182274
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Miért csak pozitív vélemények kerülhetnek fel egy fórumra?? Vicces fiú vagy te :). Még mindig nem érted...én össze f..om a bokám régi futamok láttán, de ez ami most folyik rossz...és össze lehet hasonlítani más autósporttal hogy máshol mégis lehet élvezni, itt pedig nem. És keresem a választ hogy miért nem, de ilyen mentalitással hogy csak a jó dolgokat keresgéljem nem lehet előrébb jutni a válaszokkal nem de?
írtam vagy 2 héttel ezelőtt hogy mennyire örülök hogy végre a difit csökkentik, meg a leszorító erőt, már rég örültem F1 hírnek ennyire. -
-
Laceee #91468 Ezekre a pályákra felesleges pilótát ültetni az autóba... -
Laceee #91467 Ez igen, vagy inkább nem..., de ha gondolod el lehet innen menni, akinek nem tetszik az F1, nem itt kell vergődni, nem kötelező F1-t nézni.
-
Laceee #91466 Nem, de az ovál pályák is anyira izgalmasak mint az újjab Tilke pályák... -
Nézd bazzeg ha flémelni akarsz tőlem csinálhatjuk. De elmondanám hogy a 2nek itt tényleg semmi köze...Ovál teljesen más mint road meg street de tudom még mindig felfoghatatlan ez. Ezt csak az tudja felfogni aki kipróbálta. Kérdezd meg Doornbost, Mansellt, Piquet, Mario Andrettit...olvasgass.
Ja egy Nascar pályát bemutatnék :).
Bristol
-
Milyen ovál pálya???
Nem említett semmilyen Ovál pályát Ulvar. -
Laceee #91463 Ovál pályák ?
, azok aztán változatosak...
-
Ha megfigyeled a nem régen épített pályákat húúh nem is tudom visszamenőleg mikor építettek minőségi pályát...semmi szint különbség nincs az újakba...talán Törökben volt...az jó is verseny pályának...de az összes többi...síkabb mint az Alföld... -
ezeket a gondolatokat írjátok meg F1nek :D. -
Azé' mondom :)
Ahogy építenek újra egy normális futóművet akkor rájönnek mennyi qva jó pálya van a világon.
Most is két külön tengelytávú autót építenek, meg Monaco-ra más kormányáttételt, meg Monza-ra más aero-t, .... hát építsenek egy olyat aminek a futóműve kibírja a 5 centinél nagyobb elemelkedést egy keréken.
Mert különben sose' lesz vége az unalmas pályáknak sztem. -
Dugóhúzóba felakadnának ne viccelj, az baleset veszélyes, hát be kéne tenni egy gumi falat a kanyar elé hogy eléggé lelassítson az autó és ne repüljön el!!!
...viccet félre téve, az nem lenne rossz hely versenyzésre...csak ezekkel az autókkal tényleg nem lehetne ott előzni...mert anno egy CC autó simán megcsinálta, de ezek az F1 verdák nem hiszem. De ha csökken a difi méret akkor király lenne, meg nagyobb motor teljesítmény. Akkor lenne verseny nem is kicsi. -
Laceee #91458 AZ FIA és egyes csapatok hozzáállásának tükrében nem olyan lekicsinylő ez a szám
-
F12=F1
-
Esik a Nascar nézettsége is (5 éve folyamatosan), megy is a fejvakarás hogy miért.
Az IRL is elég nagy fejvakarásban van,..és lesz ha DW autó lesz, és Sato megnyeri a legendás 500mérföldest. :)
Ráadásul a két sorozat közt van érdekütközés is. Simán be lehetne suvasztani az F1-t egy két futamra...az F1 sztem nem veszélyeztetheti a Nascar-t soha, és az Indy 500-t sem.
De lenne nézettsége, a gyártók is mennének...Viszont az Amcsik nem fognak ennyi pénzt kiköhögni.
Én rázavarnám őket Laguna Seca-ra, semmi Indianapolis vagy más, pláne utcai...ha az F12-s csapatok Amcsiba akarnak jönni, akkor versenyezzenek Laguna Seca-n, nem betojni a baleset lehetőségétől.
-
UPSZ rossz helyre posztoltam! sry....admin törölje plz! -
Suna vagy valaki!
A képen látható verdát szeretném logóba megcsináltatni ha lehetséges. (Fabian autója) Ugyanúgy ahogy most van hogy felvillan a nevem, csak ez a verda legyen a helyén! Előre is köszi!
-
Laceee #91453 Campos, ők még kellenek az F1-be, ilyen áron nem kellene több csapat az F1-be.
Ha az USF1 az 5. versenytől tudna indulni (még erre sincs garancia) akkor mit tudna produkálni a pályán 0 teszt kilóméterrel ? Ha nincs autó ne induljanak, ott Stefan GP nekik legalább van autójuk, pénzük, támogatásuk és tesztelni is fognak, csak rajt engedéjük nincs.
Vagy miért nem lehetett a Lolát vagy Dave Richards csapatát engedni az F1-be?
Azt kellet volna csinálni, hogy a teszteken a legjobb 3 újonc indulhatott volna a világbajnokságba, akkor nem lenne kérdés, hogy van autó vagy nincs, meghogy az utolsó pillanatokban derül ki, hogy sehol sincs egy két csapat. -
inkább az emberekkel lesz a hiba
ahogy az előzmények mutatják xD -
valami hiba érzem hogy lesz vele...nem mindig fog működni az az érzésem. -
"a Ferrari egy új, kúp alakú kerékanyát fejlesztett ki, ami jobban illeszkedik a levegőpisztolyba. Az új rögzítőeszköz sajátossága, hogy tartalmaz egy automatikus kioldógombot,így a szerelőnek nem kell meghúznia kézzel a kerékanyát, hanem az magától lepattan illetve feltételkor automatikusan a helyére illeszkedik."
-
Talán mert kifizetik egy részét Börninek csak a kasztnit már nem tudták belőle megvenni mert nem ennyire számítottak? -
EZ is néző pont kérdése...de mind1...nem a sport ellen vagyok, nem ezt mondom...hanem azt hogy azt mondod hogy a sikertelenség miatt mentek el... -
Laceee #91447 Akkor miért nem tudták vizetni a kasztnit a Dallarának ? Ez a sapkától függetlenül ugyananyiba kerül. -
Mert minek? Kibasztak velük, ott van nekik a Nascar, IndyCar, NHL, NFL, Baseball....tele vannak sporttal minek nekik F1? -
Pont hogy nem az a sapka van amit előre terveztek hanem több és talán emiatt is van szarban az USF1 és a Champos, mert ők nem ezzel számoltak, persze az vicces hogy Amerika nem tud egy F1es csapatot szponzorálni. -
Laceee #91444 Én sem vitázom, jogodban áll szüklátókörűnek lenni..., Az F1 az autósport csúcsa, nem lehet mással összehasonlítani. -
Jól van nem vitázom legyen elvakult nézeted. Nem tudom miért a focit és az F1et próbálod nekem összehasonlítani kettőnek semmi köze egymáshoz...az összehasonlítást autósportra értettem, de úgy látszik ki kell emelni ezt is...
-
simán nem éri meg nekik, de ez összetett dolog. Nem hinném hogy a világ legnagyobb autógyára ne tudná biztosítani a költségvetést.
Egyszerűen nem éri meg, vannak üzleti érdekek..ha csak az említett helyzsínekre megyek rá, a Toyota-nak valszeg nagyobb értékű lenne egy Amerika futam, mint egy Kína, Korea, Japán, 2 Arab, Maláj, Török.
-
Laceee #91441 Többe kerül már egy komolyabb focicsapatot fenntartani mint egy F1-t, egy BMW ne hasonlíts egy Force Indiához, BMW-nek van presztizse. -
ahhaa...viszonyítsunk más sporthoz és úgy mond meg mennyibe kerül :).
sikertelenség miatt? Jött a válság aztán a 900 milliárd már túl sok volt amennyit addig össz költött a Toyota, Honda 2 csapata is bebukott :). ÉS EZEK GYÁRAK voltak :). Ja + BMW...sry...de igen sikertelenség miatt...akkor Force India miért nem lépett még ki? -
hopsz ez kimnaradt:
A jogtulajdonos azonban egyre nagyobb összegeket követel, amire szüksége is van, hiszen a CVC Capital Partners hárommilliárd dolláros hitelt vett fel a Formula One Group megvásárlására, s ebből évente kamatokkal együtt 540 milliót kell törlesztenie. -
De a pénzt is szereti...az Amik viszont nem fognak neki leszurkolni 50 millát mint Bahrain, Abu Dhabi..stb
Idén már így is 19 futam lesz (ebből 8 európai, 10 éve ez 17:11 volt), jóval egszerűbb lenne neki egy Amcsi csapat.
pont nemrég dumálgattam erről, döbbenetes mi megy pénzügyi vonalon.
[URL=http://www.a5.hu/cikkek/2/32322.shtml]"-..2006 májusában végül egyezségre jutottak Ecclestone-nal, aki ekkor már nem saját magát, hanem új főnökeit, a Forma-1 cégcsoportot részben hitelből felvásárló magántőke-befektető társaságot, a CVC Capital Partners-t képviselte.
-..Az F-1 cégcsoport adósságállománya mintegy 5 milliárd dollárra rúg, de ebből 2.6 milliárd adómegtakarítást szolgáló belső adósság, csak 2.4 milliárd a tényleges. A futamidő a legtöbb hitel esetében 2014-ben jár le, ezért a CVC-nél nyugodtan szemlélik az eseményeket.
"Nagy játéktér áll a rendelkezésünkre. A bevételeinknek 400 millió dollárral kellene visszaesniük ahhoz, hogy érezni kezdjük a nyomást a bankok részéről" - árulta el Nick Clarry, a befektetési alap igazgatója. Hozzátette: ennek egyelőre nyoma sincs, az F-1 a kibontakozó válság ellenére 40 százalékkal növelte bevételeit 2008-ban, 1.3 milliárd dollárra. [/URL]
A gyártók is spórolni szerettek volna, pl. a Honda költségvetési sapkája:
A Honda vezérkara által felvetett javaslat széles körű egyetértésre talált a csapatfőnökök pénteki ülésén, és Max Mosley, az FIA elnöke is melléállt. A sapka konkrét mértékét illetően ellentmondó adatok szivárogtak ki: egyes jelentések 80 millió dollárt emlegetnek, más, reálisabbnak tűnő források 120-150 millió dollárról írnak.
A Hungaroring idén 4 és fél milliárd forintot fog fizetni azért hogy megrendezzük az F1-s versenyt. -
Laceee #91437 A gyártók a sikertelenség miatt mentek el, nem a pénz miatt.
Most, hogy van költségvetési sapka hatod annyiba sem kerül az F1, voltak más jelentkező csapatok akik komolyabb háttérrel indultak volna, az a szerencséje az USF1-nek, hogy szeretne börni vissza kerülni az USA piacra. -
Most mond meg hogy miért...
könyörgöm gyerekek...azért ne csak 2002ig tessék nézni a futamokat az előtte lévő éveket pedig kihagyjuk...
Ne feledjétek hogy régen kurva sok csapat és pilóta küzdött azért hogy egyáltalán F1ben indulhasson...most is ez van... Az F1 drága! Viszont a népet szórakoztatni kell ahhoz meg jó ha van 26 pilóta...
az új csapatok mint a Virgin, a Lotus nem fognak akkora technikai tudással elindulni ebben az évben...ez tanuló év lesz számukra úgy mint a camposnak és a USF1nek...jó valószínűleg ami egyességet kötött Börni és a USF1 azt a megállapodást felrúgta lehet, ettől függetlenül miért ne indulhatnának 4 futam után??? És még büntessék is meg őket? Az elég büntetés ha ennyi pénzt már beleöltek és nem indulhatnának + ami még maradt pénz is elvennék...
Azért ne mondjunk már ilyeneket...régen is volt, hogy később csatlakoztak csapatok...na és? Mi ebbe a szörnyű bűn? Nem értem...
Ebből látszik amúgy még egyszer mondom hogy az F1 szinte megfizethetetlen. Nem hiába mentek el a gyártók többsége, ezt ne felejtsük... -
remélem Börni papa nem szórakozik és kicseszi őket
segget csináltak a nagy szájukból
jól büntessék meg őket -
-
LOL :DD. -
Csak egyenes pályán mehetnek előre és hátra......... -