182274
  • UUUU
    Nehogy azt hidd, Totti mindig is ilyen észlény volt, nem hiába világosította fel Jakuza.
  • [Jakuza]
    Nem kell szepiteni mostmar Istencsaszar, mindig is tudtuk, hogy olyanokhoz szolsz hozza, amihoz kb fingod nincsen, mint pl ez a Fiat kerdes.
    Persze most mar teheted az eszed, attol mar kiderult, hogy ugy okoskodsz, hogy valojaban az egeszhez nem ertesz egy kanyit sem.
  • Istencsászár
    "Inkabb az a nagyobb szegyen, hogy ilyet kerdezel"

látom nem esett már le akkor, amikor benyögted hogy a Ferrari a Fiat része, no mind1, befejeztem
  • Laceee
    Szerintem fejezd be, ne csinálj nagyobb xxxx magadból, csúnyán megvagy vezetve
  • [Jakuza]
    Inkabb az a nagyobb szegyen, hogy ilyet kerdezel. :D
    Na de te biztos miert is emekeznel a Fiat 500-ra vagy, hogy ujabb tipusokat soroljak fel a Bravo,Brava,Punto es hasonlo Fait altal keszitett gepre.
    Raadasul annyira kicsi ceg, hogy nem illik ismerni, hiszen a keze ala ,mindossze a Fiat,Ferrari,Lancia,Alfa Romeo es tovabbi autogyarakban tulajdonos. (pl idei evtol a Chrysler)
  • Istencsászár
    az igen, miket tudsz te, taníts mester
  • [Jakuza]
    LoL mi az a Fiat ? Baratom a legnagyobb olasz autogyar. :D
    Ugy latom azert konyitasza dolgokhoz, gondolom azt se tudtad, hogy 1968-ban a Fiat megvasarolta 11 millio dollarert a Ferrari utcai auto reszvenyeinek 50%-at.
    2002-ben bizonyos adosagai miatt eladott egy reszvenycsomagot, de azota visszavasarolta es ha a tudomasom nem csal, akkor a packet 90%-al rendelkezett 2002-ben.
  • Firerock
    Porche Supercup:D
  • bardocz
    Mondjuk Porschet nem is tudom milyen versenysorozatban elért sikerek miatt lehetne venni...
  • [Jakuza]
    Pontosan nekik boven eleg elmenni a Zurichi kiallitasra vagy formanyomtatvanyozni, felesleges reklamozni magukat az F1-el.
  • Istencsászár
    Ezt nem tudtam, mi az a Fiat?
  • [Jakuza]
    Ne beszelj mar zoldsagaket, a Fiat konszern alatt fut a Ferrari az F1-ben.
  • BaliBoy
    Ugyanmár.... :DD
    Aki megteheti az megveszi. Lambit meg Porchet, meg Konigsegget sem azért vesznek mert, hogy hogy teljesítenek a versenypályán.
    Ráadásul ha megalakítják a saját sorozatukat akkor ugyanúgy a pályán fognak maradni. Itt most csak a Ferrari meg az F1 kapcsolatáról van szó.
  • Istencsászár
    dehogynem, a pályán nyujott erdmények hozzájárulnak az utcai sportkocsik eladásához, hiszen azt mondják hogy olyan érzés benne ülni mint egy versenyautóban, a technika ami bennük van a versenypályákról kerül az utcai verziókba
  • BaliBoy
    Pont erre gondoltam én is. Ferrarit nem azért vesznek mert az F1-ben is benne vannak. Akinek van rá pénze így is, úgy is megveszi. Ergó az F1-nek jóval nagyobb szüksége van a Ferrarira. A nevet és a hozzáfűződő kultuszt már megteremtették.
  • kifli
    hát nemtudom, szerintem inkább a Ferrarinak van legkevésbé arra szüksége hogy reklámozzák a kocsiaikat a forma1-en keresztül, most senki nem fog azért venni egy ferrarit mert jók az f1-ben, renault sokkal inkább használta ezt reklámcélokra...
  • b-type
    Mondjuk én elképzelhetőnek tartom hogy a Ferrari kiszáll, természetesen én is azt gondolom hogy elsősorban nyomást akarnak gyakorolni Mosley-ra,...de én úgy gondolom hogy addig-addig mondogatják mire valakiben csak felmerül hogy 'sszus miért is nem csináljuk meg?
    Ott van egy kissé mostohasorba zuhant Le Mans, ahol a P1-ben is kereshetnének 1-2 évet, csak úgy a hecc kedvéért, vagy akár valóban alakíthatnának egy önnálló sorozatot a kiszállni készülő gyárakkal..miért is ne? Mindenki azt nézné ez az igazság.
    Nem annyira hihetetlen ez. Bernie vára összedőlne 1 év alatt, nem jönnének pénzek, nem lenne törlesztés...behalna sok minden, persze Bernie mint magánember nem, de üzletileg lereccsenne.

A Ferrari maga elmehet Le Mans-ba kicsit más területen is erősödni, de a többi neves csapattal együtt már tönkretehetik a jelenlegi F1 érdekcsoportot.
  • G_ArchAngel #81418
    "Ecclestone a hétvégén felállította tudományos körökben is vitatott egyenletét arról, hogy F-1 = Ferrari. Tetszik, vagy sem, ebben lehet némi igazság (2005-ben például, amikor a Ferrari egész évben küszködött a hosszú élettartamú gumikkal, az F-1-es utazási irodák forgalma azonnal 20 százalékkal csökkent), csakhogy az egyenlőség természetéből adódóan különösebb képzettség nélkül kimutatható belőle, hogy ha érvényesnek fogadjuk el, akkor az is igaz, hogy Ferrari = F-1. Na, ez meg már Maranellónak kellemetlen. Végső soron mindenki tudja, hogy a Ferrari azért kezdett el közúti autókat fabrikálni, mert így akarta előteremteni a versenyzéshez szükséges fedezetet; kinek kellene egy olyan Ferrari, amely nem indul a Forma-1-ben? Szép, szép, gyors, gyors, de a mítosz nélkül az F430 Scuderia sem több, mint egy halom lélektelen alumínium, molibdén, műanyag, meg ki tudja, még micsoda.

Magyarán a Ferrarinak éppúgy szüksége van a Forma-1-re, mint a Forma-1-nek a Ferrarira. Bizonyos értelemben a Ferrari az adu ász: ahol ők versenyeznek, jórészt oda irányul a figyelem. Max és Bernie pontosan tudják ezt, s most is ügyesen játsszák ki a gyári csapatokat saját anyacégük igazgatótanácsai ellen - elvégre a jelenlegi gazdasági helyzetben az istállók főnökei is nehezen adhatják be a saját főnökeiknek, hogy miért nem támogatják a költségvetési plafont. Mesteri trükk, nem? A csapatok és az FIA még soha, a legvadabb szabályváltoztatások hevében sem feszültek ekkora erővel egymásnak. Kíváncsi vagyok, mi sül ki ebből. A hivatalos indoklás szerint persze a nagyoknak a kétligás, kiegyenlített formulával van bajuk, de ez valójában csak ürügy. Montezemolo állításával ellentétben már az F-1-ben is akadt példa ilyenre, amikor az FIA 1987 és 1988 között korlátozta a turbómotorok turbónyomását, hogy a teljes betiltásuk előtt nagyjából egy szintre hozza a teljesítményüket a szívómotorokéval. Hőbörgés akkor is volt, de a Ferrari nem szállt ki."

(forras)
  • Istencsászár
    persze, persze, a pilóták szórakoztatása miatt vannak bennt a gyártók a versenysorozatokban:) pénz, hírnév, presztizs és pénz, pénz...
  • [Jakuza]
    Beszelsz megint hulyesegeket, mint ahogy szoktal.
    A Ferrarinak kevesbe van szuksege az F1-re mint forditva, raadasul ha a Ferrari kiszall ugy dol ossze az egesz F1 mint a kartyavar, mert nem egyedul lesz aki elhagyja ezt a sorozatot.
    Amugy is a Ferrarinak nem kell presztizst epitenie, reklamoznia magat a Forma 1-el, mert nem az adja el a Ferrarikat es nem is mindenki csak a penzes vasarlok engedhetik meg maguknak a vasarlasat.
    Olyan mint a Rolls Roys vagy a a hasonlo kaliberu autok, mindig venni fogjak a milliomosok,milliardosok reklam nelkul is.

• desigo
    Nem lenne itt kiesés semmilyen téren
    sorakoznak az új országok a Forma 1 rendezésért
    oroszok,kínaiak,arabok mind tele vannak pénzzel
    Hungaroringen is full teltház volt Kubica miatt.
  • SzocsA
    INNOVÁCIÓ hogy lehet megvalósítani pénz nélkül?
    Hogy lehet finomítani valamit ha nincs rá mód a kipróbálására?
    eleve ellent mond egymásnak a nyilatkozatában

különben meg szart sem ért ez a korlátozás most is ugyanaz van mint anno schumi idején button 5/4 et megnyert most csak az a kérdés hogy melyik futamot veszíti el!
  • Laceee
    Azért milyen előrelátó voltam logoügyileg
  • Istencsászár
    A Ferrari meg örömtáncot járna hogy megszabadult az F1től? a Ferrarinak nagyobb szüksége van az F1 adta presztizs, reklám, hír értékekre mint az F1nek a Ferraria, természtesen a Ferrari, McLaren, Renault katasztrófális idénykezdete ebben mutatkozik be hogy nekik a legnagyobba pofájuk, mert nem megy nekik, ha az élen lennének hidd el, fele ennyire se sírnának.
  • Laceee
    Idézet egy fórumról, amivel teljesen egyetértek:
    "A Ferrari, a Renault, a Red Bull és a Toyota is felhívta a figyelmet arra, hogy ha nem változtatnak a szabályzaton, akkor nem fognak nevezni a jövő évi Formula-1-es bajnokságba."- Ha valóban így lenne, akkor az említett csapatok ma azt nyilatkozták volna, hogy próbáltunk egyeztetni, de mivel a két vén hülye nem engedett, így a kérdés eldőlt: nem nevezünk."
    Mivel továbbra is egyeztetni akarnak, ez azt jelenti: indulni fognak, az egész háborúnak látszó cirkusz mindössze egy még cirkuszabb cirkusz. Börnimegmózli diktál.
    Ezek meg csak pofáznak.
    Szegény ferkaredbulltoyotarenault... Csak pofáztok. Mert még mindig tárgyalni akartok. Minek tárgyalni? Az volt a hír: ha nem változtatnak, nem indulunk. Változtattak?
    nem.
    Indulnak?
    ...
    Ez még kérdés?
    Akkor miért akarnak egyeztetni?
    Saját maguknak adtak ultimátumot...
  • Bandee1987
    Ferrari, Renault, Toyota és Red Bull nélkül a Forma-1 meghal. (Hozzáteszem, hogy már csak a Ferrari nélkül is elég nagy szarban lennének, több milliárdos bevételkiesés, több millió rajongó eltűnése, stb...)
  • Laceee
    Ha a csapatok visszakoznak, akkor azért nem ézem az F1-et, ha meg máshova mennek akkor meg azért nem nézem az F1-et
  • bordy
    ja, van még rá 2 hetük kb a nevezések leadásáig.
  • Istencsászár
    majd lesz
  • desigo
    Nincs megegyezés az FIA és a csapatok között
  • desigo
    lol :)
    teracod-on fent van 6 órája...
  • a.carkey
    Huh, a szomszédokhoz nekem is kéne egy link! Jó kis korrajz. 1x megemlítik benne a Schumachert is, 2x a Sennát. :D
  • HunnernesKonge
    linket!!!444négynégy
  • desigo
    nem kötelező nézned ha ekkora szenvedés...

töltsd le a szomszédok összes részét (70 giga) és nézd azt...
    találd fel magad
  • icemankimi
    jövőre milyen lesz a forma 1:D
    ha már most nézhetetlen akkor milyen lesz jövőre:P
    2007,2008 AZ NAGYON IZGI VOLT.
  • Máté94
    Már rég.......
  • kifli
    Meghalt Mosley fia. Ha jól tudom drog túl adagolásban
    votmá?
  • b-type
    jaja, tom...csak a fogalmazás mostanában nem erősségem, néha visszaolvasva mgam sem értem mit is akarok :D
  • Kit--Kat
    Csak azon a versenyen kap +10 helyet amelyikre berakják a 8pluszakárhanyadikat. A további versenyeken amin ezt a motort használja nem kap büntit, csak amikor egy újabbat raknak be megint.
  • Pemack
    egy motort nem az egymást követő 3 versenyenen kell felhasználni, hanem bármelyik 3 versenyen, emiatt monza-ba olyan motort visznek, amit meg tudtak addig kímélni