FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

HTS s3rg1nh00
érdekes,hogy az emberek milyen gyorsan elfelejtenek dolgokat,például amikor tavaly barcelonában először jöttek a 0,4 mm-el alacsonyabb futófelületű gumik és Vettel össze tudta hasonlítani a normállal a verseny utáni teszten,mit is mondott?
na,pontosan azóta lehetett tudni milyen irányba fejlesztik az idei gumikat,ehhez kellett volna alkalmazkodni mindenkinek,szerintem ha ez egy csapatnak sikerült igazán a többieknek meg nem,akkor életbe lép a "ha a kacsa nem tud úszni,nem a víz a hülye" mondás.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Ahogy már zilliószor el lett mondva, az egyik fő hiba az, hogy egyetlen egy okkal próbálnak meg az emberek megmagyarázni hogy miért is van valami úgy, ahogy van. Ez persze normális eset a hétköznapi emberek között - pardon, jó szó az hogy 'normális' valamire ami nem helyes ?
Korrekció: általános. elterjedt eset ... Igen, itt (e fórum) sem jobb semmivel.
De, itt van a nyilván jó nagy fizut kapó Mattia Binotto, aki jön igen sánta magyarázatokkal, amik szerintem csak kifogások, magyarázkodás.
"Mattia Binotto nem zárja ki, hogy a csapatnak a szezon előtti felkészülés során mutatott jó formája önmagukat is megtéveszthette. Annyira leköti őket a felzárkózási kísérlet, hogy alig érzik a figyelem és a győzelmi kényszer súlyát."
Ez tényleg már kimeríti bőven a tragikomédia fogalmát. Mert mi is a felzárkozási kisérlet ? Amikor második vagy akkor nyilván pont a győzelmi kényszer <#nevetes2> Igen, nem beszélek zagyvaságokat, mert a Ferrari mindenáron meg akarja támadni a 9 nappal előtti Vettel 5 mp-es büntetést. Győzelmi kínyszer - az az ami hiányzik nekik, meg persze a velejáró pontok.

Kedves Mattia, én, mint egy egyszerű F1 TV néző (bár nem fotelből) csak annyit tudok mondani: elég volt az önellentmondásból. Elég volt a nyilván tapasztalatlanabb, de a szezon eleje óta gyorsabb Leclerc gáncsolásából. Ez már kimeríti a 'maga alatt vágta az ágat' fogalmat. mennyi pontot vesztett a Ferrari Leclerc rossz kezelése miatt ?
És ebben benne van szegény önbizalom vesztése is.
Lehet hogy szubjektív vagyok, mert nekem Leclerc jobban bejön mint a mostani Vettel. De ez így van az F1 követők 90%-ával, ez szinte biztos (na jó, Deutschlandon kívül) . Vagyis, mi volna ha a reklámértéket is figyelembe tetszene venni, kedves csapatfőnök úr ?

Vannak akik csak ismétlik 'csak azért is úgy csinálom', és vannak, akik tanulnak az életben.

Alexease
Amig az F1-ben ilyen penzek mozognak, raadasul csapatonkent 5-6-szoros kulonbseggel (vagy sokkal tobb), es persze a "hatter" kulonbseg is komoly (teljesen mas egy Williams, Haas, Red Bull vagy Merci nemzetkozi erdeke), addig sose lesz igazsagos az F1😊
Magnum PI
Ja és a lényeg, hogy tavaly a Merci küszködött nagyon a hólyagosodás és szemcsésedéssel és erre lépett a Pirelli és változtatott. Szóval tavaly egy csapat elég volt hogy változtassanak a gumin, most több csapat is változást szeretne és mégsem. Az válasz, hogy egyenlőek az esélyek, fejleszteni kell a kocsin. Ezt lehetett volna mondani a Mercinek is. Szerintem egyértelműen sokkal jobb a Merci kapcsolata a vezetőséggel, FIA-val Pirellivel mint a többieknek. Ez akár az ő érdemük is lehet, de nem tűnik fairnek akkor sem. (mint ahogy a Ferrari kitüntetett szerepe sem az F1-ben egyébként)

Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2019.06.18. 10:51:22

Magnum PI
Hát igen, Gasly szenvedése rámutatott arra, hogy Ricciardo meg Max mennyire erős pilóták. Nagyon jó páros volt szerintem, de talán most Gasly is kezd jobb lenni.

Én úgy látom, hogy a gumi szenvedés nem feltétlen abban nyilvánul meg hogy küszködik a pilóta. Vettel és Max sem panaszkodott erre, egyszerűen csak nem tudnak olyan tempóban bekanyarodni mint a Merci különösen a lassú kanyarokban ami gyanúsan a gumi. Nyilván számíthat a felfüggesztés meg a beállítás de én nem tudom elképzelni hogy ezen a területen ekkora potenciál lett volna még. Szerintem a Merci képes arra, hogy egyenletesen tartsa a gumi hőmérsékletét. Időmérőn többször is elmondta a Ferrari meg a RB is hogy nem tudják optimálisan tartani a hőmérsékletet egy teljes körön át, annyira érzékeny a gumi és ez nagy probléma. El tudom képzelni, hogy a mostani gumik amint kiesnek akár pár fokkal az optimális tartományból drasztikusan csökken a teljesítményük.

Gasly arra panaszkodott hogy kitörik alóla a kocsi hátulja amit nyilván neki és a mérnökének kell megoldani beállításokkal vagy esetleg vezetés technika változtatással.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2019.06.18. 08:51:02

sure
Hát nem tudom, az RB-nél maximum Gasly az aki küszködik, Verstappen elég gyors, most legutóbb az időmérőt extra pech miatt bukta be. Ha Gasly nem kapja össze magát, lehet, az orosz torpedóval még az idei szezonban helyet cserélnek 😊

Isten nem bottal, hanem VMware.

A RB, vagyis főleg Helmut Marko sok mindent mond. Nem hiszem, hogy túl komolyan kell venni. Miért is kellett változtatni - pld. a szárnyakon - mert több csapat volt a mellett. A gumikon - szintén . Nem vált be a könnyebb előzés, követés ? Az új gumik állítólag csak a Mercedesnek kedveznek ? Ez nevetséges. Itt rengeteg tényező van, és nem lehet csak egy valamire ráfogni. Maga Binotto is megmondta, hogy sol mindent kell változtatni a Ferrarin, hogy összehangolják az idei gumikkal. De persze, ez még csak elmélet, s lehet hogy nem is válik be. Na meg jön a kánikula, s lehet hogy a Mercedes fog szenvedni ...

Ami A RB lelépését illeti - nem arra utaltam, hogy nagyon gyorsan lelépnek. 2021 előtt biztos nem, ha csak ... És itt jön az, aki az egészet pénzeli - a RB cég. Megszüntették a RB Air Race-t. Ki tudja, hogy áll a cég valójában pénzügyileg. Az úgynevezett energia ital (buta név mellesleg) gyártás óriási és nagy haszonnal járó business. Legalább 3 cég aki ezt pancsolja ott van az F1-es autókon is. És mind a nagyobb piaci részesedésért harcol. Amit én látok, az hogy a RB a jegdrágább. Persze - elsők voltak akik nagyban csinálták, mindenki ismeri a nevet. De az nem jelenti, hogy nem jöhet a helyükre valaki, aki ügyesebben csinálja .

Nem szégyen harmadiknak lenni, az biztos. De mintha Markonak az volna <#nyes>

Vannak akik csak ismétlik 'csak azért is úgy csinálom', és vannak, akik tanulnak az életben.

Magnum PI
Ettől még sajnos bizony az igaz, hogy a Merci lobbizott, hogy idén más legyen a gumi. Pontosan miért is kellett változtatni rajta? A gumik miatt szenved a Ferrari is meg a RB is. Azért lesz ez az év is unalmas mert ők szenvednek. Miért baj, hogy szóvá teszi ezt a RB?

sure
Én nem féltem Verstappent, hogy nem lenne melója az F1-ben, bár tényleg kér lenne, ha a RB le kéne hogy húzza a rolót ilyen vagy olyan okból pont most, hogy kezdenek tényleg gyorsak és üzembiztosak is lenni.

Szerintem harmadik legjobb csapatnak lenni az F1-ben nem szégyen két gyári csapat mögött, bár nyilván VB címekre hajtanak; ha a Ferrari nem szedi össze magát és esetleg Gasly is magára talál, idén simán behúzhatják a csapat második helyet a Merci mögött, jövőre meg talán meg is szorongathatják őket az aranyér

Isten nem bottal, hanem VMware.

Alexease
mcmoha

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Mért lépnének ki? Nem kell félteni őket lásd Vettel-es időszak.

"Nem fogyasztok semmi ilyen cukrozott. koffeinezett vackot,"
Csak nem az a féle ember vagy aki aggódik a tejben az e betű miatt majd kimegy a boltból és rágyújt egy cigire? 😊
Nyugodtan ihatsz egyet én garantálom személyesen hogy nem lesz tőle semmi bajod, ebédre egy szaftos hamburger.
Azonban ha napszinten azt iszod lehet tényleg szárnyaid nőnek 😊

racingarena.hu | gokartsopron.hu

H.M. B.P.
Kezdi elveszteni a józan eszét ? Ha nem nyernek, akkor jön a nyavalygás - pld. a Renault ellen. A mostani Honda nem néz ki erősebbnek a mostani Renault-tól. De ez a gumiösszeesküvés szöveg és nyílt támadás a Pirelli ellen ? Mit akar elérni vele ? A Pirellit felb*ni, és majd kapnak selejt gumikat, mondjuk. Na meg a Mercedes 7:0 . Nem, a Ferrrari legalább 2 versenyen gyorsabb volt (Bahrein, Kanada). Hogy nem nyertek maguknak köszönhetik, és nem a gumiknak, főleg.
De ez a legjobb: „Sajnos a mi italos flakonjainkat nem gumikkal együtt szállítják” . Ami engem illet, én rátenném nagy betűkkel hogy ártalmas az egészségre, és legjobb bizonyíték rá Helmut Marko mentális állapota <#nevetes2>
Mi a következő ? "Mi vagyunk a legbecsületesebb csapat, mert semmi közünk az autógyártáshoz. Amazok mind a jobb eladások miatt versenyeznek ám !" . Igen Marko, semmi reklám nincsen abban, hogy 4 autón is ott van a vörös bika <#nezze> .
Nem fogyasztok semmi ilyen cukrozott. koffeinezett vackot, de tudom hogy az ár nagy része a reklám. Azt mondják, hogy a kozmetika és gyógyszeripar fogyaszt (arányban) a legtöbbet a reklámozásra. De talán van valami, legalább is egy cég, ami azt is felülmúlja. Addig még valaki nem múlja felül őket - és itt nem ezekre az agancsosokra gondolok. Ki tudja mit hoz a közeljövő ? Az F1 megmarad biztos, a RB benne ? Igencsak nem biztos. Elég pld. hogy a Honda kilép - motor nélkül maradnak. Most először, kezdem sajnálni Verstappent <#awink>

Visszanéztem az üziket, már több mint 3 éve <#circling>
Szezon végén boritani kellene<#banplz>
Utoljára szerkesztette: Fürtös, 2019.06.16. 23:16:34

A Béna.

repvez
repvez
<#banplz><#dumcsi>
Minél közelebb annál rosszabb, biztos csupa jóindulatból mond ilyeneket D

Ne szivd mellre. Épp azért van spoilerbe ,hogy ha valakit nem érdekel akkor ne lássa.
Te döntöd el, hogy hiszel-e nekem.

Várd meg repvez válaszát <#nezze>

Egyébként egy kollegája mondta, elég szavahihető gyerek.

Én kimondottan ellenszenvesnek tartom Szujót de azért annyira nem volt gáz, szerintem a paliknak csinálják a helyet de remélem nem lesz igazam.

A Béna.

Azt hittem hogy valami olyasmi fog történni hogy:
- te nekem közvetlenül a főnöke/barátja/anyósa/nője/kutyája mondta szóval hülyevagy hogy kétségbe mered vonni a kisregényem.

Tévedtem, más segítséged kéred és csak a köpködés marad :/
Már látom előre én is rád hajítok egy vödör csulát, te is rám hajítasz, a toxic irományod meg tovább szennyez megválaszolatlanul
Kész szerencse hogy amúgy is elfelejtődik és spoilerbe van (gondolom azért mert akkora lódítás.)

Eközben Palik László:

Bár szerintem nálam nagyobb troll még nem volt ebben a topicban <#circling>, ugye Repvez?<#nezze>

A Béna.

Nem tudom, egyszer voltam csak életemben F1 lelátón a hungaroringen.
Mint mondtam nem kell elhinni 😉

A Béna.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Nem is lesz már komolyan vehető vb-cím mert az egész Sport vicc... az útóbbi 10évet nyugodtan lehet kukázni vagy csak negyed világbajnoki címeket számolni.

Vettel akkor most tart 2-nél, az reális. Hamilton szintén 2...

adam46
Ez elmondható Hamilton elmúlt 6 évéről is, egyedül Rózsi tudta legyőzni, mikor összerakta magát fejben. Engem igazából az érdekelni, hogy mi van szegény Sumival? Család részéről gáz ez a nagy titkolózás szerintem, legalább valamit megoszthatnának, él még egyáltalán?
Utoljára szerkesztette: adam46, 2019.06.16. 14:13:37
De azért te sem gondolod hogy a tehetsége arányban van a szerzett világbajnoki címmel? 😊 Igaza van abban hogy nyomás alatt hibázik.

Én csak úgy kezelem mint picivel átlag feletti pilótát aki jókor volt jó helyen. Az is beszédes hogy a Vettel effektus a Red Bull-al / Toro Rossoval való szakítás után véget ért.

"Senkitől nem zavartatva nyert 4 VB-t" javaslom nézz utána, mert ez sem igaz.
lac coo
Senkitől nem zavartatva nyert 4 VB-t, nulla közdelem nélkül...Ha valaki szorongatja, elrontja, ennyi ... Még élet-halál helyzetben is ....

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Inkább az bosszant hogy statisztikai szempontból most ő a jobb mint Leclerc. Szerintem ha múlt vasárnap ő van elől nem hibázik. Azért az megkérdőjelezhetetlen hogy szét van esve. Ennek ellenére is azt mondom hogy megérdemelte volna a győzelmet dehát ez van.

Oh sorry hogyha azzal alátámasztod hogy igaz akkor csakis az lehet 😊 A tereprally-s részét elhiszem a többivel szerintem félrevezettek.

Remélem francia versenyző nyeri a francia nagydíjat. Márpedig csak egy van, akinek autója alkalmas lehet ilyenre <#circling>
Na igen, ha minden összejön, bejöhet. És gondolom, hogy egy emberen kívül mindenki többé kevésbé elégedett lehet <#hehe>
De a sport már ilyen. A fiataloké a jövő !

Csak nem netyfennétyess számmal billogoztak meg?

"mentálisan alkalmatlan erre a sportra"

Értem én, hogy nem szereted de azért mégis nyert 4 vb-t egy "mentálisan alkalmatlan" ember, akkor ezzel most a többieket akarod minősíteni, akik egy "mentálisan alkalmatlan" ember ellen sem voltak képesek nyerni, vagy csak szimplán ennyire gyűlölöd?
lac coo
No még mindig a Vettel bünti a téma ?! 😄DD

Csak a margóra : legnagyobb büntit a jó isten adta neki, hogy mentálisan alkalmatlan erre a sportra .... nála viszont nem lehet se fellebbezni ,se hisztizni . 😉

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Mellesleg ha ennyire sziven ütötte a kollégát akkor valaki törölje már ki azt a posztot.
Nehogy már miattam legyen rossz érzése.
Béke!

A Béna.

Úgy néz ki lemaradtam valamiről.
Ha kérdésed van és emberi hangnemben tudunk beszélgetni akkor szívesen válaszolok.
A palik sztori igaz, én akkoriban a magyar tereprallyban dolgoztam.
Persze elhinni nem kötelező.

A szujós storyt meg első kézből hallottam. Mert azert nem kell ám mindent elhinni amit nyilatkoznak.
Zolinál az volt a gond, hogy besértodött amikor ujváriék kapták meg a Közvetítést.
Ráadásul elég sokszor Kijátszotta a felmondásos kártyát a különböző munkaügyi viták során. Most is bedobta ,a főnök meg azt mondta:oké.
Az már más kérdés ,hogy azért mert elegük lett a hisztiből vagy azért mert kell a hely paliknak.
Mellesleg meg elég durván számlázott.
Persze ezt sem kötelező elhinni.

A Béna.

Meg a viselkedésed.

Fura Alak
Ha letiltom még a végén beképzeli magának, hogy bármit is elért azon kívül, hogy saját magát lejáratja. <#idiota>
A legvicesebb, hogy kb. az egyedüli troll fogóckodója velem szemben a profil képem, amit még kb. 2012 -ben raktam ki, és már nem is emlékszem, mért ezt a képet használtam. <#hehe>

[nem válaszolok neki itt többet, ha lehet, mert én nem akarom rombolni a topicot. 😉]
Utoljára szerkesztette: Fura Alak, 2019.06.15. 17:54:03

Érted azért vagyok Troll mert kétségbe mertem vonni egy enyhén hazugságszagú lejárató szöveget Palik Lászlóról. Ilyenkor arra számítana az ember hogy megjelenik az illető és valamivel megalapozza a leírtakat de nem ez történt. (Pedig kíváncsi lennék arra Szujós történetre arra mit talál ki.) Tök mindegy hogy a történet mennyire logikus inkább megpróbált belém-kötni. Gondolom az fáj neki még mindig hogy nem sikerült és el lett küldve.

Annyira vagyok Troll hogyha a fentebbi szereplő megjelenik és alátámasztja hihetően amit elmondott még elnézést is kérek tőle.

Nemár. Remekül szórakozok hogy próbál beoltani de sehogy sem jön össze, most mért kell elrontani? 😊 A trollkodás sikeres volt ezúttal mert az utóbbi 5 hsz csak flame, ha vissza nézed.

Készülhetsz a PM cunamira. Én a helyedbe már most letiltanám.
Fura Alak
Legközelebb az előzményeket is linkeld hozzá.

Miért vagy ilyen hülye

Egyrészt magadból indulsz ki, másrészt már megint nem vagy képes mellőzni az alpáriasságot. (Bár most egy-két fokkal emberiebben kommunikálsz.)

Legközelebb a választ is linkeld hozzá. Miért vagy ilyen hülye hogy azt hiszed lefelejtem?

Nem volt elég kemény. És most már tudjuk Alonso miért hagyta el a Mclarent <#nyes> Na és a barátnőm engem <#vigyor2>

adam46
Az ott elég keményen elfáradt.
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Magnum PI
Szerintem az a gond a test-test elleni csatával és az agresszív - olykor nem sportszerű - pozíció tartással, hogy nagyon nehéz meghúzni a határt, hogy mi az ami még belefér és mi az ami már nem. Ebből a szempontból a zéró tolerancia jobb csak azt viszont konzisztensen kéne betartatni és ezzel van a gond. Láttunk most sok videót és sok döntést.

Opsz. Nem jobbra, hanem balra kanyarodni.

Ferrari - újabb blamázs előjáték ?
Mondjuk, azzal nem egyezek, hogy Vettel leszorította Hamiltont. Nem, ő lassításra késztette, tudván, hogy az nem fog ütközni ha nem muszály.

Az egész azon lovagol (igen, sánta fogalmazás), hogy Vettel csak az autó feletti uralmat akarta elérni, esze ágában sem volt blokkolni - mégegyszer: blokkolni, nem neki menni Hamiltonnak - mert a nekimenéssel semmit sem nyer, kivéve hátrasorolást a következő versenyen. Mondhatnám gúnyosan, és mondom is: tanult Verstappentől. Vagy pontosabban, arra ment, ha azt nem büntették (mindig), akkor engem sem fognak, szinte biztos. Most, hogy ez mind pár másodperc alatt történt, kinek volt ideje és alkalma akkor valami blokkolásról gondolkozni ... Ezek nem hétköznapi emberek, szupergyorsak a reflexeik, gondolkodás, elhatározás, cselekvés. És persze, ott van a sok éves rutin. Nálam a fő indíték, hogy meg vagyok győződve Vettel blokkolási, leszorítási szándékáról egyszerűen az, hogy láttam tőle ilyet, többször is. És erről itt is írtam, régebben. Na meg a felvételek sokszoros utána nézése is erre utal. Nem volt ott már semmi korrigálni való az utolsó, jobbra legyintés előtt.

A hab a tortán az, hogy: "Hamilton megpróbálkozhatott volna balról előzni" . Ez már a pofátlanság kategória nálam, Nem, az először is fizikailag lehetetlen volt - ahhoz óriásit kellett volna jobbra kanyarodni, és még a tetejébe nem az ideális íven maradt volna. Talán még fontosabb az, hogy nem csinálsz ilyet, amikor az előtted levő kiszámíthatatlanul viselkedik.
Mattia, YS !

AnuluWork

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

b-type
Erről el lehetne beszélgetni Gáborral, mert ezzel a véleményével arra az álláspontra helyezkedik hogy Vettel nem törekedett a biztonságos visszatérésre, hanem az volt az elsődleges hogy az egyértelműen saját hibából elhagyva a pályát onnan visszatérve mentse a menthetőt.
Ez is oké...akkor ez az az álláspont hogy jobban kell hagyni a test test elleni csatát.
...
Semmi gond ezzel de akkor is ezen a véleményen kell lenni amikor valaki kifogásolja a már felemlegetett Verstappen esetet, vagy éppen a Monaco-i Ricciardo vs. Hamilton-t.
nem azon megsértve az egyik oldalról, ezen meg felháborodva homlokegyenest a másik oldalról...az hülyeség.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type