182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Toyota már talált egy jobb pilótát, miért is tárgyalna veled :D:D -
Jó, lehet, hogy más szériákhoz van tehetsége. De a Forma1-hez nincs. Vagy legalábbis nem mutatott belőle semmit se. -
Egyes lapértesülések szerint Kimi Räikkönen aláírta a szerződését a McLarennel
"Senki mással nem tárgyalok, csak a McLarennel, mert semmi értelme nincs egy másik csapathoz szerződni. A Toyotával semmi nincsen, ha ők azt is állítják, hogy tárgyalunk. Nem beszéltünk velük, ez az ő sztorijuk." -
WNW #88629 Erdekes palya, de a homok sivatag helyett, sikerult csinalniuk egy beton sivatagot szurke-feherben, hatalmas utvonal, es uveg-acel dzsungel kozepette.. A DSF-es ficko lombikban szuletet palyanak nevezte, amellett hogy lenyugozo, mit hordtak ossze oda kb. 1 milliard euroert.. -
Masodik szabadedzes. Mar ha valakit erdekel.:) -
nem arról van szó,én nemvédem őt
utálom mint egy szart,gusztustalan volt ez a beköpés,de akkkoris... -
Sehol se az apja vezetett helyette, de ezt a gyulolkodok korusa nem tudja felfogni. -
ah nekem sok pénzem lenne biztos nem kerülnék be...
igaz hogy apuci is segített de azért Gp2ben mutatott egysmást -
És persze:Lotus
-
Manor GP 001:D
-
B.ZS. -
Be lehet, a múltban volt rá sok példa. -
tök mindegy, Piquet az F1-ben a világon semmit nem mutatott az állítólagos tehetségéből... -
azt azért ti se gondolhatjátok komolyan hogy a formula1-be be lehet kerülni csak pénzel... -
madmanic #88618 igazad van.
a tehetsége miatt nem volt sehol..
szintén a tehetsége miatt van most ott ahol van. -
Mért ne lenne tehetséges?
Szerintem nem csak a neve miatt jutott el arra a szintre Nelsinho ahol volt/van. -
de Nelsinho elég fiatal és apunak sok pénze van -
de Nelsinho elég fiatal és tehetséges
Tehetséges? Miben? Az autó falhoz csapásában? :O -
A korábbi Formula-1-es versenyző, Emerson Fittipaldi úgy véli, hogy Nelsinho Piquet visszatérhet a száguldó cirkuszba, a tavalyi szingapúri balesetben való szerepe ellenére. "Természetesen sajnálatos, hogy akarattal csókolta meg a falat tavaly Szingapúrban, de Nelsinho elég fiatal és tehetséges ahhoz, hogy feledtesse mindezt. Megérdemel egy újabb esélyt."
Egy nagy lófaszt.
ui:A brazil pilótát a Camposszal hozzák összefüggésbe, ahol Bruno Senna csapattársként állhat rajthoz, amennyiben Adrian Campos Piquet-t választja a tapasztaltabb Pedro de la Rosa helyett. -
Alonso :D -
-
:DD -
ez kemény :D:D:D -
Csütörtöki sajtótájékoztató
Jarno Trulli: "Holnap ezt meg kell vitatni a versenyzői megbeszélésen és a GPDA ülésén. Nagy csalódás volt, hogy az első körben véget ért a verseny. Szerintem minden okom megvolt arra, hogy dühös legyek. Bizonyítékom van arra, hogy ott voltam mellette, de majd a találkán beszélünk erről."
Adrian Sutil: "Nincs miről beszélni. Ez egy egyértelmű eset volt. Számomra még nagyobb csalódás az egész, mert én csak vezettem, és ő (Jarno) vesztette el az uralmát az autója felett, és ütközött nekem. Ez nem az én problémám volt, hanem az övé. Nem tudom, hogy miért szállt el az agya."
Jarno Trulli: "Ha szeretnéd, mutatok néhány képet. Nem tudom, hogy vak vagy, vagy sem, de pontosan látszik rajtuk, hogy a szárnyam a tied mellett van."
Adrian Sutil: "Igen, és te a rázókövön kívül akartál megelőzni. Nem volt semmi probléma."
Jarno Trulli: "Úgy véled, hogy nem húztad oda az autódat."
Adrian Sutil: "Te nem vetted el a lábad a gázról. Ugyanez volt Barcelonában is, amikor elvesztetted az uralmad az autó felett és nekimentél egy Force Indiának. Néha szükség van erre."
Jarno Trulli: "Elvesztettem az uralmamat."
Adrian Sutil: "Tisztelni kell az autó határait. Ha nincs más lehetőség, vissza kell venni. Ilyen az autósport. Nem tudom mennyi időre van szükséged, hogy megtanuld."
Jarno Trulli: "Barcelonában megpördültem, és ő nekem jött, mert hozzáért a rázókőhöz. Levágta a sikánt, és nem fékezett, tehát.... Mindegy, jobb ha elhiszem."
Fernando Alonso (Räikkönenhez): "Menjünk el?"
Adrian Sutil: "Nem, nem. Nézd csak meg a barcelonai versenyt. Nem én mentem neked, ha te jöttél nekem. Nem tudom mi a problémád, talán a szemeddel van baj."
Jarno Trulli: "Nem mondok erre semmit."
Adrian Sutil: "Nem értem, elnézést."
:DDDDDDDDDDDDDDD
-
kobayashi a legnagyobb császár! :) -
barmi #88607 nabazz... már csak hetedik. Nem baj, majd megy még jobb időt remélem. Még háromnegyed óra hátra van az első szabadedzésből. -
barmi #88606 Kobajasi jelenleg az 5. legjobb időt futotta a mindenkinek új pályán .DDD 
-
Sztem ha én 100 milla felett keresek (amiből kijön a 8.5% 10 milla 'leírható'), és ennyit kell leadózzak utána, akkor a füleimet összecsapkodom örömömben, nem azt nézem hol tudnám átverni az adott ország adórendszerét.
Ez egy vicc sztem, akkor az egyetlen igaz adományozó az aki adómentes területen él és jótékonykodik.
Na mindegy,..akkor átfogalmazom, számomra példaértékű és nagylelkű cselekedet volt. -
+ vagyonadó, plusz ingatlanadó, plusz még ki tudja milyen adó. Így már szép összeg is kijöhet, de még mindig jól járnak, mert ha befizetnek ilyen dolgokra, minél karitatívabban, annál jobban csökken a szorzójuk. -
Mert mondjuk az UNESCO Svájci központjának küldi. (Meg rengeteg szervezetnek Svájcban van a központja. Vajh miért? ... Adózás? :D) -
Dizeles autód van, adókedvezmény.
Új autód van, adókedvezmény.
Karitatív és egyéb humanitarianus célra felajánlott adomány, leírhatod az adóból. stb, stb -
Egyébként egy svájci állampolgár miért írhatja le egy idegen országba küldött adományát még ha nemes is a cselekedet?
Ha én támogatnám a szlovák magyarságot azt az APEH magasról szarná le, két ország, két költségvetés.
Másfelől meg nem tarom ezt a gazdag emberek adományozgatását teljesen őszinte cselekedetnek, magától érthető ha van nekik adnak, ez kellene hogy természetes legyen de egy percig sem fogják veszélyeztetni az egzisztenciájukat.
A koldusnak én is odadobom az 1$ mert nem számít belefér, csak a két adomány között épp 9999990$ a különbség meg a fizetésünk között is. -
Kimi a magyar SOS gyermekfalut is pénzeli. -
Na várj...szal svájcban kedvező az adó, de akiknek nincs sok pénzük azok persze hogy nem írnak le belöle?
...így hirtelen rákeresve Svájc-ban 8.5%-t adóznak, nem vagyok tisztában a svájci adórendszerrel, azaz hogy MS leírhatta a teljes 10 millát, pláne nem tudom mennyi után kellett leadóznia.
De ha egyszer alacsony az adó, akkor miért is lesz perszehogy mert leírhatja?
-
Kimi vakok iskolájás támogatása, meg egyéb ilyen-olyan otthonok támogatása, meg mit tudom én mi IS külcsíny, ez nem ember függő, mert leírhatja az adóból és nem a helyi "APEH" eszi meg a pénzt, hanem legalább nemes célra jut. De ha nem írhatná le, hidd el, nem küldene ENNYIT, vagy semennyit se.
Kanadában nagyon durva az adórendszer, Jackie nyugdíjas, Coulthard és Alesi meg nem gazdag annyira, mint pl. egy Schumacher, ráadásul az egyik skót ! :), a másik meg francia, és nagyon fukar vidékről jött.
Alesi nem tudom mennyit kereshet, de szerintem nem sokat. Azok az idők elmúltak. Talán a Ferrarinál keresett sokat 1991 környékén, de az már rég volt.
Prost Svájcban él, de az ő pályafutása már kiteljesedett egy belebukott F1es csapatvezetői karrierrel is. -
Külcsíny...:))
Alesi, Prost, Coulthard, Jackie Stewart, Villeneuve..nekik miért nem biznisz 10 millákat küldeni, vagy más Svájcba bejelnetett hírességnek.
...vagy a Monaco-ban élők? ..hiszen nekik még csak le sem kell írniuk. :)
Lófütyt külcsíny, becsülendő dolog...és példamutató.
Nem vagyok MS rajongó, de bazz ne húzzunk már le mindent élből mert persze így könnyű, meg úgy könnyű.
:)
-
Senki sem szeret adózni. Főleg, hogy minden faszság után kell, amihez senkinek semmi köze. -
Arra, hogy bár 10 milla a segély, de le lehet írni az adóból. Erre gondoltam. Szép, meg minden, de mivel leírja az adóból, max. külcsíny. Nyilván azért él Svájcban is, mert szeret adózni. :) -
Az MS-tsunami dologra gondolsz?
ha igen..hogy kellene helyén kezelni?
Sztem pont jól tette, nagyszerű cselekedet volt, én így kezelem a helyén.
:)
Én spec nem küldtem két fityinget sem :( -
Simán leírta az adójából, szóval ezeket kéretik a helyén kezelni. Ha nálunk élne, ez már kicsit neccsesebben menne. De Svájcban egyelőre még lazán le lehet írni.