FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hat ocsmanyul is elozte meg... Kezdjuk azzal, hogy Hami, Massa szepen bevette az elso kanyart, Kimi ellenben szepen kivagtatott a lebetonozott reszre, ezzel sebessegtobletett vitt at maganak a kov. egyenesre.. Aztan a ruzsos kanyar utan a fel egyenest azzal toltotte, hogy Massat leszoritsa a fure, mikozben amugy is nagyobb sebessege volt ott, siman elment volna.. Ezt jobb helyeken ugy hivjak parasztsag...
Es a vegen.. Kimi abban a pillanatban hogy leesett az eso, ment mindenhol, csak az uton nem.. Egy kanyart se birt a palyan bevenni, szinte az osszes lebetonozott teruletre kikodorgott, egy epeszu embernek ilyenkor bevillant volna, hogy nem erdemes kuszkodni az elso
helyert, mert egy kiesessel gyak. szinte elveszti az eselyt a VB cimre, mig egy masodikkal meg ott tud maradni lotavolban... Es lattuk mi lett a vege, annyira nem tudta kontrollalni maga, hogy belevagtatott a falba...

Freedom88
hát elbaltázta igen, de hát tényleg óriási gyõzelmi kényszer volt rajta.
Ahogy nyilatkozta, egyszer élünk. Vagy nyert volna vagy nem. Nem jött össze, ez nem az õ éve. Most már go Massa! Go Ferrari!

T.T.

Peppus
Persze.. Elizgulta volna a végét , pont ezért is esett ki. Méghogy "ICEMAN" 😄😄😄

Freedom88
ezt irtam én is😊
Amúgy ha Kimi ott nem forog meg a williams mögött megvan a gyõzelem, de hát ez nem a szabályok áthágásához tartozik😊

T.T.

Firerock
és tulajdonképpen miért is vágta le azt a kanyart?picit leveszi a gázt és befér kimi mögé
nagyon gáz ez a gyerek...

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Peppus
azt is megmagyarázná a Ferrari, mégcsak bünti sem lenne belõle 😛

ÁjjLe BoBBi
már miért ne menne?!
lepadlózza aztán a futam után kifizeti zsebbõl azt a pénzbüntetést amit kiszabnak rá a sebességtúllépés miatt ;D

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

Christian88
én nem azt mondtam hogy zárják ki de ha a szabályokat így tartják be mint ahogy levan írva akkor Valenciába Hamilton nyert volna, még ha a legenyhébb áthajtást is nézzük.

. Felipe Massa
1ó35:32.339 10 pont
2. Lewis Hamilton
+ 5.611 8 pont

mert kétlem hogy 5.6 alatt átmegy boxon =)

http://www.twitch.tv/hegii

mflex
Nem vagyok buta 😄, igen pontosan a nézettség miatt nem zárták ki õket, de ennek "ára" van vagy lesz...

áhh, mindegy nem is érdekel, tõlem akár Nakajima is lehet VB 😄Dd. mert ami pár éve az f1-ben van az szinte tiszta politika.

Itt és a többi fórumón hsz-k milliói mennek, hogy így meg úgy ,az egyik ennek ad igazat a másik annak, a vége kurva anyázás stb...

Holott azt meg senki nem tudja , hogy aztalok mögött már "minden el van rendezve" ,pont azért, hogy mindenki arról beszéljen mennyivel botrányosabb az f1 és soha többet nem nézi.

Dehogynem! Most lesz csak igazán kiváncsi rá 😄DD

FUCK...

What about the forests?

bardocz
Jah,ma már a F1 errõl híres,amikor 200-al gumifalat fogsz frontálisan,meg össze-vissza pörögsz a levegõben,a betonfal állít meg,stb.Pont egy box utcai koccanásban fognak itt meghalni emberek.
ÁjjLe BoBBi
egyértelmû hogy ezért történt minden.

Freedom88
akkor a lelkiismeret büntet

T.T.

Peppus
Persze zárják ki õket 😄 ne legyél már buta. Szerinted ki a franc nézni a versenyeket? így sem nézik elegen, ezért kellenek ezek a "botrányok" most tuti mindenki errõl beszél.

Marci0115
jó csapathiba, és ha meghalt volna az az ember?

Christian88
az rendben hogy csaspathiba, de a pályán történt és e szabály szerint ami a pályán történik így kellene büntetni

Freedom88
de ott hol volt vágás?😊 Mert ott csak egymás mellé kiengedés volt...

T.T.

a.carkey
Schumachernek is elvették a pontjait a Villeneuve affér után, nem a csapatot büntizték.

A medve nem játék.

bardocz
Csapat hiba nem egyenlõ a pilóta hibájával,abban a helyzetben mindenki hibázott volna,mint õ,senki se a tükröt figyeli,hanem a nyalókásembert,Massánál meg a lámpát.
a.carkey
Massa azért nem kalap, de azok után ami Raikkonennel ebben az évben sors néven történt, nos azok után is "csak" 19 pont különbség van közte és Hamilton között, és ez "kiégett Kimi ide, kiégett Kimi oda" (by RTLK) nem semmi. De sajna idén neki ennyi volt, de Massa sem lesz bajnok, az is tuti.

A medve nem játék.

mflex
Te mirõl beszélsz?
a mclaren meg a többi seggnyaló (értsd: lópósók) örüljenek, hogy egyáltalán ebben az évben versenyezhetnek.
Nyilvánvalóan ez miatt ,minden "apró" hibáért ha elkövetik rendesen "seggbeiskúrják" õket.

És meg is teszi a sok "buzi".😊

Érthetõbben ez az ára,ami miatt Ron Dennis "benyalta" magát az idei évre, sokkal jobban büntetik õket ,mint bárki mást.

A legegyszerûbb az lett volna, ha kizárják a õket, ez lett volna a minimum.

What about the forests?

Christian88
Hát így visszaolvasgatva meg netten olvasgatva ilyet is találtam

"A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Sportszabályzata kimondja, hogy a versenyigazgatóság a pályán történt incidensekért háromféle büntetést róhat ki:

Bokszutca-áthajtásos büntetést (A drive-through penalty. The driver must enter the pit lane and re-join the race without stopping)
Tíz másodperces stop/go büntetést (A ten second time penalty. The driver must enter the pit lane, stop at his pit for at least ten seconds and then re-join the race)
10 rajtpozíciós büntetést a következõ versenyen (a drop of ten grid positions at the driver's next Event) "

tudtommal massa-nak is volt egy incidense valenciába és ha nem tévedek a box utca is a "pályán van" hiába a csapat hibája volt.Hogy is lett ezekbõl pénzbüntetés?. Persze lehet csak a mclaren fan beszél belõlem=)

Norbi1990
<#eljen>
ÁjjLe BoBBi
massza számomra továbbra sem több egy marék szarnál.
ez meg aztán végképp nem sodorta a jó irányba

Freedom88
nem volt igaza Massának...mert nem dõlt el még a Ferrarinál az elsõ számú pilóta sorsa..Kimi meg gyorsabb volt mint Massa...jól csinálta Rai

T.T.

a.carkey
Massa meg mitösszesipákolta az olasz sajtót, hogy Kimi milyen módon elõzte meg az elején. Nórmálís??

A medve nem játék.

Freedom88
attól h vki lassabb el kell engedni a gyorsabb versenyzõt? Hmm, lássuk csak 2005 San Marino..Alonso sokkal lassabb volt mint Sumi, nem engedte el, büntessük meg? 2006 San Marino...Sumi lassabb volt mint Alonso, nem engedte el, büntessük meg? 2008 Hungaroring...Alonso sokkal lassabb volt mint Kimi, nem engedte el, büntessük meg?

gondolkozzunk mielõtt irunk

T.T.

a.carkey
Persze tudom, hogy nem nyerhet, de ha minden hátralévõn így kezd és végre nem bassza el, akkor szép szezonvég lesz. 😄

A medve nem játék.

a.carkey
Itt lehet igazán látni, hogy csak Hamiltonon múlt, hogy levágja, vagy beveszi a kanyart. Levágta, sznvedjen. Nekem tök mindegy ki nyer. Ezzel Kimi még versenyben van, mert 19 pont csak hárommal több, mint tavaly. 😊

A medve nem játék.

kulabácsi
annyi

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

ÁjjLe BoBBi
vigyázz! nehogy foglalkozás körömben kövessek el valami emberölést...😉

ÁjjLe BoBBi
miért?! miket is írkálok ami olyan nagy hülyeség?!
ha elsajátítottad volna az olvasás tudományát még annak idején, akkor most nem küszködnél az értelmezéssel.

Peppus
büntetik a gyerekmunkát, vigyázz vele 😄

Marci0115
hát ha melóznál akkor tán nem irnál ilyen hülyeségeket, honnan veszed hogy a forumokat nyálazgatom? azt se tod miröl beszélsz

ÁjjLe BoBBi
el kell keserítselek de én már egy jóideje magamra DOLGOZOM. :\

Peppus
de nem is megy ki a segge a trabinak egy erõsebb gázfröccsnél 😄

ZS90
ember! ezt te se gondolod komolyan! ki az a hülye aki az elsõ helyét föladja csak azért mert lassabb a mögötte gyorsabb valaki! gondolj már mit beszélsz... Kimi teljesen fair volt, levédte a belsõ ívet szabályosan, Hamiltonnak nem ott kellett volna próbálkoznia hanem egy kanyarral késöbb és nem lett volna semmi probléma, Hamilton elsõ lenne, Kimi második, jó pár évvel ezelõtt Coulthard a Mekibõl valamiért hátulról indult és Verstappen az Arrowsal a félversenyen maga mögött tartóztatta jó védekezéssel, pedig azt hiszem nem kell mondanom mekkora különnbség volt az arrows és a merci közütt...

\"At the end of this day, one shall stand, one shall fall\"

majd ha te így mész essõben 200 fölött f1-es autóval, akkor pofázz...
ja hát lehet hogy te a trabantal faszán mész essõben 50-el 😊

ÁjjLe BoBBi
hát pont errõl beszélek...hogy te egy agyatlan gyökér vagy. :\
olvasd már el mi a rákot irkálsz! annyi eszed nincs mint egy kiszáradt tómedernek

Marci0115
"de azért sokáig nyálaztad a fórumokat mások véleménye után kutatva hogy aztán felmutass egyet és azt mondd! Ezt egy másik fórumon olvastam és tökre egyetértek."

most neked mi a fasz bajod van?mivan vége a sulinak azt jössz ide a hülyeségedet osztani?nem keresgéltem semmit, csak találtam egy honlapot és az alján ott volt ennyi, de ilyen 12 évesekkel nem pazarlom az idömet

bardocz
Olyan autóval elindulni nem tudnál^^ Nemhogy fékezni,meg kanyarodni.
Skynet85
LáL eskü csak derülni járok ide nem értek az f1-hez(nézi, nem okoskodik),de látom mások se, viszont izombol osztják az észt.

Peppus
van a Hungaroringen az a tesztpálya befizetem pár menetre, hátha megtanulja, hogy kell ilyen helyzetben kezelni az autót 😄

Peppus
De basszus ez verseny 😄 Kimi is simán elengedhette volna Hamiltont, mert kb 10x lassabb volt mi a francot erõsködik 😄 Úgy megy esõben mint valami kezdõ kis nyominger 😄

ZS90
Különben meg annyira hülye szerencsétlen, a Spa-i pályán tonna számra vannak elõzési pontok, a buszmegálló nem az! fõleg nem ha a védõ pilóta levédi a belsõ ívet, ha nem lenne ennyire gyõzelemhajhász akkor besorolt volna Kimi mögé, még talán kicsit el is "ronthatta" volna a buszmegállót annak érdekében hogy ez izmos kigyorsítást vegyen a célegyenesben a La Saurce meg van olyan széles hogy külsõ ívrõl is tudott volna kényelmesen elõzni, de ha itt nem akkor az "órúzs" utáni hosszú egyenesben szimplán motorerõbõl elmehett volna... nem.. így biztos jobban járt...

simán be tudott volna kanyarodni kimi mögött, szánalmas gyökér... unfair

ÁjjLe BoBBi
téged vártalak agyatlan zsenikém 😉

Peppus
Már megint mást csesztetsz? 😄
Tudod F1 fórum, volt egy verseny, elkell szépen mondani a véleményedet 😄
És nem másokról, mert arra a franc sem kíváncsi. Vagy olyankor van a délutáni szunya? pedig izgi futam volt 😄

ÁjjLe BoBBi
persze hogy jogos. nem férek be, fékezek és besorolok a srác mögé.
negró ezt nem tette meg mert õ ahhoz túl nagy pilóta és a hátrány is szép lett volna amit összeszed belõle

Solten
<#eljen>

Saor Alba

ZS90
A videóból egyértelmûen látszik hogy Hamilton egész egyszerûen elnézte a féktávot! A másik meg eleve halálra ítélt próbálkozás a buszmegállóban külsõ ívrõl elõzni akkor amikor két ilyen kaliberû autó megy egymás ellen, egy Force India-val lehet próbálkozni de még ott is esélyes a levágás, Hamilton megérezte hogy az esõvel elõnybe jutott és vérszemet kapott ezért próbált külsõ ívrõl a buszmegállóban elõzni, és ezért nem hagyta normálisan elmenni Kimi-t a levágás után. Szerintem Jogos!