FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DJ Bee18
de miután Sumi elment Alonso hogyhogynem megnyúlt Kubica elõtt, elõtte fékez, aztán begyorsít a boxkiálláshoz?

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

DJ Bee18
b+ most mondtad ki!
,,miért lassitott vele,"

mi a túrónak fékezett Alonso szted?? Hátha valaki túlszalad rajta, amúgy mi oka lenne rá? mert mint tudjuk F1-es autónak nem igen tesz jót lépésben haladni

Igazábol az a külömbség,hogy az pont a boxutca bejárat volt,Alonso be ment a boxba,mig Sumi nem.Igy akár indokolt is lehetett az a lassitás.
b-type
A szándékosság és a másikkal való kicseszés esélye miatt.
Ez az ami már kezd sok lenni (nekem).
Mert nem a saját versenyzésével foglalkozik, hanem azzal hogy a másikat hozza hátrányos helyzetbe. 😞
...és nincs más ami indokolná, nincs hiba vagy ilyesmi, hanem ez volt a célja....hátha MS túlszalad rajta.
MS persze hunyó ettõl még, õ is megmondta, de ha ezt a hozzáállást hagyják és átveszi még pár pilóta abból lehetnek még gubancok.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Tényleg miért is aktuális ez?
Ha szándékosan tette,akkor a közvetlenül mögötte jövö,(szerintem Honda),miért lassitott vele,Csak Sumi elözött,mind kettöt.
Istencsászár
Aha, és ez most miért is aktuális? amugymeg, Kubica és Sumaher elõtt...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Mauro
Alonso befékezett Schumacher elõtt

http://www.a5.hu/cikkek/2/16793.shtml

FORZA FERRARI!!!!! http://www.autogespot.com/spots?spotter=Mauro82

Új vagyok itt, én úgy hallottam, hogy Ross Brawn helyét venné át jövõre. Szerintem idén befejezi a versenyzést, ezt abból gondolom, hogy Ross Brawn szeretne egy évet pihenni, és Schumi nélküle nemhiszem hogy versenyezne.
Ha visszavonul mást nem is tudok elképzelni.
Count Adyn
Az igy mien mikor majd sumi dumál a fülesbe kiminek hogy toljad😄DD

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Szerintem az idén Sumi is befejezi a versenyzést! Álítólag õ lessz a csapatfõnök a Ferrarinál!
Hát azé Sumi még ott van neked<#wow1>

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

Istencsászár
Rosberg egyenlõre 0-a... amit futamok óta mûvel az nem ebbe a csapatba illõ, tör zúz, hibázik kicsúszik, elszúr mindent, azt a végén mindig nyomja mer a gumi hideg volt balbla... nem tanul a hiáiból... szerintem túl hamar dobták a mélyvízbe, és 1 évre betenném tesztpilótának.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Meg egy dolog,ha a Midlandtol küldenének el pilotákat ugyan az lenne az érzésem mint igy,ez olyan mint a magyarnbéegy,elég gátlástalan,és rossz szájizü.
nem kell nagy jóstehetség,jövöre már egy teljesen más F1-t láthatunk,és csak remélem,hogy jobb lesz mint ez.
Az F1 leginkább a csúcs motorokrol szól,ez hülyeség
DE:
ha már befagyasztják,akkor tegyék az idén,2008-ban visszatérni a Silverstone.-i motorokhoz,ugy hogy jövöre adnak a semminek egy csomo lovét,pocséklás.
Ezzel érik a Red Bull-Renault.
Ch_Slater
majd itt is kettéválnak még a végén, mint az IndyCar-ban...

Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.

Gabor,ezt en sem tudtam volna szebben kifejezni.
Hümm,ki maradt nekem?
Elment Monty,elment Vill.,nem maradt igazi vad autoversenyzö,csak sok BologatoJános.
Talan Rosberg lehet még VALAKI,ha nem darálja be a mai szépfius F1.

Viszont örülök Webber uj csapatának,jo páros lesznek,Ö,D.C.,és az RB3.
Punker
akinek nem jó a motorja az még többet szívjon, más értelme nincs.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

DjDano
Már idén befagyasztják a motorokat

Azt magyarázza el már valaki, hogy ez miért jó? költségahatékonyság egy dolog,,, de igy évekig nem tudnak fejlõdni a csapatok/motorok.

Max 36
És eheti õ is a hamburgert:-)

Isten most nem ér rá,segíthetek?

Az ott jó lesz neki,festheti ismét zöldre vagy sárgára a haját😊

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

passatgt
villneuve elment a saubertõl,kubica lesz ebben az évben végig.Ja és megy montoya után a nascarba😊

Istencsászár
HIVATALOS: Webber lesz David csapattársa a Red Bullnál

A Williams istállótól távozó Mark Webber lesz David Coulthard csapattársa a Red Bull Racing alakulatánál a 2007-es idényben, erõsítette meg hétfõn az osztrák tulajdonban lévõ csapat hivatalos közleményében.

Istencsászár
8. és a dobogó közt van különbség... zsófi meg az utolsó helyekért harcolt, bár az tulzás 😄, inkább ment, azt a végén ölébe hullott, de õk megküzdöttek érte mer 1 hondát, 1 redbullt, 2 ferrarit, 2 toyotát maguk mögé utasítottak... szvsz jó taktika kellõ sebesség... akik elõlük kiestek ez nekik nem volt meg és hibáztak.

Magic Boy
Külföldön az évszázad versenyérõl beszélnek

Faludi Zoltán, 2006. augusztus 7. hétfõ <15:48>

A nemzetközi sajtó egyöntetûen elragadtatással ír a vasárnapi Magyar Nagydíjról, amely a lapok szerint felejthetetlenül eseménydús és izgalmas volt. A spanyol As egyenesen odáig merészkedett, hogy az évszázad futamának titulálta a mogyoródi viadalt.

Magyar Nagydíj, rajt
Forrás: EPA

Olaszország

Corriere della Sera:
"Schumacher és Alonso is álmodott a sikerrõl, de végül mindketten kiestek. Kubica aztán ajándékozott egy pontot a Ferrarinak. Ez volt az év eddigi legbolondabb versenye."

Il Messaggero:
"Schumi-Alonso 1-0. Egy õrült futam váratlan végeredménnyel. Az embernek az volt az érzése, hogy szinte mindenki hibázik, végül azonban egy magával ragadó csatát láthattunk. Csak egy csúszós pálya kellett a régóta várt, izgalmas versenyhez. A vasárnapi futam bebizonyította, mennyire fontos a megfelelõ gumiválasztás."

La Repubblica:
"Hiba és rivalizálás - a párharc tovább folytatódik. Mikor láttunk utoljára ennyi elõzést? Ráadásul egy olyan pályán, amelyen szinte lehetetlen ez a manõver. Nagyszerû, sportszerû, magával ragadó elõadást láthattunk."

Anglia

Daily Mail:
"Mielõtt elolvassák a következõ mondatot, üljenek le és rendeljenek maguknak egy erõs italt! Jenson Button futamot nyert."

The Sun:
"Valóra vált egy gyerekkori álom: Jenson Honda az élen."

Daily Mirror:
"113 futam, hat és fél év, 17 681 mérföld és 5 836 kör után új F1-es sztár született. Jenson Button drámai körülmények között gyõzött, és ezzel elhallgattatta minden kritikusát."

The Times:
"A 113. alkalom végre szerencsét hozott Buttonnak. Édes siker: váratlan, megérdemelt és csodálatos."

Svájc

Blick:
"Budapest nedves aszfaltja néhány pilótát visszaküldött az autós iskolába. Káosz és horror, a végén az örülhetett, akit eddig örök vesztesnek neveztek."

Spanyolország

El País:
"Fernando Alonso és Michael Schumacher nagy párharca gyakorlatilag döntetlennel végzõdött."

El Mundo:
"Ez volt az év legkaotikusabb futama. Remélhetõleg a hátralévõ viadalokon is annyi esõ esik majd, mint Magyarországon."

Marca:
"Ha a Forma-1 mindig olyan lenne, mint a Hungaroringen volt, akkor ez lenne a világ legszórakoztatóbb sportága."

As:
"Ez volt az évszázad futama. Soha nem fogjuk elfelejteni."
Forrás: MTI

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

DJ Bee18
ez olyan, mint amikor Zsóóóóti 8-ik lett 😊, sok kiesõ + taktikai hibák

Istencsászár
+ Pedro aki 2. futamán elég szép eredményt ért el...
+ Heifeld aki az eltemetett BMW taligát dobogóra hozta.

Még 1 értékelés,hátha érdekel valakit..
Én 3 pilóta teljesitményét emelném ki..
1, Alonso elsõ 20 köre,itt õ tudta a legjobban kihasználni a saját körülményeit.
2,Button,aki akkor ment folyamatosan nagyon jó köröket,mikor a gumija már kellõképpen bekoptak..
3,természetesen Sumi,aki akkor ment eszméletlen köröket,mikor a félig száradó pályán már végre neki is betapadt az autója...

Ja és még1 fontos dolog.. én sok mindent elhiszek,de azt nem,hogy a mislen elsõsorban nem a rönora készitené a gumijait...

És akkor arról még nem is beszéltem,hogy esõben a nehezebb autó általában inkább elõny..
De mivel ez annyira lutri,mivel nem tesztelhetnek vasárnap DE.,hogy az adott gumi milyen beállitásokkal és üzemanyag mennyiséggel szuperál jól,tehát a legnagyobb szerepe a szerencsének van és ez mennyire igy van,az tegnap látható volt,melyik pilóta hogyan gyorsult az adott szakaszokban...

Istencsászár
Igen valsószinü, de mivel még nem láttam hivatalos nyilatkozatokat a rönó részérõl nemtudom, a több benzin az több benzin, mind1 mennyit fogyaszt + súly. Nem lehet tudni hogy volt e mûszaki gondja, a kocsi 1szer megtorpant lehet motorhiba? és vissza kellett neki már vennie a teljesítménybõl? nemtudjuk, de kerék csere után valszeg, ha a kocsival minden rendben volt, akkor ismét nagy tempót tudott volna menni és Button nem hiszem hogy tartotta volna...

más:

A világbajnoki cím birtokosa a versenyt 52. körében, pár kanyarral utolsó boxkiállása után elvesztette autója felett az uralmát, és a pályát szegélyezõ gumifalba csapódott.

A televízió felvételeken jól látszott, hogy a Renault jobb hátsó kerekébõl kirepül valami, méghozzá a kerékrögzítõ anya, mely kísértetiesen hasonlított Nigel Mansell 1987-es esetére, aki szintén emiatt volt kénytelen feladni a Magyar Nagydíjat.

Bár Alonso eleinte a fõtengely meghibásodására és eltörésére gyanakodott, a Renault vizsgálatai bebizonyították, hogy valószínûleg egy sérült kerékanya okozta a balesetet. A sérült anyát a szerelõ nem tudta tökéletesen felhelyezni, ezért mikor Alonso kigyorsított, lerepült a rögzítõ csavar, így autója irányíthatatlanul a gumifalba vágódott.

Alonso egyébként egy hihetetlen sorozat végéhez érkezett a Hungaroringen, a spanyol ugyanis a tavalyi Kanadai Nagydíj óta minden versenyt befejezett.

Max 36
Azt viszont elismerem,hogy a védenced is gyarapította az esõmenõk csekély táborát.De!

Max 36
Gabor már megírta elõttem a frankót gumiügyben,tehát érvelj csak nyugodtan.

Istencsászár
És csak 1 mislen gumival szerelet ember ment a pályán mégpedig Alonso a többiek a szar bridgestoneval? nem képzeld el hogy több mislenes csapat élpilótái is versenyeztek...

Tudod hányféle köztes gumija van a mislennek? csak én tudok 6 félérõl,de valószinû sokkal több van és minden csapat maga választja meg melliket választja az elhozott készletbõl..
Alfonznál látható volt,hogy az elején volt gyors a végén meg lassult..
Ez pedig azt bizonyitja,hogy light gumival ment ami az elején gyorsan bemelegszik ezáltal jobban tapad,de a végére már túlmelegszik igy veszit a tapadásából..
Button nem ilyen gumival ment..
a benzismennyisége sem igaz egy ilyen futamra,mert kb 20%-al kevesebbet esznek ilyenkor a verdák,tehát mindenféle boxtaktika borúl..

Max 36
Ha nyitott szemmel nézted volna a futamot,akkor láthattad volna,hogy az ÖSSZES B.stone gumin futó csapat vegõdött az esõben,ha nem úgy gondolod,hogy ezt a futamot részben a gumik hozták,Alonsonak,akkor Te is kb. Czollner szintjén értesz az F-1hez,kisbarátom.Persze a kis spanyol is zseniális volt,ezt nem vitattam,ezt el is ismertem.

Istencsászár
Akkor az elõzõ futamokon nem volt semmi szó Sumiról mer a kitünõ birdgestone miatt ment, ebbe a hülye megállapításodba tudod mi a rossz? hogy nem csak Alonso ment misi gumikon, de minenki közül õ volt messze a leggyorsabb sõt õ volt az 1ik legjobban megtankolt, és ennek ellenére csinálta azt...

Sziasztok!Nem tudtok olyan Forma1 manager játékot,amit neten lehet játszani?Hasonlót,mint a fociban,a Managerzone!Írjatok ha van tippetek!Elõre is köszönöm!
Max 36
Egyébként ez a "drága"Fernando kezd egyre nagyarcúbb lenni,bár t.nap nagyot alakított,de azért a nyilatkozatai,és a mostani balhéi egyre ellenszenvesebbé teszik számomra.Tegnap egyszerû volt a képlet,a Michelinnek remek intermediate gumijai voltak,a Bridgestone-nak meg nem.Nem volt itt szó kiöregedõ,szenilis Schumiról,és szenzációs Alonso-ról,aki nagyon ment az elején,bár nem biztos,hogy Buttonnal elbírt volna.

Istencsászár
HS: Briatore letett Räikkönenrõl

Egyes sajtóértesülések szerint Flavio Briatore már nem hisz abban, hogy meg tudja kaparintani Kimi Räikkönent. A Helsingin Sanomat úgy tudja, hogy a finn aláírt a Ferraihoz, így a Renaultnál 2007-ben Heikki Kovalainen lesz a befutó.

A hírt sem Räikkönen, sem Kovalainen nem kívánta kommentálni. "Még semmit sem írtam alá, de meg vagyok gyõzõdve arról, hogy jövõre versenyezni fogok. Majd a megfelelõ pillanatban sor kerül a bejelentésre is." – jelentette ki a Renault tesztpilótája.

Briatore eközben megerõsítette azon feltételezéseket, amelyek szerint Webber a Red Bull Racinghez tart. "Webber nem szabad. Nem beszélhetek arról, hogy hová megy. Talán a hétfõi nap során valaki fényt derít az igazságra."

Max 36
Gyulánk köztudottan Schumacher-ellenes,kár,hogy a Clio-kupában csak 1 futottak még versenyzõ<#vigyor>

Max 36
Hát GYulánk 1 farok,de ezt már megszokhattuk tõle,engem nem lep meg.

Max 36
1.😮tt be sem volt kapcsolva DC hátsó lámpája 2.:ott is indokolatlanul lassított a lekörözendõ sporttárs 3.:anno DC már a pályán sem lehetett volna,mert akinek nem világít a hátsó vörös fény,azt már rég ki kellett volna inteni a versenybõl,bocsika,csak kis szabályismeret kellene 4.:Liuzzi tegnap rögtön elnézést is kért KR-tõl.

passatgt
1. Film Kvíz
2. FORMA1
3. FlatOut 2
4. Ismerd fel a képrõl a játékot
5. Football Manager
6. Elvennék a gyorshajtoktól az autót.
7. Battlefield 2
8. rFACTOR
9. '80 as évek zenéi
10. Kérdezek, Válaszolsz, Kérdezel

Marki
Annyit tegyünk hozzá a Kimi - Liuzzi esethez, hogy Liuzzi akkor engedte el Kimit az ideális íven, amikor épeszû versenyzõ nem használta az ideális ívet, mivel sokkal csúszósabb volt, mint a pálya többi része. Kimi ráadásul a tükröt nézte.

KoЯn

Oh most látom már megvolt a link sry :/

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

A két eset között hatalmas a külömbség..
Elõszõr is a sebesség,a másik a látási viszonyok,a 3. pedig hogy nem világitott DC hátsó lámpája...

Istencsászár
Hivatalos: Jacques Villeneuve szerzõdést bontott a BMW-Sauber istállóval

Jacques Villeneuve szerzõdést bontott a BMW-Sauber istállóval. A találgatások véget érnek, a mai napon hivatalossá vált, hogy az 1997-es esztendõ világbajnoka az idei esztendõben már biztosan nem áll rajthoz a Formula-1-ben.

"Jacques idén jó teljesítményt nyújtott, és Malajziában megszerezte a csapat elsõ világbajnoki pontjait. Jelentõs szerepet játszott a BMW-Sauber istálló fejlõdésében és az autó fejlesztésében is." – jelentette ki a BMW Motorsport igazgatója, Dr. Mario Theissen.

"A csapat a jövõ évi lehetõségeket mérlegelve a hockenheimi balesetét követõen úgy határozott, hogy megfigyeli Robert Kubica teljesítményét a versenyeken is. Ez természetesen befolyásolja Jacques pozícióját is."

"Megértjük Jacques álláspontját is, akinek ebben a helyzetben nehezére esett volna folytatni a munkát. Elfogadjuk a döntését, és minden jót kívánunk neki a jövõben."

b-type
1 különbség:
Liuzzi nem haszonélvezõje az esetnek.
Egyszerû féreértés volt, Liuzzi azt hitte hogy Kimi behúzodik, és azért vette el a gázt hogy ne zavarja a sikánban...vagy talán ha a fülére mondták akkor hogy még a sikán elõtt elengedje Pedro-t is.
Kimi meg ment a versenyvonalon...az én véleményem az hogy Kimi kicsit elmélázott vagy nem tom, de persze nagyon sajnáltam hogy kiszállt 😞

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type