182274
  • Legend Killer
    ok. de lehet f1ben is sikerülne neki másodszorra.
  • bardocz
    Én elismerem, hogy tehetség, csak nem a F1-ben, hanem máshol.
  • Totti5
    Szokás, mint ahogy Vilit is az aktuális 1-2 éves teljeítményük alatt lehordani, csak ők olyan eredményekkel büszkélkedhetnek amivel kevesen, vagy nem is a jelenlegi mezőnyből.
  • Legend Killer
    attól, h nem tudják megverni a csapattársukat, még igenis tehetségesek, meg minden. nem sikerülhet mindenkinek jól azonnal.

hülyeség ezért fikázni vkit.

próbálnátok meg ti... megnézném... sztem talán egy-kettőnek sikerülne innen :D.
  • Totti5
    Toro Rossonál nem is csodálom, ami elég egy szánalmas csapat, a vezetéséverl az élen, ahol Burdé nem igen volt megtürt és nem igen kapott teret így az autó messze volt attól a stílustól ami neki fekszik...
  • bardocz
    Egyik csapattársát sem tudta megverni F1-ben. Nem csoda, hogy fikázzák.
  • Norbi1990
    Hát kb mindenki fikázta itt, ha jól emlékszem :)
  • Totti5
    Nem tudom ki fikázza Burdét, de az biztos hogy nem látta őt a CCben.
  • Ulvar
    Hát Le Manson a sok ember által marhára lefikázott 4x-es CC bajnok Bourdais is indult. Nem is ment szarul...De se F1, se IndyCar, se Nascarba nem kapott helyet...

"2007-ben Stephane Sarrazin és Pedro Lamy mellett ált rajthoz a Peugeot 908-al. Az első körben a nedves pályán Bourdais kicsúszott, de a verseny során sikerült végül a második helyre felhozni magukat az Audi mögé."
  • Totti5
    Ezt te sem gondolod komolyan. Remélem idén visszatér az F1be, vagy indul a La Manson, ahol 2.ak lettek 2008ban LMP1ben.
  • Ulvar
    Ő mindenhova menne csak sehova sem kell.
  • Totti5
    Zsák Vili viszont jönne vissza F1be:) ő is Cart bajnok, Indy 500 győztes és F1 világbajnok.
  • Ulvar
    De Montoya CARTból ment F1be. Én fordítva mondom. De Montoya meg is mondta tehát neki az a pár év F1ben bőségesen elég volt ő vissza nem menne.
  • b-type
    Sztem azért átszoknának..pl. Montoya nyert nyert oválon nem egyszer és persze nyert Indy 500-t.
    De nagyon más az ziher.
  • Ulvar
    gyere el hozzánk :). ITT INFOKAT TALÁLHATSZ INDULÓ BAJNOKSÁGAINKRÓL!

Szerintem beszarnál mennyire leszimuláljuk a valóságot! :))))).

Itt egy kép:
  • Norbi1990
    Szimulátorral pont, hogy nem uncsi.
    Amikor zöld van és mindenki egy bojban van, mindenfele kell nézni, hogy körülötted hol vannak az emberek és egy rossz mozdulat és a fél mezőnynek kampec lesz :)
    Erre jó a spotter aki dumál, hogy hol van melletted kocsi, és akkor nem fogsz cikázni és hagysz helyet a másiknak.
  • Ulvar
    ez néző pont kérdése. F1 is marha unalmas 2008 év elejétől...és a tendencia és a fejlesztés arra mutat hogy az is marad a következő évre...ezzel szemben Amerikában nem lassítják az autót későbbiekben és nem lesz többé egyen autó hanem lesz több motor és kasztni (pontos évet nem tudom) valamint több új motor szállító cég lesz a Honda mellett. Ráadásul az eddigi erőforrások helyett egy jóval erősebbet kapnak...

Tudod hogy hányan mondták azt hogy az Ovál marha unalmas? :). Rallys ismerőseim ezt mondták...megmutattam nekik azóta...már alig várják bakker hogy elkezdődjön az évad...amúgy is több utcai és épített verseny pálya lesz mint ovál idén IndyCarban. 17ből 8 ovál többi Road, Street. Megértem hogy unalmasnak tartja egy két ember mert annyira elvakítja az Európai FIA által mutatott autósport...de mióta IndyCart és V8 Supercarst nézek WTCC-t meg F1et csak megnézem de vagy bealszok vagy idegeskedem rajta hogy ilyen mocskosságokat hogy engedhetnek meg maguknak. Teljesen más a felfogás Amerikában és Ausztráliában mint Európában autósport tekintetében (talán kivétel ez alól Anglia a BTCC miatt).

Az hogy csak akkor izgi az ovál ha zúzzák egymást, én nem tudom hogy örülnél e ha a kedvenc F1esednek eltörne 3 csigolyája, ugyanis amit linkeltem videóban Vitor Meirának (aki szerepelt a Massa féle gokart versenyen és összetettben 3. lett, hoppá) 3 nyaki csigolyája tört el, és fél évet volt kórházban ha jól tudom a baleset után. Ha azt mondod hogy azt várod mikor lesz egy hatalmas crash F1ben...hát...na mind1.

itt egy gyönyörű példa Nelson Piquet főszereplésével az Indy500on. 2 lába eltört...Mansellt nem mutatom.

Ha átmenne egy F1es versenyző Oválozni meglátnánk mit tud...Doornbos is megmondta, hogy az F1 pilótáknak ezt kikéne próbálni, mert ez teljesen más. Meg még rengeteg mindent feltudnék sorolni de minek...a lényeg az hogy az unalmasság az nézőpont kérdése, meg az emberek agyi felfogása, hogy F1 a minden a többi semmi...2006ban láttam utoljára igazán nagy csatákat és nem Schumi miatt...
  • Norbi1990
    Ez pálya függő.
    A széles oválpályán és padlógázaskon, jó csaták vannak, főleg NASCAR-ban.
    De tavaly Indybe is volt sok izgalom :)
  • WNW
    De meg szimulatorral milyen uncsi....:) Es eletveszelyes, on-line minden fakezu ovalozik...
  • MaSzKa
    ha nincs zúzás akkor baromi unalmas az usa oval
  • Ulvar
    Mindenre lehet kifogás találni ugye? :).

Kubica-Ausztrália
    Sutil-Kína
    Trulli-Barcelona
    Alguersuari-Suzuka

Ez már 4 különböző csapat...és még biztos van amit nem néztem át tüzetesen.

• Kit--Kat
    Nem is mennek oválon az F1-es autók, szóval nem is kell nekik.

A Force India autóról pedig nem egyszer szakadt le a kerék, pedig nem szabadna, ők nem oldották meg jól a rögzítést.
    Most belehetne linkelni egy tucat kemény ütközést amikor nem szakadtak ki a kerekek.
  • Ulvar
    Azért nem bírja a felfüggesztése az F1nek az ovál részt egy hosszabb távon :). Azért nehezebb az IndyCar autó jó pár kilóval, ráadásul nem mentség hogy azért szakad le mert 2er csapódott neki 100kmel lassabban az autó ráadásul nem is ugyanott kapta a terhelést...

Itt egy másik példa...
  • Jacek
    aam, meg Force India Mercedes is:)
  • WNW
    Persze.. A Mercedes meg mindig a McLaren motorszallitoja... Csak mar nincs bent az iranyitasban.. Arra ott a sajat Mercedes gyari csapat...
  • MaSzKa
    McLaren-Mercedes

és lesz gyári Mercedes is?
  • MaSzKa
    A McLaren-Mercedes január 29-én, a Vodafone newbury-i főhadiszállásán mutatja be idei versenygépét, az MP4-25-ös konstrukciót, amellyel Jenson Button és Lewis Hamilton a bajnoki címért akar harcolni. A csapat helyi idő szerint délelőtt 11 órakor (12 óra európai idő szerint) közvetíti a prezentációt, az internetes honlapján.

http://www.motorsportal.hu/f1/rovid-a-mclaren-bemutatoja-az-interneten-figyelemmel-kiserheto-c30698.html

én vagyok a hülye most
  • WNW
    A ketto osszehasonlithatatlan.. Az ovalosnal 1 utkozes van, a kereket a kocsitest fele nyomja az erohatas, a rogzito rendszer csak akkor kap terhelest, mikor a kocsi visszavagodik a falrol, akkor is egy iranybol... Az F1-esnel eloszor kap egyet ferde iranybol, a falon csuszva is terhelodik, aztan a gumifalba csapodva ujabb erohatas eri, eloszor elore nyomodik, aztan mikor a gumifal visszavagja, ostorcsapas szeruen visszavagodik, mikozben oldaliranyu elmozdulas is tortenik.. Az F1-es rogzitorendszere tobbszoros terhelest kap az ovaloshoz kepest.. Es tegyuk hozza, mint lathato, egy F1-es kocsi minden porcikaja a hatarokra van kalibralva.. A hatso utkozozonaval egyutt a teljes hatsofelfuggesztes porra zuzodik, mig a teherkocsi szeruen felepitett ovalos eleg szepen egybenmaradt.. Ez kb. olyan, mint egy NASCAR, meg egy DTM-es kocsi.. Egyik egy neptancos csurdongolo kozben, masik meg egy balettos, a Hattyuk tavaban...:))
  • mcmoha
    Nyugodj meg odakotottek.:)
    Idezet a technikai szbalyzatbol:

10.3.6 In order to help prevent a wheel becoming separated in the event of all suspension members connecting it to the car failing provision must be made to accommodate flexible cables, each with a cross sectional area greater than 110mm², the purpose of which is to connect each wheel/upright assembly to the main structure of the car. The cables and their attachments must also be designed in order to help prevent a wheel making contact with the driver's head during an accident.
    Each cable must have its own separate attachment which :
    - is able to withstand a tensile force of 70kN ;
    - is able to accommodate a cable end fitting with a minimum inside diameter of 15mm.
    Each wheel may be fitted with one or two cables, dependent upon their performance when tested under FIA Test Procedure 03/07. If one cable is fitted it must exceed the requirements of 3.1.1 of Test Procedure 03/07 and if two are fitted each must exceed the requirements of 3.1.2.
    Each cable must exceed 450mm in length and must utilise end fittings which result in a tether bend radius greater than 7.5mm.
  • MaSzKa
    azt hittem még lesz hozzá egy 5perces rallys rész - mikor az írta ki, hogy készek vagytok?
  • Szabi1991
    na az kéne még, USF1-be egy orosz
  • Black Ghost
    Petrov állítólag 15 milliót „ér”

Nagyjából egyidőben azzal, hogy Vitalij Petrov új névként merült fel a Renault-val összefüggésben, az is napvilágot látott, hogy az orosz fiú „nem olcsó gyerek”.

A hír, mely „Az oroszok vennének egy helyet Petrovnak” nem túlságosan szimpatikus címmel is megjelent, a következőt tartalmazza: ha Vitalij Petrov megszerzi az áhított helyet a Forma-1-ben, egy új Forma-1-es rekordot állít fel. Kétséges ugyan, hogy Petrov az eddigi legnagyobb „hozományt” valóban hozni tudja: a ’Bild’ információi szerint az orosz egy szerződésért 15 millió eurót fizetne.

A pénz származása mindenesetre biztos: az orosz szponzor a Sberbank és a Gazprom. A GP2-es széria második helyezettje, Petrov saját kijelentése szerint, melyet nemsokkal ezelőtt tett, hamarosan megállapodik a Renault-val. Azonban van még szabad hely a Camposnál és a US F1-nél – és nagy valószínűséggel mindkét újonc csapatnál volna hová tenni az oroszok 15 millióját.
  • SzocsA
    ha tudnék angolul nem lenne ilyen problémám!
    és gondolom hogy nem olyan a tank mit az utcai kocsiknál!

de bármi megtörténhet!
  • Ulvar
    Tévedsz, nem kötötték oda...már vagy 3x -or mutattam ebben a topicban a különbséget hogy milyen a kasztnihoz rögzített kerék.

minimum 100 km/h -val nagyobb sebességgel csapódott Conway a falba mint Liuzzi mégis Liuzzinak szakadt le a kerék ... érdekes...

• b-type
    A kettő között komoly különbség van, a kerék kegyetlen sebezhető és term. meg kell feleljen a versenyzés követelményeinek is.
    az üzanyagtank meg üzanyagtank, ott csak akkor lehet gyorsabb az autó ha kiürül/kikerül..ráadásul biztonsági szabvány szerinti mindenkinél uaz.
  • mcmoha
    F1technical.net

Fuel tank

fire proof fuel tankF1 cars use deformable fuel tanks made from puncture-proof Kevlar. This dramatically reduces the risk of any fire during an accident. The tank reshapes itself in the area where any pressure is being put. All the fuel lines are auto cut-off lines. This is incase there is any breakage. There is also a extinguisher placed in the sensitive zone of the car which will automatically turn on in the case of a crash.
  • Totti5
    Hány autót láttál kigyulladni az elmúlt mondjuk 5 évben a pályán?
  • SzocsA
    a kerekeket is "odakötötték" a kasznihoz nem lenne szabad nekik lerepülni ütközés után de volt rá példa hogy leszakadtak!
  • Totti5
    "A reflexei már nem olyan gyorsak"

ezt így nem jelenteném ki... többet kell neki dolgoznia, itt főleg a fizikai munkán van a hangsúly, mert az ember öregszik és ő is, de ott van Sanyi is aki megnyerte most a Dakart, vérre mennő küzdelemben végig határon autózva 9000 kmer után kb 2 perc előnnyel egy fiatal titánnal szemben és ott 2 héten át kellett maximumot menni, és nem napi 2 óra volt a verseny és nem ideális körülmények közt.
  • Ulvar
    Ez talán 30 évvel ezelőtt még igaz is volt...azóta mintha egy kicsit fejlődött volna a technika nem gondolod? :).