FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zsutyesz
vazze <#szomoru1>

Ale Alonso! poppe fan club&#8482;

A Renault istállót is elérte a válság...

http://www.testcar.hu/hu/news/090113-renault-istallot-elerte-valsag.html
Igazsag szerint ilyen helyzetben meg jobb is, ha kiseb a hatsoszarny, mert kevesbe bontja meg a kocsi egyensulyat, mintha elol semmi, hatul meg megnagyobb leszoritoero lenne... De ha most ropul el a hatsoszarny, az meg durvabb lesz, mint eddig.... Igy is "orrnehezek" az uj kocsik...

gabber_saviola
jaj de jó popsi <#finom>

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

gabber_saviola
tök furi, de nekem tetszik 😄dd

Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.

ÁjjLe BoBBi
...ezzel a hátsó szárnyszarral sosem fogok kiegyezni...egyszerûen felfordul a gyomrom tõle <#szomoru1>

\'\'Racing is life. Anything that happens before or after is just waiting.\'\'

Shiwo
lehet hülye kérdés, de ha letörnek ezek a brutális méretü elsõ terelõszárnyak (amire már volt példa párszor), akkor lesz-e elég leszorítóereje a hátsó szárnyaknak, vagy a peches/béna pilóta még lassabban fog bevergõdni a boxutcába, mint eddig ?

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

a.carkey
Ez a Brabham jobb volt a maga idejében? 😊

Vagy ez az Alfa? 😊

Más.

😊

A medve nem játék.

Valamelyik nap jon a McLaren, lehet hogy ma, vagy holnap... Ugy emlekszem a Ferrari moge idozitettek a bemutatast.. Szoval mindjart azzal lesz tele a topic..<#eplus2>

Uhh, az a második kép<#szomoru1>

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

amikor a Renault-t mutatjak be, akkor meg Renault-topic lesz..., mindent a maga idejeben:-)

http://gaborszantai.co.uk/

Felipe Massa hétfõn pályára vitte a Ferrari új versenygépet, amely az F60 kódjelet kapta. A brazil pilóta elsõ alkalommal csak egy kört teljesített, majd egy rövid szünet után újra pályára gördült.
Összesen száz kilométert teljesített. Az új elsõ szárny a kerékvetõn és az aszfalton is megsérült, ami hátráltatta a munkát.
"Az új autó elsõ tesztnapja mindig nagyon kemény. Teljesen normális, hogy ennyi újítás után nem zökkenõmentes a teszt. De a kinetikus energia visszanyerõ rendszer tetszik. Azt gondoltam, hogy csúnya lesz az autó. Jobb egy csúnya autó, ami gyors, mint egy szép és lassú. De ez az autó szép és gyors." – jelentette ki Massa.
"Ha néhányszor már láttad a gépet, hozzászoksz. De jól néz ki." – tette hozzá Räikkönen.

desigo
Tiszta Ferrari topik lesz :/

Felipe Massa a Ferrari mugellói pályáján megtette az elsõ köröket a Scuderia idei forma-1-es autójával, az F60-nal. A bejáratást az istálló vezérkara, a tesztpilóták, valamint Kimi Räikkönen társaságában Michael Schumacher is a helyszínrõl tekintette meg.

par ev mulva jo kvizkerdes lehet majd ebbol..😄
rakd idorendi sorrendbe a kepeken szereplo f1 es autokat..😊
ezt a gepet tuti beraknam vhova Senna-ek kornyekere😄
par eve kezdtek el kurva gyonyoru autokat csinalni... mclaren kezdte 2006ban a fasza ezust festessel (kar h csak kinezetre volt jo) aztan 07-08 ra mar ferrari is kezdett alakulni meg a tobbiek... erre most meg ez...az a hatso szarny...😊 esztetikai szempontbol minden igenyt kielegit😄😄
Egyebkent sztem is szopni fog a ferrari... ez a kers dolog nem egeszen ugy all ahogy terveztek. de ne legyen igazam.

szerintem meg egész jó lett 😊
talán az orra lehetne rövidebb, meg a hátsó spoiler ami tényleg baromi keskeny
N o N a m e
Porszívó világbajnokságot látunk majd 2009-ben 😊
Szerintem ezekkel az autókkal semmi baj nem lenne, ha nem lenne ennyire keskeny a hátsó szárny.
desigo
Nem baj az,hogy így fognak kinézni csak elõzgessék egymást...
nézd meg megvannak-e még a rajzaid..

szerintem lenyúlták...

szvsz tényleg randa.. de a többi sem lesz szebb <#szomoru1>

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Peppus
Sokat számít a kinézet, és egyáltalán nem biztos, hogy ezek a változások olyan nagyon izgalmassá fogják tenni a versenyeket. Viszont az tuti biztos ugye, hogy ezek az ocsmány autók fognak rohangálni a pályán 😞 Ugyan az lesz mint tavaly, csak olyan autókkal, amit kb 5 éves koromban rajzoltam :S

majd hozzászokunk gyerekek😄
RAIKKONEN A LEGJOBB AKKOR IS

Krisz018
A Ferrari felfedte 2009-es versenyautóját

A Forma-1-es csapatok közül elõször a 2008-as konstruktõri világbajnok, a Ferrari mutatta be 2009-es versenygépét, az F60-asra keresztelt modellt.

A maranellói gárda az elõzetes tervek szerint fioranói tesztpályáján fedte volna fel versenygépét hétfõn, ám a rendkívüli hideg miatt a csapat kénytelen volt áttenni a bemutató helyszínét Mugellóba.

Az olasz gárda pedig már nyilvánosságra is hozott néhány képet 2009-es autójáról, amellyel egyébként még a mai nap folyamán hozzá is lát a munkához. Az F60-ast a 2008-as világbajnokság második helyezettje, Felipe Massa vezetheti majd elõször, aki elsõ benyomásait is elmondja majd az új Ferrariról.

Az autó elnevezését illetõen a maranellóiak szakítottak a korábbi hagyománnyal, és F2009 helyett F60-ra keresztelték az új modellt. A névvel a Ferrari azt ünnepli, hogy a csapat az összes, vagyis mind a hatvan Forma-1-es szezonban részt vett 1950 óta.

2009-ben számos szabályváltozás lépett életbe, amelyeknek köszönhetõen a Forma-1-es autók kinézete lényegesen eltér majd az elmúlt néhány évben megszokottól. A versenygépekre ugyanis többek között az eddiginél szélesebb elsõ szárnyak, illetve magasabb és keskenyebb hátsó szárnyak kerülnek, de visszatérnek a sima futófelületû, slick gumik is.

Az F60-as az ötvenötödik együléses versenyautó, amit a Ferrari Forma-1-es versenyzés céljából épített. A 2009-ben életbe lépõ szabályváltozásoknak megfelelõen az új autó lényegesen eltér az elmúlt néhány évben megszokottól. Az aerodinamikai téren tapasztalt változásokra egyébként az Elõzési Munkacsoport tagjai tettek javaslatot, és a módosítások mindegyike az elõzések megkönnyítését szolgálja.

Az elsõ szárnynak leginkább az oldalsó elemeit fejlesztették, és az egész szárny sokkal szélesebb, mint a múltban. A hátsó szárny magasabb és keskenyebb lett a korábbinál, a diffúzor hátrébb került, mint ahogyan a kisebb légbeömlõk is, amelyeknek a mérete is csökkent. A Ferrari mérnökei az új szabályoknak megfelelõen a felfüggesztés és az autó egészét újratervezték annak érdekében, hogy elérjék a megfelelõ súlyelosztást.

Az F60-as tervezésekor két jelentõs változást vettek figyelembe a szakemberek, így az egyik a KERS (kinetikus energia-visszanyerõ rendszer) lehetséges használata volt, míg a másik a sima futófelületû vagy más néven slick gumi újbóli bevezetése. A maranellói gárda a Magneti Marellivel közösen fejlesztette a KERS-t, ami a kasztni hátsó felében kapott helyet. A Ferrarinál azonban egyelõre még továbbra sem döntötték el, hogy vajon bevetik-e a rendszert a szezon kezdetekor vagy sem. Stefano Domenicali csapatfõnök ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy csak azután tudnak errõl döntést hozni, ha már több teszten is túl lesznek.

A váltó elektronikus vezérlésû félautomata gyorskapcsolású, és hosszanti irányban helyezkedik el, míg az F60-as technikai leírásából az is kiderült, hogy a versenygép új fékrendszerrel van ellátva, amelyet a Brembo tervezett.

Technikai részletek:
Kasztni:

Szénszálas és méh-sejt szerkezet
Félautomata szekvenciális elektronikus vezérlésû gyorskapcsolású váltó (7 fokozat plusz hátramenet)
Brembo által tervezett szénszálas féktárcsák
Független felfüggesztés
Súly: 605 kg (vízzel, kenõanyagokkal és pilótával együtt)
Bridgestone 13’’ (colos) elsõ és hátsó gumik

Motor:
Típusszáma: 056
Hengerek száma: 8
Szelepek száma: 32
Lökettérfogat: 2398 cm³
Dugattyú átmérõje: 98 mm
Súlya: > 95 kg
Magneti Marelli digitális elektronikus befecskendezés
Magneti Marelli statikus elektronikus gyújtás
Üzemanyag: Shell V-Power ULG-66L/2
Shell kenõanyagok

Fotó: Ferrari S.p.A.

djfuge
Ha ettõl izgalmasabb versenyt fogunk látni akkor engem nem érdekel hogy hogy néznek ki az autok.

Istencsászár
2.0 Végre látványos változások történtek, valami elkezdõdött. Ez nem szépségszalon, ezek a jármûvek így is a világ legjobb formula autó, a leggyorsabbak a legjobb technikával.

Én szórakozni akarok, nem pedig unalmas futamokat végiszenvedni.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

DannyL
Engem gokartra emlékeztet. 😊

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

az a jo az uj pizzasautoban, hogy amikor Massa megint elhuzza a tankolocsovet, akkor konnyebb lesz visszatolni, mert most kicsit funyiro alakja van:-)

http://gaborszantai.co.uk/

GP 2 autók szebbek áááá
úgy néz ki az új ferrari mint valami középkategóriájú forma autó
tesztkorlátozás áááá
költségcsökkentés egy ilyen sportban lehetetlen.
max csávót meg el kellene tüntetni onnan õ bassza tönkre az f1-et.

Hat nem egy dizanj remekmu, de a BMW-nel meg mindig szebb...😊)

DannyL
Kurva szarul néz ki. Félreértés ne essék Ferrari szurkoló vagyok, de ezt a kibaszást....

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

Annyira jó lett az új Ferka, hogy nem adnak már semmit belõle😄
CHEAPBOY
Az is lehet, hogy vmi félrefordításról van most szó. Amúgy is pörgés volt az új Ferka bemutató miatt😊 Majd elválik.

www.gamestore.hu MSN: [email protected] twitter.com/gamestorehu

Nem vágom, mert múltkor a szóvivõ azt mondta ország világ elõtt, hogy igent mondtak...
CHEAPBOY
Szopóka... vajh miért nem adnak végül?

CHEAPBOY
Hülyék lesznek mindent elsütni most😊 Majd az idénnyitóra, de ez mindig így volt.

bardocz
Úgy érzem ez az év gyenge lesz a Ferrarinak,a tükrök nem szabályosak,és az elsõ szárny sem végleges,ahogy olvasom.Tehát még nincsenek kész a kocsival.Igaz nem tudom a többiek hogy állnak.
CHEAPBOY
Nekem bejön a verda😊

bardocz
Ezt még egy színvak is jobban összefotosoppolja<#idiota>
Istencsászár
Bocs.

Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES

Istencsászár

bardocz
Nekem tetszik,lehet elfogult vagyok?<#idiota>
bardocz
Az új nekem sem tetszik,de a régiek gyönyörûek<#smile>
gabber_saviola

Istencsászár
Szárnyak jó kockák lettek, már csak az oldaldobozzal kéne valamit csinálni, ert az túl kerekített és áramvonalas😄 amúgy szép, legyen izgalmasabb tõle a verseny a többi lényegtelen.

zsutyesz
szembõl azért elég vicces 😄

Ale Alonso! poppe fan club&#8482;

MEdievil
Szerintem sincs baj vele.. én se tudnék szebbet hajtogatni egy kólás dobozból <#miaz><#szomoru1>

F

BaliBoy
Azokat a képeket nézd amin rajta vannak a pilóták is meg a vezetõség. A hátteret. 😊 Ha leszeded õket és egymás után nézed még jobban látható. 😊 Vagy a Ferrari.com-on nézd meg a videót.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Kit--Kat
???

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"