182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Szerintem meg nem. -
Ez a topik aligha szól az F1ről úgy általánosságban. Az egész sokkal inkább egymás anyázásáról szól, legalábbis ha csak az elmúlt egy-kétszáz hozzászólást nézzük mindenképpen :D -
Jöhet ismét a Hamilton-Glock eset. :D -
Hurrá,végre befejezitek,és méga végén a F1-ről lesz szó a topikban,méghozzá érdemben. -
A lényeget te már az elején nem értetted, de nem számít, jobb lesz így mindkettőnknek. -
Sajnos állandoan ide-oda teszed magad és nem érted meg a lényeget, úgyhogy tényleg abbahagyom. -
Te most csak szórakozol ugye? Lesenkiztél valakit, erre megkérdeztem, hogy te ugyan ki vagy? Hogy én ki vagyok? Egy senki, és ennek megfelelően tudom is hova tenni magamat ellentétben veled. -
Te kérdezted tőlem, gondoltam megkérdezem tőled, hogy miért te ki vagy?
Amúgy te itt másokkal szembenről írsz. Massán kívül kiről írtam még? Láttál te engem páros lábbal negrózni, másokat szidni a patkány post óta?
A szövegértelmezéssel meg nálad vannak igazán problémák. Különösen egy lepatkányozásos komment után, amire a GAZDÁJÁNAK reagáltam kb. abban a stílusban, ahogy ő kezdte. (Mellesleg neki nem ez volt az első kommentje Kimivel kapcsolatban amire nyilhatott volna a bicska, hogy egy klasszikust emlegessek.) De amikor valaki Kimivel kapcsolatban emleget patkány stílust, na az már valami, Finn Puma.
Már többször leírtam korábban, hogy Kimi nem kedvenc, de ebből a mezőnyből őt bírom a legjobban, pont azért mert jó és semmi patkány stílusa nincs, de abszolut nem kedvenc.
Számomra igazán két pilóta fontos (értsd: kedvenc), ha már így érdeklődsz: Prost és Hakkinen. Korábban, a kezdetekkor még volt egy Pironi is, de ő már sajna meghalt, pedig ő volt gyerekkorom kedvence. Remélem eljut az agyadig, ha kell képekben tolmácsolom, hogy a "másokkal szemben is mutathatsz némi tiszteletet" megjegyzésed egy baromság, mert itt órák óta csak Massáról van szó és ő is csak egy Kimit lepatkányozó post miatt esett áldozatul. Remélem felfogtad! A jövőben nem kívánok neked erre reagálni.
Ha gondolod képekkel is kommunikálhatsz, ahogy szoktad máskor is, ha nincs melletted senki, hogy begépelje a mondanivalód ...
Részemről ennyi. -
Nincs montreali balfaszsága,akkor Kimi 4 ponttal közelebb van hozzá x) Najó,kettővel. -
DJ BP #71655 egyértelműen Hamiltont tenném meg, arca nagy, de tud. Gondolj bele, ha nem csinálja meg azokat az amatőrnek tűnő hibákat (pl. Montreal boxutca, nem előzi meg Kimit a sikán után Spaban) rég eldőlt volna...
Tavaly is a bakik miatt bukta el. Képesség és teljesítmény alapján Hamilton ,,érdemelné" meg idén -
Szorítók Massának, de szerintem csak a hajtása és a hozzáállása szól mellette - pont emiatt kedvelem :) Hamilton kétségkívül tehetségesebb, és szerintem a McLaren is megbízhatóbb idén, ezért ha nagyon fogadnom kéne akkor valószínűleg én Hamiltonra tennék. -
Tőlem nem kell megkérdezned, hogy ki vagyok, mivel senkiről sem beszéltem oylan elbaszott stílusban ahogy te tetted. Mellesleg látom nem sikerült levágni, hogy egyáltalán nem vagyok anti-kimi drukker, semmi bajom nincs az ég világon kimivel. Csak annyit mondtam, hogy attól hogy Kimin kívül kevés pilóta létezik számodra, még másokkal szemben is mutathatsz némi tiszteletet!
A szövegértelmezéseddel meg látom még mindig probléma van, ha netán legközelebb kommunikálni szeretnék veled, akkor inkább képeket fogok rajzolni azt talán felfogod majd. -
Nagyjából én is úgy gondolom, hogy 50-50% a VB Massa és Hamilton között, Hamilton-t jobb versenyzőnek tartom Massa-nál, Massa mellett ott van Kimi..Hamilton ezzel szemben, ahogy az eddigi kép mutatja, nem számítjat Kovalainen-re...de semmiképpen úgy ahogy Massa Kimi-re.
...és Massa is jó ráadásul, Montreal-i kettős előzése, HunRing-s Hamilton előzése..most Monza-ban sem ment rosszul, Spa-ban állítólag problémái voltak, annak ellenére ott sem volt azért rossz...és az időmérős eredményei is szépek, pedig nincs könnyű csapattársa.
Szal én Hamilton-t fogadnám meg, mert (sztem) virtuózabb. Viszont Massa gyorsasága és hozzáállása is megérdemli a címet. -
Nem érdekel, hogy kicsodád Lacoo vagy a többi anti-Kimi durkker, ahogy a te ökörségeidre is max a Massa drukkerek vevők. Megjegyzem, hogy anti-Kimi drukkerekkel kb. annyira felüdülő kommentezni Kimiről, mint kriptobolsevikokkal "zorbánról", vagyis reménytelen.
Hogy a logikám mennyire fail, az + majd év végén kiderül.
Én is megkérdezhetném, hogy ki vagy te, de tök felesleges, ls. fentiek ... -
coulthard007 #71650 ki mennyit keres a Formula-1-ben -
Nyilván, azért mert te lepatkányoztad Massat, én most lepatkányozom Kimit, akinek mellesleg semmi köze nincsen a fórumhoz vagy hozzád, és könnyen lehet, hogy a fejét fogná ha látná, hogy milyen rajongója van! :D
Azért meg külön elnézést kérek, hogy nem reagálok minden egyes hozzászólásra ami akár csak egy kicsit is nem tetszik :D Nyilvánvaló, hogy a Massara vonatkozó hozzászólások jobban felkeltik az érdeklődésemet.
Felőlem írogathatsz mérföldes hozzászólásokat, de a saját faszságodat úgysem tudod igazolni azzal, hogy mások hogy, vagy hogy nem beszélnek a pilótákról.
A logikád mellesleg hatalmas FAIL. Lacoo nem a komám, nem ismerem, a véleményével vagy egyetértek, vagy nem, és ennek semmi köze ahhoz, hogy ki kinek drukkol.
Massa egy senki? És mellesleg te ki vagy ha megkérdezhetem? -
Gabor_(HSF) #71648 Pedig sztem a realitás egészen más..
Én ugy vélem Massa-nak van a legnagyobb esélye idén..
Ennek több oka is van..
Hamilton rutintalan és forrófejű,ráadásúl túlzottan nagyképű,ami rengeteg veszély forrása ebben a sportágban is..
Nagyon nagy a hibalehetőség a hozzáállásában és a vezetésében,ez pedig a végjátékra nem igen kedvező..
Massa már sokkal megfontoltabb,bár az is igaz képes szétesni még a nagy nyugalomban is..
De mégis azt mindom ő a leginkább váramányos idén és ezt Kimi is elősegiti akaratán kivül is,mivel ő képes Hamitól pontokat elvenni,ellentétben Kovi-val..
Kimi abszolult esélytelen idén,túl "szürke" ahoz mostanában,de akárhányszor is vannak felvinnalásai,azzal is Massat segiti..
1-2 verseny és ha nem történik semmi extrém,a Ferka is Massa mögé kell,hogy áljon..Massa nem egy született tehetség ez vitathatattlan,megtanulta,mint Mansel és a jelek arra utalnak,hogy igen jól..
Néha lehet hátrány is a nagy tehetség,mert ha nem jönnek a dolgok önbizalom csökkentő,erre jobb péda nincs Kiminél és Haminak is lehet ez a vezte..
Nos Massaról csak annyit,ő nem egy szüle -
"Az viszont biztos, hogy ha Hamilton nyer, az a személyiségének nem fog jót tenni, mert már most is el van szállva magától."
Akár nyer akár nem még jópár évig ilyen lesz, fiatal, tehetésges, ég benne a tűz... Alonso is ilyen volt, Sumi is ( Kimi kivétel:) ). De ha Alo alá gyors kocsi kerül akkor biztos vagyok benne hogy ujra beindul:), hiszen még ő is fiatal. -
Ismerjétek meg Massa-át!
Nagyon szimpatikus a srác hozzáállása. Komoly bajban lennék, hogy kinek szurkoljak ha Vettel is csatlakozna a Ferrarihoz. Bár szívesen vállalnám ezt a "terhet". :D -
Nézd, azok után, hogy Kimit közvetve lepatkányozzák, pont Kimit, aki akkor sem volt pofátlan amikor akár bele is rúghatott volna volt csapatába (Alonso/Hamilton harc tavaly), Massa nyilatkozata (idén), vagy a spai eset utáni döntés (síri csend volt tőle), akkor szerintem ez ilyenkor belefér.
Miért SZINTE biztos, hogy nem nyeri meg, mert:
1. Hamilton még vissza is kaphatja a spai pontjait.
2. Szerinted ha a vébéről lesz szó, Hamilton nem fog ugyanúgy vagy mégjobban menni, mint eddig? Bár volt amiért lehetne rá fogakat csattogtatni, pl. Monza után, de végigszáguldott pontszerzőhelyig a 15. helyről úgy, hogy nem volt igazi start és vezeti a vébét.
Persze eldőlhet még a vébé Massa javára is, de ahhoz Massának nem csak autózgatnia kéne.
Én biztos nem fogadnék rá, de persze bárki próbálkozhat. -
lehet hogy egy kicsit durván írtam le, na de mindegy, én értem mit írsz, de hogy írhatsz olyat hogy Massa tehetségtelen meg hogy biztos hogy nem nyeri meg? szinte nem is írsz mást, én nekem is meg van hamiltonról a véleményem de mégse írom így le mint te -
Ja és értelmezzed már amit írok, eröltesd meg az agyad, oké? -
Kérlek! De fogadj is, hogy nekem is legyen benne valami jó amikor vesztesz! :D -
Na ezt mondom! Az ilyen marhák miatt reagálok ide keményebben. Te melyik mókusnak vagy az altja? -
Óh, te szegény! :D Pedig azért kommentelt már ide Bobby is jópárat, de tudnék még neveket sorolni ... Aztán itt van az is, hogy a "Hamilton oldal" is belegázolt a világodba. Egy rakat hasonló volt már ide belinkelve 71000+ hozzászólás között Hakkinennel, Schumacherrel, Kimivel kapcsolatban. De megsúgom, van Massa is ...
És mitől nyílt ki a bicska a zsebedben? Lacoo Massa drukker komád patkányozott keményen, csak vissza lett patkányozva, de nem Lacoo, az nem szokásom, hanem Massa. Amit leírtam, már egy finomított változat volt. Ha visszaolvasol 71000+ kommentet, akkor eddig nálam csak Istencsászár ütötte ki a biztosítékot, de ő is csak 1x.
Megjegyzem, hogy én is csak azután kezdtem el lereagálni az ehhez hasonló dolgokat, amikor elkezdtek röpködni a kárörvednések és egyéb gyalázkodások másoktól egy-egy futam előtt/alatt/után akár Schumacherre, akár Hakkinenre, akár Kimire, akár másra. Mellesleg tudod az úgy működik, hogy ha valaki valamit beír, arra a fórumon reagálnak. Ha valaki patkányoz, akkor nem fognak neki olyan visszaírni, hogy: "Ejnye bejnye, nem is patkány Kimi."
Massát is ezen a fórumon utáltam meg, pontosabban nem is útálat ez, mert egy senkit felesleges utálni, akinek csak a mellénye nagy és az is csak azért, mert a volt Ferrari főnök fia a menedzsere. Korábban nem érdekelt, ahogy nem érdekel sok másik pilóta sem az ideiekből, csak tudod már 2007 januárjában megkezdődött itt az anti-Kimi drukkerkedés, amikor Massa a téli teszteken (LOL), 3x több levezetett km után többször megverte Kimit.
Érdekes, hogy amikor Phil Hill meghalt, csendben maradtál, tudod olyankor, amikor kb. 6an poénkodtak egy halott nevével. Akkor a fene nagy liberális lelked éppen mérlegelt? -
Jegyezve ;) -
már régóta olvasom ezt a fórumot de még eddig nem írtam, de most leírom te szánalmas vagy, nem vagy ide való sőt sehova se, tehetségtelen Massa LOL 
, mert te aztán tehetséges vagy, egy trabantból nem tudnád kihozni a maximumot nem hogy egy F1-es autóból, hol vagy te hozzá képest? sehol, már eddig is olyanokat írtál hogy az hihetetlen, nem tudsz megnyugodni? folyamatosan béna Massa, meg nem nyeri meg stb, egy senki vagy hozzá képest, más normálisan leírja a véleményét csak te vagy ekkora szánalom, én is szidhatnám hamiltont de nem teszem, ennyi
-
Ez volt az első amikor úgy éreztem hogy igazán "kinyílt a bicska a zsebemben" ;)
Egyébként mindegy - mindig megpróbálok objektíven tekinteni a dolgokra, ami többé-kevésbé sikerülni is szokott, aki ismeri a véleményemet a közel múltban történtekről az tudja is ;) A Hamilton utálós oldalt ami korábban linkelve lett szintén gusztustalannak tartom - egyébként ha már itt tartunk :)
Egy dologban viszont biztos lehetsz, hogy én sosem fogok ilyen hangnemben beszélni egyik pilótáról sem, függetlenül attól hogy kedvelem-e őket vagy sem, vagy éppen utálom-e a fanját vagy sem.
Akik az F1 szintjére eljutnak, már mind elértek valamit, és ezért tisztelem őket, ennyi. Talán ha több ember gondolkodna így, ez a fórum is egész másképp működne. -
Mert eddig nem szóltál, amikor 5x100 poston át szidták Monza után ... -
Gondolom Massa a kedvenced. Ha Hamilton lenne, egy szót sem szólsz ... -
Pont erről beszéltem - azért mert az XY lepatkányozta itt a kedvencedet neked nem kell lealacsonyodnod arra a szintre, hogy más pilótákról ilyen stílusban beszélj.. -
Támogatom, sóderágyat mindenhová és nincs gond a levágásból. -
Vesztenél! Ráadásul nem fog Massa nyerni ... -
Ismétlem: én leszarom Hamiltont és Massát is. Felőlem bármelyik nyerhet, és ezen alapon megsúgom, hogy félreismersz, és kurvára nem fog érdekelni, ha Massa nyer, de nem fog nyerni. Hamilton sokszor egy tapló, átgázolós típus, de Massa ellen be fogja húzni a vébét, különösen ha a Monzai teljesítményét nézem ... De írtam, hogy a legjobb az lenne, ha Kubica nyerne, mert akkor talán nem lenne ördögűzés. -
Nem Massa patkányozta le, hanem lacoo ... -
Az viszont biztos, hogy ha Hamilton nyer, az a személyiségének nem fog jót tenni, mert már most is el van szállva magától.
De véleményem szerint jelen pillanatban nem az a probléma, hogy kevés az előzés és szinte alig van verseny, hanem, hogy egy csúcskategóriát, ahol a fejlesztés volt a lényeg, olyan szabályok közé szorítottak, ami megöli(megölte) a sportot.
Sokkal jobb volt, amikor még szinte mindent szabad volt, nem voltak igazán vészes megkötések a fejlsztésekben, és volt verseny, előzés, mert tényleg voltak igazi különbségek az autókban és ekkor is kijött ki az Jani.
Most már egyre inkább azt lehet látni, hogy bár a Ferrari és a McLaren van az élen, egyre inkább felzárkózik hozzájuk a többi csapat, ami ugyan jó, de egy idő után van rá sansz, hogy az lesz, mint a fociban: iszonyat sok pénzt fog kérni 1-1 pilóta és ismét nőnek majd a kiadások minden csapatnál. A kicsik a Ralf Schumacher szintűeket, a nagyok meg a Hamilton szintüeket fogják megszerezni. Szerintem, ha valaki nem tudja állni a F1 hatalmas költségeit, akkor menjen más kategóriába, vagy hagyja az egészet a fenébe. Nem feltétlenül kell állandóan egy feltörekvő indiai vagy ausztráls csapat, mikor sok országnak se versenyzője se saját csapata nincs, és faszántosan megvan így is a cirkusz nélkülük. Magyarul, szvsz mire elérne oda a sport, hogy kiegyenlítődnek a viszonyok, a pilóta gázsi fog az egekbe szökni. Már talán 2011-ben ...
A másik hülyeség az, hogy szinte nincs műszaki hiba, és az előzési megkötések, mint pl. nem lehet cikázni, ha valaki csak 1x gyanusan rosszul fordul, már szabálytalan, vagy szabálytalanul gyanús. Egy olasz nagydíjon egy szem Fisco esett ki, méghozzá szakadó esőben. Nevetséges. A versenyek ált. a boxban döltek el, de már ott sem igazán van előzés. Ahogy eljönnek az elején, kb. az a vége is, persze egy-két arc végigszáguld a mezőnyön, de max. a 6. helyig jut, mert onnantól ismét nehéz előzni. Ha a nézők a végére Palik ordíbálása következtében (vagy Mark Blundell nyekergése következtében ha brit pilóta nyer) felébrednek, semmiről nem maradtak le, minden ugyanaz, mint a 3. körben (+- 3 versenyző max. aki vagy kiesett vagy lentebb/feljebb került).
Az a baj, hogy nem elég a sok megszorítás, még a pályák vonalvezetése is szar vagy a szar felé közelít. A valenciai pályánál rosszabb pálya - szerintem - kevés van. Pedig jól nézett ki, jó volt az ötlet is, csakhát a verseny "maradt el" ...
De már Monzában sem igazán lehet előzni, de főleg Hockenheimből csináltak szemétdombot. Imola kiesett, Spaban sincs már akkora verseny, mint amikor Hakkinen két versenyzőt előzött egyszerre. A ringet már nem is minősítem, pedig 4-5 éve zseniális futamok voltak rajta. Most akkor zseniális egy futam, ha Massa motorja megáll 1 körrel a vége előtt, vagy Kimi vezető helyről belecsapódik a falba, esetleg Hamiltontól elveszik a győzelmet mert levágott egy sikánt. Régen akkor volt izgalmas a futam, ha sokan kiestek, mert a határon autózva megpróbáltak előzni, vagy ha Mansell a belsőkamerás felvételeken a jobb és a bal tükörben is egyszerre volt látható ...
Most, ha csak a gyanú is felmerül, már van rá sansz, hogy elmeszelik a pilótákat, legyen az szó Monacoban való keresztbeállásról, feltartásról, sikánlevágásról, ütközésről. Iszonyat nehéz így "versenyezni" (ami nincs) nekik.
Az is baj, hogy 1994 óta, Senna halála óta állandóan változnak a szabályok, ami nem baj, de szinte futamról futamra, viszont ritka a megfontolt változtatás. Általában simán tiltanak, de sokszor elmennek olyan dolgok mellett amelyeket eddig csak a csodával határos módon úsztak meg a versenyzők, pedig ezek a manőverek egyre inkább kurva veszélyesek, gondolok itt pl. az olyanokra, mikor az egyik arc kicsúszik és már jön is vissza, nem néz, csak jön, aztán a többi meg elszáll miatta vagy ütközik vele. Pedig erre is van szabály (meg kell várni, míg elmegy a mezőny és csak ha tiszta a pálya akkor lehet visszajönni), de baromarc nem vár, mert mostanában az ilyenért nem büntettek meg senkit, pedig tuti nem vették ki ezt a részt a szabálykönyvből.
A másik hülyeség meg az aszfaltozott bukótér. Bár biztonságosabbnak mondható a verseny - tényleg kevés negatív ellenpélda van, hogy jobb lett volna ha ott ez nincs - de így szinte mindenki levágja a kanyart, ha nem tudja bevenni, mert megteheti és mert nem eshet ki, pedig ha ott kavicságy vagy fal lenne, van rá sansz, hogy nem csinálnának ilyet.
Szóval ráférne erre a versenyzésre valami reform, mert sokáig nem életképes a dolog. Javasolnék egy sokkal jobb pontrendszert, montjuk a 25 20 15 10 8 6 5 3 2 1 -es pontrendszer bevezetését, ami szerintem új színt hozhat(na) a sportba.
Valamint ha valaki a felénél megnyeri a vébét, akkor az jó versenyző vagy jó az autója és ezt nem büntetni kéne, ahogy anno Schumacher miatt tették a pontrendszerrel, hanem örülni neki, hogy végre van olyan versenyző aki ekkora klasszis, hogy már a felénél nyerni tud, mert az ilyenektől van a versenyzőknek és a kezdőknek is motovációja, nem attól, hogy most milyen zöldasztalos eredmények miatt döl el egy-egy cím sorsa.
PS: A fociban sem véletlenül vezették be a 3 1 0 rendszert ... -
madmanic #71628 rajtam kívül ki a másik kettő?
-
Erre én is mernék egy nagyobb összeget feltenni. Meg még 2-3 embert mondani akik hasonlóképpen vélekednének ha netalán Massa nyerne. -
Itt meg gondolom te leszel majd az első aki megmondja a tutit, hogy Massa ajándékba kapta a VB-t, ha netán nyerne :) -
Így van felé semmi patkányozás nem volt. Engem baromira nem érdekel, ha a fórumon személyeskedsz és patkányozol másokat, az nem az én dolgom, de egy bizonyos vonalat azért meg kéne húzni az előtt, hogy pilótákról ilyen hangnemben beszéljünk!
Mellesleg Massa hol patkányozta le Kimit már ne is haragudj? Tudtommal ráadásul Massa pont azt mondta, hogy örül a szerződés hosszabbításnak hisz nagyon jó kapcsolatban vannak Kimivel. Gondolom emellett egy patkánynak tartja persze, ahogy azt te feltételezed ;)