FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa
2010-es Hockenheimring Német Nagydíj esete

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Az kiabál legjobban akinek a háza ég, szoktavót mondani egy szólás. <#buck>
MaSzKa
Horner: Ennél egyértelmûbb csapatutasítást még nem láttam

"mert ez pont annyira volt egyértelmû eset, mint 2002-ben, aminek köszönhetõen ez a szabályzás megszületett"- utalt a Red Bull vezetõje arra az évekkel ezelõtti esetre, amikor a Ferrarinál Michael Schumachert a célegyenesben volt kénytelen elengedni maga mellett Rubens Barrichello az Osztrák Nagydíjon, azért mert a csapat erre utasította."

98753-ben a Video

Elsõ körben 100.000 dollárra büntették a Ferrarit

MaSzKa

Fernando Alonso ajándékba kapta a gyõzelmet Hockenheimben

Kíváncsi leszek az olasz napilapok miket írogatnak holnap.
Schumacher mikor átment a Mercedes-hez akkor eléggé bunkón fogalmaztak.

Magnum PI
Hihetetlen, hogy felháborodott most minenki. Mintha nem történt volna már meg ez ezerszer. Annyi hogy most nem kódolt üzenetet adtak, de az összes kódolt üzenetnél is teljesen egyértelmû, hogy mirõl is van szó. Nem is értem hogy lehet ilyen kétértelmû szabályrendszerrel vinni ilyen volumemü sportot. Tiltsák be akkor a rádiót és kész. Simán hagyni kellene az 1. 2. számú pilótázást vagy pedig nem engedni 2 pilótát egy csapaton belül. Bele sem merek gondolni mi lett volna ha engedélyezik a 3 piplota/csapat szabályt :S.

kirol
Pont most akartam írni!
"Alonso állítja, nem tudta, hogy Massa miért lassított"
Ez hülye! 😄

Tikal
na, most mindenki úgy csinál mintha nem lett volna még ilyen, álszent banda 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

MaSzKa

Alonso állítja, nem tudta, hogy Massa miért lassított

<#levele><#confused>

A spanyol szerint a gumik állapotának változása is okozhatta a kettejük közötti sebességkülönbséget

Tegnap hír:
Alonso nem csalódott, hiszen a pontokat vasárnap osztják
cikk

túl sok a felesleges vita itt...nekem akkor sem tetszett pedig régen még Ferraris voltam...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

MaSzKa
Ferrari-nak "meg kell jelenniük az FIA Motorsport Világtanács (WMSC) legközelebbi ülésén, amiért akciójukkal veszélybe sodorták a sportág jó hírnevét."

Nem kicsi a vád ellenük.

Ez kielezett tisztesseges verseny, ami a csapatok kozott folyik, a VB cimekert.. Alsagos baromsagok miatt kenyszerul mindenki ezekbe a buta hazudozasokba, meg terelesekbe.. Ezt soha nem fogjak kivenni egyetlen ilyen jellegu csapatsportbol se, legyen az F1, Indy, WTCC, DTM, bicikli versenyek, stb.. Ez olyan, mintha azt mondanak, ne vegyenek levegot.. Ez resze a dolognak, es a tiltassal csak tobb bajt okoznak, mint hasznot hoznak.. Ostobasag... Aki sunyibban ad utasitast, annak jobb.. Ez am a nyilt, es tisztesseges verseny... Nem mukodik a tiltas, iden latszik.. El kene felejteni...

MaSzKa
Ennek lesz fenn hangja.
Bernie-nek lesz egy-két szava mindenképp ez ügyben. A show érdekeit fogják nézni egészen biztosan. Ferrari egy nagyobb pénzbírsággal megfogja úszni, plusz egy figyelmezés is járni fog majd nekik. Ebben szinte biztos vagyok.

A Magyar nagydíjra így szorosabbá válik a küzdelem a világbajnoki cím esélyesei közt és így többen is lesznek. A nézettség és az abból származó pénz érdekli Bernie-t, nem véletlenül sikeres üzletember, mindig évrõl-évre tudja növelni a vagyonát.

mcmoha

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

MaSzKa
Én kiéletezett tisztességes vérbeli versenyt akarok látni és szerintem sokan vannak ezzel így.

McLaren, Red Bull, Ferrari és a többi csapatnál is megoldást kellene találni ellene, hogy ily módon nehogy csalódást okozzanak a kilátogató fizetõ és a TV-nézõknek. Valahogy ennek véget kellene vetni, mert még unalmasabbá válhatnak az elkövetkezendõ versenyek és tovább rombolják a mostani Forma-1 amúgy sem dicsõ imázsát.

Alonso azon a futamon annyira jól oldotta meg a feladatát hogy falnak is csapta a kocsiját!!!!😊)))) Respect Briatorenak hogy ott nem adta be a derekát Alonso nyivákolásának!
Firerock
hagyjad,ne foglalkozz vele...
elfogult ferrari utáló,nem tudod meggyõzni semmivel,nem kell vele foglalkozni aztán majd kb 20 múlva talán kinövi ezt a gyerekes viselkedését...

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

b-type
nem azért de baromira nem ugyan az...mint ahogy láthattuk is hogy nem volt az, mert csak összeakaszkodtak, azaz hiába szóltak rá Hamilton-ra, az valahogy nem volt csapatutasítás.
Button meg még pályán igen ritkán elõzte meg Hamilton-t, hogy annyira vissza kellett volna fogni.
Meg ahogy írtam, nem ugyan az arra kérni egy versenyzõt hogy adja át a megszerzett elsõ helyét, mint arra kérni hogy ne kisérelje meg.
gáz mindkettõ, de nem ugyan az.
Egy meglévõ helyet átadni más mint azt mondani hogy ne próbáld meg megelõzni....elõzni sosem könnyû (Alonso-MS-Imola pl.), és ott mgé valóban össze is ütközhettek.
De az hogy ad át az elsõ helyed a másodiknak, abban nincs lehetséges veszély,..semmi csak full veszteség.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

De miert a Ferrarit kene buntetni..?! A McLaren, meg az RB ezt mar eljatszottak iden.. Az RB tobbszor is jatszott ezzel kulonbozo formaban.. Meg vizsgalat se volt.. Most pont a Ferarinal kene elkezdeni.. Amugy a McLaren majd ugy 100 ev mulva, ha meg lesznek, fog ott tartani, ahol a Ferrari, akari sok mindent lehet, csak hat...... Amugy a McLaren mondjuk nem az a moralis etalon, es soha se voltak azok ok sem..

nearo
Jó mindegy, hungaroringig -fav a topic.
Csapatutasítás mindig is volt a forma1-ben, és lesz is.
Még mindig a példámnál maradva: ez olyan, mintha azon csodálkoznál, hogy nyolcker sötétedés után nem biztonságos...

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

MaSzKa
"Undorító mindkét eset"

Pont ezért foglalkozok vele. Nem lehet szó nélkül elmenni az ilyenek mellett. Jó lenne ha a Ferrari megkapná a méltó büntetéséz, ami precedens értékû lenne.

Angol Bernie kedvezhetne az angoloknak, befolyásolhatná a FIA döntését.

A McLaren kész átvenni a Ferrari helyét/szerepét, ha a Forma 1-rõl van szó. Erre itt a bizonyíték:

A McLaren a Formula-1 legnagyobb márkájává akar válni!

ugyanez volt a mclarennel is törökben. csak ott nem elengedés volt hanem megelõzninemszabadolás buttonnek. mondták neki h "fuel is critical, you must save fuel" és kész. ezzel vhogy senki sem törõdött. a FIA már szinte ellenségnek kezeli a Ferrarit úgyhogy nem lennék meglepõdve ha komolyabb büntit kapnának, míg más csapatok ezért csak 1 figyelmeztetést.
remélem nem kapnak semmi büntetést, mert kimondva-kimondatlanul valamilyen szinten minden csapat favorizálja az egyik pilótát, még ha nem is ilyen látványosan. pl. webbernek mondták h maradjon le 4 mp-cel...lol.ez vicc.
ebbõl az egészbõl alonso jöhet mostantól ki a legjobban mert neki nem kell a csapattársával törõdnie, míg a RB-nál és mclarennél azért egál a helyzet.

nearo
Hagyd már ezt a marhaságot! Undorító mindkét eset. Ha maradok az elõzõ példámnál, akkor annyi a különbség, hogy miután szétvertek, azért visszakapod a személyid.

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

MaSzKa
Schumacher ugyanilyen esetnél Alonso-val szemben tisztességes ember volt;
Schumacher átadta Barichello-nak a jogosan megilletõ 1. helyet és a vele járó kupát.
Alonso ezt a gesztust nem tette meg és az is biztos, hogy a következõ versenyen nem fogja maga elé engedi Massa-t, ha hasonló helyzet alakulna ki esetleg.

Alonso így tovább süllyedt az emberek szemében az szinte biztos.

Azert nem volt helycsere, mert Hami volt a kedvezmenyezett, es miutan Buttn beprobalkozott felreertesbol, es elozgettek egymast, Buttonra raszoltak viragnyelven, hogy helyedre, a vonat vegere.. Ha azt mondjak, hogy hozzatok be igy ahogy vagytok, az is ugyan olyan csapatutasitas, mint az, hogy csereljetek.. Semmi kulonbseg, a csapat utasitja a versenyzoit a vegeredmenyre...

nearo
Pofátlanul nyíltan kapsz az arcodba egy baseball ütõt és kirabolnak, vagy elegánsan marhanagy tömegben kimetszik a zsebedbõl a tárcád. Végülis tényleg jobb a második lehetõség, nem kell utána összelegozni a csontjaid...

Ferrari azt mondja a bizottsag elott hogy nem teamorder es a bocsanatkeres nem ez miatt volt, hanem azert mert nem valtak be a kerekek, es ezert kellett elnezest kerni Massatol :-D

A fo cel, a bajnoksagot megnyerni.. Egy-egy verseny megnyerese, csak a fo celhoz visz kozelebb.. Ha megnyersz egy versenyt, huzhataz egy rublikat a kocsidra.. De, ha megnyered a bajnoksagot, mar hazaviheted a kocsid is.. Lasd. Button...😊

MaSzKa
Jó lesz ha abbahagyod, mert BAN lesz a jutalmad. Senki nem kíváncsi itt rád és a színvonaltalan hozzászólásaidra.

A helyesírásod és a stílusod egyértelmûen megmutatja, hogy egy szar alak vagy. Csak egy felesleges ember vagy semmi több annál.

Annyit mondok utoljára:
Túl nagy a szád a monitor mögül, ha szemben állsz velem akkor legyen nagy.

Én befejeztem a veled való kommunikációt. Buta embernek felesleges magyarázkodni, mert nincs értelme.

Itt tovabbra is azon van a hangsuly, hogy pofatlanul nyiltan csinaltak, majd hazudtak a nyilatkozatokban.
Igaz ez Domenicalinak es Alonsonak mar rutin...

Elegansan is lehet csinalni az ilyet, ahol a nezok szinten erzik, hogy van valami, de itt a Ferrari az arcunkba vagta a szart, majd mosolyogva kitalaltak egy meset.

Anno Biatore volt, aki peldaertekuen kezelte Alonso vinnyogasat Fisichella-val szemben: 'ha gyorsabb vagy, akkor elozd meg'

http://gaborszantai.co.uk/

daniel93
Ne mondj neki ilyet, mert rögtön elmond minden hülye csavargónak...<#idiota>

b-type
Azért nem ugyan az, lehet bármi baja az elsõnek ami miatt nem érdemes támadni...illetve valamit csak nem jól csináltál (vagy a csapatod) ha elõtted van.
De ha valaki mindent jól csinált addig, és nem a lehetõséget, hanem a pozíciót birtokolja, annak átadására felszólítani nem ugyanaz.
Egyik sem frankó, de nem ugyan az.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Totti5
Hazudtak, a rádió és a nyilatkoztok elég bizonyíték.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

Firerock
te vagy a nálam okosabb öcsi gondolkodj már el egy kicsit!
uyge amiket rámköpdöstél most azt te már megcsináltad
kb 5évvel idõsebb vagy mint én de emberileg egy ovodás szintjén vagy
azaz egy 0!

Totti5
3 mp? az élen?😊))

Firerock
nemtudják bebizonyítani
más csapati s biztos megcsinálta volna,nemértem miért kell hisztizni...

Ulvar
Érthetõ? 3 mpvel gyorsabb vagy a csapattársadnál megnyerhetnéd a futamot lazán mer mögöttetek senki és azt mondják neked hogy maradj a segged te hogy fogod érezni magad?

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

MaSzKa
2002-es A1 Ring Osztrák Nagydíj esete (Palik kommentál)

8 évvel késõbbi kísértetiesen hasonló eset ugyanannál a csapatnál
2010-es Hockenheimring Német Nagydíj esete

A sors iróniája, hogy az osztrákok is németül beszélnek.

b-type
Sztem meg ne csinálják sehogy.

Totti5
De ott volt harc és nem történt végül helycsere. Az más amikor arra intik a pilótákat hogy maradjatok a seggeteken és hozzátok be 1-2re, az érthetõ is és nincs azzal semmi gond.

gercse
lehet, hogy a kommentem nem volt egyértelmû, amit a ferrari most csinált az elég egyértelmû/tiszta volt, szerintem inkább így csinálják, mint ahogy máshol zajlik

Ulvar
És mi az a Tisztán? Lewis you don't have to save fuel, Button we have to save fuel NOW!...-.-".

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

a FIA beidezte a Ferrari vezetoseget😊

Újra hajlékony légterelõk használatával vádolják egymást a Forma-1 csapatai. Az Autosport megtudta, hogy a Német Nagydíj hétvégéjén a rivális istállók meggyanúsították a Ferrarit és a Red Bullt, hogy autóikon flexibilis az elsõ szárny. Vádjukat azokra a fotókra alapozzák, amelyeket a Le Parisien címû francia lap publikált vasárnap. A képeket, melyek tanúsága szerint az RB6 és az F10 elsõ légterelõje a megengedettnél közelebb van az aszfalthoz, az FIA képviselõinek is átadták. A Technikai Szabályzat szerint a szárny középsõ, orrkúp alatti szakaszának legalább 75 mm-rel a referenciasík fölött kell lennie, ami az aszfalttól számítva 85 mm-t jelent. A gyanú szerint a szárny nagy sebességnél lekonyul, de a korábbi flexiszárny-botrányokkal ellentétben ez nem a légellenállást javítja, hanem a leszorító erõt növeli a gyors kanyarokban. Csökkenti ugyanis azt a térfogatot, amin a levegõ az autó alja alá áramlik, és így fokozza a szívóhatást. Mindezt az teszi lehetõvé, hogy nincs olyan teszt, amivel az FIA az elsõ szárny közepének hajlékonyságát teszteli, míg a hátsónál rendszeres az ilyesmi.

gercse
bocsánat, Wéber

b-type
Igen, de ne lehessen gyõzelmet átadni.
Minden valamirevaló versenyzõ célja a gyõzelem, és a második csupán az elsõ vesztes...pontgyûjtésre jó.
Nem lenne szabad beszennyezni a gyõzelem értékét és trófeáját.
Biztos hogy elõfordult szinte minden sportban, és bizonyos helyzetekben logikusnak is találom, de a gyõzelem átadását talán versenyzõi engedélyhez is kötném, szemben áll mindazzal ami építi a sportot (elhivatottság, elõdök iráni tisztelet, sportalázat..stb), és szolgálja azt ami szegényíti mint az üzleties hozzáállás és felfogás.

gercse
Vébernek adok igazat, amit a mûsor végén mondott, tiszta sor,
most játsszák az eszüket a ferrarinál és fondorlatosan oldják meg, amikor mindenki tudja, hogy mi a helyzet, vagy csinálják tisztán, ennyi...

MaSzKa
Neked hányszor mondták már itt ebben a topicban, hogy amellett, hogy buta vagy még seggfej is vagy egyben.

<#lama>
<#kocsog>

Nagyon unalmas, hogy nálad jóval okosabb embereket próbálsz hülyére venni
Kérdem én mire fel, mit tettél le az asztalra? Ja, hogy semmit se, akkor maradj kussban!

Akkor ugrálj ha van mire.

adam46
Szerintem nagyon helyes, hogy így engedte el még mutatták a fordulatszám, és sebesség kijelzõt is mindent elárult. Büntessék csak meg a Ferrari, és legközelebb elõbb gondolkoznak majd cselekednek.