182155
  • molnibalage83
    Mert ahhoz, hogy mérnök legyen valaki sokat kell tanulni és úgy tűnik, hogy a társadalom outputja ennyi?
    Ez a szín alapú kvótázgatás nevetséges.
    Aki szerint nem, akkor műtse majd a kvótázott és nem a lehető legjobb orvos...

A BLM vicces. Ezek szerint akkor a többi etnikum nem számít?
    Rohadt mulatságos ez az egész. Egyesek úgy tesznek, mintha a rasszizmus a fehér bőrszín kiváltsága lenne...

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.07.13. 17:33:43
  • b-type
    nem, ez megint hülyeség.
    A Mercedes érintette, asszem meg is jelent az itthoni oldalakon, hogy náluk a bevett felvétel az Oxford, Cambridge vonalon mozgott. ..és azt vizsgálták meg hogy mennyi innen érkezett mérnök dolgozik jelneleg is kiemelt pozícióban, és mennyi vándorolt el pareto-t rajzolgatni az anyagyár egy részlegébe. Mert ugyanakkor megy a szakember keringő is.
    Szal ezzel senki nem kerül hátrányba, max az említett iskolák végzőseinek nem lesz egyértelmű.
    De igazából még ez is pongyola elgondolás, nyilván sokkal komolyabb munka lesz mögötte, és nem is egy év alatt fog ez megoldódni, jelenleg nincs fogyás. vagy nagyon kicsi.
  • repvez
    Lehet, hogy itt sarkitva tolják a dolgot, de máshol sem részletezik, hogy ez többröl szol. És azt sem hiszem, hogy eddig is bármilyen akadálya lett volna bekerülni annak aki tényleg elhivatott és mindent megtesz annak érdekében, hogy ott legyen .
    Pont ugyan az mint a pilótáknál. eddig ugy jutottak a pilóták ,hogy küzdöttek és a legjobbak kerültek be. de egy ideje, vannak, hogy az dönt egy egy pilóta uléséről ,hogy kinek van több pénze sponzora ahelyett, hogy a legjobb kapná meg az ülést.
    most ugyan ezt akarják a mérnöknél is, hogy csak azért kerüljön be valaki, mert kvotás hely maitt növelni kell a számukat és nem azért mert jok, hanem azért mert muszáj?
    Nöi pilóta se azért nincs mert annyira nem akarnák, mert volt pár aki eljutott odáig, de nem tudták hozni a szintet.

• b-type
    ilyen oldalak abból élnek meg hogy így írnak, nagyon másból nem is tudnának. Azaz ha erre van igényed, azaz van benned indulat amit ki akarsz szabadítani akkor hajrá. Minden más esetben kuka.
    Nem a letérdelésről szól.
    Hamilton ezt az egészet tavaly ősszel kezdte el, ahol a RAE keretein belül, hogy a BAME (black, Asian and minority ethnic) mérnökök száma emelkedhessen a UK belül (ez a százalék tavaly 9% volt az UK-n belül). Ennek részeként indult nemrég a 'Hamilton bizottság' célirányosan az F1 és autósporttal kapcsolódó mérnöki pozíciókra. A RAE szerint 130 szervezet csatlakozott és tesz azért hogy ezen mérnökök száma emelkedhessen.
    A Mercedes egyike azon csapatoknak, illetve gyártónak aki megvizsgálja hogy miért csak 3%-ban alkalmaz BAME mérnököket, ezt a felfogást szeretné Hamilton továbbvinni a többi csapat felé.
    ..lehetne még írni erről, de a lényeg hogy az egész sokkal többről szól.
    Itthon nagyon kifacsarva tárgyalják ezt az egészet, építve az idegenkedésre.
  • repvez
    valaki már igazán szolhatna neki, hogy sok lesz .

Persze nem kötelezo, de erösen ajánlott, mert aki nem csinálja az egyböl rasszista és nem való az f1be. kb ez a jelentése annak amit mond.

Azért megkérdezném töle mégis mivel lenne elégedett ha full fekete lenne mindenki és fehérek max a cipőjét pucolnák ?
  • RatBaG #173692
    magyar ember megoldja
  • PLaci #173691
    A kerítés körül állítólag komoly rendőrségi őrjáratozás lesz.
  • Botond #173690
    Mint 86ban? :) Én mondjuk akkor voltam kint futamon legutóbb, jóvót! :)
  • desigo
    Rernault csapat kamionjai begördültek a ringre.
    Vasárnap tele lesz a kerítés nézőkkel?
  • F1rajongo
    Full egyetértek amit mondasz. Ha nem mutatnak okokat a bírák, hogy miért döntöttek így, vagy úgy, akkor az egész egy katyvasz. Néző/drukkoló szemmel úgy tűnnik az egész, mintha a bírák épp az akkori kedvük szerint bíráskodnának. Ilyen megközelítésből félig meddig érthető Ham múlt heti nyilatkozata, mi szerint ő azt hitte, hogy verseny baleset volt az Albonnal való ütközés. Hiszen más olyan helyzetben, ahol az egyik fél a hibás, akkor is szokásuk a bíráknak versenybalesetet ítélni. Ha viszont a bírák kimondanák, hogy mi ezért döntöttünk abba az irányba, hogy hibás xy, mert... és mutatnák a precedens pontokat, akkor egyértelműen felelősséget is vállalnának a döntéseikért, amivel egyet lehet érteni, vagy sem. Az meg a mi döntésünk. De enélkül az egésznek olyan hatása van, hogy ők bíráskodnak az akkori kedvük szerint (vagy érdekük szerint), de felelősséget nem vállalnak a döntéseikért.

Ja és még egy gondolat. Azzal is egyetértek veled, hogy fontos az is, hogy a hibás fél mekkora kárt okozott. Deee, az hogy pl. jelen esetben Perez semmi büntit nem kapott, csak azért, mert ALbon ügyesen hárította Perez szabálytalanságát, ezzel nem értek egyet. De ugyan akkor meg múlt héten meg Albon nem tudta ügyesen hárítani Ham szabálytalanságát, akkor meg bünti jár? Szerintem mind két esetben bünti jár, csak a bünti mértékében lehetne eltérés. Szerintem akkor lenne igazságos. Pl. Perez kapna egy hiba pontot, amiből összegyűjt az évad alatt 3at, mondjuk, akkor Boxutcás áthajtás. De ez csak egy példa. De valahogyan a szabálytalant büntetni kéne és a büntetését nem az okozott kártól kéne függővé tenni. Nekem ez a véleményem.
    Utoljára szerkesztette: F1rajongo, 2020.07.13. 10:47:55
  • b-type
    Nagyjából egy véleményen vagyunk, annyi különbséggel hogy valami szabadságot én adok a bíráknak, igen a szituációban okolható versenyző szándéka/tette teljesen tök ugyanaz akkor is ha nem lesz baleset, és akkor is ha az lesz. Ez igaz, ugyanakkor a másik félt ért veszteség mértéke is számít, és mindig is számított ahogy Barcalaci utalt is rá.
    Tehát elfér egy kis mozgástér, csak akkor legyen kimondva. Én azért hiányolom a Hamilton-Albon esetnél Albon onboard kamerájának felvételét, mert ezen a területen semmit nem fejlődött az FIA döntéshozó testülete...az indoklás egyértelmű bemutatása. Ez és ez történt, és mi úgy döntöttünk hogy. Valamint ezek a precedens pontok, és ez a mi döntéshozói szabadságunkból fakadó járulék.
    és pont.
    akkor érti az ember, hogy oké meg van mutatva minden nézőpont, és oké vannak álláspontok, és oké végül is ők a bírák.
    De nem ez van...és ez sz@r utóízt hagy az emberben, mert ja most is volt ütközés, volt pályáról kiterelés, de büntetés még is csak esetben történt.
  • F1rajongo
    Értem én amit mondasz, de ennek ellenére nekem az a véleményem, hogy a szándék a lényeg. Az, hogy a szándékával mit eredményez a vétkező, az már nem csak rajta múlik, hanem a másik fél szerencséjén, ügyességén. Éppen ezért Lec-et is igenis nagyon meg kellett volna büntetni Ham-es ütközése miatt, Monzában. Ham ott ráadásul csomó időt vesztett, sóderágyba került Lec szabálytalansága miatt. Persze biztos szerepet játszott Monza és Ferrari páros, egyetértek. De pont erről beszélek, hogy a versenybíráknak konzekvensnek kéne lenniük. Ha Ham-et megbüntették Albonnal szemben, hozzá teszem, szerintem teljesen jogosan, akkor Perezt is meg kellett volna, de Lec-et még annál is jobban Ham-el szemben Monzában. Mert ami történt, annál sokkal nagyobb baja is lehetett volna Ham-nek. Csak azért nem történt nagyobb baja, mert Ham ügyesen kezelte a történteket, ez nem Lec-en múlott. Mondok egy életszerű példát.: Ha mondjuk egy gyilkos szándékú ember hirtelen felindulásból meg akar ölni fegyverrel egy másik embert, ami egyértelműen bizonyítható, hogy gyilkolás a célja, de másik ember egy kiképzett kommandós és sikerül hárítania a támadót, ettől függetlenül a támadó büntethető. Jó lehet, hogy nem oly mértékben, mintha sikerülne a terve, de mindenképpen büntetést érdemel. Hiszen ember ölésre szánta el magát és mindent meg is tett érte, hogy a tervét sikerre vigye. Az, hogy nem sikerült a terve, nem rajta múlott, hanem azon, hogy a másik tudott ez ellen sikeresen védekezni.
  • b-type
    Háát érdekes lesz.
    Ferrari:

Haas:
  • PLaci #173684
    A vétlen Albon nem pördült meg, nem esett vissza, nem sérült meg (annyira) az autója, hogy ne tudná folytatni a versenyt.
    Ezzel szemben Perez saját magát büntette meg az autója sérülésével. A célig 17,987 másodpercet vesztett Albon -hoz képest, ami több mint háromszorosa az 5 másodperces időbüntetésnek.
  • benőmenő
    Konkrétan az első és hátsó fékhűtőket óvták meg. Az alkatrészeket már el is kérte az FIA a Mercedestől és a Racing Pointtól is:
  • b-type
    Nagyjából azért mert nem lett 'baleset', azaz Albon nem forgott meg. Hasonlóan ahhoz amikor Leclerc leszorította Hamilton-t a pályáról féktávon kimozogva,..ha ott Hamilton ott tartja és ütköznek akkor valszeg megbüntetik Leclerc-t..biztosra nem mondom, mert Monza, és mert Leclerc.
  • PLaci #173681
    A Renault megóvta a Stájer Nagydíj végeredményét.
  • F1rajongo
    Sziasztok! Én azt nem értem, hogy Perez, Albon ütközés esetén miért nem járt 5 sec-es büntetés? Sőőt, tudomásom szerint még csak nem is vizsgálták az ügyet. Miközben az előző versenyen Ham, Albon esetén 5 sec-et kapott Ham. Belső kamerás felvételeken még azt is látni, hogy Perez szánt szándékkal nyitott a kormányon Albon felé, miközben Ham semmit sem változtatott a kormányon és még is megbüntették. (Bár ő volt a hibás.) Érti ezt valaki? Úgy gondolom, minden esetben a szándékot kell értékelni, a következményektől függetlenül. Albon-nak csak a szerencséjén, ügyességén múlott, hogy ne úgy járjon, mint múlt héten. Perez ki akarta tessékelni a pályáról, még a kanyar ívén is változtatott ennek érdekében. Úgy gondolom, Perezt sokkal jobban kellett volna ezért büntetni Ham-hez képest, mert ő szánt szándékkal akarta Albont kilökni, de még csak nem is vizsgálták az ügyet. Nem értem ezeket a versenybírákat, egyáltalán nem konzekvensek....
  • b-type
    Legalább nem lesz feltéve a kérdés Hamilton-nak hogy nem szeretne-e átülni a Ferrari-ba..
    A válasz jogosan túlmutatna az udvariaskodáson..
  • passatgt
    Én tényleg úgy gondolom és az az érzésem, hogy a racing point versenytempóját látva nagyon jó helyzetben vannak és megelőzhetik akár a mercedest is és ez nagyon pozitívum, hogy nagyon könnyen utolérhetik és ennek a következménye volt, hogy a nagy következményekkel járó előzésekbe nagyon nagy önbizalommal tudnak belemenni, főleg akkor, ha egy kicsit optimistán állnak hozzá és a négyes kanyarból kigyorsítva akár a hatodik, hetedik, nyolcadik, kilencedik helyet is megelőzhetik ezzel a versenyzőpárosítással az olyan pályákon, ahol húsz, harminc, akár negyven fok van. Fogadunk egy fagyiba?
  • argo001
    Leclercnek viszont a kanyarodás nem az erőssége. :(
  • pr3cious
    Aki egyenesen se tud menni? wtf Verstappen Vettelt reggelire elfogyasztaná és megemésztené majd felbüfizné és kiköpné Jelenleg nincs olyan a mezőnyben akit ha mellé tennénk egyáltalán tudná vele tartani a lépést, még Leclerc sem, Albon viszont kiváló választás eddig, ez már kristálytisztán látszik.
  • mcmoha
  • AnuluWork #173674
    Én Norrist vinném oda. Öribarik Verstappennel, kurva jókat mennének, Ricky Bobby sítlusban. Vettel meg mehetne Ricciardohoz a McLarenbe.

De ettől még a Ferka nem lesz jobb.

Elvitte Binotto tavaly az Alfás főkonstruktőrt a Ferkához, hogy befoltozzák a lyukat amivel nem tudtak mit kezdeni. Közben cheat a motorral is. Ideig-óráig működött, cserébe az Alfa úgy visszaesett, mint a picsa. Már tavaly. Idén meg még egy változattal szarabb motorral SEM sokkal jobb az Alfánál a Ferrari, leszámítva Leclerc biztonsági autók miatti 2. helyét. SC nélkül sehol se lett volna.

Szóval, a Ferrari motoros autók mind sehol sincsenek. Nem véletlenül. De az, hogy ennyire szar Ferrarit építsenek, elképesztő.

Most már értem miért nem nyertek 1979 után VBt évtizedekig! De az, hogy 2018hoz képest ennyire visszaestek?! Elképesztő. Egyetlen esélyük, hogy lemásolják ők is a Mercit. Akkor talán a dobogóért küzdhetnek ők is. Csak nehogy mindenki másoljon jövőre, mert akkor a Ferkának ezzel a motorral vége.

Ami meglepő 2 futam után, hogy a RB IS elég szar lett. Minden évben fél évig bénáztak, de most fél év után vagyunk, és mégis, megint a Merci és klónjai mennek jól igazán, meg valahogy a Renault motoros McLaren, ami szerintem szintén valami trükk miatt van, ennyire jó sem Sainz, sem Norris nincs.
  • Stockbauer33 #173673
    nemkelltöbbetmichelisz
  • argo001
    Általában nagy a különbség versenyen Albon és Verstappen között. Ebbe a különbségbe a feljavult csapatok éppen meg tudnak érkezni.
    Vettelnél ez valószínűleg másképp lenne.
  • pr3cious
    Ja hogy trollkodtál valamit aminek semmi értelme
  • argo001
    Azért, hogy legyen min felhúznod magad.
  • pr3cious
    Semmi érzéked hozzá, mért csinálnának ilyen ostoba dolgot?
  • argo001
    A RB helyében Albont simán elcserélném Vettelre. Albon mehetne a Taurihoz, Kvjat meg haza.
  • pr3cious
    Oconnal mi lett?
  • pr3cious
    ezt már tényleg nem lehet védeni
  • AnuluWork #173665
    Ha egy autó szar, ülhet benne bárki, az szardarab marad. Alonso alatt is volt fos Ferka, verte is Kimit, Vettel alatt se volt túl jó a tavalyi. Ha nincs a hókuszpók, hasonló az év, mint idén. Nem Vettel szar, a Ferrari a szar. Vettel és Leclerc is próbál barátkozni a szarral, de az csúnya és büdös, bármit csinálnak. Amikor egy Racing Point a 3. erő, együtt a McLarennel, ott a Ferrari versenyzőtől függetlenül szar. Félek, hogy Leclerc Alesihez hasonló karriert fog befutni. Sainz szerintem korán írt alá a Ferrarihoz. Ennyire béna Ferrari szerintem kb. 29 éve nem volt, mint az idei. Ülhetne ebben Hamiltontól Verstappenig bárki, ez egy fos!
  • pr3cious
    Lehet ezt sem fogja már nekem soha senki elhinni: indítás előtt azon gondolkoztam hogy ha én lennék a Ferrari csapatfőnök biztos figyelmeztetem a versenyzőim messziről kerüljék el egymást. Megéreztem ezt is.
  • argo001
    No comment.
  • Stockbauer33 #173662
  • sure
    Lófaszt rezeg, hiszti ez a köbön, nem az F1-et fogja basztatni az ÁNTSZ meg a járványügy, tévéfelvételek meg lakossági bejelentés alapján, hogy látta a tévében, hogy a Vettel maszk nélkül mászkált...
    Utoljára szerkesztette: sure, 2020.07.12. 14:38:31
  • repvez
    rezeg a léc
  • RatBaG #173659
  • lac coo