182279
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
-
Stockbauer33 #181356 -
-
ez ugyan szándékos volt, de amikor még követtem IR-t , akkor szinte minden előzése löksödésből volt....a féktávval ott is ugy van, hogy olyan féktávot veszm hogy tuti nem tud megállni a kanayar vége előtt,m indenki meneküljön....:D -
https://www.reddit.com/r/formula1/comments/150k8e2/max_verstappen_dqd_from_simracing_event_following/ -
azért Merci mellett szólt, hogy az ő idejükben szabad volt a várás,nem volt ez egyögyü költségplafon mint manapság, nulla teszteléssel... szóval ott nem hagyták őket, hanem valosan nem tudták utolérni a többiek .... -
F1rajongo #181351 Teljesen egyetértek. Megszüntették, ill. korlátozták a technikai fejlődés lehetőségét, ami az F1 a "király sportág" rovására történik. -
F1rajongo #181350 Hát megszűnt. Nem nézed az F1et? : )) Most RB dominancia van helyette. :D + béna Pérezük. : ) (Elnézést Pérez rajongóktól.)
Nem értetted, amit írtam. Valamit máshogy csinálnak, mint a többiek. Nagyobb, vagy kisebb légterelő, nagyobb, vagy kisebb orrkúp, vagy akármi más. Amit nem tudunk. De azt biztosan tudjuk, hogy valamit máshogyan terveztek meg, mint a többiek, különben nem lennének ennyivel jobbak a többiekhez képest. Ezt a valamit kéne megtudni és azt a megoldást lehetne betiltani. Hasonlóan, mint ahogyan a Mercinél tették. Náluk kiderült, hogy szélesebb padlólemezük volt a többiekhez képest. Hát betiltották ezt a lehetőséget. Kiderült róluk, hogy kifejlesztettek DAS rendszert, amivel hatékonyabbá váltak. Betiltották. Kiderült róluk, hogy más motor mód beállítást alkalmaztak Q3ban, mint a verseny többi részén. Betiltották.
-
engem nem érdekel a dominancia, jobban zavar, hogy az egész közvetités arrol szol csak, hogy ki milyen gumin menyni kört megy ki hogy ovja stb. meg ,hogy a kocsit milyen beállitáson kell használnia, hogy kibirjon 3-4 versenyt azzal a szettel.
Ez lenne az F1? hogy ne fejleszzenek és amit fejelsztenek azt is ovni kell mint a himes tojást?
NEm érdekel, ha egy csapat betalál valamivel, de akkor lehessen mindenkinek bármikor bármit fejleszteni és tesztelni a szabadedzéseken , csak igy lehet gyosabban fejlödni és utolérni a másik csapatot.
DE ha nem is sikerül, legalább a technologia fejlödik, most 1 év alatt max 4 fejesztést tudnak kiprobálni régen ez több mint 10 volt, vagyis 3x gyorsabb volt a fejlösdési utem mint mostanában. -
És a felsoroltaktól megszűnt a Merci dominanciája? Ne vicceljetek már!
Az alkatrész neve ami miatt más a RB erre a korszakra: Newey. Minden más van a Mercinek is (oké, szürke Verstappenje nincs). Egyébként meg Perez 5 futam óta sehol sincs. A Q1be nem jut el. Most akkor lehet, hogy már csökkent is a RB dominanciája? ;)
-
Szegény Merci, egy perces néma felállás és könycseppek teátrális elmorzsolása kéretik mindenkitől sanyarú sorsuk miatt, hogy csak 8 évig engedték őket dominálni. -
F1rajongo #181346 Úgy tudják csak őket utolérni, hogy ha engedik a fejlesztéseket és mesterségesen lebutítják a RB-t, úgy ahogyan a Mercit is mesterségesen lebutították, hogy utolérhessék mások. -
F1rajongo #181345 Hát úgy, ahogyan a Mercit büntették. KI kell találni, hogy milyen alkatrészt, mit csinálnak máshogyan a RB-osok, mint a többiek, és annak a használatát kell betiltani. Pl. hogy ha szélesebb padlólemezt alkalmaznak, mint mások, akkor meg kell szabni, hogy ennél csak keskenyebb az engedélyezett. -
F1rajongo #181344 Egyetértek. Az lenne a sportszerű. De már a szervezők eddig sem voltak sportszerűek. A mesterséges RB butításával legalább következetesek lennének a sportszerűtlenségben. Ha csak az egyik csapattal sportszerűtlenek, akkor az nem csak sportszerűtlen, hanem igazságtalan is. Amúgy Christian Horner sokat lobbízott azért, hogy a Mercit büntessék meg azért, mert ők ügyesek. Meg is lett az eredménye, ő miatta tiltották be többek között a DAS használatát. Toto Wolff meg épp a napokban azt nyilatkozta, hogy ő nem szeretné, hogy a RB-t megbüntessék, csak azért, mert ügyesek.
Szóval egyetértek veled abban, hogy már az is nagy előrejutás lenne, hogy ha engednék a fejlesztéseket és nem korlátoznák azt. Akkor derülne az ki, hogy valójában melyik csapat az, aki ügyes és nem csak épp mázlijuk van, mert betaláltak valamibe. Ezzel lenne nagyobb esélye pl.: a Ferrárinak, az Astonnak, a Mercinek utolérnie a RB-t. Persze ez a kis csapatoknak nem kedvezne, értem én ezt. Így izgalmasabb versenyek tudnak lenni.
-
:DDDDDDDDDDDDD
Továbbra is fennteartom, hogy bele fognak nyúlni év végén ... :D Nem értek vele egyet, de bele fognak, :)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2023.07.12. 21:27:19 -
"Ilyen sosem volt a Merci korszakban"
Most meg van, volt is, lesz is, ez itt a praxis ;)
Tessék őket utolérni. Idén év végére, és akkor jövőre lehet esetleg valódi csata.
30 év múlva lehet, hogy a Ferrari zsinórban tizedik konstruktőrije után az lesz, hogy "Ilyen sosem volt a 2. Red Bull korszakban" -
Hogy kéne büntetni őket, és csak őket, ameddig nincs csalás vagy szabálytalanság a dominancia mögött?
Kapjon mondjuk mindig 10kg ballasztot a futamgyőztes? Vagy csak ha Verstappen nyer? -
Én jobban örülnék ha hagynák a csapatokat dolgozni, fejleszteni.... De nem lehet, se pénz, se tesztelés... Astonnak, Ferkának, Mercinek ennyi volt a szezon ...... -
Majd különórákat vesznek a ferrari szurkolóktól, hogy mi a teendő ilyenkor. :D -
F1rajongo #181338 Ha már a Mercit azért büntették, mert ügyesek, akkor a RB-t szintén büntessék meg, mert most meg ők az ügyesek. Így lenne igazságos. A sport sportszerűségét már sokszorosan tönkre tették, akkor legyenek következetesek, büntessék meg most is azt a csapatot, akik a legügyesebbek. Ráadásul jelenleg olyan szintén űrautó a RB, amennyire soha sem uralkodott a Merci. Még úgy sem, hogy Pérez nincs a helyzet magaslatán. MI lenne, hogyha Ver mellett egy ügyes pilóta ülne? Szerintem már most a szezon felénél a RB megszerezte volna a VB címet. Ilyen sosem volt a Merci korszakban. -
majd 6-7 év után. addig a merci-fanok nyugodtan malmozhatnak csendben... -
F1rajongo #181336 A "party mode" betiltását már el is felejtettem. Ezeket mind mind betiltották/megváltoztatták, hogy vissza vegyék a Merci teljesítményét. Mikor fogják már a RB teljesítményét is mesterségesen vissza szorítani? -
-
csak Hamilton rajongó, nézd meg a 3 gyógyegér mekkora bődületes baromságot tud írni -
F1rajongo #181333 +A RB sírására, a kifejlesztett, nagyszerűen működő Merci DAS rendszerét betiltották. Mert túl jó volt a Merci
Utoljára szerkesztette: F1rajongo, 2023.07.12. 12:28:04 -
F1rajongo #181332 Én nem gondolnám szürke egérnek. Bár média érték szempontból tényleg nem sokat ér. De amúgy szerintem agresszívitásában, g.ciségében, ki az úr, ha én nem, hozzáállásban, abban, hogy ha ő pályán van, mindenkinek kuss van, mert ő a NAGY, NAGY Verstappen! Ezekben egyeduralkodó. Nem sok ilyen versenyző volt/van még a mezőnyben. Mindenáron nyerni akar, nincs ezért benne semmi akadály, képes mindenkit lelökni, neki menni, kiütni a pályáról, semmi, de semmi emberség, sportszerűség nincs benne, ha kell a pályán kívül is képes bárkit megütéssel fenyegetni. Ilyen szempontból úgy gondolom, hogy ő nagyon nem egy szürke egér. Mind ezért sokan utálják is. Megszállott, hazai szurkoló táborát leszámítva, szeretni nem sokan szeretik. Szerintem amúgy ez is az egyik oka annak, hogy a média nem karolta fel. A média nem szereti a nem szimpatikus figurákat. Sokkal jobban szeretik a megosztó, vagy szimpatikus személyeket, mert belőlük több pénzt remélhetnek. -
Padlolemez átalakítás volt, auti hissztil függvényében. A leghosszabb szivott a legnagyobbat, ez a merci volt....21 ben emiatt ért fel rá az rb . -
Mondjatok már egy változtatást, amitől hirtelen megszűnt a Merci dominanciája!
Az új ERAban tudtommal mindenki ugyanonnan indult. Míg az előzőben a motor kapcsán azért volt mire építenie a Mercinek, most max. annyi volt a különbség, hogy a RBnak nagy eséllyel az aerohoz jobban értő, tapasztaltabb mérnöki gárdája volt, mint a többinek.
-
Stockbauer33 #181329 -
Hát az új tulaj azonnal véget vetett a dominanciának. Most ugyan az van, seggrakéta az RB, szinte biztosra veszem, hogy nem fogják hagyni .... -
Azért 8 évig csak eltengődtek valahogy... -
IXEMGabeo #181326 Montoya minden volt csak szürke nem... Button pedig sok reklámban és PR eseményen ott volt főleg a Mclarenes időkben.. És a szurkolók is jobban kedvelték mint Hamiltont... -
IXEMGabeo #181325 Ebben nagy igazság van elkepeszto mentális ereje van szerintem legfőképpen ezért is "gyilkos" és szinte verhetetlen.... Mérhetetlen módon ki tudja zárni erzelmeit -
IXEMGabeo #181324 Red Bullnal bizonyítani embert próbáló... De Vries gyakorlatilag most érkezett ok h elmaradt Tsunodatol, de ha ennyire nem bízták benne minek igazolták le? -
ToxiMaxi #181323 "Merci miatt /ellen is belenyúltak" :D az F1 leghosszabb és legkomolyabb dominanciáját hozták, bevallottan többször is letekert motorral, hogy ne minden pályán kelljen az élmezőnyt is lekörözni :D:D:D
Te mit szívsz, mert nekem is kell belőle?!? -
Csodálnám ha az amcsi médiagép engedné ezt a brutál dominaciát, tuti lesz valami változtatás, mint ahogy Merci miatt /ellen is belenyúltak .... -
Csóri De Vriesnek könnyen jött, könnyen ment :/, igaz, hogy eléggé csetlett-botlott idén a pályán, de év végéig, vagy legalább a nyári szünetig azért kaphatott volna még egy kis esélyt szerintem.
Ricsi meg most még vigyorog (a képen), de majd leolvad róla abban a fostalicskában, a mezőny másik ügyifogyija mellett, bár drukkolok neki, hogy villantson valamit és pikk-pakk Pereccel helycsere, aztán fél szezonnal még hozzon egy egyéni 2. helyet, ez talán hozhatna egy jövő évi izgalmas szezont, mert a Red Bull+Verstappen kombót szerintem a következő "reformokig" (2026) senki más nem tudja megfogni.
Utoljára szerkesztette: sure, 2023.07.11. 19:36:27 -
Stockbauer33 #181320 Nálam ugyanilyen szürke Jacques Villeneuve Montoya Button de még a 4xS Vettel is.Vettel ha jólemlékszem egy Casio szerződést hozott össze és annyi.Schumiék Audemars Piguet egy csomó Shell reklámot.Max Verstappen meg kb semmi.A kutya ráse szagol -
-