182274
  • Kit--Kat
    Állítólag a justin.tv-n lesz szabadedzés közvetítés.
  • icemankimi
    hol tudom majd nézni az 1 szabadedzést a neten???
  • bardocz
    Király,pont tudom majd nézni fakton reggel:D
  • RATCUSTOM
    cserélhetünk, ha nagyon akarsz xD
  • G_ArchAngel #77408
    naponta teszem fel magamnak ezt a kerdest...:-)
  • RATCUSTOM
    mit csinálsz te angliában? :D
  • G_ArchAngel #77406
    nekem innen biztos, nem fogom tudni kiprobalni Mo.-rol, ez ratok var:-)
  • norbi56
    És valami olyan oldal ahonnan biztos lehet?
  • RATCUSTOM
    megvan :D
    Március 27. péntek
    02:30-04:00 /Első szabadedzés/
    06:30-08:00 /Második szabadedzés/

09:00 FIA sajtótájékoztató

Március 28. szombat
    04:00-05:00 /Harmadik szabadedzés/
    07:00-08:00 /Időmérő/

09:00 FIA sajtótájékoztató

Március 29. vasárnap
    08:00-10:00 /Futam/
  • RATCUSTOM
    és az edzések mikor lesznek magyar idő szerint?
  • M@TriX
    hát én fél háromkor édesdeden alszok majd, de majd meséljetek... ;)
  • G_ArchAngel #77401
    Talan a BBC oldalan, ha nem zarjak ki az UK-n kivul eloket, mint az ITV tavaly...
  • Brezoli
    Hol lehet majd a szabadedzéseket online nézni?
  • G_ArchAngel #77399
    Brawn GP elso szponzora es ruhaszallitoja

Elazni biztos nem fognak a fiuk:-)

szerk: a Virgin Group is csatlakozott Brawnekhoz
  • G_ArchAngel #77398
    Négy órás tanácskozást követően a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) sportfelügyelői úgy döntöttek, hogy teljes mértékben megfelelnek a szabálykönyvnek a BrawnGP, a Toyota és a Williams csapatok vitatott diffúzorai.

Mint arról a nap folyamán beszámoltunk, három csapat, a Ferrari, a Renault és a Red Bull Racing formális tiltakozást nyújtott be a szóban forgó istállók megoldásai ellen.

Az FIA azonban nemrég megerősítette, hogy a stewardok szabályosnak találták a vitatott diffúzorokat. Az óvást benyújtó csapatok vélhetően fellebbezni fognak a döntés ellen, így az ügy minden bizonnyal az FIA Fellebviteli Bírósága elé kerül, s hetekig is elhúzódhat.

Mivel a bíróság leghamarabb a Maláj Nagydíjat követően ülhet össze, eldőlt, hogy a megvádolt három csapat az első két versenyen mindenképp használhatja a szóban forgó elemeket.

formula.hu
  • G_ArchAngel #77397
    Ez ennel osszetettebb...
    Amig Mr. Brawn a Ferrarinak talalta meg a kiskapukat, addig mindent helyesen csinalt. Most nem a Ferrarinak segit, igy hibat kovet el. A BrawnGP jelenleg egy parlamentbe bekerulni keptelen kispart az F1 politikajaban. A McLaren es a Ferrari pedig MSZP es FIDESZ. Most a Ferrari felemelte a szavat, a McLaren pedig csendben maradt, hatha kesobb a hallgatasaval, semleges attitudjevel uj partnert talalhat, akivel koaliciora lephet.
    Es ugyebar a McLaren-nek es a BrawnGP-nek mar van egy fontos kozos partnere...
  • Akey
    Itt van a Bumi. (Csak nem fikázni! Ő semmi rosszat nem csinált.)

Itt meg az alkalmi vetélytársai:
  • Peppus
    Kellett ezeknek ilyen gyorsan menni a teszteken.. :D Ha nyugton maradnak, most mindenki azthiszi, hogy esélytelenek.
  • Kit--Kat
    A probléma az, hogy nem véletlenül lettek az új szabályok a diffúzorokra.
    A kisebb tapadás, az előzések segítése.
    Mi értelme van annak, ha Brawn bácsi aki az előzés munkacsoport vezetője volt kitrükközi ezt a szabályok megkerülése által létrehozott diffúzort aminek a segítségével ugyanott vannak a tapadásban ahonnan elindultak.
    Ezért tűnik eléggé véleményesnek a szerkezet.
  • Gundark 1 1
    Ezt most komolyan nem értem. Van egy szabály. Mondjuk a diffúzorra. Vegyük mondjuk a BrawnGP-t. Kimennek az okosok megnézik. Vagy szabályos vagy nem. Ennyi. Ha nem levesszük és ennyi. Ha meg igen akkor mindenki más igy járt. Akkor használhatják ők is. Az hogy ki mit értelmez tök mindegy, ha a FIA mostani ellenőrző emberei szerint szabályos.Utólag nem vehetnek el pontot senkitől, mert akkor ők szabályosnak találták. Ha meg mégis akkor térjünk vissza a szavazásos módszerre, hogy ki legyen az első :)
  • SzocsA
    jó!igaz nem követtem figyelemmel a téli teszteket!
    de volt vizsgálat nemtom mikor februárba azon átmentek a kocsik!

• Kit--Kat
    Nem ártana képben lenni.
    Ezek a csapatok már hónapok óta könyörögnek a FIÁ-nak hogy szabály újra értelemezése által elkészült diffúzorok szabályosak-e, valamint, hogy pontosítsák a szabályokat.

Ha eddig nem történt semmi és a gépátvételnél lehet csak fellebbezni akkor mit tehettek volna, meséld el kérlek.
  • SzocsA
    ez igen hazajövök mit olvasok! a balfaszok vitatkoznak a diffuzoron ezért oly jó a ross brawn kocsija!
    de eddig hol volt a ferrári és a többiek a teszteken nem látták? ja és a vén faszok hogy most futam előtt szarakodnak! 4 hónap alatt nem tudtak értelmes szabályt megalkotni!

ez a szezon el lesz kurva nem kicsit nagyon!

moslék azt mondta hagyni fogja pár futamig a diffuzor kérdés akkor a többi csapat óvni fog
    káosz ami itt van!
  • madmanic
    http://sportgeza.hu/forma1/2009/03/26/feljelentett_a_ferrari_a_renault_a_red_bull/
  • nearo
    mert olyan jó videó =)
  • kabel15
    Bocsi nem tudom miért küldi el mindig ezt az üzenetet
  • kabel15
    Jó kis videó
  • Count Adyn
    Barátnőm hogy fog örülni, mikor vasárnap reggel motorzúgásra ébred mellettem:DD
  • desigo
    Melbourne Weather

• Istencsászár
    Kár ezen vitázni, minden évben ez megy, és sosem volt ebből nagyobb probléma, előbb utóbb tisztázni kell, aztán vagy engedni vagy betiltani...
  • kabel15
    Jó kis videó
  • b-type
    Sztem azt kellene megválogatni, hogy milyen oldalnak hagyod irányítani/formálni a véleményedet. Szvsz inkább érdemes olyan oldalakat nézni, amik nincsenek rákényszerülve hatásvadász/szenzációszaggal feltupírozott cikkeket megjelentetni.
    Nincs bajom az oldallal, ez inkább egy ökölszabály a netes híroldalakon.
    pl:
    [URL=http://www.a5.hu/cikkek/53/31888.shtml]"..Az elégedetlen csapatok egyik névtelenül nyilatkozó, magas beosztású munkatársa hangsúlyozta: nem a botrány okozása a céljuk. "Ez szerencsétlen helyzet, de az óvás az egyetlen mód arra, hogy tisztázzuk a szabályokat" - idéz az autosport.com a forrást. - "Nem arról szól a történet, hogy bármely riválisunk ellen fordultunk, csupán szeretnénk egyértelmű választ kapni a szabályokról."[/URL]

A probléma pedig abból adódik, hogy a csapatok mindig a szabályok adta kereteket feszegetik.Amennyiben a Bgp001, a Toyota és a Williams ezt tette, és nem készült B tervvel,..azt igen rosszul tette.

[URL=http://www.a5.hu/cikkek/2/31870.shtml]"A három renitens csapat a 175 mm-es maximális magasságot kerülte meg, vagyis kitört a dobozból, és nagyobb térfogatú csatornákkal javította fel a diffúzor hatékonyságát. Egyrészt kihasználják a Technikai Szabályzat 3.10.5-ös pontját, amely lehetővé teszi, hogy a középső 150 mm-en, a hátsó ütközőstruktúra körül extra aero-elemeket építsenek. Ebbe nagy valószínűséggel nem fognak belekötni a sportfelügyelők. Rizikósabb az a kiskapu, hogy a diffúzorra vonatkozó előírások "alulról látható elemekként" vannak definiálva a szabályzatban. Ezt úgy játsszák ki, hogy a diffúzor elülső felülete nem kapcsolódik össze a padlólemez aljával, hanem a padlólemez hátranyúlik a diffúzor fölé, és extra felülelet, újabb csatornát hoz létre..."[/URL]
  • kabel15
    Jó kis videó
  • Vackor1024
    Hmmm
  • BaliBoy
    Miért? A hajlékony szárnyak esetében mi volt? Vagy a padlólemeznél. Ugyanez...

#77366 Azon a linken az ITV volt tükrözve, szóval nem hiszem, hogy ott lesz valami is. Azt kellene megtudni, hogy a BBC fogja-e a neten stream-elni az F1-et.
  • madmanic
    de könyörgöm, megvan a szabály..

ellenőrizték kétszer, elfogadták.

Akkor a többieknek kuss.

De hogy működik az fia, hogy egy meglévő szabályoknak kétszer megfelelt alkatrésszel kapcsolatban lehessen panaszkodni..?
  • Peppus
    miért lenne undorító.. inkább most tisztázzák ezeket. Jobb lenne, ha év közben lenne botrány,hogy vegyék el a csapatok pontjait, mert szabálytalanok voltak? Vitassák meg, legyen egyértelmű és kész. Bár akkor valószínű helyre fog állni a régi rend :( és megint sehol sem lesznek ezek a csapatok..
  • desigo
    Ez undorító
  • madmanic
    Apa KEEEZDŐŐDÍÍÍK!!!

Mosleyéknak a szabályok pontosításával kellene foglalkozni a hülyeségeik helyett...
  • M@TriX
    de akkor nem pörögne a média... kell a breklám.