FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Istencsászár
Ha csak olyan szoros lesz mint idén már jó.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Istencsászár
Tisztán látszott hogy év végére a B jobb volt, mint az M, többek közt ezért sem tudott nyerni a Rönó saját erõbõl... ez tényleg vicces.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Kit--Kat
"Minden csapat megkapja a csoda B gumikat"
Mert csak ettõl volt gyors a Ferrari, ugfye?
Te tényleg 1 kabaré vagy...

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Évek ota azt mondom,hogy majd jövöre szoros lesz,és ez idáig soha sem jött be,de most tényleg meg van az esélye.
csak a mekinél addig sem volt azért minden rendben, de igen, majd kiderül

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Istencsászár
Ugye teis láttad milyen pofont kapott a meki hogy 1-2 okos ember távozott 2005 végén... szép lassan leszálló pályára kerültek, és futamot sem tudtak nyerni. Ezis benne van a pakliban a Ferka részérõl. Minden csapat megkapja a csoda B gumikat ( remélem ) azt a Ferka elõnybõl máris nincs sok, de majd kiderül minden 5-6 hónap múlva .

Kit--Kat
Ne sajnáld, így is a legjobb autóból tudják elkezdeni a jövõévi fejlesztéseket, szvsz ûberelni fog. Mellesleg annál rosszabbul nem járhat ahonnan jött<#nevetes2>
Inkább Alonsot sajnáld, hova megy a Renaultból<#hehe>

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Hivatalos Barna bácsi,és még sokan távoznak a Ferraritol.
Hogy kik?
Mindenki aki számit,R.B,J.T. Stepny,Martinelli.
Egyedül a tervezö guru Rory B. marad.
Nem irigylem kimit!
gordon 24
Na ez kemény lenne. Kiváncsi lennék mit csinálna ott.

Downhill!!

,,És vajon felkészült-e rá lélekben, hogy a megszokott sikereket átmenetileg rendszeres gyalogtúrákra cserélje a pálya korlátja mögötti gyepen?" 😄DDD

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Pletyka:

"Schumacher to run Cup road courses? Rumors that Michael Schumacher has signed a $10 million deal to drive the two NASCAR road races at Sears Point (Infineon) and Watkins Glen in 2007 could not be substantiated at launch time.(autoextremist.com)(10-26-2006)"

b-type
<#eljen>

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

http://gaborszantai.co.uk/

Kit--Kat
Ez most pozitívan gondoltam hihetõnek😊

Istencsászár
Volt róla egy cikk, hogy emiatt, és mivel minden stimmel teljesen hihetõ... miért ne lenne az?

Kit--Kat
nem is mondták meg, hogy miért F248, szóval hihetõ

oneal1
érdekes😊

!Forza Ferrari!

webibebi
honnan tom leszedni a brazil futamot?????

msn:[email protected] bárki felvehet

Én ezért remélem.
Sokak szerint a Ferrari már az év elején tudta,hogy Sumi visszavonul,ha levesszuk azt a két futamot,amiröl kizárták,akkor 248 futamon vett részt.
Ferrari F248 volt az idei auto neve.
BaliBoy

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Mersant
remélem sosem döntik meg. na nem azért mintha annyira szeretném schumachert, hanem mert az azt jelentené hogy izgalmas versenyeket látunk és kiegyenlített harcot...

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

autoszimulator
hát igen.. jó pár év el fog telni míg valaki ezeket megdönti..

.: mobilize.hu :.

Istencsászár
Schumacher legfontosabb rekordjai

A Forma-1 örökranglistái:

vb-címek:

1. Michael Schumacher (német) 7
2. Juan Manuel Fangio (argentin) 5
3. Alain Prost (francia) 4

futamgyõzelmek:

1. Michael Schumacher 91
2. Alain Prost 51
3. Ayrton Senna (brazil) 41

összpontszám:

1. Michael Schumacher 1369 pont
2. Alain Prost 798,5
3. Ayrton Senna 614

az egy szezonon belül elért legtöbb gyõzelem:

1. Michael Schumacher 13 (2004)
2. Michael Schumacher 11 (2002)
3. Nigel Mansell (brit) 9 (1992)
és Michael Schumacher 9 (1995, 2000, 2001)

dobogós helyezések:

1. Michael Schumacher 154
2. Alain Prost 106
3. Ayrton Senna 80

elsõ rajtkocka:

1. Michael Schumacher 68
2. Ayrton Senna 65
3. Jim Clark (brit) és Alain Prost 33-33

leggyorsabb kör:

1. Michael Schumacher 74
2. Alain Prost 41
3. Nigel Mansell 30

sorozatban aratott futamgyõzelmek:

1. Alberto Ascari (olasz) 9 (1952/1953)
2. Michael Schumacher 7 (2004)
3. Michael Schumacher 6 (2000/2001)

pontszerzõ hely megszakítás nélkül:

1. Michael Schumacher 24 (2001, Magyar Nagydíj - 2003, Malajziai
Nagydíj)
2. Carlos Reutemann (argentin) 15 (1980, Belga Nagydíj - 1981, Belga
Nagydíj)
3. Juan Manuel Fangio 14 (1953, Francia Nagydíj - 1955, Argentin
Nagydíj)

"mesterhármas" (elsõ rajtkocka, futamgyõzelem, leggyorsabb kör):

1. Michael Schumacher 22
2. Jim Clark 11
3. Juan Manuel Fangio 9

leghamarabb megszerzett vb-cím:

1. Michael Schumacher 17-bõl 11 futam után - 2002
2. Nigel Mansell 16/11 - 1992
3. Jim Clark 10/7 - 1963 és 1965

legtöbb gyõzelem ugyanazon a helyszínen:

1. Michael Schumacher Franciaországban - 8 (1994, 1995, 1997, 1998,
2001, 2002, 2004, 2006)
2. Michael Schumacher Kanadában (1994, 1997, 1998, 2000, 2002, 2003,
2004) és San Marinóban (1994, 1999, 2000, 2002, 2003, 2004, 2006) - 7

GP-részvétel:

1. Ricardo Patrese (olasz) 256
2. Michael Schumacher 250
3. Gerhard Berger (osztrák) 210

Istencsászár
Rosberg inkább ne, abból csak roncstelep lesz... sato 2.

Kit--Kat
hihetõk vagytokXDDD

Ür milyen ür?
Ha majd egymásnak esik Alonso,Kimi,Kubica,Kovalainen,Hamilton,Rosberg,még
szük is lesz ez a tér
Istencsászár
Persze hogy nincs, legalábbis tudtunkal nem klónozták😊. Mika után is ûr volt, de jött Kimi... Sumi után is ûr lesz, de jön Kimi... Az F1 meg száguld tovább.

Mint bizonyára észrevettétek,nem nagyon írogatok már ide( sokak örömére)
DE az tény,hogy mekkora ÛR tátong az F1-ben azt jõvõre fogjátok látni,meg azt is,hogy a Ferrari mekkora hanyatlásba kezd...
Nem azt jósólom,hogy sehol sem lesz,de messze a fénykorától...
Persze,majd most jönnek az ellenérvesek és lökik,hát van sok olyan sztár mint SUMI,már pedig nincs!és olyan sincs még1 ,aki olyan finomra tudja hangolni az autót mint Õ,legalább is a mostani pilóták között..
Na de mielõtt bárki is vitázni akarna ezzel a ténnyel jó magam el is teszem ezt az okfejtést a jõvõ évi szezonra.....

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

mflex
A Ferrari a héten jelenti be a változásokat

Az olaszok sportigazgatója, Jean Todt megerõsítette, a Ferrari tartja magát eredeti ütemtervéhez, és ahogy azt korábban megígérte, a szezonzárót követõ héten nyilvánosságra hozza, milyen szerkezetbeli változások lesznek a csapatban a jövõ évben.

Minden idõk legsikeresebb Forma-1-es versenyzõje, Michael Schumacher a hétvégén megrendezett Brazil Nagydíjon teljesített utolsó versenyét a Forma-1-ben. Bár a Ferrari már jó ideje tisztában volt Michael döntésével, mégis komoly gondba kerülhet a jövõ évben, hiszen a hétszeres világbajnok személyében egy olyan versenyzõt veszített el, akire az elmúlt években épített.

Mint ahogy arról korábban már beszámoltunk, a gárda technikai igazgatója, Ross Brawn a következõ évben nagy valószínûséggel fizetett szabadságra vonul, mely azt is jelenti egyben, hogy Costa - aki jelenleg a tervezõ- és fejlesztõcsoportot vezeti - illetve a fõtervezõ Nicholas Tombazis több feladatot kap majd a 2007-es idényben. A Ferrari sportigazgatója, Jean Todt pedig minden bizonnyal még legalább egy évre meghosszabbítja decemberben lejáró szerzõdését. A csapat menedzsere, Stefano Dominicali is nagy valószínûséggel más poszton fog tovább tevékenykedni, és több feladat hárul majd rá a versenyeken a jövõ évben.

A Ferrari ugyan nem árulta el, milyen átszervezések lesznek a csapaton belül a jövõ évben, a cég elnöke, Luca di Montezemolo már az Olasz Nagydíjnak helyet adó Monzában elhintette, új és régi arcokból tevõdik majd össze az "átdolgozott" csapat.

"Új belépõkkel szeretnénk megszilárdítani stabilitásunkat" - mondta. "Ha visszatekintünk az elmúlt tíz évre, akkor láthatjuk, hogy a Ferrari soha nem bolygatta fel komolyan a felépítését, inkább kisebb, de annál fontosabb változtatásokat hajtott végre a struktúrájában. Meg szeretnénk tartani a stabilitást, a lelkesedést, és a jelenleg nálunk dolgozók 80-90 százalékát. Az idei év roppant fontos, mert rengeteg hosszú távú szerzõdés jár le a szezon végén. Bízom benne, hogy megtaláljuk a megfelelõ egyensúlyt az újítás és a stabilitás között."

Jean Todt a szezonzáró Brazil Nagydíj után sem volt közlékenyebb, ám ismét megerõsítette, a héten bejelentést tesz a csapat.

"Korábban ígéretet tettünk arra, hogy a szezonzárót követõen eláruljuk, milyen változások lesznek a csapaton belül a jövõ évben" - mondta a sportigazgató. "A bejelentés napokon belül várható. Több területen is lesznek változások, és ahogy azt megígértük, ezeket hamarosan nyilvánosságra is hozzuk."

What about the forests?

Istencsászár
Sajtó: Todt lehet a Ferrari üzletvezetõje
Az olasz napilap, a La Repubblica értesülései szerint Jean Todt hamarosan új posztot tölt be a Ferrarinál. A lap úgy tudja, hogy a csapatvezetõ a jövõben a sportautógyártó vállalat üzletvezetõje lesz, és Luca di Montezemolo-val a Ferrari üzleti ügyeit irányítja.

Amennyiben létrejön a megállapodás, a Ferrari istálló menedzselését Mario Almondo és Stefano Domenicali veszi át.

Szép csöndben épül le a dream team, ha igaz...

Istencsászár
2003-ban? ha csak pár pontot szed össze még akkor valszeg VBt megnyeri, persze ez állt volna Sumira is. 2004ben pedig az mp4/18 kuka, mp4/19 pedig egyszerûen lassú volt, a motor pedig megfõtt benne... csak év végére sikerül a kocsit olyan szintre fejleszteni/átszabni amivel futamot tudott nyerni, és ez nemás mint a 19b, de akkor már túl késõ volt.

Természetesen igazad van,de én ugy gondolom,hogy Kimi akkor sem lehetett volna ellenfél,ha az összes futamon végig megy,max Rubensnek.

De ez lényegében áll 2001,2002-re.
M@TriX
Fisch nem lett volna képes ilyen finom mûveletre az biztos 😉

szerintem kib. jó verseny volt, azt hittem, hogy uncsi lesz, miután cserélt Schumi (nem Schumi fan vagyok, hanem a jó versenyeket szeretem), de aztán lett élet a versenybe nagyon jó volt.

na meglátjuk mi lesz jövõre, mert sztem akkor is lesznek izgalmak.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

a.carkey
LOL!

A medve nem játék.

McLaren-nel ez is merész😊))

http://gaborszantai.co.uk/

Istencsászár
2004ben szvsz a Ferrari mint kocsi is ûber volt, kb mint a tavalyi Meki, csak hát az be is fejezte a futamokat. Szerintem.

b-type
Kicsit filózgatva:
írod hogy:"2004..szintén nagyrészt a guminak köszönhetöen"

igazából ezt is lehetne boncolgatni...mármint ezt a 2004-es évet.
Mert nem annyira biztos hogy a gumik miatt.
Több dolog miatt nem lehet ezt sem tényként kezelni.
A legnagyobb rivális Kimi és a McLaren:
- mivel Kimi 2003-ban igencsak versenyben volt a VB-re, egész évben 3 alkalommal nem fejezett be futamot, ebbõl 1 alkalommal az autó/motor miatt.
2004-ben ugye:
1. verseny: motorhiba
2. verseny:váltó
3. verseny: motorcsere miatti 10helyes bünti, és versenyen megint meghalt a motor.
4. verseny:motorcsere miatt 10helyes bünti.
6. verseny szimpla kiesés, nem motor hanem más technika
7. verseny:motorhiba
13.verseny:szimpla kiesés, elektronikai hiba miatt
15.verseny:motorhiba

A két év között történt kifejezetten a motor környékén hogy a Mercedes a 2002-es többségi rész után 2003évközben teljesen bekebelezte az Ilmor-t és át is nevezte, így Illien elment, és az Ilmor nevet is magával vitte és az 'üres' 2004-es év után, 2005-ben megalakult az új társasága (Ilmor Engineering Ltd), és a a Penske csapat Honda-jával kezdett foglalkozni (2006-ban megnyerték az Indy500-t és uebben az évben megnyerték az IRL bajnokságát).

-A Renault még felfutó ágban volt.
-A Williams pedig már leszálló ágban (Rozmár orrész is ekkor volt 😊) ).

Biztos hogy frankó volt a Bridge' gumi is (errõl ugye tettek 2005-re), de szvsz 2004-ben egyszerûen nem nagyon volt versenytárs.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

b-type

sztem le kellett hogy jöjjön ezt a témát nem én hoztam fel, csupán azt jegyeztem meg hogy nemf/b] lehet tényként kezelni mivel nem tudja alátámasztani.
..mivel nincs összehasonlítási alap.

Nem akarok ünnepronto lenni,de ez kicsit emlékeztet 2004-re,mármint amit irtál.
Akkor a Ferrarik 1-1,5 mp-vel voltak a mezöny elött,szintén nagyrészt a guminak köszönhetöen,de az eszes kommentátor megyjegyzi,hogy Michelin fölény van,mert az elsö két Bridgestone-os Ferrari mögött a következö nem Michelint használo pilota a 17. Minardi.

Nem hiszem,hogy tulzott következtetést le lehet vonni ebböl a futambol a jövöre nézve.
Uj autok,uj piloták,uj emberek.
Aki tegnap 150%-ot autozott az Sumi,Massa is szerintem 80%-ot ment,Alonso meg épp annyit,hogy második legyen,és ne érje szo a ház elejét.
Szerintem,ha mogötte Button elkezd 2 perces köröket menni,ö is vissza lassult volna.
Istencsászár
Ross helye megüresedett...

desigo
Csak nehogy elüsse valaki mint ahogy õ tette...
miilann
lehet hogy õ lesz a nyalokás ember

||| HALA MADRID!!! ||| GOOO ALONSOOO GOOO!!! ||| FLY EAGLES FLY!!! |||

desigo
Kiváncsi vagyok,hogy Schumi mit fog csinálni a Ferrarinál a jövõben...
b-type
Ezért mondtam hogy nem tudod alátámasztani.
Persze egy köridõ az autó, a pilóta és a gumi összeségébõl áll össze, de nem lehet ezzel magyarázni MS teljesítményét.

Fõleg azért nem mert mivel az utána következõ tervezett kiállás a 21körben jött, tehát nagyjából az az ideális 2kiállásos taktika, illetve valahol ott van. MS-nél is vhogy úgy tervezhették, erre a 9 körben ki kellett jönnie és hogy tartsák a 2kiállást jól megdöntötték az autót még üzanyaggal....és még így is nagyon-nagyon gyors volt, mikor kijött közel körhátrányba került, és onnan jött fel a többieknél jóval nehezebb autóval(!).
Majd a 2. tankolás után mindenkinél sokkal gyorsabb volt, és aztán végig gyorsabb volt, az utolsó körökig, és hibázott is itt-ott a nagy tempóban.
Fergeteges volt.

Istencsászár
Kik használnak B-t? Ferrari, Toyota, Williams, Spyker, Aguri.
A Ferrari utóbbi idõben nagyon jó lett, valszeg a gumi javulása miatt is.
A Toyota is sokkal jobb az utóbbi idõben fõleg idõmérõn valszeg a gumi jobb teljesítménye miatt, de versenyen még vannak gondajik.
A Williams marad ott ahol van a kudracban és a szétesésben.
A Spyker vagyis ex Midland sosem ment jól õk az utolsók.
És az Aguti igen látványos javulása az utóbbi idõben valszeg a gumik miatt.

Leggyorsabb köröket megnézve is lehet látni Ferrari és Aguri remekül ment.
"Mivel MS mögött a legjobb Bridge'-s pilóta a futamon Takuma Sato lett" igen, mivel a többi B-s kiesett ^^ ( TOY, WIL )

Nade én semmit sem akartam levonni Sumi teljesítményébõl, csak megjegyeztem hogy a kocsi plusz az õ teljesítményéhez kellettek a kivláló gumik. ( miért is vonnák le, tavaly Kimi japán versenyére gondolva ott is e három komponens, tehát Kocsi+Pilóta+Gumi hármas segítségével nyert az utolsó helyrõl )

Massánál jó hogy gyorsabb volt, mivel jobb pilóta... és hát a többiek sem mentek olyan tempót, hogy a brazilnak nyomnia kellett volna még jobban, igyis macska egér harcot vívtak vele a többiek ( Kimi, Button stb ).

b-type
Nekem ezzel semmi bajom, csak az ember olvas vad dolgokat is.
Pedig el kell tudni ismerni a teljesítményt, sõt hát Istencsászár el is ismeri, de mindig faragja azért kicsit 😊)))))
Húzza a MS drukkereket 😊), de ez spec engem nem õszít. 😊

Az hogy MS a 9 körben kényszerült kijönni és 11másodpercig tankolták, azaz kapott lét bõven és így is milyen gyors volt, az nem számít.
hogy tankolás után közel körrekordott futott detto, de még csak nem is a Bridge' varázsos tapadófelületében kell keresni a megoldást, mivel a leggyorsabbat meg az utolsó körökben futotta..
Egyszerûen odarakta magát a pali, na de bitangúl...sokszor néztem a célrafordító ívtöréseit..hogy mennyire kirakta a fû mellé a minnél jobb ív miatt, centire..és ez bitang király volt, annál a sebességnél ez brutál.
vagy ahogy jött ki a tankolás után, már ott mit össze korrigált 😊)
elküldte az öreg példamutatóan.
és akkor még nem volt szó az elõzésekrõl...😊

Kit--Kat
Ráadásul Schumi 1,5-2 mp-vel is gyorsabb volt a saját csapattársánál, de hát neki aztán lehet magyarázni, mindenre ki tud valamit találni.

b-type
Hát de ezek nem tények, nem tudod alátámasztani. 😊
Mivel MS mögött a legjobb Bridge'-s pilóta a futamon Takuma Sato lett.
Qual-n az elsõ tízbõl 6 autó Michelin-s.
Megnézhetem hogy míg ki nem estek milyen idõket mentek a Bridge'-s csapatok, pl. Trulli, de sztem nem fog változtatni semmin.