182154
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
PacsutaTibi #174257 A régi (nemgyári) csapatok közül már csak a Mclaren maradt..... -
#174256 Generációk harca :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ugyan, nála mindig ez van. A kingkongi eset után azt hirdette magáról hogy ő Mickey egér 13. Reinkarnációja. Akkor állandóan meditált és telefüstölte a lakását.
Mindenki röhögött rajta. Viszont azon a nyáron csak őt nem kínozták a szúnyogok! -
#174255 Wiszlát Williams, pont most, hogy viszlát party mód is jön, ami talán a középmezőnyt és a sereghajtókat is közelebb hozhatja akár :( -
#174254 Hogy is mondta Claire? Ameddig ő él, sosem adják el a Williamset? :) -
#174253 43 év, 737 futam után eladja a Willams F1-csapatot Sir Frank Williams -
#174252 „Grabowski kész, kilépett, meghasonlott. Thoreau-t olvas, és nyers koszton él.” -
#174251 Ezt a 'show' gumit kell kukázni, amennyiben besikerür a 2022-s autó úgy pár éven belül kuka a DRS illetve az ilyen, változatosságot eröltető gumivackok. -
SzocsA #174250 Aláírták 2021 től 2025 ig a ferrari lesz a világbajnok! :D -
#174249 Hogy láthatom , hogy az autok milyen technoligiai megoldásokat használnak milyen problémákat kell megoldaniuk és milyen megoldásokat találnak rá. csak a technikai része érdekel, ezért örültem a netflixes sorozatnak, hogy többet láthatunk a háttérbol, de sajnos az is elment emberi dráma irányba a technika bemutatása helyett.
ÉS ezért nem tetszik a gumizás sem, mert 2 orán keresztül mást sem hallani csak, hogy igy a gumi meg augy a gumi, mikor mellette ezer apro dolog lenne amirol elmondhatnák, hogy mi mit javit és hogyan a teljesitményben.
A versenyek is jobbak lennének ha nem a gumirol hanem a technikáról szólna, mint régen amikor bármikor bárkinél elöfordulhatott technikai meghibásodás és nem ugy mint most, hogy már elöre tudják és inkább kiállnak ,mert spórolni kell a motorral a következő versenyre -
#174248 Arról már sokat hallottunk, hogy mi nem tetszik neked a mai F1-ben (szíved joga), inkább arról mesélj kérlek, mi az, ami még mindig lenyűgöz, ami örömet okoz, ami miatt nézed és követed? Biztos van ilyen, és komolyan kérdem, nem gúnyolódásképp! -
#174247 igen ugy látszik ,hogy mást jelent nekem . -
#174246 De he mindenki tervezne amit akar, valszeg a Mercedes és a Red Bull már öt másodpercre lenne a többiek előtt... -
#174245 Az egyenautó fogalma úgy tűnik mást jelent kettőnknek. Még egyszer mondom, az nekem azt jelentené, hogy egy gyártó szállít kasztnit mindenkinek, egy másik (vagy akár ugyanaz) motort, stb, mindenki egyfélét kap adott elemből. Jelenleg nem ez van. Bizonyos elemekből megengedett, hogy ne saját fejlesztés legyen, és kötséghatékonyság miatt kiscsapatok ki is használják a lehetőséget, de van csomó minden, aminél saját fejlesztés kell, és ott eltérnek az autók, vagy max megpróbálnak másolni.
Egy egyenautós szériában egy lenézett Bottas nem verné másodperccel majdnem a komplett mezőnyt az időmérőkön, hanem ha tényleg csak annyit tud, amennyit sokan kinéznek belőle, akkor beleszürkülne a középmezőnybe. Meg nem mondanák azt, hogy a Merci autója a csúcs, mert mindenki autója ugyanolyan csúcs lenne. -
#174244 Szóval nincsenek egyen autók a pink mercédesz mond valamit vagy a copy paste Haas és a redbull meg az alfa egyes elemei?
ha nem lenne egységes itve akkor mind a 10 csapatnak pont az ilyen kisebb részletekben kellene nagyon eltérőeknek lennie, mert az oké, hogy a fő méretei a kocsinak fixek, de nekem ne mondja senki, ha mind a 10 csapat fuggetlen akkor mindegyik ugyan azt a formát és megoldást találja ki ami csak tényleg nüanszikban tér el a másik csapattol. -
#174243 Naaa, azért az F1 szerintem nagyon messze van az egyenautóktól :O vannak elég szigorú korlátok, igen, de azon belül minden gyártónak más és más megoldása van. Az egyenautó nekem nem ezt jelenti. Az az lenne, hogy egy gyártó van mindenre, mindenki ugyanazt kapná, és a finomhangolásban térnének csak el az autók. Mittomén, szárnyak meredeksége, felfüggesztés keménysége, hasmagasság, fasztudja min lehet még variálni. -
#174242 Azt kellene eldönteni, hogy technológia csúcsát akarod-e látni vagy egyenlő feltételeket. Ha egyenlő feltételeket, akkor rossz sportot nézel, mert az soha sem volt.
Pont ,hogy amit leirtál az van most. mert most van egyenlö feltétel hisz szinte minden kocsi ugyan ugy néz ki, alig lehet változtatni rajtuk és még közös alkatrészeket is kell használniuk, söt 2022 től még ennyi mozgásterük se lesz a csapatoknak, szoval lesz egy egyen autós verseny.
Mig régebben meg szinte mindenki azt tervezett a kocsijára amit akart, nem voltak egyenautók és ott minden tényleg a technológia csucsa volt, versenyről versenyre jöttek az ujabb és ujabb fejlesztések hol jobb hol rosszabb, de igy gyorsabban fejödött minden mint most amikor fél évig használnak ugyan azt a technologiát egy kocsin.
A F1 mindig is egy sprint futam volt a lehető legjobban kihegyezett technikával 300km-en ki a leggyorsabb ami most átváltott endurance futammá és egy alig kevesebb kilómétert tesznek meg mint a la mans 24 órás egy motorral és akkor se nyomhatják neki, mert ovni kell a motort az uzemagygon sporolni stb..
Szóval ha választanom kellene akkor választanám a technológia csucsát egyenlötlen küzdelemmel ahelyett mint ami most van. -
#174241 A Spanyol Nagydíj alatt betörtek Pierre Gasly normandiai otthonába -
#174240 -
ToxiMaxi #174239 "Az meg elég állszent dolog ha valaki azt hiszi, hogy igy többe kerülne , mert a motorokat és a többi elemet igy is ugy is fejlesztik tesztelik"
Tévedés! Pont Prost nyilatkozta azt, hogy sokkal olcsóbb így az F1, hogy a motornak ennyi versenyt ki kell bírnia és nincs külön időmérős motor verseny motor. -
ToxiMaxi #174238 Mióta F1 létezik, azóta hatalmas szerepük van a gumiknak. Ez régen se volt másképp. Ami változott az a kiszámíthatóság, felnőtt a sport és profik lettek a csapatok. Azt kellene eldönteni, hogy technológia csúcsát akarod-e látni vagy egyenlő feltételeket. Ha egyenlő feltételeket, akkor rossz sportot nézel, mert az soha sem volt. -
#174237 Félreértetted amit próbáltam kihozni belöle. ha a gumiknak nem lenne ilyen nagy szerepük és nem csak a gumikkal lehetne játszani, hogy egy kis változatosságot hozni a versenybe hanem az csak egy kis eleme lenne az egésznek akkor sokkal izgalmasabb lenne. ha mint régen versenyről versenyre jöttek az uj alig kipróbált elemek a kocsira és senki nem tudta ,hogy végig birja e a motor és az első helyrúl a bajnok esélyesnek is ugyan ugy szétmehetett mindene .
Most ha a gumi és a taktikát nem rontják el akkor nincs kétség ,hogy ki nyer.
DE fogadok, ha minden versenyen uj fejlesztést hozna a merci akkor náluk is lenne rizikó, hogy minden müködik e ahogy kell és nem csak a próbapadon megy szét egy egy félre sikerült dolog.
Az meg elég állszent dolog ha valaki azt hiszi, hogy igy többe kerülne , mert a motorokat és a többi elemet igy is ugy is fejlesztik tesztelik, csak épp nem tehetik be a versenyen, csak 4et évente, de abban a 4ben kb 20-30 motor fejlesztése van benn. -
#174236 Hibridekkel jött. Van aksi, van elektomotor... van önindító. -
#174235 De hogy indította be az autót ? Tv-ben ahogy láttam lefulladt az nullára... -
#174234 Egy komment máshonnan:
""Mindkét pilóta és Frédéric Vasseur is egyetért abban, hogy az autó a megfelelő irányba halad."
Nehéz is lett volna a forgalommal szemben versenyezni."
:D -
#174233 Ez bator volt tole;)
-
#174232 -
#174231 1. kört láttam csak, után mondom vége a futamnak, nem tévedtem. Visszanéztem a futam összefoglalót, az is szerény 5 perc lett, amiből 3 perc a futam. Bottas megint hozta a formáját, gáz, hogy a 4. is 1 kört kapott. Maxit pedig nem nagyon csípem, de elismerésre méltó az, amit kihoz a Red Bull-ból -
#174230 -
#174229 Vettel önmagával szemben sem remekelt -
#174228 Hamilton évek óta Sir Robin szint, tehát erre nem fog sor kerülni. Ráadásul Vettel is remekelt Leclerc ellen. Ja, nem. -
#174227 Ne már! :D Ezek bohócok. -
#174226 Ennek csak Hamilton csapattársaként lenne értelme, más esetben ugyan ennyit...felesleges jobban nyerni.
Hamilton-nak viszont már nem valószínű hogy csapattársa lesz, mivel Schumacher mellé sem bajnokokat kerestek. Meg mert 35-36-37 évesen már nem is lenne releváns.
Verstappen majd megkűzd a saját korosztálya nagyjaival. -
ShaiHulud #174225 de jo lenne ha megnezhetnenk Verstappen mit tudna kihozni a mercibol. -
#174224 Nincs a két Mercedes akkor Verstappen ad kört a mezőnynek. -
#174223 No de ha nem kellene sprórolni hány ört kapnának a közepes és a kis csapatok... 10-et ? Fel lehet tekerni egyversenyesre egy Mercédest, de abból mi jó lenne ? -
PacsutaTibi #174222 Semmiképpen sem szeretném védeni Hamiltont, de abból a bejátszásból amit leadtak (a célegyenes vége) nem láttunk semmit. Lehet hogy még a kör végén a csiki-csukinál tartotta fel, és Hamilton csak a célegyenesben tudott elmenni mellette.
Nemtudom ti hogy vagytok vele, de én gondoltam hogy unalmas futam lesz itt Barcelonában,általában az szokott lenni, azért is mert sokat tesztelnek itt. Pedig jó vonalvezetésű pálya, sok előzési lehetőséggel.
Idén én inkább az F2-őt nézem (eddig azt nem néztem rendszeresen), ott több az izgalom. Bár ott is minden a gumikról szól...
De mit is várhatnánk itt az F1-ben? Nem lehet játszani a tankolással sem, a 4 fajta motor van, amik közötti erősorrend nem nagyon változik, hiszen nem is nagyon lehet fejleszteni. No meg spórolni kell velük különben bünti van. Minden annyira le van szabályozva, hogy alig van lehetőség, valami új aerodinamikai, vagy egyéb technológiát kitalálni..... -
#174221 Hát azt mondom, illene nagyon minimum legalább hátulról ijeszgetni Max-ot... -
#174220 Feltették neki a lágyat, ezzel még oké is pl. ha egy SC-re készülnek, vagy tényleg egy esőre...esetleg ha neki akarnak menni Verstappen-nek.
De Hamilton-nak is a pirosat akarták feltenni :D
Mindegy, Bottas csinál amit akar, ő alapesetben amugy is csak valami váratlan szituban reménykedhet...illeteve Verstappen-t illene megvernie ebben az autóban. -
#174219 De hát közepesen is leszarta, tényleg nem ment neki ... Vagy nem értem....
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2020.08.16. 18:27:03 -
#174218 nem működött a lágy gumi, ..bár futott vele egy kisérletet a leggyorsabb körre, szal lehet egyszerűen csak nem ment neki Verstappen-nek.