FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://www.testcar.hu/hu/news/090113-renault-istallot-elerte-valsag.html
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
http://gaborszantai.co.uk/
Összesen száz kilométert teljesített. Az új elsõ szárny a kerékvetõn és az aszfalton is megsérült, ami hátráltatta a munkát.
"Az új autó elsõ tesztnapja mindig nagyon kemény. Teljesen normális, hogy ennyi újítás után nem zökkenõmentes a teszt. De a kinetikus energia visszanyerõ rendszer tetszik. Azt gondoltam, hogy csúnya lesz az autó. Jobb egy csúnya autó, ami gyors, mint egy szép és lassú. De ez az autó szép és gyors." – jelentette ki Massa.
"Ha néhányszor már láttad a gépet, hozzászoksz. De jól néz ki." – tette hozzá Räikkönen.
Felipe Massa a Ferrari mugellói pályáján megtette az elsõ köröket a Scuderia idei forma-1-es autójával, az F60-nal. A bejáratást az istálló vezérkara, a tesztpilóták, valamint Kimi Räikkönen társaságában Michael Schumacher is a helyszínrõl tekintette meg.

rakd idorendi sorrendbe a kepeken szereplo f1 es autokat..😊
ezt a gepet tuti beraknam vhova Senna-ek kornyekere😄
par eve kezdtek el kurva gyonyoru autokat csinalni... mclaren kezdte 2006ban a fasza ezust festessel (kar h csak kinezetre volt jo) aztan 07-08 ra mar ferrari is kezdett alakulni meg a tobbiek... erre most meg ez...az a hatso szarny...😊 esztetikai szempontbol minden igenyt kielegit😄😄
Egyebkent sztem is szopni fog a ferrari... ez a kers dolog nem egeszen ugy all ahogy terveztek. de ne legyen igazam.
talán az orra lehetne rövidebb, meg a hátsó spoiler ami tényleg baromi keskeny
Szerintem ezekkel az autókkal semmi baj nem lenne, ha nem lenne ennyire keskeny a hátsó szárny.
szerintem lenyúlták...
szvsz tényleg randa.. de a többi sem lesz szebb <#szomoru1>#szomoru1>
Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...
RAIKKONEN A LEGJOBB AKKOR IS
A Forma-1-es csapatok közül elõször a 2008-as konstruktõri világbajnok, a Ferrari mutatta be 2009-es versenygépét, az F60-asra keresztelt modellt.
A maranellói gárda az elõzetes tervek szerint fioranói tesztpályáján fedte volna fel versenygépét hétfõn, ám a rendkívüli hideg miatt a csapat kénytelen volt áttenni a bemutató helyszínét Mugellóba.
Az olasz gárda pedig már nyilvánosságra is hozott néhány képet 2009-es autójáról, amellyel egyébként még a mai nap folyamán hozzá is lát a munkához. Az F60-ast a 2008-as világbajnokság második helyezettje, Felipe Massa vezetheti majd elõször, aki elsõ benyomásait is elmondja majd az új Ferrariról.
Az autó elnevezését illetõen a maranellóiak szakítottak a korábbi hagyománnyal, és F2009 helyett F60-ra keresztelték az új modellt. A névvel a Ferrari azt ünnepli, hogy a csapat az összes, vagyis mind a hatvan Forma-1-es szezonban részt vett 1950 óta.
2009-ben számos szabályváltozás lépett életbe, amelyeknek köszönhetõen a Forma-1-es autók kinézete lényegesen eltér majd az elmúlt néhány évben megszokottól. A versenygépekre ugyanis többek között az eddiginél szélesebb elsõ szárnyak, illetve magasabb és keskenyebb hátsó szárnyak kerülnek, de visszatérnek a sima futófelületû, slick gumik is.
Az F60-as az ötvenötödik együléses versenyautó, amit a Ferrari Forma-1-es versenyzés céljából épített. A 2009-ben életbe lépõ szabályváltozásoknak megfelelõen az új autó lényegesen eltér az elmúlt néhány évben megszokottól. Az aerodinamikai téren tapasztalt változásokra egyébként az Elõzési Munkacsoport tagjai tettek javaslatot, és a módosítások mindegyike az elõzések megkönnyítését szolgálja.
Az elsõ szárnynak leginkább az oldalsó elemeit fejlesztették, és az egész szárny sokkal szélesebb, mint a múltban. A hátsó szárny magasabb és keskenyebb lett a korábbinál, a diffúzor hátrébb került, mint ahogyan a kisebb légbeömlõk is, amelyeknek a mérete is csökkent. A Ferrari mérnökei az új szabályoknak megfelelõen a felfüggesztés és az autó egészét újratervezték annak érdekében, hogy elérjék a megfelelõ súlyelosztást.
Az F60-as tervezésekor két jelentõs változást vettek figyelembe a szakemberek, így az egyik a KERS (kinetikus energia-visszanyerõ rendszer) lehetséges használata volt, míg a másik a sima futófelületû vagy más néven slick gumi újbóli bevezetése. A maranellói gárda a Magneti Marellivel közösen fejlesztette a KERS-t, ami a kasztni hátsó felében kapott helyet. A Ferrarinál azonban egyelõre még továbbra sem döntötték el, hogy vajon bevetik-e a rendszert a szezon kezdetekor vagy sem. Stefano Domenicali csapatfõnök ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy csak azután tudnak errõl döntést hozni, ha már több teszten is túl lesznek.
A váltó elektronikus vezérlésû félautomata gyorskapcsolású, és hosszanti irányban helyezkedik el, míg az F60-as technikai leírásából az is kiderült, hogy a versenygép új fékrendszerrel van ellátva, amelyet a Brembo tervezett.
Technikai részletek:
Kasztni:
Szénszálas és méh-sejt szerkezet
Félautomata szekvenciális elektronikus vezérlésû gyorskapcsolású váltó (7 fokozat plusz hátramenet)
Brembo által tervezett szénszálas féktárcsák
Független felfüggesztés
Súly: 605 kg (vízzel, kenõanyagokkal és pilótával együtt)
Bridgestone 13’’ (colos) elsõ és hátsó gumik
Motor:
Típusszáma: 056
Hengerek száma: 8
Szelepek száma: 32
Lökettérfogat: 2398 cm³
Dugattyú átmérõje: 98 mm
Súlya: > 95 kg
Magneti Marelli digitális elektronikus befecskendezés
Magneti Marelli statikus elektronikus gyújtás
Üzemanyag: Shell V-Power ULG-66L/2
Shell kenõanyagok
Fotó: Ferrari S.p.A.

Én szórakozni akarok, nem pedig unalmas futamokat végiszenvedni.
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
http://gaborszantai.co.uk/
úgy néz ki az új ferrari mint valami középkategóriájú forma autó
tesztkorlátozás áááá
költségcsökkentés egy ilyen sportban lehetetlen.
max csávót meg el kellene tüntetni onnan õ bassza tönkre az f1-et.
MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu
www.gamestore.hu MSN: [email protected] twitter.com/gamestorehu

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

F
If Everything That Has A Beginning Must Has An End