182274
  • Harry Seldon
    Hamilton a világbajnok. Úgy, hogy az idény utolsó futamán csak az nem alázta meg, aki nem akarta, úgy, hogy a hétvégén végig egy középszerű teljesítményt nyújtott, úgy, hogy egy fiatal német aspiráns megmutatta neki két körön belül hogyan kell agyonverni a beképzelt művilágbajnokot, úgy, hogy legfőbb kihívójához köze nem volt, úgy, hogy az utolsó futamon esélye nem volt akár a dobogó legalsó fokára sem állni.

De világbajnok. Papíron mindenképpen. Kevesebb futamgyőzelemmel, mint a valóban világbajnok Massa, autókat törve a bokszutcában, elképesztően amatőr hibákat ejtve az idény alatt, de azért ő… Világbajnok…

Igaz, ehhez semmi köze nem volt. Igaz, hogy Glock – és inkább csapatának – teszetoszasága az utolsó métereken fordított, és az is igaz, hogy mindehhez Hamiltonnak az égvilágon semmi köze nem volt.

A Világbajnokot az utolsó körökben Vettel verte agyon, hétvégén pedig Massa. És Raikkonen, és Alonso és Trulli. Ez utóbbi is ott volt a papír világbajnoki cím kiosztásában a verseny elején történő megperdülésével, amihez a Világbajnoknak megint csak nem volt semmi köze.

Hogy a Világbajnoknak mennyi köze van a Világbajnoki címhez? Annyi, hogy az ezzel járó kupát hazaviheti a vitrinjébe.

A Forma-1 elviekben igazi tétje, a konstruktőri világbajnoki cím mindazonáltal a Ferrarinál maradt. A kép tehát roppant csalóka. Adott egy csapat, amely mindent megérdemel, csak nem világbajnoki címet, hiszen kritikán aluli teljesítményükkel, iszonyatosan rossz improvizációs, alkalmazkodó képességeikkel erre egyáltalán nem érdemesek. Adott egy pilóta, aki forrófejű, amatőr megmozdulásával, az Alonso-féle szerencseszériát is megszégyenítő rulettezésével semmi esetre sem érdemes az egyéni világbajnoki címre.

Az egész egy kifordított helyzet: A McLaren érdemelné a konstruktőri címet – már ha ezúttal képesek voltak saját autót alkotni, és nem egy Scuderia-klónnal versenyeztek idén is a FIA kegyelméből, akik roppant enyhe ítéletének köszönhető, hogy a csapat egyáltalán színre léphetett 2008-ban… -, és Massa érdemelné az egyéni világbajnoki címet.

Mert ő megmutatta. Most is, és az idényben számtalanszor. Ő küzdött, ő harcolt, ő többször volt pole pozícióban és többször állhatott a dobogó legfelső fokára. Most is oda állhatott. De a Cím nem őt illeti, hanem olyasvalakit, aki hiába emeli kezeit győzedelmesen az ég felé, épp oda, az Égieknek és nem saját magának tartozik hálával és köszönettel. No meg a csapatának, akik egy egész évben hibátlanul működő, ráadásul ütőképes konstrukciót tudtak alá tenni, egy olyan autót, mellyel Raikonnen, Massa, Kubica, Alonso és még fél tucatnyian világbajnokok lehettek volna idén. Ehhez a címhez nem kellett Hamilton, sokkal inkább kellett ahhoz, hogy amatőr balfogásaival, unfair lépéseivel szorosabbá tegye a küzdelemét a maga kárára, amely aztán az utolsó kanyarban Glock fordított vissza a javára…

A Világbajnok idei érdemei közé tartozik a Bahreini nagydíjon Alonso letarolása hátulról, Kanadában Raikkonen letarolása a bokszutcában, Franciaországban szánalmas bukótérben kocsikázása-vergődése, a Hungaroringen Massa iskolázta le, majd Massa pechének köszönhetően lett négy ponttal többje, mint a sokkal jobb brazilnak, Spa-ban Raikkonent találta meg ismét egy kilökéssel, egy rendkívül unfair előzéssel, ami egyébként szabálytalan is volt, Szingapúrban a botrányos szabályok okán lett esélytelenből dobogós, Japánban a rajtnál mutatta meg amatőr képességeinek legjavát, amikor cskanem tömegbalesetet okozott egy teljesne értelmetlen, hisztérikus mozdulattal, most pedig…

Most pedig tudjuk. Hát ő a Forma-1 2008-as Világbajnoka. Szurkolói tehát büszkék lehetnek rá, van mit ünnepelni. Egy ilyen botrányos széria után világbajnoknak lenni valóban csoda. De hogy Hamiltonnak ehhez a végső győzelemhez semmi köze nem volt, az is biztos.
    2008 nem hivatalos, de annál valódibb világbajnoka Felipe Massa.

SZÉP VOLT MASSA, JÖVŐRE MÉG SZEBB LEHET!
  • MaSzKa
    vajon ez lehetett a visás csaj?

• MaSzKa
    amúgy fogadni akartam verseny elött
    arra hogy hamilton lesz a vb
    és arra is hogy massa lesz a futam győztes

most már bánom, hogy nem fogadtam :(

de biztos szívbajt kaptam volna a verseny alatt
  • lac coo
    Kb úgy képzelem mikor egy középszintű pilóta tartja fel fél versenyen Kimit ! :)))))
  • MaSzKa
    http://www.vezess.hu/forma1/hamilton_autot_cserel/16117/
  • Kit--Kat
    Még 1 észrevétel: A Ferraira idei szereplésére jellemző töketlenkedés 1ik minta példája lehet ezután az év után ez a Massa beszopatás, hogy Vb vagy, de még sem.

Tavaly megvárták amíg Hamilton beér a célbe 1 körös hátránnyal és csak akkor mondták meg Kiminek, hogy világbajnok, ennyi, szét van csúszva a csapat.
  • bardocz
    Szegény Massát nagyon sajnálom,megérdemelte volna a vb-t,ahogy összeszedte magát,és tanult év közben...Vettelé meg minden elismerésem,nem volt beszari,szerintem nem csinálta vlna ezt meg mindenki a mezőnyben
  • Kit--Kat
    Jahh, 2007 Nürburgring csak 1 szerelmi perpatvar közepe volt, ezek szerit?! XD
  • MaSzKa
    ez is lol

Dennis vajon most győztesen hagyja abba?

http://www.f1hirek.hu/hir/Dennis__Nem_szamitottunk_Glock_meglepo_dontesere_200812022141

• Minstrel
    ha jövőre lassú lesz az autója akkor visszavesz és akkor mindenki szeretni fogja
    Alonso szerintem ugyanolyanokat nyilatkozna ha VB címért harcolna.
    Most kinek mondogatott volna olyanokat, Kovának a VB 6. helyért folytatott küzdelemben? :)
  • MaSzKa
    ez a kép olyna lol :D

• Kit--Kat
    Durva, olyan sötét lett a verseny végére, mint, a singapuri éjszakai versenyen. Legalábbis a pódiumról az jött le.
  • Kit--Kat
    Még 1x, én sosem mondtam, hogy Massának drukkoltam vagy Hamiltonnak, semelyiket nem bírom, nekem 8 volt, de nem fogok kárörvendeni, nem szoktam és belerúgni sem, amiből egyese mélyen tisztelt "tömbtársak" sportot űznek.
  • GhostRider1 #74639
    Mercedes
    Az olaszok csak maradjanak a pizzánál!
  • desigo
    jó képek
  • BaliBoy
    Alonso meg siratja a legfiatalabb bajnok címet. :)
  • PrisonMan

• PrisonMan

• BaliBoy
    Ok. Megkövetlek. Ebből a hsz-ből nem jön le. De az eddigi hozzáállásod alapján simán mögé tudom gondolni.
  • Skynet85
    Még is, hogy képzeled el Hamilton feltartását? Kimi kiteszi az elakadás jelzőt mikor Hami oda ér? Látványosan feltartani nem tudta volna, mivel ad l azt kockáztatja, hogy ferka számára rossz kimenetelü adok kapokból kimi a füvön végzi és oda a pont rablás, jobb esteben minda a 2-en a füvön végzik akkor meg vszeg most épp kitörne a 3. VH.

Az se megy hosszú távon, hogy feltartja mivel csak 1-szer nem figyel kicsit és erőből elmegy, aztán meg lehet loholni utánna, 1 dologért lehet felelőségre vonni talán a box utca előtt jobban oda kelett volna lépni, de a végelszámolásnál mint kiderült ez már nem szorzott nem osztott.(mindvégi hami előtt volt rabolta tőle a pontot)

Egy szösszenet a végére, egyszer vki megjegyezte, hogy kimi milyen személytelen pilóta és ezért csak útálni lehet, hát nah van neki is személyisége...

• Kit--Kat
    Nem rugok bele a földönfekvőbe sosem, a Massás hozzáállásom ismered, de ettől még nem kell azt várni, hogy elkezdek fikázni, vagy cigányozni, négerezni, ez nem az én asztalom, bocs, hogy csalódsát okoztam.

És a hozzá szólásomól kérlek idézd a kárörvendésem.
  • BaliBoy
    Miért tán nem?
  • Kit--Kat
    Hát igen ez jön le az én szövegemből, grat zsenikém
  • BaliBoy
    Csak kárörvend, hogy nem Massa lett a VB. Ennyi a srác.
  • Kit--Kat
    Hát igen, Kimin ment el Massa bajnoki címe.
    De én űgy tudom, hogy ezt Massának kellett volna megnyernie, nem Kiminek, amikor tudott segített, most rükvercbe kellett volna mennie a versenyen?!
    Vagy lökje ki hamiltont és akkor igazságosan nyer Massa?! Mind1, Domenicali nem hiszem, hogy kimire haragudott volna amikor egymás kezéből szedték ki a pezsgőt és ölelkedtek a pódiumon, LOL.
  • HUmanHunter
    mármint hogy lenyomja sumi rekordjait
  • MaSzKa
    emlékeztek Alonso milyen bunkó volt mikor 1-2x vb lett?

most idén visszavett

Hamilton már tavaly ilyen volt és idén is
    akkor kiváncsi leszek jövőre mi lesz
  • HUmanHunter
    hamilton? esélytelen.
  • MaSzKa
    eléggé nagyképű Hami papája :D nem gondolja?
  • MaSzKa
    Január 20-án érkezik az új BMW

Felipe Massa a könnyeivel küszködött az eredményhirdetésen és feltehetőleg azon bosszankodott, hogy Timo Glock félrehúzódott, hogy így köszöntse az új bajnokot, Lewis Hamiltont.

"A verseny szinte tökéletes volt, a nehéz pályaviszonyok ellenére is remek munkát végzett a csapat. Büszke vagyok a csapatra. Kavarogtak az érzelmeim, különösen, amikor Lewis lehagyta Glockot. A csúcson végeztünk, de cím nélkül. De Lewis is megérdemli a címet."
  • BaLeeX
    Schumacher szerint Hamilton megdöntheti a rekordját

Na nézd már, nem csak a papa szerint...
    Amúgy nagy bravúr lenne, mert az összes változtatás azért születik, hogy ne legyenek olyan különbségek a csapatok között, mint anno Sumi idejében. És ez látszik is.
  • MaSzKa
    A brit pilóta tehát második Forma-1-es évében felért a csúcsra a McLaren-Mercedesszel: "Ez elképesztő. Lehetetlen szavakba önteni mindezt. Nem találok szavakat, a barátaim és a családom, és az édesapám is itt van. A csapat fantasztikus munkát végzett, és minden áldozat megtérült."

"Mielőtt esni kezdett, elég kényelmesen autóztam, de egy kicsit küzdöttem azzal, hogy tartani tudjam a tempót, ám Vettel előtt tudtam maradni. Aztán megelőzött engem, és mondták, hogy vissza kell előznöm őt. Nem tudom elhinni, hogy az utolsó kanyarban elmentem Glock mellett, ezt meg kell köszönnöm Istennek"- folytatta a mclarenes. "Éppen utolértem Glockot, amikor a csapat szólt nekem, hogy meg kell őt előznöm, egészen addig üldöztem Vettelt. Ez volt életem legkeményebb versenye."
  • BaLeeX
    Most már értem miért volt Alonso ennyire Hamilton ellen.
  • MaSzKa
    amúgy gratulálok David C-nek
    hogy nem rontja tovább az F1 színvonalát a teljesítményéval :D
    különleges kamerát nem volt érdemes beépíteni :D

remélem Rubens B. is követi
  • Bandee1987
    ja, ezt olvastam :)
  • MaSzKa
    A 19 éves Katrina Lesko Kanadából érkezett volna a Brazil Nagydíjra a Red Bull vendégeként, mint „Formula Una". A csapat mindent lefoglalt számára: repülőjáratot, szállodát - neki csak a vízumról kellett volna gondoskodnia. Azonban már ez is problémát jelentett számára, ugyanis a montreali repülőtéren a Visa bankkártyáját (angolul a visa vízumot jelent) nyújtotta át az elképedt vámosoknak, amit természetesen nem tudtak elfogadni vízum helyett, így a hölgy kénytelen volt otthon maradni...

lol
  • MaSzKa
    +Hamilton az utolsó métereken megszerezte a bajnoki címet+

+Massa győzött, Hamilton és a Ferrari világbajnok!+
  • MaSzKa
    én máshol úgy olvastam csak az ez évit kell megnyernie

de lehet ott tévedtek
  • Bandee1987
    Hát igen, egy valami a baromi sok rekord közül, amit nem Schumi vezet. Örüljön Hamilton, több rekordot úgyse dönt meg :P
  • lac coo
    Nem kellet volna kilökni .. De egyszerű ez mint az egyszeregy : Massa csak úgy bajnok ha nyer és Hamillton minél inkább hátrébb van . Na most rohadt nehéz kitalálni , hogy innentől kezdve Kiminek mi volt ma a dolga .... Illetve lett volna.. .mivel előre senki nem tudhatta mi lesz a végén, pont ez az egy húzás volt még a Ferrari zsebében, és be is jött volna .. Nem véletlen bólogattak a boxban mikor Kimi bent volt ....

De amúgy meg olyan ember a VB bajnok, aki szintén megérdemli ! Ennyi ...