot. De nézzük csak, mi volt tavaly? A McLarennek már odaadták a konstruktõr-vb-t, de a végén csak mi nyertük azt is. Õk akkor se nyertek semmit. Ha van lengéscsillapítójuk, ha nincs, nem nyernek semmit."
Még egy beszólás a McLarennek
Az utolsó odacsapást nem is képes itt befejezni.
"Bármi történik, a McLaren nem tud beleszólni a vb-harcba. Mióta nem nyernek? Mikor voltak utoljára világbajnokok? - itt egy pillanatra elakad, de a kollégákkal kisegítjük, hét éve, így a jelenet folytatódhat tovább: "Hét éve nem nem nyerik meg, de minden évben bejelentenek valakit, hogy eltereljék a figyelmet a kudarcukról. Volt Pablo, Pablo, Pablo, most Pablo nincs sehol. Ugyanezt csinálják Fernandóval."
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century
HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Itt az van hogy pl. Alonso miért fékezett már megint?..jó aki akarja, vagy kedveli az valszeg azt mondja erre hogy fifikás húzás volt, mert hogy szivesen belehallgatnék a rádióba a szitu elõtt az ziher.
Kubica már szedte ki az autót az ívrõl nehogy rászaladjon Alonso-ra amikor az vmiért megfékezte kigyorsítási szakaszon...MS meg átszaladt rajtuk.
..és ezek azok a szituk amik nálam már soknak mondhatók, a DC-s eset még anno, az SC utáni megfékezések (ami csak azért nem tetszik mert ha sikerül, akkor dq jár a másodiknak)..és az ilyen ráhúzás-eléfékezés mint Doornbos eseténél.
...szal ezek alakítják ki bennem azt a véleményt hogy ennél az MS-piros zászlós esetnél is ott volt Alonso az egész esemény elején és vzzz már nem hiszem hogy nem manipulálta a szitut.
...mégegyszer mondom, a büntetés jogos és piros zászlónál nincs elõzés...de szivesen néznék egy helikopteres felvételt és hallgatnék bele Alonso rádiójába az eset elõtt.
..mert ilyenek miatt nem érzem egyforma súllyosnak a két eseményt amit viszont egyformán büntettek....
de mindegy, majd meglátjuk mi lesz...de a versenyzõk valszeg jobban tudják hogy valójában hogy és mi volt, ha Doornbos szájon kapta volna Alonso-t, az lett volna szvsz a leghelyesebb büntetés.
MS eseténél nincs elég infó/felvétel sajnos hogy az ember azt mondja hogy frankón megérdemelte. ..de hibázott az látszik, mert valszeg nagy volt az érkezõ sebessége és nem tudta meglassítani mint Kubica.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Egyébként meg nagyon szép volt az 1:18.xx-es köre, kalap le (és ez tõlem nagy szó, mert nagyon nem csipázom - ez is saját vélemény, nem kell meggyõzni, hogy miért szeressem). Látszott, hogy tényleg mindent megtesz érte.
Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu
Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu
ezért mondom,hogy nehéz kontrolálni ezt a helyzetet,ha nem szólnak idõben a boxból,nagyon könnyü benézni és ez igaz alonsora is a sárga zászlós esetnél....
De akkor is túl amatõr hibának tûnik nekem schumitól...
Meg ami nagyon furcsa,hogy épp most történik ez is,amikor lehet hogy még 10 pontot is tudott volna így hozni Alonso-n...
Én alonsot se azért büntettem volna 1 mp re mert elnézett egy sárga zázlót,hanem amit a célegyenesben csimált...
Soha nem voltak ilyen szankciok,hogy rögtön beavatkozzanak a versenybe,ez egy új divat,ami nekem nem tetszik...........
Ezt is csak az érezheti át aki ment már ilyen körülmények között...
Persze nem védeni akarom azt aki elnézte,csak sztem se az a cél,hogy igy avatkozzanak bele a wb eldöntésébe...
A régebbi szabály tiszta volt,ha elnézted valamelyik elõzésre tiltó zászlót,kaptál egy felfüggeszettt büntetést,ha ismét belecsusztál egy versnybõl kimaradsz, ez tisztességes volt...De ami mostanában megy!
3 nyeszlett majom itélkezik aki roki kocsival közlekedik és fehér bottal,hát ez nevetséges...............
Elképzelem ahogy Briós mondja Alonzonak, "hé te ott van mögötted Sumi szopassuk meg, lassíts, de ottvan mögötted Kubica is, aki biztos ugyan ugy fog lassítani egy picit, DE ott van Sumi aki nemfog és megelõz mindekit majd kap jó kis büntetést hogy egál legyen, és megyek Fryhoz odadom neki a pénzt hogy ehhez a gyors és okos manõverhez a Honda is hozzá járult ugy ahogy megbeszéltük"
Ezt te eltudod képzelni? loal
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
Talán ennek tudatában tényleg tele lehet a töke és a 8. wb cim után visszavonul..
Talán briosnak az fájhat a legjobban,hogy elengette Sumit 95 ben,nem tudom..
De Alfonz tudása eddig tiszteletet váltott ki belõlem,mostanság leginkább viszont már csak uszinpátiát...
Akár hogy is,ez már leginkább az idegek harca és remélem ebben a röno alulmarad.....................
Amúgy utálom Alonso-t,de lényegében õ azon kívûl hogy lelasított,nem tett semmi rosszat 😊A kérdés hogy miért lassított le? Tudta hogy megfogja elõzni Schumi? hogy figylmen kívûl hagyja a zászlót? 😊
Esküszöm már olyan mintha az egész meglenne beszélve,ha alonso kapott 2 mp-et,akkor schumi is 😊
mindenesetre érdekes...
Én azt tom, hogy sok ez már...nálam már túl sok, már régen meg kellett volna inteni hogy ne fajulhasson idáig,.. szvsz a megtorló magatartásnak nincs helye a pályán.
MS büntijénél meg már megint ott van Alonso az események elején..
tköm tudja, az egyik oldalon ott van egy csávesz aki ráhúz és eléfékez a másiknak hogy büntessen, a másik oldalon meg MS túlszalad piros zászló alatt két vagy három autón..
Nálam ez van, és én sem akarnám hogy ez szóljon bele a VB-be, de ha vki többször tisztelet nélkül bánik a versenyzõtársaival, és fenyegeti õket veszélyhelyzetekkel...akkor azt vki meg fogja tolni vhol...és ezt jobb lenne megelõzni, már az elejétõl inteni kellett volna pénzel-több pénzel-kisebb büntetéssel hogy ne jusson el idáig (vagy még tovább) a helyzet.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Szerintme akaratlanul is arra gondol az ember,hogy ez az egész bünti azért lett schuminal hogy ne szerezzen annyi pontot most egyszerre,mert ugye így izgalmasabb a vége...
de mindegy, ami megtörtént megtörtént, majd holnap kiderül, ki mire lesz képes
És Alonso akkor minek lassított annyira le? Azt nem mondta?
Alonso szándékosan tette amit tett, és veszélyeztette is más épségét, míg Schumacher figyelmetelensége miatt elõzõtt...szerintem nem egy kategória a két bûn...
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
1, Szerintem ilyen tipus.Spanyol,vehemens,forrovérü,szeret gesztikulálni.
Annyiban adok neki igazat,hogy valahogy a hátullévök sokkal szivesebben menekülnek a füre,ha piros autot látnak a tükörben.
mindezek mellett,ha azt mondtam Sumirol Monacoban,hogy az már kijárt neki,akkor ez szintén vonatkozik Alonsora is.
2, A hátul lévök is versenyt futnak,ha tetszik ez az élmenöknek,ha nem.Alonso volt Minardis,tudnia kellene,milyen ez körönként félreállni valaki elöl.Nekik is be kell állitani az autot,leprobálni.
Nekem abszolut nem tetszik ez a mostani lekörözös-füremenekülös módi,ha valaki utol ér valakit,azt azért teszi,mert gyorsabb,ha gyorsabb elözze meg.En betiltanám az egész kék zászlos integetést,illetve annyit hagynék meg,hogy a lekörözött nem zárhatja le az utat,de nem kell félreállnia.
Az ilyen elözéseket igen sulyosan veszik,meg aztán értelmük sincs.
Igaz,amikor még kizárásos büntik voltak,akkor az Alonsos dologért meg kevesebbet,néhány ezer dolláros,büntit szabtak volna ki.