182278
  • desigo
  • Ulvar
    Ne aggódj, Red bull meg anno a Ferkától meg McLarenről lopott amikor Newey nem tudta merre tovább...

És mindig is koppintottak más csapatok már a 60-70es években is. Azért koppintják a jó ötletet mert ezáltal gyorsabbak lesznek ők is.

BANNER CSERE KÉNE! SRY.
  • bakkerman
    saját erőből nem megy nekik...most miért kell koppintani?
  • Totti5
    Mercedesnek ugyis mindegy, a Rönó meg... jó eredményeket elérhetnek, de győzelemtől messze vannak és ha a 2 Meki, RB nem esik ki akkor dobogóra is nehéz felférniük, nomeg ott a Ferka is, sosem lehet tudni hogy mikor ugranak előre egy nagyot, hisz ott a pénz nem akadály.
  • desigo
    A Mercedes és a Renault is Red Bull trükköt másol
  • bardocz
    Úgyis szar pálya. Vigyék át valami rendes helyre.
  • IXEMGabeo
    bírnám az ETA műve lett volna, ha találták volna bombát:D:D:D
  • Jacek
    Nem talaltak bombat!!!!!!!!!!!!!!!
  • bakkerman
    majd börni eldönti :)) ő úgyis szeret mindenbe beleszopni,azaz beleszólni
  • spiczi91
    Amikor bejött, akkor is igazából csak a Fortit szivatták meg vele, de ők is be-be tudtak jutni 107 alá, utánna szinte meg már csak Rosset nem tudta kvalizni magát 98ban, de az a pilóta miatt volt, és nem a kocsi miatt. Ja meg persze a két 97es Lola, amikhez képest a HRT csúcsautó. Még a Minardiknak sem okozott gondot a 107et teljesíteni, az új csapatoknak sem lesz akadály. Igazából már most se az.
  • spiczi91
    A 107%al egy gond van, hogy a 3. futam óta mindenki megfutja...
  • Norbi1990
    Ez akkor egy hülyeség...
    Időmérőn kell megfutni a 107%-ot, de ha nem sikerül akkor is indulhatnak.
    Fasság az egész.
  • Magic Boy
    NSO: A következő idényben visszatér a 107 százalékos szabály

A Nemzetközi Automobil-szövetség határozata értelmében a következő Formula-1-es szezonban visszatér a 107 százalékos szabály.

Mint ismert, az 1996-tól 2002-ig „élt" szabály szerint az a versenyző, aki az időmérőn a legjobb eredményhez képest több mint hét százalékkal rosszabbul teljesített, nem indulhatott a versenyen.
    Hirdetés

Mivel most három etapban teljesítik a csapatok az időmérőt, ezért „aktualizálni" kellett a szabályt. A mostani döntés értelmében a Q1 számit majd, ha ebben a szakaszban teljesít túl lassan egy pilóta, akkor nem indulhat a futamon.

Felmerül a kérdés, hogy mi lesz azokkal – az amúgy elég gyors – versenyzőkkel, akik kicsúsznak vagy esetleg technikai problémájuk lesz a Q1-ben? Nekik nem kell izgulniuk, ha a szabadedzéseken elég jó időt érnek el, indulhatnak a futamon.
  • desigo
    "legalább egy bomba felrobbant, amit egyelőre nem erősítettek meg"

most akkor robbant vagy nem?
  • Norbi1990
    Robbantottak Valenciában, elmaradhat az Európa Nagydíj
  • bakkerman
    fail
  • Firerock
    hát az sok sajnos
  • Ulvar
    Gratulálok matekusok! 2es érettségivel kiszámoltam hogy a 107% semmit nem ér ugyanis az idei összes pilóta teljesítette az összes pályán eddig (talán Bahrein kivételével).

Lehet számolni. Q1 leggyorsabb kör átszámolva MPbe szorozva 1,07 = majd osztjátok vissza percre....kiszámoltam Karun Chandhok Ausztráliában aki utolsó volt is bejutott volna.
  • Nightt
    Az mar mas kerdes
  • Norbi1990
    Monacoba Alonso nem tudott időt menni Időmérőn, és ezzel botrány lett volna biztos XD
  • Norbi1990
    De. Ha valakinek lerohad az autója a qualy előtt akkor ő nem tud menni a futamon
  • Nightt
    5 mp
  • Nightt
    egy 1.30-as palyan az 1.36-os ido meg benne van a 107%ban... Ezt siman tudjak az uj csapatok szinte az elso verseny ota. Nem fog semmi valtozni.
  • Firerock
    amúgy ez kb ausztráliában hány mp-et jelent?
  • Firerock
    ezaz
    végre egy ésszerű szabály!
  • Totti5
    fail
  • Norbi1990
    "2011-től visszatér a 107 százalékos szabály, amelynek értelmében az a versenyző, aki a Q1-ben a leggyorsabbhoz mérten 107 százaléknál gyengébb időt teljesít, nem vehet részt a versenyen."
    Ez viszont jó, csak az új csapatoknak (ha lesznek) tesztlehetőséget kell majd adni :D
  • Norbi1990
    fail.
  • desigo
    A Pirelli lesz a Formula-1 új gumiszállítója
  • Firerock
    édes vagy:)
    köszi
  • mcmoha
    "Az ingyenes buszjáratok reggel 7 óra 40 perctől este 8 óráig közlekednek a budapesti Stadionok buszpályaudvartól közvetlenül a Hungaroringre (és visszafelé is) 20 perces követési időközzel."
  • Firerock
    :D
    picsába
    mert írták hoyg lesz ingyenes buszjárat is,csak nemtudom hoyg hogy működik ez:D
  • kifli
    nem, szerintem kocsival megyek, gt-re is találtam tavaly helyet :)
    F1-re szoktam hévvel (azt annak hívják nem? nem vagyok pesti :D), vagy busszal menni, mert kocsival képtelenség megállni olyankor :)
  • Firerock
    :)
    azé' mert ilyet nem olvastam
    ingyenes buszjáratról tudsz valamit?
  • Firerock
    igen
  • bakkerman
    ingyenes? :O
  • kifli
    bazz félrenéztem, 2008-as cikk :/

LINK

vezetéstechnikai tanpályán lehetett kipróbálni, a renault sport modeljeti + volt gokart is...

bele keltt volna olvasnom a cikkbe, nem csak a képeket, és az alattuk lévő dolgokat olvasni :D
  • Firerock
    mi ketten megyunk,amikor kerdezte azt is nyomtam,kinyomtattam ketszer:) Es akkor felbe kell hajtani ex osszeragasztani?

Milyen tanpalyas vezetes?
  • kifli
    megvan...
    kinyomtatod, vagy bemégy egy renault márkakereskedésbe és kérsz amennyi jólesik. Amúgy a tanpályás vezetésre külön kell jelentkezni? Azt kipróbálnám :)
  • kifli
    gondolom ki kell nyomtatni nem?

A jegyen nincs rajta hány személyes, akkor nyomtassam ki 3x ha annyian megyünk? :D