182274
  • szabii98
    Na de most már tényleg...
    Írjátok át a topicot "Kimi láwolunk" topicnak, és írjátok tele, mi meg kezdünk egy új topicot:DD
    Miért kell mindig a Kimi vitát folytatni?
  • b-type
    ..engem nem érdekel Kimi, így az sem fontos hogy vele kapcsolatban mindenki azt lássa ahogy én látom..nem vagyok Kimi drukker, nekem közömbös versenyző, akire még haragudtam is a végén mert egy olyan hozzáállást képviselt a prototipusok királykategóriájában, ami nekem egyszerűen visszatetsző volt.
    Amióta azt csinálja amit szeret, azóta ez rendben van, de érdekelni továbbra sem érdekel.
    Massa az akit bevédtem, mert ezt hogy 'rinyapina' meg 'síros' meg egyéb ilyen csatornaszintű jelzők használatát messze nem érzem helyénvalónak egy olyan versenyzővel szemben aki mindig kevesebbre volt értékelve mint a csapattársa, mindig kevesebbet is keresett, de tolta a csapata szekerét fejleszegve.
    Az ilyen versenyzőket becsülöm, nem az olyanokat akik...unalmas-aludtam, nem tudtam előzni, rallizni kéne, igen abban a Ferrari-ban ülök amivel kamaszobák milliói vannak kiplakátolva...de ez engem valahogy nem igazán érdekel, 40 millát keresek, de a szponzori reklámmunka untat...de mártír vagyok mert valakinek a szponzora erősebb.
    ...Webber-n lehet röhögni mert tejes nótával égeti magát a szponzoráért, de ő ott van ahol lenni akar, és lehetősége van futamot nyerni.
    Szal engem nem lehet meggyőzni Kimi Ferrari-s éveivel kapcsolatban, ne haragudj érte, én sem akarlak téged cserébe....én pusztán azért vettem fel, és folytattam ezt a fonalat, mert Massa ennyire le lett gyalázva.
    :)
  • G_ArchAngel #95307
    Azert azt is vedd figyelembe, hogy Schumacheren kivul Kiminek volt igazan reklamerteke. Teljesen mindegy hogy mennyi versenyt nyert Massa, mennyit Raikkonen - Kimi behuzott 2007-ben 6 futamgyozelmet egyedulikent, az O nevevel el lehetett adni sapkakat, Massaeval esetleg csak Braziliaban.
    Raadasul sok ember oltozott at ezustbol pirosba a finn miatt, ami szinten nem apropenz volt.
  • G_ArchAngel #95306
    Ember, Raikkonent unalmasnak hivtad, aki talan a legtobb show-t csinalta, mig a McLaren-nel volt es Heidfeld-et szeretted volna helyette, akinek akarmiben ult evente volt egy emlekezetes megmozdulasa?
    Ha Kimi unalmas, akkor Nick-hez kepest egy elohalott is frenetikus stand-upot tudna nyomni...
  • Totti5
    Ennyi:D:D

• IXEMGabeo
    hmm...szegény:D
  • IXEMGabeo
    nyílván nem rá építették a csapatot, hanem a fital Raikkonenre...azért maradjunk annyiban, hogy az a Mclaren, ha nem is a leggyorsabb, de a Williams szintjét simán hozta azért...eleinte a Ferrari se volt hű de gyors, Schumacher rosszul kezdett és a pontrendszer miatt volt ott Raikkonen a nyomában! a régi pontrenszer (10, 6, 4..) Raikkonen még messzebb leszakadva áradozhatott volna a 2003-as vb címről, mint így (a vízátfolyásokról senki nem tehet azon a futamon "mindenki" kicsúszott, és mázli h pl Raikkonen, akár Fisichella nem csúszott ott ki...
  • Kit--Kat
    Nem hiszem. Abban az évben mint leírtam egy 1 éves feltupírozott modellje volt a McLarennek,a Ferrarinak meg egy tök új.
    Ezek alapján te lefitymáltad, hogy csak egyszer győzött és épp, hogy a 2. helyekre odaért. Kicsit másmegvilágításba kerülnek így a dolgok, nem?!
    Emlékszel a Brazíl futamra? Schumacher, meg az összes angymenő kizakózöt esőben, Kimi vezette a futamot, bement boxba, Alonso és Webber szarrátörte magát leintették a futamot és azért lett 2., mert a leintés előtti körben a box miatt Fisico mögött ment éppen.
    ilyen sok kis dolgon ment még el az éve.

Egyébkét Coulthard azévben 7. lett azzal a McLarennel.
  • MaSzKa
    Coulthard szerintem idén is a yactján kooro6atja
    a legjobb nőket
  • IXEMGabeo
    azért Coulthard se ment rosszul avval a módosított változattal...egyébként lefogadom, hogy korelőnyöd van én 2001-ben, 2002-ben akár 2003-ban az akkori látottakra emlékszem, annyit elárulhatok nem voltam felnőtt nem volt netem se semmi h utánanézzek a dolgoknak (nem kérek személyedkedést)...
  • IXEMGabeo
    kár lenne elrontani ilyen baromságok miatt a hangulatot...szándékosan nem akartam senkivel vitázni, mert tuti h engem hülyéznek le, ami pedig nem helytálló, maradjunk annyiban, hogy neked is megvan a véleményed nekem is pedig ugyanazt nézzük...ki így ki úgy...
  • Kit--Kat
    Schumacher helyett meg leigazolhatták volna De Cesarist, a Jordanből, kb ennyire volt értelmes amit leírtál.
  • Kit--Kat
    Akkor nézz utána.
    A Ferrari csupán annyival volt jobb, hogy a 2003-as modelljükkel mehettek.
    Míg a McLarennek az eltervezett MP4 18 miatt végig a 2002-es frissített verziójával kellett mennie az MP4/17 B-vel.
    Egy módosított 2002-es autóval tartotta nagy Schuhamért végig.
    Ez a teljesítmény, nem a mezőnynél 6 mp-vel gyorsabb autóval behúzni a címeket.
    Közben kiesett aze lső helyről Kimi németben, Schumachert visszatolták olyan azonosítatlan személyek akiknek nem volt pályabírói ruhájuk 8szabálytalan!) és Schumi igen is szenvedett Japánban, ennyit tudott összehozni aznap.
  • IXEMGabeo
    mi ebben az undorító? az hogy nem volt kedvem Raikkonennek szurkolni? én kérek elnézést mindenkinek megvan a személyes kedvence! Saubertől ugyanúgy leigazolhatták volna Heidfeldet is és akkor nem lett volna belőle egy frusztrált, vesztes elfelejtett pilóta...
  • IXEMGabeo
    nem voltam bunkó, nem voltam primitív, helyesírási hibáim vannak, de nem súlyosak!!! mi kéne neked még? nekem ez volt a meglátásom, ez pedig egy fórum és személyeskedés nélkül nem tudtam, hogy nem lehet élni!!! már rögtön dedósként kezelsz
  • IXEMGabeo
    nem vagyunk egyformák sosem tetszett Raikkonen stílusa, ami pedig 2003-at illeti Schumi teljesen megérdemelte mivel a Japán nagydíjon már nem osztott nem szorzott hogy alakul (Raikkonen győzelem esetén, Schumi pedig, ha nem szerez pontot abban az esetben lehetett volna Rai bajnok) halkan jegyzem meg Schumi nem erőltette már magát az utolsó futamon Barrichello megnyerte a futamot Raikkonen a számára oly kedves 2. helyet amit kibérelt a szezon során megérdemelten lett vb 2.!! Schumi amúgy is 6x nyert Rai meg 1x és örült, ha néha ott tudott lenni a 2. helyen...halkan jegyzem meg a 2003-as Ferrari nem sokkal volt jobb mint a Mclaren, Montoya érdemeit is növeli h a Williamssel ott tudott lenni háttérben is, de harcban a győzelemért...én is befejeztem, mert nagyon nem értünk egyet!!
  • Kit--Kat
    Jó hagyjuk, ne akard megmagyarázni, hogy Massa önerőből verte Kimit, mert megcáfolták a ferrarisok, hiába írod le a verziódat 4x egymás után.

És látom nem akarod megérteni, nem tudom hogy magyarázzam el. Na várjunk csak. Todt leigazolta Kimit és VB-t nyertek. Rá 1 évre az új főnök Domenicali leigazolta Alonsot 2008-ban és onnantól szenvedett Kimit.
    Nem az hátráltatta aki annyi pénzt dugott a zsebébe, hanem az aki 2007-ben már Alfit akarta a csapatba.
    É Így már értelmetlen ez a hasonlítgatás.
    Mivel nem az hátráltatta mint aki ennyi pénzt dugott a zsebébe...

Te neked valamiért jólesik ez a dolog, akkor élj vele, de ne értetlenkedj nekem, amikor a hivatalos nyilatkozatokat lesöpröd, azzal, hogy te ezt leszarod. Így elég komolytalan...

Egyenlőre a Ferrarinak az utóbbi 5 évben csak 1 ember hozott VB címet. Ezt hívják eredménynek a többi rizsa a te értékrended szerint, akkor nézd így ;)

• b-type
    ..de most lelépek biliárdozni :)
  • b-type
    Massa-t kirakták volna mint macskát, ha Kimi olyan lett volna mint a McLaren-nél.
    Mi a legrosszabb ami történhet? Lehúzza őket a sajtó, Massa mártír lesz, Brazilia morcos.
    A spanyol szponzor akkor is kifizeti a tenger pénzt hogy Alonso elkerüljön a Renault-tól egy élcsapathoz, és a Ferrari-nak van egy baromi erős felállása.
    ...és ezt csak azért nem tették meg mert Massa kórházban van?..bekínálták volna tesztversenyzői állással arra hivatkozva hogy a feje sérült és ki tudja...kész, nem tragédia.
    Ahoz hogy az történjen ami ahhoz kellett az a 28 versenyen át tartó szakasz ahol Massa erősebb volt.
  • Totti5
    Korán lehetett és csipás volt a szeme, mást nem tudok elképzelni, mert azt a kanyart szokták a legritkábban elrontani.
  • b-type
    Bizony, az én rendszeremben 3 évet töltöttek el, abból 2 évben Massa volt az erősebb, 28 versenyen keresztül nem lehet dolgokat megmagyarázni ha arról van szó hogy a csapattárs erősebb volt.
    17 vs. 28, 45 milla vs 8 milla...és ha leesne a mondatommal sem tükröztem mást:"MS mellett is erős volt, Kimi-nél erősebb volt, Alonso-nál meg meglátjuk."
    Egyszerűen ezek számok....és aztán persze ezeket ki-ki úgy magyarázza ahogy akarja, szted másfél idényben Kimi-t hátráltatták csak ezért lehetett Massa előrébb, sztem nem.
    ..és mint ahogy írtam, sehol senki nem nyilatkozta azt hogy Kimi-t hátráltatták, ez a szóhasználat szándékosságot sugall, ezt gondolom nem kell magyarázni.
    ..és az nem egyenlő azzal hogy az autó fejlesztése során Kimi nem tudta úgy kihasználni a gumikat vagy a fejlesztéseket mint Massa.
    Mint írtam, senkit nem fizetnek 5× annyi pénzzel a csapattársához képest, hogy aztán ne érjen el eredményeket.
    képtelenség.
    Én a VB címen sem így lovagoltam,..mert ha pontos akarsz lenni akkor én megérdemeltnek tartottam Kimi VB címét, csak nem 2007-ben.
    ..és ha valamit kifogásoltam, akkor az a csapat döntése, amikor kínában a Bridgestone javaslata ellenére kint hagyták Hamilton-t, amikor rövidre zárhatták volna a VB sorsát Alonso és Hamilton között.
  • G_ArchAngel #95288
    A vilag F1 rajongoinak tobbsege pedig ezert az emberert rajongott. Undorito!

Te meg okos vagy, Pistike...
  • G_ArchAngel #95287
    Ez igaz, bar csodalkozom is, hogy a mai amator megmozdulas utan hogyan...
    Nekem is kinalhatna vki szerzodest, sokkal elegansabban csapnam falhoz az autot
  • Jacek
    lenne egy egy kerdesem, te hany eves vagy? tippre olyan 12 eves pistike...
  • Jacek
    aham tenyleg ez tortent:DD szerintem emg ha maszatnak nincs balesete akkor maszat megy a ferkatol , errol ennyit...
  • Totti5
    Nekik kell tekerni, ők még nem nyertek itt, a többieknek csak egy újabb tröfea lenne a többi mellé ( Alonak 2 van ):D
  • G_ArchAngel #95283
    Most ez van, maskor meg a Hamilton, Alonso, Schumacher, Massa rajongok picsognak, mint a furdosqrvak...

Kozben meg Webber es Kubica megtanitja a gyerekeket, hogy kell akkor vezetni, ha nincs bukoter
  • Kit--Kat
    Neked unalmas volt, gondolom 2003-ban is amikor Schumachert szabálytalanul tolták vissza és úgy nyerte meg a VB-t ellene.

Láttad mit nyilatkozott a Sauber technikai vezetője?
    Ja és hozzáteszem 22 együléses versennyel a merci nevelt f 3000-res bajnoktól akinek 1 éves F1-es tapasztalata is volt, kikapni 3 ponttal...
    ÉS még mindig nem érted miért őt igazolta le, ez aranyos.

De mára elég volt a Räikkönen lejárató hadjáratból, legalábbis nekem.
  • IXEMGabeo
    érdekes, az egészről nem is kellene beszélni, ha Heidfeldet igazolja le a Mclaren nem pedig az unalmas finn-t...ugyanis pontokban mégiscsak Heidlfed végzett előrébb márpedig Sauber úr tisztességes eszközökkel dolgozott mindig is hamár a múltról van szó:)
  • Kit--Kat
    Az a lényeg, hogy maradjunk csak annál hogy ide hazudtál egy valótlant. Aztán utána menjünk tovább ;)
  • Laceee
    Az a lényeg, hogy nemsok olyan világbajnok pilóta van akinek azért fizetnek, hogy ne legyen a csapatnál (inkább fizetünk csak takarodj innen effektus, mindent elmagyaráz...)
  • Kit--Kat
    Hahahaha. Megint ki hozta fel Kimi nevét?!

Keresd csak vissza,és utána linkeld be az elmúlt 4 futamon a rinyálásokat, egyéb esetben harapd seggbe magad, mert valótlant állítottál.
  • Jacek
    A nevetseges az aki Massat top pilotanak tartja....
  • IXEMGabeo
    nevetséges Raikkonen ellen minden mindig összeesküdik én ezt bírom...
  • Kit--Kat
    Látom nem értetted meg amit írtam, ezért tagolva írom le.

T o d t szerződtette le Kimit, ő írta alá ennyi pénzért a szerződését és
    D o m e n i c a l i alatt szenvedett.

Ne mindent mutat meg az eredmény... Erről tudna mesélni peterson, Moss és Villeneuve is...

De ha már a pusta adatokat akarjuk nézni 2 közös év alatt Kimi 1., 3. - Massa 2., 4. és pássz... Ennyire egyszerű a te rendszeredbe.

Nem kell megmagyarázni, semmit még is te voltál az egyik élharcosa annak, hogy Hamilton miért bukta el 2007-et. Azt akkor miért akaratd megmagyarázni, ha nem kell?

Egyébként meg nehogy már az legyen a magyarázkodás, hogy a Ferrari csapattól idézek akik bevallottak ezt azt, ez már komolyan vicces...
  • Laceee
    Istenem mit nem adnék, ha a Kimi szurkolók a Rally-s topikban szenvednének tovább, minden versenyhétvégén az ő rinyálásukat kell olvasni...
  • b-type
    A 2009-es fizetési lista:

1. Kimi Räikkönen (45 millió USD)
    2. Lewis Hamilton (18 millió USD)
    3. Fernando Alonso (15 millió USD)
    4. Nico Rosberg (8.5 millió USD)
    5. Felipe Massa (8 millió USD)
    6. Jarno Trulli (6.5 millió USD)
    7. Sebastian Vettel (6 millió USD)
    8. Mark Webber (5.5 millió USD)
    9. Jenson Button (5 millió USD)
    10. Robert Kubica (4.5 millió USD)
    11. Heiki Kovalainen (3.5 millió USD)
    12. Nick Heidfeld (2.8 millió USD)
    13. Timo Glock (2 millió USD)
    14. Giancarlo Fisichella (1.5 millió USD)
    15. Sebastien Buemi (1.5 millió USD)
    16. Rubens Barrichello (1 millió USD)
    17. Jaime Alguersuari (0.5 millió USD)
    18. Vitantonio Liuzzi (-)
    19. Adrian Sutil (szponzori támogatás)
    20. Romain Grosjean (-)
    21. Kazuki Nakajima (-)

45 milla versus 8 milla...miről beszélünk??! 2008-ban is erősebb volt Massa, és 2009-ben is amíg pályán volt erősebb volt, éspássz.

Nem lesz@rom, de olyan hangot megengedsz magadnak egy versenyzővel szemben, ami vitára késztet a versenyző védelmében, aztán máris egy vége nincs vitába lehet veled bonyolódni Kimi miatt.
    Mert mindent meg akarsz magyarázni, pedig nem mindent kell...lehet hogy megtudod, de nem kell.
  • Kit--Kat
    Azt senki nem vitatja, hogy évről évre fejlődött. A TOp-tól még szvsz elmarad, mert nem bizonyította még be, hogy minden körülmények között, starthelytől függetlenül bármikor képes győzni.

Csak a stílusába kötöttem bele.

Ebből jött az, hogy ki kinél erősebb b szubjektív előadásában.
    Enyém is szubjektív volt, csak belevittem a Ferrarisok nyilatkozatait..
  • Totti5
    Kimi azonnal gyors volt, a Mekinél volt a csúcspontja és pár olyan éve amitől úgy tekintünk rá ahogy, de az utolsó éveiben kicsit visszafogott volt már önmagához képest.

Massa szépen lassan évről évre építette fel magát, tanult, gyorsult, egyre jobb és jobb lett és az utóbbi években bármi benne van, vele is számolni kell.
  • Kit--Kat
    Akkor ha nem érdekel akkor tényleg ne írj róla semmit, jobban járunk vele.

Ezt azért linkeltem be, mert úgy dobálóztál vele, hogy erősebb volt nála Massa, holott Kimi eredményesebb volt a 2 év alatt.

Amikor jönnek a belsős infók akkor meg leszarod... Ez is egy jó érvelési rendszer.