FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szabálykönyv szerint a Ferrarinak (Massa-nak) igaza volt, megtalálták a kiskaput, a FIA betartotta a szabályt. PONT.

a gond, hogy a gyakorlatban ez nem mûködik mindig úgy, ahogy a szabályok leírják - pl. ebben az esetben...

http://gaborszantai.co.uk/

M@TriX
láttam a felvételeket én is és szerintem nem kellett volna büntetni Alonsót, tényleg olyan szaga van mintha Schumit nyomnák, de ha több ilyen nem lesz, akkor nem szólok semmit, mert izgalmas 3 futam lesz, csak azt nem szeretném, hogy mondjuk úgy gyõzzön Schumi, hogy valahogy beakasztanak Alonsónak. legyen tiszta 3 verseny, döntsék el egymás között.

az igaz, hogy Alonsónak le kellett volna lassítania és elengednie Massa-t, de úgy nyomta, hogy szerintem nem vesztett amúgy Massa. nincs olyan szabály, hogy felvezetõ körön lévõnek el kell engednie-e a gyors körön lévõt? met akkor elég amatõrök, ha ilyen alap dolgot nem fektetnek le....

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

EZt én sem tudtam volna szebben megfogalmazni.
Igen.Igen.
Jöjjenek a fiatalok.
M@TriX
pontról pontra egyet értek, nem is fárasztom magam már akkor 😉

talán annyit tennék hozzá, hogy a ferrari helyében most így csípõbõl lecsaptam volna Kubicára 😉 bár szerintem valszeg az egyik nagy szerintem meg fogja lépni, ügyes fiú.

Schumihoz meg annyit, hogy nagyon ügyes gyerek. nehéz a csúcson abbahagyni, de akkor kell, nem pedig úgy végezni, mint Jacki, vagy esetleg Damon Hill. szóval szerintem nagyon jól/jókor lépett.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Scott Speed gyermekkori hõsétõl búcsúzik. "Amikor gokartoztam nagy rajongója voltam. Édesapámmal együtt néztük a versenyeket, és nagyon drukkoltunk neki. De neki is van családja, és a saját életét kell élnie."

"Természetesen örömmel fogadtam volna, ha marad, és egymás ellen harcolhattunk volna. De az is valami, hogy egy mezõnyben indulhattam vele."

Briatore: Csak vicceltem!

„Érthetetlen, ami a verseny elõtt történt. A világbajnokságot egy asztal felett döntötték el. Úgy döntöttek, hogy a bajnoki cím Schumacheré, amit meg is kell kapnia." - mondta Flavio Briatore a RAI olasz televíziós csatornának adott interjúja során.

A Renault csapat vezetõje természetesen a sportbírók szombat délutáni döntését illetõen fakadt ki, ám mint azóta kiderült, mindezt csupán viccnek szánta.

„Ezek a kijelentések, amit nekem tulajdonítottak, természetesen teljesen másképp hangzottak el. Teljes bizalommal vagyok a sport vezetõsége, kormányzása iránt." -mondta ma délután a vezetõ, s tette mindezt azért, mert a FIA kilátásba helyezett egy vizsgálatot ellene. A sportszabályzat ugyanis kimondja, hogy a FIA eljárást folytathat az ellen, aki olyan nyilatkozatot tesz, mely rossz hírét kelti a sportnak.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nem csak a Renault vezetõje, de a versenyzõje is igen keményen bírálta a sportfelügyelõk döntését, mondván „A Forma-1 mostantól számomra nem sport!" Holnapra kiderülhet, hogy Alonso humorérzékét is megmozgatta a tizedik rajthely.

idézet a formula.hu-ról:
"(1) my_life 2006.09.11. 07:30
tehát egyenesen következik, hogy a ház nélküli csiga briatoréhoz képest gerincoszlop."

Akkor számomra ennyit jelentet a tegnap:
MS: ment egy nagyszerû futamot, megtette amit kellett, hozta a kötelezõt, megmutatta Kiminek, hogyan kell boxban elõzni és visszavonult.
Alonso: Büntetése ellenére szépet száguldott, most megérezte, hogy milyen volt tavaly Räikkönennek lenni, azaz széthajtani az autót, ha eredményért kell futni.
(megj: visszanézve a Heidfeld-del szembeni poziciómegõrzést - jogos lett volna egy boxutcás áthajtás, de a versenybírók helyében én sem mertem volna meglépni...)
Räikkönen: ennyit tudott a McLaren és a Mercedes motor, ami De La Rosa alatt megsült, gondolom utána szóltak neki, hogy inkább 2. hely, mint a semmi, mert egyszer sem ment utána "leggyorsabb kört"
Massa: nálam a Nap Vesztese, megszenvedett a poziciójáért, de a Renault keresztülhúzta a számításait (gondolom nem szándékosan olajozták fel a pályát).
BMW-Sauber: a Hõsök - nagyon nagyot mentek, fõleg Kubica (figyelni kell ezt a fiút)!
Honda: én azt sem tudtam, hogy indultak olyan háttérmunkával hozták a pontokat😊
Fisichelláról és De La Rosáról inkább nem írok semmit...

Ja, és köszönjük a Red Bull konszernnek a felhõtlen szórakozást és töménytelen elõzést😊

Most pedig várjuk az utolsó nagy kérdésre a választ: Hamilton/De La Rosa/Paffett párosból kit tesz Ron és Norbert a másik McLarenbe...
(De La Rosa elég gyengécske, Paffett tesztpilótának sem jó, szerintem jöjjön a GP2 bajnoka, Lewis...)

desigo
Én is utálom a francia autókat 😊

Honda rulez
desigo
Jaja
Régen Bari volt a másodhegedûs...
mohus
"Alonso talán nem bizonyított?
Egy törött autóval 5-ik az idõmérõn.
10-ik helyrõl 3-ikra küzdi fel magát.

Azért õ is teper..."

szerintem nagyon ott van a szeren õ is....

kár hogy ki nem állhatom a képét<#hehe> meg utálom a francia verdákat😊

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

CodeRed
Azért ez a csicskamassázás már kezd kissé bosszantó lenni. Melyik tette volt ebben az évadban Schumacher mellett ami csicskázásra adhat okot? Nem is egyszer verte el Schumit idõmérõn és versenyen, pedig most nagy a tét. Egyébként pedig Õ legalább lehet Schumacher "csicskása" ellenben azokkal akik még azok sem. Azért valamit lerakott már az asztalra (aszfaltra :-) ) a tehetségébõl.

off

https://www.youtube.com/channel/UCNMRCx_bkrHBdc51cuob9wg/featured

desigo
Cserébe maradhat a Ferrarinál...
Jövõre nefélj õt fogják tolni

valamit-valamiért

Prezsi
<#worship>

desigo
Eza cikk mostmár idejétmúlt.

Holnap pirosak lesznek az újságok elejei...
sumi
2006. szeptember 10., vasárnap - <13:57>
Alonso: Az F1 számomra nem sport többé
A Renault elégedetlen a büntetéssel A5

Fernando Alonso azt mondja, kiábrándult a Forma-1-bõl, mert nem tartja igazságosnak a monzai sportfelügyelõktõl kapott büntetést. A Renault hivatalosan nem száll szembe a döntéssel.

Alonso kiábrándult az F1-bõl -
nagyítható

A címvédõ Fernando Alonso felháborodással fogadta a monzai sportfelügyelõk döntését, akik a 10. rajtkockába számûzték az Olasz Nagydíjon, mert szerintük a szombati idõmérõ edzés harmadik etapjában akadályozta a ferraris Felipe Massát.
"Szándékosan senkit nem akartam hátráltatni a körömben" - mondta a Renault motorhome-jában tartott vasárnap délelõtti sajtótájékoztatóján a könnyeivel küszködõ Alonso. - "Imádom a sportot, szeretem az idelátogató szurkolókat, mert sokan érkeztek Spanyolországból is, de az F1-et többé nem tekintem sportnak."

A spanyol versenyzõ vitatta a sportfelügyelõk döntését, amely szerint a mért körön járó Massának azért kellett elvennie a gázt a Parabolica közepén, mert a felvezetõ körét teljesítõ Renault túl közel volt hozzá.

"Ha megnézzük a videót, és ezt feltartásnak értékeljük, mostantól rengeteg problémánk lesz az idõmérõkön" - mondta Alonso. - "Ha ez feltartás volt, nem tudom, hogyan fogunk versenyezni ma, amikor az autók között minimális lesz a távolság."

A Renault csapatfõnöke, Flavio Briatore szintén hangsúlyozta, hogy Alonso nem próbálta szándékosan akadályozni Massát.

"Mindenki emlékszik, hogy elõtte gondunk volt az egyik gumival. Fernando visszajött a boxba, átvizsgáltuk az autóját, és elég veszélyes volt újra kiküldeni a pályára" - magyarázta. - "De a világbajnokságért küzdünk, és az emberek show-t akarnak látni. Ezért szeretjük ezt a sportot, Fernando ezért ment ki a pályára, és ezért vágott neki az utolsó körének egyetlen másodperccel a leintés elõtt."

"Közöltük vele a rádión, hogy a felvezetõ körét is úgy kell teljesítenie, mintha mért kör lenne, mert nagyon-nagyon kevés idõnk maradt, miután átnéztük a kasztnit és a felfüggesztést. (Alonso) tökéletes munkát végzett, és nem akarta feltartani Massát."

Briatore ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem akarják megtámadni a sportfelügyelõk döntését.

"Nem akarunk vitába szállni a határozattal, csupán elmondjuk, mi az álláspontunk - szomorúak vagyunk, hogy ez megtörtént, amikor pedig Fernando kockázatot vállalt azzal a körrel."

Istencsászár
Az FIA a saját testülete álltal hozott döntéseket bírálja felül és vizsgálja ki elõször és utánna jöhetnek a sértettek... azt meg higy ki mit mond teljesen mind1, hisz szólás szabdság van, vagy nem.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

otrosinka
Jacques Villeneuve-nek igaza van....ezegyszer igaza volt....<#falbav>

http://eurobasketballblog.wordpress.com "Everything I'd like, May the heaven give....."

desigo
Nem semmi önbizalom😊

2006. szeptember 10., vasárnap - <20:29>
Briatore nyilatkozatát kivizsgálja az FIA

Az FIA eljárást indított Flavio Briatore ellen, miután a Renault csapatfõnöke Monzában azzal vádolta meg a sportfelügyelõket, hogy a szombati idõmérõ edzés után a világbajnokság manipulálása érdekében büntették meg Fernando Alonsót. Ez a sport lejáratásának minõsülhet, ami súlyos vád. A Forma-1 2006-os Sportszabályzatának 47. cikkelye így szól: "Ha a Formula One Commission álláspontja szerint egy nevezõ olyan módon irányítja a csapatát, amely nem fér össze a világbajnokság alapelveivel, vagy bármilyen más módon lejáratja a világbajnokságot, az FIA-nak jogában áll azonnali hatállyal kizárni a sorozatból." Az FIA szóvivõje vasárnap este azt közölte: "A Renault csapatfõnökének tulajdonított nyilatkozatot nyugtáztuk, és megkezdtük a kivizsgálását."

A "lejáratás" címszóra vonatkozó kitétel a legtöbb sport szabályzatában szerepel valamilyen formában. Az F1-ben már többször hivatkoztak erre a cikkelyre - legutóbb a 2005-ös indianapolisi gumibotránynál, amikor a pályára nem megfelelõ abroncsot készítõ Michelint és hét csapatát vádolták meg vele. 1997-ben pedig Jacques Villeneuve-öt fenyegették meg a kizárással, amikor a kanadai versenyzõ nemes egyszerûséggel "szarságnak" minõsítette az 1998-ra elõirányzott szabálymódosításokat.

Ha beidézik, Briatorét várhatóan a Motorsport Világtanács szeptember 19-i ülésén hallgatják meg, ahol a törökországi díjkiosztó miatt kialakult botrányt is kivizsgálják. Habár semmiképpen sem valószínû, hogy a Renault-t kizárják az F1-bõl, nem lehetetlen, hogy pénzbüntetéssel sújtják.

Érdemes megjegyezni, hogy a Michael Schumacher elleni monacói döntés ellen a Ferrari is felemelte a szavát, és a sajtó egy része akkor úgy vélte, érvényesíteni kellene a csapat ellen a 47. cikkelyt - jóllehet, Jean Todt mindössze annyit mondott, hogy "a Ferrari mély nemtetszéssel fogadta a sportfelügyelõk döntését", és hogy Schumachert "valódi bizonyíték nélkül" találták bûnösnek. Briatore ennél lényegesen keményebben fogalmazott.

2006. szeptember 10., vasárnap - <19:01>
Alonso: Végül a becsületesek nyernek

Noha elõnye az Olasz Nagydíjon 12 pontról kettõre olvadt Michael Schumacherrel szemben, Fernando Alonso verseny utáni nyilatkozatában elárulta: nem esett pánikba a bajnokságról döntõ három tengerentúli futam elõtt, mert a Renault ellen dolgozó gonosz erõk aknamunkája ellenére még mindig õ a küzdelem esélyese. "Nem aggódok a bajnokság miatt. Három forduló van még hátra, és az autó, a motor, valamint a gumik fejlesztéseinek köszönhetõen egyre erõsebbek leszünk" - fogalmazott. - "Még mindig mi vagyunk az esélyesek. Ne felejtsük el: két ponttal még mindig mi vezetjük a tabellát. Sokan szeretnék, hogy a bajnokság máshogy végzõdjön, de végül a becsületes emberek fognak gyõzedelmeskedni. A pontverseny szoros lett, de meg kell õriznünk a nyugalmunkat. Magabiztosan várom az utolsó három futamot."

A Renault spanyol pilótája viszontagságos hétvégén van túl: az idõmérõn defektet kapott, és bár így is kiharcolta az ötödik rajtkockát, egy vitatható döntéssel a tizedik helyre számûzték. A futamon sikerült felkapaszkodnia a harmadik pozícióba, azonban tíz körrel a leintés elõtt felrobbant mögötte az elsõ hétvégét teljesítõ, új specifikációjú Renault-motor. Szerinte ez is büntetésének tudható be. "Egy ilyen nap után nem sokat lehet mondani. Amikor a tizedik helyrõl kell indulnod, mindent - saját magadat, az autót, a gumikat és a motort is - a végsõkig kell hajszolnod. Ma könnyedén a dobogón végezhettem volna, és bebizonyítottuk, hogy a büntetés nélkül a gyõzelem sem lett volna elérhetetlen. A hétvégét úgy foglalhatjuk össze, hogy a versenyt még szombat délután, a pályán kívül eldöntötték" - szögezte le.

Istencsászár
FIA majd tesz róla hogy erre vagy arra eldõljön 1-1 7vége...

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Az már régen nincs meg.
desigo
Remélem megmarad a végére a sportszerûség.
nearo
Végül is neked is igazad van.
De mint mondtam, különbözünk.<#smile>

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Azt hiszem az idei év már nem arrol fog szolni,hogy ki lesz a bajnok.
Innéttöl tök mindegy.
Jövöre uj idöszámitás kezdödik.
desigo
Alonso talán nem bizonyított?
Egy törött autóval 5-ik az idõmérõn.
10-ik helyrõl 3-ikra küzdi fel magát.

Azért õ is teper...
nearo
Mert idén bizonyított. Lehet, hogy nem értetek velem egyet, de 2001, 2002, 2004 az olyannyira Ferrari év volt, hogy azokban az években szinte bárki nyerhetett volna a Ferrarival. De mondom, ez az én véleményem, és nem várom el senkitõl se, hogy ez legyen a véleménye, hiszen különbözõek vagyunk.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

otrosinka
Ha jobb lesz a következõ 3 futamon akkor legyen õ az idei év bajnoka de ha Alonso lesz a jobb akkor legyen õ.

Ezt magam sensm fogalmazhattam volna jobban....û
A lényeg emberek gyõzzön a jobbik....ez a forma1...

http://eurobasketballblog.wordpress.com "Everything I'd like, May the heaven give....."

desigo
Miért érdemelné meg?
Már 7 VB címe van!

A többi pilóta is küzd és hajt nagyságrendel kevesebb pénzért és sokkal szarabb technikával és háttérrel.Õk talán nem érdemelnék meg?

Ha jobb lesz a következõ 3 futamon akkor legyen õ az idei év bajnoka de ha Alonso lesz a jobb akkor legyen õ.
Ne az döntse már el,hogy kinek romlik el az autója.
nearo
Hát nemtom, de mielõtt ilyen kérdéseket teszel fel aktiváld magad, és keresgélj az interneten (pl.: google).

nearo
Õrült verseny volt a mai, kár, hogy nem voltam gépközelben a futam ideje alatt (nem ment volna el egy óra a visszaolvasással...). Bár nem vagyok Schumi drukker, én azt mondom, hogy megérdemelné, ha begyûjtené a nyolcadik VB címet is, nyugodt lélekkel vonulhatna vissza. Nagy versenyzõnek tartom, de még mindig nem tudom neki (vagy inkább a Ferrarinak) megbocsájtani azt az öt évet, amikor sorozatban világbajnok lett, ezért valamilyen szinten örülök , hogy visszavonul, bár kétség kívül furcsa lesz nélküle a Formula-1 világa. Raikonnen kerül a helyére, egy (szerintem) nagyon nagy tehetség, aki még nem igazán tudott kibontakozni, remélem lesz erre lehetõsége a Ferrariban. Amióta az eszemet tudom a McLaren finn pilótáinak szurkoltam, most nem tudom mi lesz velem...😊 valószínûleg maradok Kimi drukker, de a Ferrari miatt fura lesz...

Gyocsika
A német himnuszt honnan tudnám megszerenzi?

Gyocsika
Schumacher Forever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

allock
sztem elég nagy vagyonra tett szert 😊

#hhwnd

desigo
Mibõl fog majd megélni ezután? <#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>
b-type
<#eljen><#eljen>
fullos egyetértés a részemrõl is.
Nagyszerû futás lett a mai, eltekintve a kommentátoroktól, és attól hogy Heidfeld nem futott-nem tudott jót futni.
Egyébként ettõl a futamtól én többet nem tudtam várni, szerettem volna ha az utolsó futamra lesz 2pont különbség...erre gondolni sem tudtam, de most aztán igazán jó futamokat várok és valszeg kapok.

Végül is a legnagyobb hír MS visszavonulása amit rettentõen sajnálok, nem volt kedvencem, de ezt a tudást amit felhalmozott az évek alatt egyszerûen sajnálom hogy nem viszi többet pályára. 😞
De nagyszerû versenyzõi élete volt. <#eljen>

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

mflex
Azt hiszem ebben benne van minden...

Schumi: Életem legnehezebb döntése volt

Michael Schumacher elárulta, élete egyik legnehezebb döntését hozta meg akkor, mikor elhatározta, az idei év végén elhagyja a Forma-1-et és visszavonul.

A Ferrari percekkel az Olasz Nagydíj leintését követõen jelentette be, hogy a futamgyõztes Michael Schumacher a 2006-os idény végén visszavonul. A német versenyzõ példátlan számú bajnoki címet halmozott fel pályafutása során, és szinte minden rekordot bezsebelt a királykategóriában.

Az Olasz Nagydíjon aratott futamgyõzelme, pályafutása 90. elsõsége volt.

"Ez egy nagyon különleges nap. Gyõzelmemmel karnyújtásnyira kerültem az idei bajnoki cím megszerzéséhez, azonban most mindenki a jövõmre kíváncsi" - magyarázta Schumacher a futamot követõ sajtókonferencián. "Az elmúlt hónapokban rengeteg pletyka látott napvilágot jövõmmel kapcsolatban, és úgy érzem itt az idõ, hogy pontot tegyek a találgatások végére."

"Sajnálom, hogy ilyen sokáig tartott, de higgyék el, nem volt egyszerû a döntés. Úgy éreztük, hogy ez a legmegfelelõbb alkalom arra, hogy bejelentsem, ez volt pályafutásom utolsó versenye itt Monzában. A csapattal együtt úgy döntöttünk, hogy az idény végén visszavonulok."

"Fantasztikus élmények fûznek a motorsporthoz, az elmúlt harminc évben sokat kaptam a versenyzéstõl, rengeteget jelentett számomra az egész. Minden pillanatát élveztem, legyen az jó, vagy rossz, ezek tették különlegessé az életem. Külön köszönetet szeretnék mondani a családomnak, kezdve édesapámmal, és elhunyt édesanyámmal, feleségemmel, gyermekeimmel, és azokkal, akik támogattak engem."

"Az õ támogatásuk és elszántságuk nélkül nem lehetett volna túlélni ezt az idõszakot. Nem tudok elég köszönetet mondani a családomnak, de természetesen kollégáimra is sokat gondolok, különösen a Ferrarinál eltöltött éveimbõl szerzett barátokra, akik mindig mosolyt varázsoltak az arcomra. Nehéz volt meghoznom ezt a döntést, mert tudom, hogy többé már nem dolgozhatok velük."

"Azonban egy nap mindennek eljön az ideje, és én úgy éreztem, most jött el az a pillanat, mikor abba kell hagynom. Úgy gondoltam, hogy Felipének is lehetõséget kell biztosítani a további szereplésre, mert szerintem egy fantasztikus fickó. Kimagasló munkát végzett az idei évben, jó csapattárs volt, mindig támogatott. Eljött tehát az idõ, hogy búcsút mondjak a Forma-1-nek, és már nem lehetett tovább húzni a döntést" - magyarázta Schumacher, aki bevallotta: roppant boldog, hogy helyét Kimi Raikkönen veszi majd át a csapatban.

"Már jó ideje tudom, hogy õ a kiválasztott" - folytatta Michael. "Most azonban az utolsó három versenyre szeretnék koncentrálni, hogy stílusosan, akár bajnokként fejezzem be pályafutásomat. Hatalmas lépést tettünk efelé, aminek nagyon örülök. Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki segítségemre volt az elmúlt években."

Bár Schumacher a jövõ évben biztosan nem fog versenyezni, nem kizárt, hogy a jövõben is aktív tagja marad a Ferrarinak.

What about the forests?

mflex
Igen igaz!<#smile>

What about the forests?

Egy nem Sumi szurkolo,ugyan igy érez.Majd nehéz,és fájdalmas lesz a bucsu.
Michael,akkor is hiányozni fogsz,ha nem neked szuroltunk!!!!!!!!!
Sysfox
Nagyon sportszerûnek éreztem, amikor Schuamcher arról beszélt, hogy nemcsak maga miatt döntött így, hanem Massa miatt is, akit nagy tehetségnek tart. Õszintének hangzott. <#eljen>

FM2012 - http://sysfoxfm.blogspot.hu/

Sysfox
Szép volt! <#eljen><#taps>

Bandee1987
<#eljen>

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

ez szép...

Massa miatt nem várhatott tovább

Néhány perccel késõbb a német RTL televíziónak adott interjút, melyben elárulta, július elején, az Amerikai Nagydíjon döntötte el, befejezi. Elmondta továbbá, döntését csapattársa, Felipe Massa miatt sem halogathatta tovább, a brazilnak tudnia kellett, maradhat-e a Ferrarinál, vagy másik istállót kell keresnie, ezért nem várhatott határozatával a szezon végéig.

Na ennyit Dávid Sándorrol,és a reggel felkel,megnyeri,és folytatja-rol!
Talán Sumival a legnagyobb rajongonak is vissza kellene vonulnia.
mflex
"Mindig szomorú pillanatokat kell átélnünk, ha egy kivételesen tehetséges embertõl kell megválnunk, dolgozzon, alkosson ez a valaki, az élet bármely területén. Azok az emberek, akik éveken át képesek millió másnak örömöt okozni a szereplésükkel, vitán felül a legértékesebbek közé tartoznak, és a maguk után hagyott üresség úgyszólván betölthetetlen.
Így van ez most is, így érzek jómagam is.

Michael Schumacher, aki a Forma-1-ben eltöltött 16 év során minden lehetséges rekordot beállított és megdöntött, az egyelõre még „csak” hétszeres világbajnok bejelentette, hogy amikor 2007-ben Melbourne-ban felbõgnek a motorok, Õ már nem fog volán mögött ülni, és többé már nem lehet vele számolni, nem kell tõle tartani.
Azonban a sportágon belül és kívül egyaránt emblametikus figurává vált versenyzõt, rengeteg feltörekvõ fiatal tehetség példaképét biztosan nem fogjuk elfelejteni, hisz sporttörténeti szerepe eredményeit tekintve megkérdõjelezhetetlen. A kerpeni srácból legenda lett, õ az, aki minden maximumot kihajtott képességeibõl, és elmondható, hogy a sportágban töltött idõszak alatt tiszteletreméltó magabiztossággal verte tönkre az aszfaltcsíkokon rendre felbukkanó, trónkövetelõ ellenfeleket. Nem lenne helyes azt mondani, hogy egy legenda ért most véget. Mert Schumacher szellemisége mindig jelen lesz a Forma-1-ben, a Ferrarinál eltöltött évek, az istállón belül kialakult rendkívüli profizmus, céltudatosság, és az, az iszonyatos erejû lendület, amely egyebek mellett Michaeltõl elválaszthatatlan érdem, maradandó érték. A példakép új mércéket állított fel, új kihívásoknak kell megfelelniük azoknak, akik utána jönnek, és így valóban: Ha Õ maga távozik is, irigylésre méltó eredményei, a többi versenyzõt bizonyára hosszú idõn keresztül motiváló rekordjai, az a hihetetlen széria, amely a sportág szinte külön mûfajává, klasszisává tette õt. Itt marad velünk, és mindenkivel, aki többé, vagy kevésbé ebben a benzingõzös világban él. Mindez ott lesz továbbra is minden pályán, mintha az a hosszú lista, amely érdemeit méltatja, maga lenne a mindenki által elérni vágyott befutó, a Cél.

Voltak nehéz pillanatok, sõt, akadtak olyan futamok is, ahol a Példakép nem mindig úgy viselkedett, ahogyan azt egy igazi sportemberrõl elvárnánk. Ám ne feledjük: Nincs olyan ember, aki soha ne botlana meg, és ha végül mérleget vonunk, a pozitívumok többszörösen nyomnak a latba.

Azt hiszem, nem csak azt az örömöt köszönhetjük meg Michaelnak, amit a rajongói éreztek, amikor megnyert egy-egy futamot, vagy magát a világbajnokságot. Az Õ személye, kivételes tehetsége, tudása, profizmusa révén – talán túlzás nélkül állítható -, milliók lettek kíváncsiak erre a fantasztikus sportágra, milliók számára vált szórakozássá a futamok, az idények végigkísérése, és talán ezrek számára nyújthatott pusztán személyisége, viselkedése okán egyfajta példaképet, követendõ példát.

Az abszolúte pozitív értelemben veendõ, 100%-os Sportember mivolta számomra megkérdõjelezhetetlen. Amikor minden addigi rekordot megdöntött, minden trófeát elnyert, minden babért learatott, Michael akkor sem fáradt bele, nem fásult el, és mikor nehéz idõszakok köszöntöttek be, nem adta fel, sõt… Kitartása és töretlen optimizmusa, bámulatra méltó teljesítményekre sarkallta, felülmúlva néha már-már önmagát is.

Távozása egy korszak végét jelenti. A Schumacher-korszak ér véget, és ezzel Michael lezár egy történelmi szakaszt, amelyet követõen a Forma-1 többé bizonyosan nem lesz ugyanolyan, mint vele volt. Bizonyos, hogy a következõ idényben nem lesz pótolható a hiánya, még akkor sem, ha egy olyan nagyszerû és tehetséges fiatalember veszi át a stafétabotot, mint Kimi Raikkönen. Ezután nem kell Michael-al számolni, nem bukkanhat elõ az egyik kanyarból eszelõs sebességgel, hirtelen rátapadva ellenfelére, és soha többé nem drukkolhatunk neki, hogy még utoljára tanítsa móresre a szemtelenkedõ, hamar beképzeltté, önteltté váló ifjoncokat. Nem láthatjuk majd az egész pályafutása alatt csodálatraméltó frissességben megõrzött, a futamgyõzelmei alkalmával mindannyiunk által, minden alkalommal csodált, szinte gyermeki örömét sem.

Schumacher búcsújával a Forma-1 igen fontos, szinte már szerves része is távozik. Minden esetre remélem, hogy eredményei, sporttörténeti jelentõségû, bravúros szereplése valóban példaképpé teszi õt a következõ nemzedékek szemében, és ilyesformán, öröksége révén Michael Schumacher szellemiségébõl mégis marad valami a pályákon, a boxutcákban, a pódiumon, a versenyzõk fejében.

Michael, köszönjük ezeket, a fantasztikus éveket, köszönjük mindazt, amit tevékenységeddel adhattál másoknak. A nyolcadik világbajnoki cím megszerzése utáni idõszakra pedig jó pihenést kívánok Neked – megérdemled.

Egy Raikonnen-szurkoló"

What about the forests?

Sysfox
Én is! De aligha lesz jó a Honda.

Bandee1987
igen, erre én is gondoltam 😊

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Sokak szerint nem,szerintem igen,az az lezárult az a korszak,mikor a piloták a technikának köszönhetöen,sorozatban nyerték a VB cimeket.
Jövöre tenyleg más lesz,technika,és pilota téren is.
én speciel annak örülnék ha már végre Button kapna egy vb címre esélyes autót😛