FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

2008-as év nálam a második legjobb, amit valaha láttam...elég csak az évadzáróra gondolni...nem tudom az neked miért nem jött be

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

ugyanígy járhatott volna Hamilton is 2007-ben...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

nem láttam azokat az idõket meg sem születtem szinte...abban biztos igazad van...én próbálom a 90-es évek végéhez hasonlítani a mai F1-et...ez alapján mondom

Totti5
"minek ide költségcsökkentés, ez nem arról szól"

ugye ugye? így is sok csapat küzd a fennmaradásért és hogy minimálisan versenyképes legyen...

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

http://gaborszantai.co.uk/

Botond
Szerintem az például hiba volt, hogy nincs tankolás, mert a különbözõ súlyú autók legalább leelõzték egymást, és azzal is taktikáztak, de most mindenki dugig van, és kész.

A motorok leszabályozása egy érdekesebb kérdés, ennek csak akkor lenne értelme, ha visszatérnénk a 90es évekbe, amikor a 10-12 csapatnak volt 8-10 motorszállítója, és versenytényezõ volt a motor, mostmeg már annak is örülni kell, hogy lett egy negyedik szállító a ford visszatérésével. Már olyan sincs, mint anno hogy vki megpöckölte a gyári motort és hiába volt két honda motoros csapat teljesen másfajta volt a két motor, mert az egyik gyári volt, a másik a mugen által megpöckölt. Szóval ehhez az kellene, hogy visszajöjjön a BMW, Peugeot, Honda, Toyota, stb, mint motorszállító legalább. Mondjuk nem is értem hogy maradhatnak ki a komoly gyárak a versenybõl, mert ez így sima ferrari meg merci reklám nem forma1.
Ulvar
A csecsenek 😊.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Ulvar
2005 - hülye gumi szabály miatt voltak átlagon aluliak a futamok, igaz ott volt egy két olyan verseny ahol szarrá izgultad magad (2005 San Marino, Európai nagydíj, stb...).

2006 az egy teljesen jó év volt. 2007 ott se voltak azért annyira rosszak. 2008 szar 2009 szarabb 2010 jobb de a hülye szabályok döntések és egyéb balhék miatt a nem egyértelmû szabályokkal szar, de legalább elõzés van néha szárazon nagy nehezen de esõs körülmények között többször próbálkoznak. Azért az durva volt idén hogy GLOCKot a VIRGINNEL Szingapúrban nem tudta megelõzni Sutil....tök mind1 milyen a körülmény 2-3 mp-vel gyorsabb volt az autója ha nem több és nem tudta megelõzni...tehát még mindig van valami gebasz az autókkal és nem a pilótákkal általában, bár a pilóták mentalitása ehhez igazodott az elmúlt években. De a jövõ évben bízok amikor idén év elején azt mondta Todt hogy csökkentik a difi méretét! az már egy elõre lépés. Csak azt akarom látni hogy húzza a szélárnyék a verdát ha mögötte van és ne csak így csalogassa. Az lenne még a jó ha motorokat nem korlátoznák se a gumit. Mit értek el vele? Semmit unalmas monoton pitelés ha száraz esõben meg mindegy és milyen jó hogy mindegy. Ha motorokat nem korlátoznák többet használhatnák és akkor talán láthatnánk még valamit. Hogy nem kell tankolni futam közben még azt mondom oké, de legyen kerék csere szabadon ne az legyen már hogy annyi a pit száraz körülmények között hogy bejövök valamikor keményért és akkor viszlát. Ahogy láttam most futamon tök mindegy volt mikor jössz mer mindegyik autón máshogy viselkedtek a gumik...na mind1...majd lesz valami

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Botond
Azért a 88-89-90-es futamokhoz képest ezek a mai futamok tényleg sima vonatozások, amin max aludni lehet a monoton zaj miatt. Persze azok az idõk elmúltak, és ez van. AZ elmúlt pár évhez (3-5) képest viszont az idei kifejezetten jó volt.
siman VB lehetne, ki az a hulye, aki nem engedne el?😊

desigo
Putyin

97 óta nézem az F1-et...voltak jó és rossz futamok is azóta...nem értem miért nem lehet értékelni egy akciódús futamot és itt most nem a mairól van szó...

Peppus
Szerintem te még nem láttál jó F1-es futamot 😊.

Csabesz6
Akkor mégis KlIen😄

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Csabesz6
Nem szoltam:Ð FAil

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

haha evvel nem értek egyet

Ausztrália: halál izgalmas, akciódús futam 3x néztem meg újra, számomra az egyik fav futam volt, nem csalódtam

Malajzia: szenzációs idõmérõ, Mclaren, Ferrari balfaszkodás, Webber rafináció a végén, futamon elõzgetések voltak pont azért, mert beragadtak hátul a "nagymenõk"

Kína: tán a legtöbb elõzéssel tarkított futam volt, SC-al tele, nagy esõ volt minden...

Monaco: szokásos, marha ritka, ha vannak izgalmak, SC + már az utolsó kör miatt (Schumi manõvere miatt is érdemes volt megnézni)

Montreal: szenzációs verseny volt, talán a legjobb szárazpályás verseny díja idén ez...nem csalódtam benne, ha nem láttad magadra vess. gumikopás idén itt mindennél nagyobb volt...

Istanbul: elõzgetések, Red Bull kiütötte egymást, Mclaren csata, nekem tetszett az a futam is...

Valencia: remek futam volt, ahhoz képest, hogy a 2008-as és a 2009-es futam mennyire eseménytelen volt, SC- baleset, elõzések, büntetések minden volt itt is

Hungaroring: boxutcai baleset, kavarodások, SC, Vettel butaság, Webber gyorsaság, Schumi-Barrichello incidens, Hungaroringnál nem megszokott elõzgetések.

Spa: szokásos, egyszer esik, egyszer nem...balesetek, meggondolatlanságok voltak, és élvezetes futam e mellett. Mondjuk azt aláírom nem ez volt a legjobb Belga nagydíj

Monza: meglepõen élvezets futam volt, Button-Alonso csata, elõzgetések az élmezõnyben is, Hülkenberg, Webber vagy Vettel...

Japán: itt elsõsorban Kobayashi miatt volt érdemes megnézni a futamot, de itt is voltak nem várt balesetek, elõzések, taktikai küzdelmek...

Szingapúr: nagyon jó futam volt, ahhoz képes, hogy utca pálya, szintén sok elõzés volt, Alonso-Vettel csata, baleset is volt, SC nem lehetett panasz a versenyre

Korea: tipikus esõs futam volt, voltak, akik hibáztak, voltak akik nem, mondjuk nem volt kellemes annyi idõn ár várakozni és látni a körözgetést a SC mögött, de ezután a futam sztem élvezetes lett...

Úgy gondolom ezek a versenyek, amiket leírtam kifejezetten élvezhetõek voltak...

Falcon83
Én már évek óta csak azokat a futamokat nézem amelyeknél van esély némi izgalomra. Az ilyen bahrein meg kína stb-ket ki szoktam hagyni. De idény azok a pályák sem hozták a várt izgalmakat amiken amúgy tûrhetõ versenyek szoktak lenni.

LoSA
És ez a jellemzõ már nagyon-nagyon régóta!! Én ezért hagytam abba pár éve az F1 nézését! 😊

Falcon83
Szerintem elmondhatjuk hogy idén nem igazán volt jó verseny. A bajnokság kiélezettsége miatt néztük. De a versenyeken általában semmi nem történt.

LoSA
Akkor én tényleg rosszul kapcsolhattam oda... Régebben én sokkal jobban élveztem az F1-t. Nekem a mostani futamok kifejezetten unalmasak. :S

nah akkor kicsit farasszuk magunkat😄
schiman

akkor nem tudom milyen idényt néztél, vagy pont rosszkor kapcsolódtál be számomra az egyik legizgibb évad volt, és vagy 100x több elõzés volt, mint tavaly erre sem lehet panasz...Brazíl pont nem volt idén izgalmas, Bahrein, Barcelona, Silverstone, Hockenheimring ezeken a futamokon valóban sem sok említésre méltó esemény történt, nem sok akció volt, de összességében a szezon többi pályáján mindig volt valami😉

Az ilyesmi itt nem érdekes..
Kettõ számít,Sumi milyen béna és Kimi milyen ügyes

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

LoSA
Hosszú idõ után, mondom megnézek már egy futamot, mondom biztosan élet-halál harc lesz a pályán. Tévedtem... hihetetlen unalmas volt ez a futam (ahogy a legtöbb). :'(

Kárun Sándok😄😄

egyébként senki nem foglalkozik avval, hogy a Red Bull racing történelmet írt és megnyerték a konstruktõrök világbajnokságot matematikailag is!! gratulálok a csapatnak, Neweynak, Hornernak és a versenyzõknek is fõleg...nem semmi munkát végeztek <#eljen>

Falcon83
A klienezés csak palik hülyesége volt.

pár éve még õ is klienezte..de azóta biztos õ is megnézett egy két bbc s kozvetitest es rajott h ugy kell mondani😄 legalabb is en ugy tudom h ugy a helyes. bár a német tudásom nem klín tiszta..haha

ennyi <#eljen>

Csabesz6
Csak engem zavart, hogy Gyula folyton le "Klííín"-ezte szerencsétlen Klient?
Barom<#zavart2>

Firerock
elment mellette

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

Vettel kiesesenel mi is volt Koreaban?

Firerock
miylen reakciója?

Te is érdekes figura vagy..
Alonso pontosan így viselkedett 2005-ben..(ki az a Sumi? vezényszóval)
Akkor ez természetes volt? vagy a múltkori futamon mikor Vettel "durran" el,az utáni reakció..
Tedd fel elõszõr ezt a kérdést magadnak!
Aztán talán a választ is megtalálod,de segítek,mert hiába keresnéd..
!Ez ezzel jár!
Ebben a sportban csak részben igaz,hogy légy büszke ellenfeleid gyõzelmére is..

Verseny gokart iskola Kakucson! Több mint 1 km-es pályán 14 kanyarral. www.rcr-kart.hu

Nico kiment a boxba friss gumikért, én viszont nem cseréltem, ezért elengedtem, hátha sikerül javítania. A friss gumikkal gyorsabb volt, nem akartam az útját állni. Akik elõttem voltak, szintén friss gumikkal mentek, így nem sok esélyem lett volna ellenük" – magyarázta a 91-szeres futamgyõztes.

Nah, akkor most mindenki boldog lehet😊

Alonso reakcioja utan mit mondjon szerencsetlen - egyik sem jobb a masiknal...

teljesen egyetértek <#eljen>

pff lehet akkor a RB evvel is számol....ez nem szép, hogy ilyenen agyaljanak...na mind1 van rá reális esély hogy a nagy hõségben Alonso használt motorja befuccsol

lemerném fogadni, hogy még 2004-ben is képesek voltak szidni valamiért, vagy valami kifogásoltak😄

A "reális" a kulcs szó!
De ha viszzalapozól egy pár évet ebben a topicban,fel fogod fedezni,ha Sumi valamikor tényleg hibázott,vagy elcseszett valamit én nem álltam neki erõlködni,az a 4-5 ember akikkel én vitázom már évek óta ez fel sem merült..
Bármit csinálhattak Istenek voltak..Ez az alapvetõ probléma és ezért is vagyok ennyire heves velük szemben..

ense bannam 😄

Schumi témán nincs mit vitázni.. Rosberg 130pont Schumi 72... De én úgy gondolom, nem is nagyon erõlködik már az öreg, jövõre meglátjuk tud e villantani. Idén Rosberg megkajalta, ennyi.

Firerock
Vettel: Nem bánnám, ha Alonso elfüstölne Abu Dhabi-ban

sportszerûségbõl elégtelen
szánalom ez a kölyök

Szerintem Massa, Schumi, es Button ugyan azokkal a problemakkal kuszkodik, nem tudjak kihasznalni a gumikat 100%-osan.. Ha a kornyezeti korulmenyek beleesnek azok koze a hatarok koze, amikor jo homersekletre tudjak hozni a gumikat, akkor nincs problema, ha kicsi elteres van, ok mar nem tudjak elerni a maximalis lehetosegeket.. Valoszinuleg ennek vezetestechnikai okai lehetnek, illetve a kocsi se teljesen az O izlesuk szerint mukodik.. Ezert van az, hogy neha szoros a dolog, neha oriasi kulonbsegek vannak.. Pl. ma is Massa az elso dupla gumicsere utan nehany korrel ott hatul olyan idoket ment, mint az eleje, meg leggyorsabb kore is volt... Button is fel tudott zarkozni Hamira... Schumi meg be nem ragadt a poroszkalo Sutil moge, siman verte Rosberget.. Ez van, jovore jon a Pirelli az megint erdekes lesz...

ez van sajnos mindenkinek megvan a maga szemszöge, a maga kedvencük nekik is megvan...ilyen alapon mindenki reálisan meg tudja védeni a kedvencét, bármiféle indokkal...

nem muszáj vkinek a leggyorsabbnak lennie...Alan Prost is észrevétlenül került elõre...átlagban Button és Hamilton között a futamokat nézve 3-4 tized volt a különbség...olykor versenyen ez változó volt, idõmérõn Hami sikeresebb volt, de versenyen a különbség nem is egyszer volt, hogy eltûnt...

Most is az volt,csak a véletlenül húzott jó taktikával szerencsével és az SC miatt került a Mercedesek elé

Ezt te nem értheted
Ez itt már hosszú évek óta tart közöttünk és elsõsorban azért,mert rajtam kívül egyikük sem képes be vagy felismerni,ha tévedett..

Button nem volt gyenge...itt a szezon végén Koreában szenvedett nagyon, de tudta tartani Hamiltont összeségében az igaz h lassabb volt, de, ha Belgiumba nem ütik ki a 2. helyen állt volna a tabellán...azért mondom, hogy hiába gyors valaki, de legtöbbször nem következetes (Hamilton)...és végeredményben ma is nagyot húzott és nem is oly nagy a hátránya Hamivel szemben ehhez képest...

Massa, az, aki alul múlta önmagát, de annak számos oka lehet, ez egy másik Massa, mint aki 2008-ban volt.